GYO lar 2 aydır rali yapıyor. Bu 9.70 ten 8lete düştü. Şirkette hiçbir olumsuluk yokken (tam tersi dört nala koşarken)
Printable View
GYO lar 2 aydır rali yapıyor. Bu 9.70 ten 8lete düştü. Şirkette hiçbir olumsuluk yokken (tam tersi dört nala koşarken)
EKGYO sen gideceksin ama nasıl gideceksin nereye gideceksin gi de cek sin ytd
Takasa bakan için 18 Ekimdeki yön önemli
Notumuzu düşelim, eksik kalmasın;
Tarih : 14/10/2023
1.Halka Arz 24/11/2010 Fiyat : 1,70 TL
Kur: 1,4763
Dolar bazlı arz fiyatı: 1,1515 $
2.Halka Arz 13/11/2013 Fiyat : 2,77 TL
Kur: 2,0516
Dolar bazlı arz fiyatı : 1,35016 $
Güncel fiyat TL : 8,64
Güncel Kur : 27,78
Güncel dolar bazlı fiyat: 0,311$
*Devlet(!) Vatandaşını kazıklamaz!.
Al-sat tut değildir.
ne dedisek o . bir ileri iki geri , borsa mallandırıyo yeni gelenleri .tatlı tatlı dikkat edin . aselsan bilem çöküşte savaş zamanı tipik borsa beklenti satın alır .aselsan da satıyo .çöküşe devam yani durduramıyolar çöküşü varlık fonları öncü .korku heryerde parası olanların bile korku içinde olduğu bir ortam oldu yazık .yeni mücize ekonomş ekibi bir özal derviş mücizesi yapamadı .bu iki insan aydınlık tarihte yerini alacaklar.bunlar 3 aydır ülkeyi nebatiyi aratır şekilde beter hale getirdiler .hala dünyaya güven,n bize para verin derdindeler de ingilizler vermiyorsa kimse vermez belki imf bile vermez bunlara .tek çareleri o kaldı .borsa tipik çöküşte tatlı afyonlu mal yedirme bir ileri iki geri .sonuç bir zaman sonra şieddtli çöküş .herkes mallanmış olacak .karanlıl çağ .tairjh-e geçti bu ekonomi mücize ekip .
"" "" Şirketimiz tarafından
geliştirilen projelerde, 1 Ocak- 30 Eylül 2023 tarihleri
itibarıyla, toplam 46.452.778.367 TL (KDV Hariç), satışa esas
brüt 669.682, m2 büyüklüğe ulaşan, 5.007 adet
bağımsız bölümün satışı gerçekleştirilmiştir. Bu satışların toplamda 566.014.466,34
TL(KDV hariç) değerindeki 63 adedi yabancı ülke
vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir.
Bugün itibarı ile açıklamış olduğumuz 2023
yılı üçüncü çeyrek sonu verilerine göre, hedeflerimizi büyük oranda yakaladığımız görülmektedir.
Şirketimiz bundan
sonra da belirlediği hedeflere ulaşma konusunda tüm
gayretini gösterecektir.
Satış dağılım
tablolarında belirtilen satış rakamları gerek satış/pazarlama
müdürlüğümüz ve gerekse satış ofisleri aracılığıyla
satışı kesinleşen bağımsız bölümlerden oluşmaktadır.
Alıcıların sözleşmeden cayma ve dönme
ile satıcının sözleşmeyi feshetmesi nedenlerinden kaynaklanan azalmalarda
söz konusu olabilir. "" ""
Bu kap da açıkladığı neden iyi algılanmadı anlamıyorum.
Buda mı gol değil...
Resmen şikeli maç. Tahtacı daha neyi bekliyorsun.
Bugün analistlerin net kar rakamı olarak biçtiği 750 milyon tl bile sadece 70-80 adet daire satılarak ulaşılabilir bir rakamdır .
Gerçekte 6,80 görmeden sert bir 15-25-35-50 tl rallisi 2- 3,5 sene sürecek bu süre zarfında yaşanacak ekgyo rallisi görmeyi de ummuyorum
Dibi görmelidir bu meret
Gyo sektörüne hiç de benzemeyen ticari bir mantıkla düzenlenen bir bilanço varlık değerleme sistemi borç alacak ve fk radyosu mevcut ,4 senede 10.000 -20.000 adet konut üretecek gücü olan bir firma aslında bu firma !
Konur başına 8 milyon tl bile hesaplansa bunun da yarısını mal sahibi arsa sahibi benim mantığı ile sade bir hesaba varılsa ! varlıkların muazzam değerde olacağı anlaşılmaktadır .
Burdan 100 milyar tl Defter değerde bir Gyo ortaya çıkmıyor daha büyük bir potansiyel gelecek çıkıyor aslında bir dev bu !bu kelepir görünen hisse 1 milyar dolarcık değeri pek hak etmiyor da ! peki 28 milyar tl piyasa fiyatı nedir pd dd oranı GYO sektöründe 0,50 pd/dd çok normaldir haktır !!! bile dense bu şirket ucuz arkadaş pd dd 1 geçtiğinde bu hisse aynı Akbank gibi 28,76 tl geçecektir !
Güncel pd dd 3-4-5 olmasının gerçek potansiyel varlık yapısı arsa konut ve proje ortaklık yapısıyla uyumlu olduğunu düşünmüyorum !
Buralar dutluk bunu hepimiz biliyoruz 6,80-6,99 görmeden rahatlamaz endeks devre keserse oraları net de görecektir ! Ytd kolay gelsin iyi akşamlar
Uzun vadecilerin 50 centi 1 doları geçmesi gereken hissesinin adıdır EKGYO EEEEE KAAA GEEEE YEEEE OOOOO. OOO YEEE
Bu kadar uzun hesaba hiç gerek yok. Şirket, geçen ay,Net Aktif Değerim 86milyar TL dir diye açıklama yaptı. Sermaye 3.8Milyar; hisse başı net aktif değeri 22,63TL eder. ( Ki bu hesapta bir çok varlıkın değeri güncel değil, güncel değerlere çekerseniz 2-3 katına bile gidebilir.) Eeee hisse niye 7 liradan işlem görüyor diyeceksiniz? 1-) Yıllardır, hisse her ralliye kalktığında görünmez bir el buna engel oluyor. İnanılmaz bir satış baskısı ile aşağı sürülüyor. 2-) Şirket yönetimi, ve tahtayı yapanlara güven yok. Zira geçen ay şirket öyle bir nane yedi ki hala insanın inanası gelmiyor: Fiyat 9.70 iken 7,50 den şirket portföyündeki 187milyon lot hisseyi 7,50 TL den İngiliz bir fon(!!!)a toplu sattı.... Alıcı hiç beklemeden piyasada bu hisseleri satarak tahtanın ve fiyatın belini kırdı. Şirket bunu niye yaptı? Masum mu ? Siz karar verin. 3-) Maalesef şirket yönetimi ve tahtanın hakimleri ''üzüm yemek yerine bağcıyı dövmeyi biliyorlar''..... Aslında ne halt ediyorlarsa bu haltları çok daha yüksek fiyatlarda iken de edebilirler. Fiyatı beşte birinde tutmanın onların dümenlerine de hiçbir faydası yok. bunu bir anlasalar.... Yatırım Tavsiyesi Değildir.
ÇIkarken Gıdım gıdım gıdım
Düşerken Roketle
Bakın Arkadaşlar
Borsa şu an %0,38 Düştü Ekgyo %1,38 düştü
dün Borsa %3 Çıktı EKGYO %2.58
Çıkarken Orantılı Çıkmaz Düşerken E az 1,e Üç Düşer
eczyt
Taş gibi çıkıyor
ekgyo Sürünüyor
Merhaba eski ortaklar nasilsiniz iyimisiniz aklıma geldiniz bir Merhaba diyeyim dedim size
Bu bir yatirim tavsiyesi degildir
Yiyenim nerdesin burdamisin bir ses ver bakayım
Bu bir yatirim tavsiyesi degildir
Özerine Ölü Toprağı Atılmış Hale Çıkamıyor Gömüldükçe Gömülüyor.
Son 12 yıl ( halka açıldığından beri) Bistin en büyük dümen dönen tahtası. 2 usd den halka aç 12 yıl sonra 0,20 usd. %90 düşmüş. Şirkete bakıyorsun her yıl kar etmiş. Fena da karlar değil. Bu sene beklenin 6 aylıkta 2,5 katı kar açıkladı. Hisse başı net aktif değer 25tl. Varlıkları gayrimenkul, enflasyon üzerinde değerleniyor. Hisse 6,50tl.... Bir çete çökmüş hisseye kıpırdatmıyor.... Toki, SPK, hükumet neler oluyor bir bakın be yavv. Devlet yatırımcıyı kazıklar mı?
Al ya da sat tavsiyesi değildir.
Sürekli gelen benzeri KAP lardan birisi, bugün gelen mesela: Mevcut bir sözleşmedeki Şirket payı 1milyar TL artırılmış. 1milyar/3.8milyar=26 kuruş. Yani hisse başı 26 kuruş daha gelir yazılmış bugün. Tahtaya yansıdı mı ? Hayır.... Ciğeriniz parçalansın, ağzınızdan gelsin be... Nasıl bir çetesiniz siz???!!!
Asgari yerine askeri yazınca anlaşılmamış olabilir. Kamuda Kpss neden önemli konusuna örnek olmuşlar yine :)
ekgyo sen nasıl bir hisse oldun tam soyguncu böyle bir yatırım olmaz olsun nedir anlamadım hiçmi hareket olmaz soygun yeri Allah belanızı versin tahtacı
Bugünkü kap'ta askeri başlayıp asgari bitirmişler. Yavaş yavaş öğreniyorlar.
"Evora İzmir)'nın Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye ek protokol ile 1.233.316.757,05 TL olan Askeri Şirket Payı Toplam Geliri 1.896.139.448,00 TL'ye yükselmiştir. Söz konusu Asgari Şirket Payı Toplam Gelirinin %20 'si Emlak Konut'a aittir."
Liyakatsiz, çapsız, haksız haramzadeler.
EKGYO Konsolide 2023/9 Aylık
Net Kar (Ana Ort.):3,684,354,000 #EKGYO
08.11.23
Piyasa Değ.=26,372,000,000
F/K=5.73
PD/DD=1.19
Beklenenin üstü bir kar geldi. Ortaklara hayırlı olsun.
KAP: EKGYO [ ] EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1215965
Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu (2023-01-01 2023-09-30) (2022-01-01 2022-09-30) (2023-07-01 2023-09-30) (2022-07-01 2022-09-30)
DÖNEM KARI (ZARARI)
2023 9 aylık : 3.684.354.000 2022 9 Aylık : 2.081.458.000
2023 3. Çeyrek : 1.089.889.000 2022 3. Çeyrek : 644.340.000
Net Dönem Karı veya Zararı (9 Aylık) 3.684.354.000 TL
Faaliyet raporunda 5 yıllık kar hedefi 53,3 milyar TL olmuş.
Toplam varlıklar diye bir süslü sayfa koymuşlar (sayfa 17) 60 milyarla başlıyor, 92 milyarla bitiyor ama aradaki adımları toplayıp çıkarınca bu sayılara erişemedim.
Toplam aktifler 60,8 milyar TL. Onu her yere yazmışlar.
ASKGP Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı demekmiş. ASKeri Gelir Paylaşımı olduğunu sananlar olabilir 🙂 Aynı işlerde Asgari Şirket Payı Geliri de söz konusu. Bu KAP'lara "askeri"yazan arkadaşı bulucam böyle böyle.
Temettü tahmini yapmanında zamanı geldi. Yanlış hesaplamadıysam EKGYO karın 3'te 1'ini dağıtıyor. (Bu hisse yıllardır bir çok yatırımcısını mağdur ettiği için 3'te 1 ifadesi bu arkadaşlara farklı çağrışımlar yaptırabilir, ama yapacak bir şey yok :( )
Buna göre 9 ayda hisse başına(1 tl kar üzerinden) 33 kuruş cepte gibi. Buna bir çeyreklik karın temettüye katkısını da eklersek 45 kuruş civarında bir temettü öngörmek mümkün.
Bu hissede zarar eden yatırımcıların en büyük hatası bu hisse etrafında dönen kanal istanbul, kentsel dönüşüm gibi söylemlere göre hareket etmeleri olmuştur. Ben 3-4 kez bu hisseye girip çıktım, hiç birinde de zarar etmedim. En son geçen sene 2.3 TL civarından alıp 4.5- 5 tl civarından satmıştım. Benim hareket noktam şirketin bilançoları olduğu için yanılmadım, karımı yazıp çıktım.
zararını yazarken yiğitliği elden bırakmayan Latif bey'e de buradan selamlar olsun, kendisini hep takdir ettim, ağlamadan sızlamadan her şeye katlandı. Başlığı da uzun süre sahiplendi, bunu unutmak mümkün değil.
2022 9 aylıkla kıyaslayacak olursak dolar bazında
satışlar 340 milyon'dan 531 milyona yükselmiş
smm 150 milyondan 328 milyona yükselmiş
esas faaliyet karı 152 milyondan 115 milyona düşmüş
finansman geliri son 4 seneye kıyasla ilk defa giderin üzerinde seyretmiş
buradan kaynaklanan +42 milyon ile net kar geçen senin üzerinde (2022/09=131) 172 milyon dolar olarak gerçekleşmiş.
Eylül ayı başlarında 9,5 seviyelerinde olan hisse 6,5 seviyelerinde.
Aynı tarihte 25 lira seviyelerinde olan Torunlar 38 liralarda.
EKGYO %30 üzerinde düşüş yaparken aynı aralıkta Torunlar %50'nin üzerinde performans göstermiş.
Bu kadar net ayrım çok ilginç.
Şirket, 5-6 ay önce bundan sonra karın %40 ını temeetü olarak dağıtacağını beyan etmişti. Sene sonu karı 5milyarın üzerinde gelecek gibi duruyor. Bu durumda asgari 55-60 kuruş temettü dağıtacak diyebiliriz. En son 24 kuruş temettü vermişti.
Yine Durağana geçti
Fiyatı, teknik ya da temel hiçbir veriye uymayan; neden bu fiyatta olduğu yıllardır açıklanamayan hisse.
Bu tahtanın; bana göre en büyük sorunu kamu şirketi oluşudur.
Fazla değil iki yıl önce; EKGYO 2-2,5 TL seviyelerinde iken TRGYO 4,5-5 TL seviyelerindeydi.
Bu gün EKGYO 7,5 - 8 bantlarında sürünüyor(!) iken TRGYO 36-37 TL seviyelerinde.
Örneğin son günlerde kamuoyuna da yansıdığı için söylüyorum; iki kamu bankasının Bora Kaplan şirketlerine teminatsız olarak kullandırılan muazzam büyüklükteki krediler!.
Bir özel bankada mümkün mü ?
Mesala bende yıllardır bir şüphedir; EKGYO üzerinden belli müteahhitlere önemli miktarlarda menfaatler sağlanmış olabilir düşüncesi..
Zaten bir Devlet EKGYO gibi bir şirkete neden sahip olmak ister ki ?
Al-sat-tut değildir.
Sorun, birilerinin nemalanması değil. O zaten var :) . Sorun, şirketin Net aktif değerinden %70 iskontolu işlem görmesi. Borsa ortalaması %20 civarında. Yani normalde 100milyar NAD i olan bir şirket Bist te ortalama 80milyar liradan işlem görürken; NAD i 90milyar (Şirketin kendi beyanı) olan EKGYO 28milyar liradan işlem görüyor. Ortalamaya göre 72milyardan işlem görmesi gerekirken. Zararda falan da değil her yıl hatırı sayılır kar da açıklıyor. Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Bendemyorum uzmanlar diyor Kasa da 10 milyar nakit var https://youtu.be/d0RK7sg-2PM?feature=shared 5 YIL ÖNCEKİ fiyatlarda Babanız yapmaz bu iyiliği
EKGYO güzellemesinin yapıldığı bu yayının yapıldığı gün yani 7 Eylül 2023 günü hisse 9.75 ile tarihi zirvesini görmüş ve ondan sonra bir daha bu fiyatı hiç görmeden sürekli düşerek yaklaşık 2 ay içinde 6.28'e kadar düşmüş !!
Ha bi de ufak bir detay var. İnfo Yatırım o tarihten bugüne kadar 19 milyon lot EKGYO satış yapmış !
Yazacak çok şey var da ....neyse ......
2012-13 lerde arada alır satardım. Konya ile değiştirdim. O zaman 3 kusur konya 300 civariydi 1 e 100 oran vardi. Sonra kagidi gebertmisler. 1 kuserlerde surundu durdu. 9,5 larda Biraz değerini bulur gibi oldu ama götürmeye niyetleri yok anlaşılan. Bugin konya 9000 küsür, bu 7,5 oradanda hesaplayın değerini iste:)
7,53 den 7,43 e bir anda hangi dot lalesi bastı. Çıkarken 1.kiris inerken 10 kuruş amk
Ulan zaten gebermiş.hissyi daha ne yapabilirizin peşindeler. Hissenin bir kulak arkası kalmış ..
Buffet bu hisseyi ilk.ciktigindan beri tasisaydi mezarında ters dönerdi herhalde. Ulan tekelsin ama yatırımcıyı durtmel peşindesin. Bu.devletin bir işi de düzgün oazmi kardeşim. Sonra özelleştirmeye karşı çıkıyorlar. Ozellestirmesen bole geberip gidiyor,