nerden bakıyorsunz london swaplarına
Printable View
mb sının gerekirse ek sıkılaşma yapılacaktır ifadesini metinden kaldırması, 25.50 fonlamayı iki kez kullandırıp sonradan tekrar 24 e dönmesi piyasaya benden faiz maiz beklemeyin mesajıdır ! Üstüne valör vergi gibi hamlelerde faiz silahını kullanmadan doları kontrol edeceğim mesajını veriyor ! Bekleyip göreceğiz youtube daki ekonomi videolarını da izledim bugün artık showa dönmüş orasıda iyice bilimden kopuk yorumlar başlamış tamamen takipçi kasma yarışına dönmüş pek çoğunu takipten çıktım 5 kişiye indirdim
https://twitter.com/mustfsnmz/status...931291137?s=20
https://twitter.com/ekonomikanaliz/s...816558080?s=20
Swap kredi kartından nakit döviz çekmedir.
Daha güzel açıklanamazdı..
Ben şuradan bakıyorum :
https://www.investing.com/currencies...-forward-rates
Buradaki veri de ilk paylaştığım %94-%96 verilerine uyuyor. Sanırım %356 değerini paylaşan swap pointi yanlış hesapladı.
Ancak %96 oranı da sıkıntılı bir oran olabilir. Zira piyasa faizleri %25-30'larda dolanırken buranın %96'ya çıkması yine kamu otoritesi tarafından sentetik bir sınırlama olabileceği şüphesini akla getiriyor.
Cds 300 e düşerken dolar çıkıyordu ama
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/zerohedge/status...168593409?s=21
MB’nin usd rezervi tükenince Cds’in çıkışı da bir an için duracak herhalde sonra usd ralli başlayacak ve cds de 1000’e doğru yürümeye başlar. Tabii sermaye kontrolü gelirse neler olur bilemeyiz...
1 aydır adamlar borsayı takir takir satiyor ellerinde istedikleri kadar TL var swapi kıssalar ne kismasalar ne artik.
Bundan sonra takir takir hem borsayı satarlar hemde doları yukarı çekerler.
ziro hec . orda taylor dördın diye bi karekter var
bu bi ekip aslen
nasıl ki
tıranp ın tvit değeri bilmem kaç borsa değerindeyse
o ziro heç te aynen öyle. hatta tranp tvit lerinden daha fazla hükme sahip
sen ciddiye alma :-) noolcek
tvitır da macar nick ile misiniz? belki macarsınızdır gerçekten diye düşünmüş olamaz mı?
moda kişiler her daim değişkendir
bi ara blumberg sahibi eski nevyork (nevşehir) belediye reyisi çok revaçtaydı takip için
artık kendini takip edilmezliğe gömdü, ve / veya / veyahutta gömçürdü yani diğer bi ifadeylen ifade şekliylen
laf mı bu dediğiniz şimdi ... ben size ne diyorum ... zerohedge dikkate alınacak bir hesap değil diyorum. bir sürü hatalı yanlış bilgilerle dolu tweetleri grafikleri görselleri var.... aklı başında hiç bir ekonomist piyasa uzmanı fazla kaale almaz o hesabı.... kolpa haberler grafikler....
zero hedge ve bir de jesse colombo diye bir tip var bu adamların tweetlerine bakarsan sistemin 2013 den beri her an çökmesi lazım.Ulan 1 yıl olur 2 yıl olur ben de her sene çöküyo lan bu diye twweet atsam en sonunda bir gün tutar yani.Bozuk saat meselesi gibi.Onun için şüpheli yaklaşmak lazım o tiplerin tweetlerine.
Ayhan başkan pabucun dama atılmış gibi. Hamido tek başına topiği sürüklüyor. yakında şakire çay yok bile diyebilir. benden söylemesi. Açıkçarşıda çarşamba öğleye doğru dolar lokması dağıtılacağı konuşuluyor. Y.t.d
Abiler moratoryum meselesine ne diyorsunuz? Tayyip Erdoğan açısından bakınca IMF ' den daha mantıklı görünüyor sanki gücünü paylaşmayacağı için.
işin normali tvit merakım yok idi
ilk şimdi gördüm
baya haber varmış yav
koka kola nın formulu gibi
bu tvitlerin içinde bi ben yokum valla
biz sadece kendimizle ilgili haberlere baksakda tüm dünyada aşağı yukarı siyasi politik mali her konuda bilgi var
tabi burdaki buyuk treydırler beğenmiyo . ora ayrı canım
e herıld yani
amerikan menşeili olduğundan
haberlerini kendinden yana kıvıttırarak yapıyo da
onu herkeş oyle yapmıyo mu?
kim yoğurdum ekşi der?
Moratoryum herkes için (politikacılar dahil) en kötü olanıdır. Moratoryumun hafızası 50 yıldır. 50 yılınızı silerler.
Örnek: Arjantin, daha önce moratoryum ilan etmişti. Bedelini çok ağır ödüyor ve ödemeye de devam edecek.
IMF 50 milyar dolar ile kurtarmayı denedi. Politika faizi şu an %71'de , Durduramıyorlar. Nedeni:Moratoryum hafızası.
Türkiye şu anda tüm bu yaptıklarına ve kötü performansına rağmen piyasalardan borçlanabiliyorsa yakın tarihinde (son 50 yılda) hiç moratoryum ilan etmediği içindir.
Moratoryum en az 2 nesli bitirir.
moratoryum la konkordato ayrı
mesela 90 larda uzakdoğu kaplancıkları ile rusya konkordato ilan ettiydi
ama dümenden ettiler tabi
sonra kalkıp
hiç düşmemiş gibi
dizini dahi oğuşturmadan yollarına devam ettilerde
o batak konkordato furyası geride kaldı
o dönem voli yi patlataydın eyiydi emme
o esna da da Özal bey vardı. başka konulara kafa yoruyoduk, ah be kaçtı o güzelim Konkord uçağı. binemediydik, halen daha içimde ukte kalmıştır
ne o boeing eyirbus uçak mı la bunnar? uçah mı ha !.....
abi aslında şööle deyem ben sen'e
bi adamı tanıma istiyosan
onun dediklerine değil demediklerine odaklan
1 saattir okuyom ziro hec i daldan dala atlıyo
tek demediği --> iran
bu da gösterir ki..
tranp tvit leriynen, bu ziro hec, aynı amerikan kaynağı, menbağı aynı yane, yani içinde garip öge möğe yoh
yani pek bi gönül rahatlığı ve vijdan hafifliğiynen okuyabilirsiniz. gece yatmadan önce kukuletalı şapkanı tak sütünü iç oku uyu
gece yatarken süt falan içilmez.... reflü yapar ilerde gastrit yapar mideni haşat eder... gece yatarken bi şey de içilmez... gece sadece yatılır
diyorum ki zero hedge başka datalarda da hatalı bilgiler veriyor... amerkian işsizlik verisinin üstüne eski tarihli geçerliği olmayank inşaat bilmem nesini ekliyor , ahan da tvit diye atıyor.... kolpacı ...
aslında haklısın abi
tüik i takipleyip, onu kendine örnek alıp
doğru bilgi iletmesi lazımdı ama
modaya uyuyo işte
yav ne takılıyon
herkez herkezi dezenformluyo işte
gene en tatlı acı bunda
biraz kafanda RAKKAMLARLAN oyna
oyna
ek talep edilen asssker sayısı 15bin
SENATo onayladığı ise 1.500
onda biri, talep edilenin