okuyunca
Bu rekabet kurumundaki sahislarin rekabet hakkinda bir bilgisi olmadigi hasil oldu bende de ?
rekabet kurumuna çeki düzen verilmeli demek istiyorum ama "deveye neden boynun egri demisler" atasozu aklima geldi.
Printable View
Hafta sonu vukuatsuz geçmiyor..
Olumlu hiç haber yok gibi...
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok iyi!
Peynir z.yağını bende balıkesirden alıyorum domates biber elyapımısucuk aileden
Yeşilliği vs marketten alıyorum pazarla aynı fiyat daha çok kişi ekmek yiyor aslında
Arada kaçamak oluyor.
Şükür yine bu halimize böyle de beslenebilirdik
https://i.hizliresim.com/9bpwmue.jpg
Bankacılık sektörü ne sebeple ucuzsa zincir market sektörü de artık o sebebin pençesinde...
Bir adım daha ileri gidecek olursak, ISCTR'nin ekstra iskontolu olma sebebi neyse artık BIMAS'da o sebebin pençesinde...
Yanlış düşünüyorsam zaten %2-3 düşer oradan kalkar yürür kağıt ve baskı kalktı artık gidiyor deriz...
Sıra çelikçilerde olabilir...
Hedef gösterilmeleri yeter...
En sevdiği sektörü baltalamak ne hadlerine..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konu dışı olacak ama bahsetmeden edemeyeceğim, bugün AKM'nin açılışını izledim....
Bir taraftan Sinan operasına da bakıyorum...O da ilginç olmuş, sipariş usulü hazırlanmış gerçi, ama özellikle dekor ve kostümler iyiydi....
Yeni yapı da iyi gözüküyor..
Ama açılışta söylenen sözler çok rahatsız ediciydi..
Eski Türkiye ve yeni Türkiye benzetmesi hoş değil...
Tarihin belli bir kesimine karşı düşmanlık beslemek iyi bir şey değil...
Eskisinin yıkılmasına hep karşıydım, önemli olan bu tür yapıları koruyabilmektir, bakım ve onarımlarını ihmal etmeden...
Herhalde kimse Süleymaniye çok eskidi yıkıp yenisini yapalım demiyordur...
Eskidikçe güzelleşir ve değerlenirler....Çünkü var oldukları tarihin tüm katmanlarından izler taşırlar..
Umarım yarın TBMM binası da çok eskidi, yıkıp yenisini inşa edelim demezler...Özellikle bu tür yapılar ne kadar eskiyse o kadar iyidir..Ve çok derin anlamları vardır.
Yeni teknik gereksinimler ortaya çıkabilir, bunları o yapılara eklemlemek zor değildir...
Başka yerlere yenisini yapabilirsiniz ki İstanbul'un buna zaten fazlasıyla ihtiyacı var...
Ama eskisini yıkarak yerine yapmak hoş değil...
Neyse yeni Türkiye bu artık sanırım..
Yine de her şeye rağmen emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir....
Çelik firmaları, otomotiv, beyaz eşya min. %100 üstü 8 misline kadar kar artışları var..
Asıl fırsatçılık buralarda değil mi?
Silifkeli misiniz sayın oyunagelenadam orda çalıştım 4 yıl kaldım 8 yıl oldu ayrılalı hale aklım gönlüm oradadır şanslı topraklar güzel kader ( coğrafya kaderdir(İbni Haldun )
Bademler in bu haftaki hisseleri kozal THY olabilir...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sorma ...nerden gördüm grafiğii.aldık bakalım vadeliden aşşağıya gelse gene alayım diom ne dion.bide viop sabah açılışta emirler ka.ta gidio 9.25 mi
Aynen..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam ben bu hisseyi dediğimde beridir yüzde 35 falan gitmiş oldu bak ccola da gidiyor..
Ama refleks olarak bim almıştım 60 lardan 64 hedefle satacaktik onda olmayacak anlaşılan..ama bana silkeleme yapıp yoluna devam eder gibi geliyor..
Yanlış anlama da bunlar bir gran efor harcamadan zahmetsiz kazanacağınız paralardı migros ve ccola..
Viop ta kesin %35 VS kazanç yoktur ama spotunda vardı..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence dayak sirasi enerji firmalarina gelmesi gerekir. Avrupada elektrik uretim firmalari artan maliyelerden dolayi girtlaga kadar zarar etmelerine ragmen neredeyse 1 yil zam yapmadilar…..
Bizde ise Kamu hizmeti veren ozel sirketlerin her daim hepsi iyi kar yapiyorlar. Kar etmeyenlerde faaliyetlerden degil yatirim giderlerinden dolayi kar etmiyorlar. ….
Olaganustu durumlarda onlarda kamu ve vatandas gibi donem donem zarar etsinler….Her donem kar etmeleri sartmi ??
Bunun sebebi pandemi den dolayı bozulan tedarik zincirinin etkileri cogu firma deli gibi ihracat yapıyor dolar kuru da rekabet açısından dışarıya istedigi gibi urunu satmasını saglıyor şirketlerin yapmış oldugu hamleleri fırsatcılık olarak nitelendirmek pek dogru degil dir nihai amacı kar etmek olan bir oluşuma niye kar ediyorsun demek saçma olur burada onemli olan devletin duzenleyici ve denetleyici kuruluşların ne yaptıgıdır
PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllık dibine uzaklığı %12.10 olan hissede %35 kazanmak spotta viob topiğinde olur.
Platform erişimi olmayan kek avlama sahnesine dönmüş burası ������
ÖTV ye laf yok otomotiv fırsatçı oldu beyaz eşya lüks..
Buna laf yokM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Megane 500b TL olmuş..
Çalışmakla borçlanma dönemi bitti..
Çalışan öğretmen, polis hatta Dr. lar bile
Araba, ev sahibi olamaz artık..
Ülkelere göre elektrik , benzin vb fiyatları ; https://www.globalpetrolprices.com/electricity_prices/
Bu da Türkiye'de elektrik piyasasının borsası ; https://seffaflik.epias.com.tr/transparency/ Fiyatlar her an değişiyor ve santraller üretime devam edip etmeme kararını buraya bakarak veriyorlar.
Geçen sene 50 USD/ton olan kömür 250 USD/ton a kadar çıktı. (Dolar olarak uluslararası fiyatlar)https://markets.businessinsider.com/...ies/coal-price Bizim firmalarımızın öz kaynak sıkıntısı var ve faizler de yüksek.
Konu uzun da size katılamıyorum malesef.
.
Bu hırsızlardan önce emekli ikramiyesi ile rahatlıkla almayı kafaya koyduğum evi alabiliyordum. 2014 te emekli oldum, aynı evi ikramiye üzerine ikramiyenin %80ini ekleyerek aldım. Şu anda evin fiyatı 2014 fiyatının tam 4 katı. İkramiye üzerine 6 ikramiye daha koymak lazım. 2017 yılında iki çocuğa 1 ay ara ile 2016 model 2 adet Hyundai i20 aldım, tanesi 50.000 TL idi. Sıkıntı yaşamadım. Şimdi ise aynı araç 150.000 TL den satılıyor. Yani aradan geçen 4 seneye rağmen fiyat 3 e katlanmış.
Alım gücünü ne kadar düşürdükleri ortada.
Enflasyonu uzun zamandır düşük göstererek halkı nasıl soyduları ortada.
Tam bir hırsızlık, soygun. [emoji35][emoji35][emoji35]
TV de saray-külliye lafı duyduğumda bunlar geliyor aklıma, çıldırmamak elde değil. Bir de sarayların itibar olduğunu söyleyen yandaşlar geliyor aklıma, katil olmamak mümkün değil.
İşin acı tarafı ise daha kötünün gelmemiş olması, geleceğin çok daha kötü olacak olması.
https://youtu.be/4Att53BoXv4
https://www.amerikaninsesi.com/a/tur...i/4479926.html
Enerji şirketleri en sorunlu sektörlerden birinde bulunuyor.2018 Temmuz ayında, henüz pandemi olmadan 52 milyar dolar borçları vardı, borçlarının son durumu için ise rivayetler muhtelif.Borçları dolar cinsinden ve son 4 yılda dolar fırladı ama gelirleri TL ve açmazdalar.Enerji şirketleri borçlarını sürekli yeniden yapılandırılıyor ve daha Haziran ayında 4 enerji şirketi 10.3 milyar TL borcunu yeniden yapılandırdı. Enerji şirketlerinin sıkışması bankaları da sarsar.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 arabaya 3 araba işini bırakırsa devlet ..
Memurlar gene borçlanarak araba alabilir..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum..bende saray laflarından irite oluyorum fazlasıyla...
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sorun 90 larda gençlik ve çocukluğunu yaşamışların sorunu..
90 2000 lerde ÖSYM olsun gençlik beka sorunu tarzlar ve algılar yaratıldı..
Eskiden 4 yıllık mı iyidir o zaman diye bir tabir vardı..
Bitirirsen gene de birşey olursun anlayışı vardır..
Şimdi öyle bile değil..
Ayrıca bu sorunu yaratan bizim takım özellikle
80 91 e kadar olan doğumlular..
Ne yaptık ülkeyi sarıklıya poşu giyene cahile sonradan görmüş borçlanmayı lüks sanan emekli tayfaya ve çiftçi ye bakım parası için kaynana kayın babaya bakan okumamış geline okuma yazma bile bilmeyen cuhela kesme sadece asgarî ücret alan ve adam yerine konan cahilr ülke kaderini teslim eden bizlerin sorunu..
Japonya kurtuluş zamanı gibi olmalı bizim ülke sistem değişirken oy kullanmada okurluk yazarlık gelmeli..
Herkes oy kullanmamalı..
Aysun kayacı haklıymış..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünyada çevreciler ayaklanır aman sakın :)
https://i.hizliresim.com/1n4pis0.
Atakan da vardı bir ara bizde..
Atakan bunu döver [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]https://i.ibb.co/jMfgyCy/images-2.jpg
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben ve şahsım ve özbenliğim ( üçlü salto ) bu Z kuşağı bilmem ne kuşağı laflarını kapitalist sistemin yeni pazar oluşturma araclarindan biri olarak görüyorum. Y kuşağı Z kuşağı pembe yakalılar , beyaz yakalı . Yahu aynı evin içinde büyüyen cocukla niye anlasamayayim ? Bu kuşak farkı lafı tam bir kapitalist düzenin carklarini idame ettirebilmesi için cilalanmış abartılmış bir olgu. çekilin şuradan.
AŞAĞIDAKİLER SADECE KİŞİSEL TAHMİNLERİMDİR, HAYAL DÜNYAMIN BİR ÜRÜNÜDÜR, CİDDİYE ALMAYINIZ.
HAFTA SONU İŞİM OLMADIĞI İÇİN BİRAZ ÜFÜREYİM DEDİM KENDİ KENDİME. ŞU ANDA YAPILABİLECEK ONLARCA KURALINA UYGUN SAYIMDAN SADECE BİR TANESİDİR.
Aşağıda vereceğim sayım (benim tahminimdir, farklı sayımlarla da karşılaşabilirsiniz) ile ilgili açıklamalar.
İlk grafik sayımın neresinde olduğumuzu gösterir. Şu anda yeşil renk ile gösterilen 3.1 dalgası içindeyiz ve 3.1'in 5. dalgasını yani 3.1.5 yapıyoruz. Detaya inersek (daha alttaki grafik) 3.1.5'in 3.3.5 zirvesini yapmaya çalışıyoruz, FDow 90 puan daha yükselirse bu zirve gelmiş olacak.
https://resimyukle.link/img/4NV0iE.png
Biraz detaya inersek (Bu noktadan sonra ilk 3 etiketi (3.1.5) yazmadan sadece son 3 etiket ile devam edeceğim.):
Daha önce verdiğim ve bahsettiğim 5 Boğa sayımından olasılığı en yüksek olan sayım kırmızı ile verdiğim sayımdır. Bulunduğumuz yer belirtilmiştir. Şu anda 3.3.5 zirvesini (tam etiket olarak 3.1.5.3.3.5) yapmak üzereyiz. 5. dalga zirvesine kadar olan data (kırmızı çizgilerin altındaki data) kes yapıştır datasıdır, çok kaba tahmindir.
https://resimyukle.link/img/4Nu4A1.png
Kırmızı çizimin en sağındaki zirveden sonra iki olasılık karşımıza çıkar.
1) YA 2. grafikte siyah renk 5, yeşil renk 5.1 ile gösterilen zirve ilk grafikteki yeşil renkli 3.1 dalga zirvesidir, sonrasında ilk grafikte yeşil renkli 3.2, ikinci grafikte mavi çizgi ile gösterilen 3.2 dalga düzeltmesi beklenir (30.000 altına, tahminen 28500)
Bu olasılık şu anda zayıf olasılıktır benim düşünceme göre. (AYI SENARYOSU)
2) YA DA 2. grafikte siyah renk 5, yeşil renk 5.1 ile gösterilen zirve 3.1.5.1 zirvesidir ki bu durumda ilk grafikteki yeşil renkli 3.1 zirvesi için daha en az 4 ay var demektir ve bu durum ikinci grafikte yeşil çizgiler ile gösterilmiştir. Bu olasılık ve sayım benim şu anda favorimdir. (BOĞA SENARYOSU)
EW den pek anlamayan, yahu bu sayılar neyin nesi diye düşünen herkesin anlayabileceği bir şekilde yazmaya ve tüm döngüyü vermeye çalıştım. Umarım anlaşılır olmuştur.
Bol kazançlar.
Emeğine sağlık sevgili dostum...
Benim oyum senaryo 1 den yana yani ayı senaryosu...
Kasım’ları hiç sevmem ve sanki yurt dışı düzeltmesinin zamanı bu ay gelebilir...
Fonların pozisyonlarını ayarlamaları, yıl sonu vb hiç hoşlanmadığım ve geçmişte acı tecrübelerimin olduğu aydır Kasım...
İyi hafta sonları...
Bu dönemin nasıl biteceği ve yeni bir dönemin nasıl başlayacağı hakkında büyük belirsizlik var.
Geldiğimiz noktada içinden çıkılması zor bir buhrana sürüklenmiş gözüküyor.
2016 darbe girişiminin ardından TR bir rejim değişikliğine gitti.Devletin içinde, hala ayrıntılarını
bilemeyeceğimiz mücadeleler sonucu ortaya çıkan 2016 darbe girişiminin
ardından rejim değişikliğine gidildi. Halkın yarısının desteğini alan yeni rejim
TR'yi daha da içinden çıkılmaz bir hale soktu. Bu süreç eksikliklerine rağmen TR'nin
en değerli kurumsal birikimi olan PARLAMENTER SİSTEM tasfiye edilip ismini tam veremediğimiz yeni bir
rejim kurulmaya çalışıldı.
Bir Lider ve yakın çevresi etrafında kümelenmiş çıkar grupları, güvensizlik üzerine inşa edilmiş
açık veya kapalı ittifaklar ve bunlarla iç içe geçmiş partizan bir bürokrasiden oluşan bu yeni rejim,
ülkenin dayandığı objektif ve kurumsal kriterleri iyice eritti.
İnsani ve doğal kaynaklarını ekonomik birikimini ve ülke diplomasisinin gücü tekelleşerek iktidarda
kalma mücadelesine kurban eden bir yönetim altında TR adeta kendi kendini yiyen bir organizmaya dönüştü..
Yakın zamanda, TR'de anayasal kurallar çerçevesinde evrensel seçim hukuku
normları içinde bir iktidar değişimi olabilecek mi? (A.Yaycıoğlu)