https://www.dunya.com/ekonomi/merkez...-haberi-613621
Syg,
Teşekkürler dudu. Biraz geç cevap oldu ama; Şimdi şöyle ben emekli sıradan bir insanım. İş insanı olsaydım gerçekten çok güzel olurdu. Beni asıl ilgilendiren mevduat oranı. Yani ilk giriş sonrası vade bitiminde oranı yine ilk giriş gibi veriyorsa güzel ama otamatikman düşürüyorsa benim gibiler için premium pek bir önem arz etmiyor. Uzun uzun yazmışsın Tekrar teşekkürler.
benim de vade dönüşü 12 sinde. en son hsbc 19 dan 350 k bağlamıstım.
18 ine kadar parayı günlükte teb veya fibada mı tutsam dıyorum. zaten su an 32 gün içn adamakıllı bişe veren yok gibi. neden bağlayayım ki diyorum. deniz aradı mesela dün, 17.50 dedi.
22 si haftası gibi yeni faizlerle uzun vadeli baglanabilir,stopaj olayı da var cunku. ama bir de nisan ,mayıs ta da enflasyon yüksek gidecek gibi. yani faizler daha da yükselebilr.
çok fazla parametre var ...
hoşgeldin olarak güzel oran alanlar olursa haber versi lütfen, şöyle 18.50 , 19.00 vs...
Vakıfbank ve halk bankası oran alan varmı...
İşte şu son yazdıkların, son dönem yaşanan enflasyon artışında büyük payı olan bedava para politikasının en naif ifadeyle ne kadar saçma bir hareket olduğunu gösteriyor...
Ben borçla borç döndürene, borç ile yaşayana, borç ile kazancına kazanç ekleyene sıcak bakamıyorum maalesef... Borsadaki açığa satıştan farklı değil bu...
Sabah akşam ekranlarda FAST ile ücretsiz gece gündüz para gönderilebilecek diye reklam yaptılar. İlk açılış 100 tl. idi sonra Merkez bankası 1000 TL. ye çıkarmıştı. Bugün ilk defa oğluma fast ile para göndereyim diye Ziraat internet sitesinden işlem yaptım. 1000 TL. için 2,39 TL. masraf aldı. Hadi bu devlete bağış olsun dediğim ve kafama takmadığım zaman bir de QNB den 1000 tl. göndereyim dedim. Yine 2,39 TL: masraf alındı.
Yani ekranlardan bedava diye reklamı dönderip, milletin ayağı alışınca çarpmaya başlıyorlar. Bu işin ücretsizini beceren var mı ?
Bilindiği gibi gelecek yıl 2022.
Yani ya erken seçim yılı ya da seçim için bütçe disiplininden ödün verilebilecek bir yıl yaşayacağız.
Daha önceki benzer seçim öncesi bütçe harcamalarının EĞİLİM olarak dolar TL ye etkisi ne olmuş?
MB nın sahip olduğu eksi rezerv ve halen dolar mevduatlarında çözülme olmaması ile 2022 nasıl bir yıl olabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=dfy6g2ai5l8
Linkteki altın yorumcusunun dediği gibi dolar kuru 15 TL ye çıkarsa çok mu beklenmedik bir şey olur?
Ya da 2021 de yüzde 17-15 arasındaki NET faiz getirisi ne 2022 de söylediği gibi enflasyon 11 lere düşerse yüzde 10 faiz getirisi ile toplamda 2 yıl sonunda yüzde 27-29 getiriye karşın dolar ne kadar getirir?
Yorumcunun dediği gibi dolar 15 olursa yüzde 100 lük kazancı faiz kazancından çıkardığımızda yaklaşık yüzde 70 lik bir ZARAR=servet erimesi İLE Mİ KARŞILAŞIRIZ?
2018 DE BENZER BİR ERİMEYİ yaşayan biri olarak kaygılanıyorum.
Verilerle yorum yapan olursa sevinirim....
Her yazılana inanmayın. Arkadaş kanat takıp uçmuş. Zaten yorumlarda eleştiriler de var. Fazla beklentiye girmek hayal kırıklığı yaratır. Dolar atıyorum 2022 de en fazla 9 - 10 tl arasında gezinir. Dolar 15 olursa ekonominin durumunu düşünün. Buna kesinlikle izin vermezler.
HSBC de benimde doluyor. %18 MODERN HESAP adlı günlük işleyen bir hesapta ay sonuna kadar kalmaya kararlıyım.
2 bin lira vadesizde tutuyormuş. 1M üst limit varmış.
18 Mart'ta MB 100 baz puan faiz artırsa bile 22 ile 26 marttan önce faizler yükselmez bankalar birbirlerini kollar
yarın öğleden sonra müşteri temsilcilerinizi arayarak '' Herkese %19 veriyormuşsunuz, bana neden düşük ? ben çantada keklik miyim, '' deyiniz. Kesin size - Yok yahu neredeymiş öyle ballı börek, kim yemiş - diyeceklerdir.
Siz de madem ballı börekten haberiniz yok o zaman benden size para yok dediğiniz anda bu konuşmanız bankanın üst yönetimine kadar '' müşteriler sık sık arayarak 19 oran varmış, bize neden yok diye kızıyorlar ve para yatırmaktan vazgeçiyorlar '' şeklinde yansıyacaktır. Kazancınız bol olsun.
1 mio+
finans 17,80
fiba 18 (kiraz plus)
30 marta kadar gecelik veya para piyasası fonu ile devam
Sn Lucas 18 ve üstü veren bir çok banka var şu anda, artarsa faizler bunlar 19 - 20 verecekler
250 k ve üstüne veriyorlar milyoncuları saymıyorum onlar ayrı kategori
Bir günde %3 değer kaybeden paraya para denmez.
Bir ayda %10 değer kaybederken merkez bankasından tek bir açıklama gelmeyen paraya para denmez.
TL'de kazandım dersin bir bakmışsın ki bir ayda USD bir senelik faiz kazancını silmiş götürmüş.
7TL altı bundan sonra imkansız diyorum.
7.00-7.50 arası her 10 kuruş düşüşte 5 kademe şeklinde USD toplayıp her aldığımız kademeyi bir 10 kuruş yukarıdan satarak kar elde etmek gerek.
Tabi bunun için de TL'de günlük gitmek gerek.
HSBC modern hesap %18 veriyor şu an için.
Yatırım tavsiyesi değildir.
İyi de sayın Abim biz ekonomik olarak ucmak icin getirmistik bu sistemi.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de ay sonuna kadar hsbc modern günlükte kalacağım gibi.çıkmaya değer bişe olmayacak sanki. 32-40 vs gün için doğru dürüst bi faiz göremedim. Bağlamak mantıklı gelmedi.
Günlük zaten 17.80 gibi bişeye geliyor hsbc de 2 bin vadesizi düşünce.
Fiba ve teb den iyi bu konuda.
Anadolu bank bir tık iyi ama çok az bi fark var, 18,1 gibi denk geliyor onun.
350 k için bu arada.
hsbc 19 devam ediyor mu
ytd.
syg,
Bugün hsbc 40 güne 19 du yarin ne olur bilmiyorum 250k ve üstüne
Ben 18 martı bekliyorum
Sayin ..................; Afili Bankacilik'tan 150 Bin TL ve uzeri vadeli mevduatiniza size ozel %17.50 faiz avantaji! Detayli bilgi icin Bireysel Danismaniniz .............ile gorusebilirsiniz.
SMS ile elektronik ileti iptali icin IPTAL SMS yazip 6292'ye gonderebilirsiniz. MERSIS:0292008449600341 B002
ARKADAŞLAR
GÜNAYDIN İYİ GÜNLER
BOL KAZANÇLAR
%19 ile bağladığım
HSBC den Bu gün dönüşüm var
M+ TL diğer bankalardan oran alan arkadaşlar yazarsa sevinirim..
HSBC Fonlu mevduat yapalım diyor. %75 mevduat %19 ile devam. %25 ile fon alalım. stopaj belirsizliği olmasa fena durmuyor.
Devam faizi %19 olur mu ? onu konuşacağım ama ilk dönen mevduatlar bizimkiler. Verirlerse şaşırmam.
Yeni giriş %19 bu arada
Fitch Türkiye için 2021 yıl sonu enflasyon tahminini %11’e çekti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye için 2021 yıl sonu enflasyon tahminini %10,5’ten %11,0’e yükseltirken, 2022 için ise %9,5’ten %9,2’ye indirdi. İş Yatırım olarak 2021 için %11,3, 2022 için %10,0 yıl sonu enflasyon öngörüyoruz.
Vakıfbank arı hesabını tekrar kullanmak ister misiniz? diye mail atmış bilginiz olsun normalde kamu bankaları biraz hantal kalıyordu bu hoşgeldin beş gittin işleri tekrar konusunda
Bayram değil seyran değil eniştemin bu samimiyeti neden diye bir sorgulamadım değil.
HSBC Modern hesap var ,günlük,45 gün hoşgeldin,2000 boşta,% 18.
Vadesi ay sonundan önce dolanlar ,eğer kullanmadılarsa,ay sonuna kadar buraya bağlayabilirler.