Paranın borsa ve dövizden başka gideceği yer kalmadı hemen hemen
Printable View
Paranın borsa ve dövizden başka gideceği yer kalmadı hemen hemen
10 uzerine kalabilirsek cok iyi olacak. Bilancoya az kaldi sonrasinda daha rahat oluruz. Yatirim fonlari satisi devam etmekte. Yabanci da satista. Satacak cok mallari da kalmadi. Fon pazari surekli buyudugu icin satislarin dengelenmesini bekliyorum. Cift haneli rakamlara gecis zordur. Biz iyi direniyoruz.
Kasıtlı tabiki,
THY 70 lerde iken yok model portföyünden cikardik yok bilmem ne haberler yayinlaniyordu,
sonuc 65 düstü simdi 100 lerde hadi gecmis olsun onlari inanip düsüs dalgasinda satanlar hisselerini kaptirdilar...
Dogru sektör doğru hisse ve sabır kazancimiz burdran geciyor,
Anteplinin güzel bir postu var ne zaman satmaya kalksam güzel bilanco değer düsüyor yine bekliyorum diyor
çok doğru durum çıkarım , bende bu yüzden satamiyorum
35 senedir bu işin içindeyim insanlar hissem sermaye artırıyor lotum artacak diye sevinir ama bu durum oldukca sevimsizdir kendini treder sanan ne kadar kumarcı al-satcı varsa hissede cirit atar hissenin prim potansiyelini baskılar...
Yatırımcı İlişkileri Yetkilisi ile konuştum, Ela değer artışı Özkaynaklara yansıyor, kâra yansımıyor, diğerleri yansıyor
Yeniden değerlemeden 3 civarı, faaliyetlerden 1,5-2 gibi olmak üzere sadece bu çeyrekte 4.5 -5 kâr bekliyorum.
İlk 6 aydan gelen le beraber 5,5-6 kâr ...
Allah bereket versin.
Asla yatırım tavsiyesi değildir...
Zira bugünlerde artmasını değil düşmesini istiyorum...
eğer bilanço esasları değişmediyse yeniden değerlemeler 9 aylıkta bilançoya giremez. yıllıkta görünür. bu bir şeyi değiştirir mi? değiştirmez. yıl sonu için tekrar değerleme yapılıp bilançoya sokulacak.
gelen değerlemelerin %10-30 fazlası olmak durumunda yıl sonu değerlemeleri.
Halk gyonun degerlemeleri neden yansımış itimasmı geçmişler..
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerlemeler, kesinlikle bilançoya yansıyacak...
Hakim ortaklar bunu bilerek, değerlemeleri 30 Eylül tarihli yaptırdı...
Yıl sonunda tekrar yaptırılacak.
Şirketin yetkililerinin açıklamaları bu şekilde
Yeniden değerlemenin döviz varlıklarının toplam aktiflerin ya da net satış hasılatının %10'unu aşan şirketlere Haziran'da getirilen Tl kredi kullanma sınırına uyum sağlama amaçlı yapıldığını düşünüyorum. O nedenle 9 aylık bilançoya zorunlu olarak girecektir. Dün itibarıyla BDDK bu sınırı %5'e düşürdü. https://www.dunya.com/ekonomi/kredi-...-haberi-672422 Dolayısıyla ÖZKGY Tl kredi kullanmaya devam etmek istiyorsa -ki enflasyonun bu denli yüksek ve faizlerin bu denli düşük olduğu bir konjonktürde kim istemez?- 12 aylık bilanço için de yeniden değerleme yapıldığını izleyeceğiz.
Üstelik artık yeniden değerlemeler ister istemez -mecburiyetten- gerçeğe yakın değerlerden oluşacaktır. :)
Doğru bilgi her zaman ederini bulur, bu bit yavrusu 2020 değerleme kârı için de aynı yalanı uydurmuştu, değerleme artışları kâr olarak bilançoya girmez diyordu..!!
Sonuç olarak bilançoya girdiğinde ise, ben temettü olarak dağıtılamaz demiştim diye kıvırıp durdu..;-))
Aslında ne olacağını herkez gibi o da biliyor, ama kafaları karıştırıp bir kaç kişiyi caydırıp malını alırmıyım hesabı yapıyor, yada alıcıları caydırmaya çalışıyor..!!!
Kredi için yapıldığına bende katılıyorum, sonuçta iki hotel inşası için para lazım..;-))
Şu an 16 milyar TL'ye ulaşan NAD yıl sonu değerlemesi 20 milyar TL'ye ulaşacaktır, bu da gereken krediyi kullanmak için yeterli olacaktır..!!!
Yatırım tavsiyesi değildir..!!!
9 aylıkda yeniden değerlemelerin yapılmasının sebebinin yatırımlar için tl kredi alınması olduğu hususunda yatırımcılar hemfikirler.
ancak tl kredi için aktiflerin %10 kadar olan döviz tutma müsaadesi 1 kasım itibariyle %5 oranına düşürülmüştür.buna göre
değerlemeler sonrası özak aktifleri 15 milyar tl civarına yükselmekte ve 1.5 milyar tl döviz tutması tl kredi için engel teşkil
etmeyecektir.özakın elini çabuk tutup 1 kasım öncesi yatırım kredisini halletmesi gerekir.bu nedenle diyorumki acaba özak bilançosu
1 kasım öncesi yani bu hafta gelebilirmi.zira mevcut bilançoya göre özak dövizdeğerleri 1.4 milyar tl olup %10 barajını çok aşmaktadır.yeni bilançoya ihtiyaç var.
yıllık %9 ile tl yatırım kredisi almak tabi yatırımcılar içinde bir kazançdır.hem ucuz kredi ve hemde turizm amaçlı yeni yatırım önemli kazanç olup bilanço sonrası özaka hareketlilik getirebilir.
Muhtemelen değerlemeleri bunu hesaplayarak yaptılar ama %5 hesapları bozdu stoklardan yatırım amaclı gayrimenkullerle geçiş olsa bu durumu düzeltebilirlermi acaba. nakit eritmek için hisse geri alımına'da geç kaldılar... SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın sakura,
bunların kulakları keskindir.oranın %5 e düşeceği bilgiside belki alınmıştır ve buna göre hamle yapılmıştır.1 kasımdan önce kredi alınmış olabilir.
ayrıca sizinde bahsettiğiniz gibi,benimde sık sık sürpriz olabilir dediğim konu stoklarda yer alan ticariler ve fişekhanenin yatırım
amaçlı gayrimenkullere transfer edilmesidir.bu durumda net aktif değer dahada artacaktır.kredi için bir kısım dolarda bozdurulabilir.işin ehli onlar.bizim bildiğimiz ise hisse fiyatı dışında şirket iyi yönetiliyor.
Yatırım amaçlı gayrimenkul kalemi ile stoklar toplam aktifler içinde yer aldığından birinden ötekine transfer sonucu değiştirmez.
Zaten bir kredi ihtiyacı doğmuşsa, değerlemenin yapıldığı tarihte değerlemelerin işlendiği mizanla %10 limiti tuturulup kredi çoktan bağlanmıştır. Bilançonun beklenmesi gerekmiyor. Bunu bankacılar bilir. No problem.
Kredi bağlanmışsa 9 aylık bilanço açıklandığında pasifte artan finans borcundan bunu anlarız.
Haklısınız, iki kalem de aynı hesapta yer aldığından atladım, değerlemedeki değer esas alınacağı için toplam aktifin değeri değişecektir. Belki de bilançoda öyle bir değişikliği göreceğiz. O zaman, eğer GYO'ları bağlayan başka rasyo limitlerine takılmazsa %5 bile karşılanabilir.
Sayın antepli, azurit aydınlatıcı yorumlarınız için teşekkür ederim. Ortaklığımız bist'ın en büyük gyo şirketi olma yolunda ilerliyor bunu küçük de olsa temettüler 'le taçlandırması arzumdur yatırım fonlarından sonra emeklilik fonlarıda mallarını artırma çabası içine girdiler bunun küçük yatırımcı ilgisiyle devam etmesi sonucunda 2 pd seviyelerine hızla ulaşmak çok mümkün görünüyor ilerleyen günlerde yıllardır yatırımcıda olusan gyolarin kısır olduğu görüşününde olumluya evrilmesi ozakgyo sayesinde olacaktır...
Yine herkes dut yemiş bülbül opesaryonu moduna girmiş..;-))
Bakalım yine %7-8 den mi satacaklar, yoksa tavan olacak mı göreceğiz..??
Torunlar GYO bile %20 fark attı bizim uyuz eşşeğe, son yüzde bi atak yap bari, yetmedi mi nal (mal) topladığın..;-))
Bizimkinin de 8,5 milyar TL mal varlığı var, stoklara koydukları büyükyalı bölümleri ve Fişekhane ile 11 milyarı geçiyor..!!!
Peki sen bunların farkında mısın..???
Aslında dürüst bir yönetim ve adil bir değerleme olsaydı 10 milyar civarı değerleme artışı 2,5 milyar TL kâr olması gerekirdi, bakalım ne kadarını bizden gizlemeye devam edecekler..???
Torun'da varlık çok ama borç da fazla yalnız.
Teknikçiler daha iyi bilir ama sanki üst kanal direncine çarpıp duruyor.
https://twitter.com/1453__Murat/stat...QkwMubGFGyKPkA
Bunu yazdığım günden beri gidip gidip dönüyor, kıracak ama biraz naz yapıyor..;-))
Kap haberi geldi ortakent bodrum ihalesine girilmis bugun. Ozak elindeki devasa nakitle bircok yeni projeye baslayabilir. Erken satmama avantaji da oldugu icin muthis karlar elde edebilir.
Şu Bodrum'da yapılan ihaleyi burada daha önce yazan kim di acana..???
Tebrikler içerden iyi bilgi almış..;-))
Ben de hatırladım, ortağın biri rüyasında görmüştü galiba.:)
Ama çok büyük rakipler var, kolay olmayacak gibi.
Linux... SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya evet rüyama girmişti başka ihaleler de rüyama girdi ki bunların büyüklüğü Ortakent ile ölçü kabul olmaz bunları yazarsam, kaynak isterler rüyayı kabul etmezler 🤣
Bugünkü ihaleye irili ufaklı 18 firma katıldı, 5-6 firma ciddi şekilde bu ihaleye hazırlanmakta. Özakta dersine iyi çalıştı , Kasım başı yapılacak olan açık artırmada kafasındaki rakama kadar zorlama niyetinde . Bu ihaledeki en büyük rakibimiz halka açık bir firma ve bir tane de bu işlere yeni merak salan bir firma . Bunu alır mıyız? İlk yazdığım firma çok yukarıya kadar çekecek , özak ise kendi kalitesiyle satabileceği en yüksek fiyatı belirleyip tabiki inşaattaki zaman faktörünü de gözönünde bulundurup, bu fiyata kadar çekecektir teklifini. Bizim tabirimizle çıtır güzel bir İnşaat . Şunu eklemekte fayda var ya bu ihale olur ya daha da büyüğü.
Ne diyelim nasipse olur, olursa çok iyi olur 😉
özelden ne kadarlık bir ihale olur diyenler için ise şirket değerinin 1/3-1/4 civarında bir emlak konut rakamı ile bitmesi çok ama çok muhtemeldir desek olur mu :)
143dönümde 21.500m2 emsal alanı var, ilave yüzde 30 alanlar ile yaklaşık 150m2lik 200m2 bahçeli 200adet villa yapılır. Villaların tanesi 3milyon dolar olsa, 600milyon dolar cirolu bir proje diyebiliriz. Yüzde 30 emlaka versek, yüzde 70 bizim ciromuz olur. Bunun da yarısı kar olsa, 210milyon dolar kar hedefi var denilebilir.
16 ay önce nef yalıkavak alıcı olmustum villaya 5.400 milyon istemişlerdi özak ne elindekileri adil bir şekilde degerleme yaptı nede fiyatını...
böyle isler pesinde kosup ihale alirsa
biz bu hisseyi ne zaman satacagiz :wu:
Bu arsanın 18 talibi olduğuna göre çok kıymetli bir yer, Bodrum zaten altın değerinde bir yer ama daha kıymetlisi ve büyüğü zaten kendilerinde değil mi.
https://www.ozakgyo.com/proje-detay/bodrum-akyarlar
Iş yatırım bugün hisseyi baskilayacam diye 55 bin tl 'yi bunlar için kaybetmiş olabilirmi [emoji2960]SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.