Dogri diyorsun aynen oyle
Printable View
"Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Başakşehir’de 100 bin lira sermayeli şirket kurup 1.5 ay kadar sonra Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktı."
arap yemiş yemiş doymamış, yine de bence o arsalar elinde patlar.
Bence kanal yapılınca o arsalara hemen imar verilir.
Binalar dikilir.
Ve kanalı boğaz gibi güzel görünümlü bir şey sanan gerzeklere "kanal manzaralı" diye itelenir.
Tabi bunun için insanların emlağa yönelebileceği şartların tekrar oluşması gerek.
Yoksa o evleri de yine kamu bankaları almak zorunda kalabilir.
Ne de olsa bu ülkede her işi kamu bankasından kredi alarak yapmak ve sonra ödememek moda.
Katarlıların aldıkları 44 dönüm nokta gibi bir yer uydudan bakınca.
Ahmet Davutoğlu yeni parti kurdu, Babacan için de kuracak diyorlar. Bunlar bu işe girişmişlerse siyaset biraz karışacak gibi.
Bir parti tabanını kaybetmeye başlamışsa ona sadık çalışacak kişiler azalır. Bu azalma sonucu hakimiyet azalacağı için yeniden seçime girip kendi içinde güven tazeleme ihtiyacı duyar. Bu yüzden ülkemizde defalarca erken seçim yapılmıştır.
Böyle bir durumda kanal istanbul projesi de bir süre rafa kalkabilir. Şu ekonomik durumda kanal istanbul'un getirisi ne olur bilinmez ancak reklamlar tam gaz. Eldeki arsa stoğunu çıkma amaçlı olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan.
Rusya ve nato ile ilgilidir bu iş. Karadeniz e Askeri gemi geçirme hadisesi ile ilgili maddeler vardı. Velhasılı güç savaşı. Abd rusya nato ile nerede ne düşünülüyor belli değil.
Normal halkın herhangi bir şeyden haberi yoktur.
Ne olup bittiğini asla bilemeyiz..
TAbiki istanbulda ataşehirde 10 tane bina finans merkezi yapılamadı 10 senedir...
Daha havalimanının kredisinin akıbeti belli değil. Telekom kredisiyle öpülen bankalar malı satamamışken
Liste uzsr gider
Birde iş yaratma hadisesi. İş yok. Olacağıda yok. İşssiziz.. açız
Mısır libya suriye lübnan ırak balkanlar çok büyük para harcadık
Bu yatırımlar eğer geri dönmez ise herkes başının çaresine baksın
Telekom temettüleri vev kredisini lübnan a destek olarak yorumluyorum dgaa önce de yazmıştım. Takribi 10 milyar dolar sadece lübnana canlı nakit
Mısır a kaç milyar dolar harcandı arayab bulabilir
Suriyede harcanan miktar ise herkesin dilinde..
Qatar ile bir fırtına koparıyoruz sonucu olmazsa ne olur düşünmemek lazım
Issizlik bu kadar yuksekken bist nasil olurda daha da cikacak anlamis degilim.
Yada bu yabancilar mal herhalde son jir ayda guzel mal bosalttilar biz garabinlarin kucagina
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bist işi paralı adamların işi. Fakirler ekmek alamıyor.bistin yükselmesi borsacı kredici para babalarının işi getçek ekonomiyle ilgisi yok. Zaten gerçek e k nomi diye bişeyde yok. Kredi hep..
Şimdi dolar kopuyor .. swaplarla dolara müdahale eder mi etmez mi tüm mesele bu.. ederse 5,30 a 3 günde aynısı olmuştu
Haklısınız, "arsa" ağız alışkanlığı.
Niteliği tarla.
Hele ki sazlıdere civarı bildiğiniz balçık.
Sittin sene imar çıkmayacak (çıkmaması gereken) yerler.
"Tarlasın sen tarla kal, giy dedi tulumları" :kahkah:
Tabi halk bunu anlamaz. :)
Beş para etmeyecek çamurlu tarlalar 200'er metrekarelik hisseler halinde (ev arsası hissi verilerek) satılıyordu millete. :)
Tabi satan da yine uyanık halktı.
Şimdi aynı furyayı tekrar yaratmaya çalışan godomanları izleyeceğiz muhtemelen.
Dolar topiğini çerçöple çok fazla meşgul etmek isemem.
Gülmek isteyenler için şu linki şuraya bırakıp kaçıyorum. :)
Birinci ilandaki arsa 100 milyon dolar, ikinci ise 50 milyon dolar = tank palet fabrikası. :)
https://www.sahibinden.com/satilik-a...g=price_desc#/
2019 sayili yirum benden gelsin
Dur sevdim 2020 de benden gelsin yeni yil simdi bu ne diyenler olabilir telefondan girenler icin yorum numarasi [emoji1787][emoji1787]
Müdahale işi yalan artık alım fırsatı kadar olur ne 5,30'u yaw BMW'mi bu ).. Çık yukarılara aynen con vaynen..
Dün akşam bizim topiğe atmışız iletiyi saat 17.10’da.. Dolar ilgi ‘direnç’ mevzuu )..
6,0x tahmininizin savunulabilir tarafı var.
Ocak 2019'da bugünleri 6.0x olarak bekliyordum. Hem de parite daha yukarılarda iken.
Ancak olmadı.
Cari açığın kapanması yanında Millet, yastıkaltı, merdivenaltı kaynakları ortaya çıkarıyor demek ki.
Bu ayın zirvesinin (bir kavga çıkmazsa) bugün yaşandığını "temenni" ediyorum .
Yaşayıp göreceğiz be yaaa!
Asgarî ücretin enflasyonun üstünde tesbiti halinde 2020 yılında cari açığın artması, dövizin de zıplamaya mecbur kalmasını yaşayabiliriz.
Abi asgari ücretle günde 50 lira harcasan para bitiyor ne cari açığı yahu
Ihrac ürunlerimizin cogunun rakibi cin, vietnam, benglades, hindistan.
Onlardan yuksek maliyetli iscilikle nasıl rekabet edebiliriz?
Size en yakin avm'ye gidiniz. Pek cok magazadaki ürunleri bahsettigim ulkelerden gelmiş de satilmakta.... gorebilirsiniz.
2018 yilindaki 50 milyar dolar cari açık onceki yılların kumülatif iscilik giderlerinin bir sonucu idi.
Bendeniz bunu gozlemledigim ve ongördüğüm için 2017 3 ve 4. Ceyreginde hisselerimi satıp kademeli olarak dolara gecmiştim.
Asgarı ücret net 350-400 $ arasında olursa dış rekabetimiz için yeterli bir dengedir. Diye düşünmekteyim.
Tabii bu benim ekonomiyi okuma yaklaşımım.
Biraz bakkal hesabıdır ama sonuç alıyorum.
Abi cari açık düşük kur bol ve ucuz kredi ile arttı her zaman..
Krediye gaza bastılar yine yeniden.. cari açık olarak dönecektir..
İnsanlar ölsün mü ? Geçinmek mümkün değil bu paralar ile. 1000 kira verse elektrik su telefon.. bitti maaş..
Ne yiyecek abi insanlar.. tüketici kredisi çekip 1 sene daha idare edersin..
Mesela ben kredi kartından 12 taksit avAns çekip çektiğim avansdan kart borcunu ödeyip ekmek peynir alıyorum.. en fazla 7 ay gider sonrasını bankaya geri ödeme şansıda yok....
İş yok ayrıca.. katar ile açılımlar yapıyoruz.
Bu doğalgaz petrol işinden birşey çıkmaz ve katar emiri grip olsa direk inme inecek bize.. sonra bitkisel hayat net görülüyor
Çek krediyi önceki krediyi kapat içinden faizi öde o la laa
Çek krediyi çek çrk çek çek çek
Yep dolar 2019 5,60
2020 dolar 6
Geldi abi 2020 hedefi
Müdahale bekliyorum
Çek baba qatar merkez bankasını yenibosna ya hahahaha
Libya dan 300 milyar dolar canlı çek baba yeni havalimanına
Hayaller 1 trilyon dolar hayatlar elektrik faturasını ödüyemiyorum
Aynen swap ile müdahale bekliyorum orada kredi kartından avans çekip altın alacağım