[QUOTE=EMLAK;5532416]villanýn yapýmýnda maliyetler daha düþük fiyatlar daha ucuk.
müteahht olsam 10 katlý bina dikeceðime 2 villa yapar kekllik avýna çýkardým.QUOTE=EMLAK;5532416]villanýn yapýmýnda maliyetler daha düþük fiyatlar daha ucuk.
valla aslýnda aynen öyle ...bizde hesap yapmayý bilmeyen keklik çok... bizim insanýmýz 20 liralýk bir ürünü 19 liraya almak için 5 ayrý market gezer ama iþ ev almaya gelince hesap kitap yapmaz..izmirin göbegi kahramanlar da 300- 400 bin liraya 30 yýllýk dünya kadar satýlýk daire var...hadi kahramanlarý geçtim alsancakta travisti kaynyor..alsancagýda geçtim mimar sinan mahallesinde 4 katlý çift daireli apartmanlar eski apartman bir dünya var mimar sinan mahallesinde al 500 (500 lük evler aþagý yukarý 120-130 metrekare .yaný arkdasý boþ arsasý aþagý yukarý 400 -450 metre kare falanden) 8 tane daire...ederinde al hem...verecegin para 4 milyon...bundan 6-7 ay önce mütahid arkdaþa sordum inþaat maliyetini..arsa hariç standart daire maliyeti 2500 lira dedi..lükste sýnýr yok ama lüks evler ortalama 3500 e mal oluyor dedi..400 metrekare arsaya 100 metre kare tabana oturan 100+100+60 tripleks son katý teraslý yap..ve luks yap 3500*260 910 bin e tripleks villa yaptýroyrsun...4 milyonda arsaya verdin..4,91 milyon hadi 90 bin de bahçe peyzajýna harcadýn..5 milyon...5 sene sonra komþulardan sýkýldýn ver kat karþýlýgý mütehide ..sana yine en az 4 tane daire verecek yine bu mühitlerdde sýfýr daireler 1,250 civarý yine ayný para..bakýyorum sarý sitede evka3 de ( allahýn daðý ) 13 katlý apartmanda 7 kat. daire satýlýk 7,50 milyon ...ben alsancaktan evka3 e hadi balýk yemeye gidelim demem ama o evka 3 teki adam balýk yemek için alsancaga gelmek zorunda...ben kordona yüreyerek geçerim reyhan pastanesinden sabah kahvemi içebilirim..tamam oralarda da vardir elbette pastanesi dönercisi pideci kebapçýsý ..ama özel birgün için evlilik yýldönümü ,dogumgünü vs için bu gün oraya yaklaþýk 900 bin dolar veren adam neye niçin verdigini bilmiyor . o daireye 7,50 milyon verem adam demek ki alsancakta yapýlacak boyle bir eve en az 15 milyon verir...bahsettigim ev bu https://www.sahibinden.com/ilan/emla...54698532/detay