https://www.tradingview.com/x/0ypo6l4e/
05.02.2024 tarihinde bakınca alt tirend uzak gibi görünüyordu
ama o gün bugün olarak gerçekleşti.
umarım bir an önce yükselen tepeler direnci olan
oda yarinki olan 43.36 üzerinde kapar
tabi bence.
Printable View
https://www.tradingview.com/x/0ypo6l4e/
05.02.2024 tarihinde bakınca alt tirend uzak gibi görünüyordu
ama o gün bugün olarak gerçekleşti.
umarım bir an önce yükselen tepeler direnci olan
oda yarinki olan 43.36 üzerinde kapar
tabi bence.
Kcaer haftalik dolar bazlı güncel grafigi..
1.39$(Güncel kurla 42.7x) zirvemizi 3 haftadır kirmayi deniyoruz fakat üzerine hacimli kapanis henuz yapamadik.
Burasi gecilirse teknik olarak 2.2x$ civarlari hedef olacak..
Sudiarabistandan bir kap gelse güzel olacak.Bekliyoruz sabırla nasibimizi..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...11d93f17f1.jpg
SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu endeks rakamlarında 2 gün önce 43.74 tepeyi geçmeye çalışıyordu şimdi 41.30'da, senin ruh halini bir anlayabilsek de ona göre hareket etsek.
Endeks %2 yukarıda hisse eksiye geçti, iyi şirketsin ama tahtan masa sandalye şirketi gibi hareket ediyor koca efendi, derdiniz nedir bilmem ama itibar kaybettiriyor. Bugün bu endekste en azından 42 üstü yapmalıydı, kim satıyor acep.
https://www.youtube.com/watch?v=aZmzJbAUVKI
bildiğimiz konular ama yinede bilgi ve ilgi sel gibi yayılıyor.
tabi bence
45. dk dan sonrasını izleyelim..
Bu hoca geçen sefer Kocaer konuştuktan sonra hisse baya yükselmiş sonra aynı hızda düşmüştü. Bakalım bu sefer bir hareket olacak mı?
https://www.youtube.com/live/Y8ifO1h...ODu5yYMyr7WcZE
Msci endeksine girmedi mi bu hisse
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
girdi ama değişiklikler ay sonunda geçerli olacakmış.
https://www.bloomberght.com/msci-tur...apildi-2347494
Eregli bile %3 yaptı, Kcaer tahtacısı suya götürüp susuz getirmeye devam ediyor, sabah yüksek aç sonra da kapanışa kadar bas aşağıya, rezillikten başka bir şey değil.
ereğli son günlerde biraz kıpraşıyor...bunun nedeni global konjöktürdür...ereğlinin kıpraşması bizde koşma etkisi yapmasını bekliyorum...son bir iki haftadır kocaer son çıkışlarının hazmı ile uğraşıyor...40,00 tl yi aşağı kırmak istememesi güzeldir..43,70 civarları da şimdilik direnç görevi görüyor...direncimize çok yakınız ve en ufak bir iştah artışında o direnci yukarı kırabilecek potansiyelimiz var...bir gözümüz de kap ta...güzel bir kap ile direncimizi geçerek 50,00 tl psikolojik seviyelerine ulaşabiliriz..oranın üzerine çıkabilirsek ?? çok rahatlarız..bir çeşit zirvelerden ciğerlerimize temiz hava girer...kendimizi çok iyi hissederiz..:)
konjöktür arkamızda...özel beklentilerimiz de arkamızda bize güç veriyor...sabır sabır sabır..
Herşey güzel olacak inşallah
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bofa yukarı aşagı yapıyor çogu kagıtta dıkkat edın kaldırıp tepeden vuruyor
43:70 direncimizi geçtik arkadaşlar.. hayırlı uğurlu olsun..ilk hedefimiz 50:00 psikolojik direncimiz...bu günkü yorumunda Ereğli'nin kiprasmasi bizde koşma etkisi yapar demiştim... şu anda eregliden daha çok primliyiz...:bravo:
Hasretle beklediğimiz 45-50 bandına kavuşacak mıyız yoksa yine geri vites mi yapacak, kapanış önemli, yeni tepemiz hayırlı olsun, yükselen tepelere devam.
Kocaerde artık emeklerin karşılığı olan meyve yeme vakitlerine giriyoruz...hem konjoktur hem de kendine has özel beklentileri yüzünden..bu iki etken de somutlasmasina az bir zaman kaldı..
Kapanışı şık yap da istikrarlı çıkışlar dönemi başlasın tahtacı, bugünkü emeğin boşa gitmesin.:)
ereğli kötü bir şirket değildir bu doğrudur ama ereğli ev ödevlerini yapmayan veya yapmakta geciken bir şirkettir..son bir iki yıldır bunun cezasını çekiyor..malum kocaer çok önceleri enerjisini yenilenebilir enerjiden karşılamak için çeşitli yatırımlar yaptı..bu yatırımlar için de ciddi yatırımlar ve masraflar yaptı...önümüzdeki yılın ortalarında ise fuul yeşil çelik hüvviyetine girecek...
oysa ereğli yeni yeni bu işlere giriyor..bu işler için milyar dolarlar harcayacak..ereğli bu konuda çok gecikti...ortağı olan mital bu gecikme yüzünden hisselerini sattı..yanlış hatırlamıyorsam 300 milyon lottan fazla idi..geçen yıl 30-52 aralıklarından sattı..o kadar lotu kim aldıysa hem dolar karşısında hem de enflasyon karşısında zararda...mitalin sattığı lotlar hissede inanılmaz bir ağırlık oluşturmuş idi..buda olası çıkışlarını çok zorlaştırdı...
ereğli artık ne zaman tam anlamı ile yeşil çelik hüvviyetine bürünür bilemem...ama süreç olarak kocaerin çok gerisinde...ikinci bir konu da ereğli sanayi şirketlerine yarı işlenmiş saç ve çelik ürünleri satıyor..bu ürünlerin kar marjı kısıtlıdır...oysa kocaer ise çeliği işleyerek kullanıma hazır şekilde satıyor..yani katma değeri yüksek bir şekilde satıyor...önümüzdeki bir iki yılda cirosunun %75 i bu ürünlerden gelecek...bu yüzden de kocaer ereğliye nisbeten daha az rekabete uğruyor..bu yüzden de kar marjı daha yüksektir..
artacak karlılık ile kocaer ileriki yıllarda şirket sözleşmesinde belirttiği değişikleri uygulayabilecek yeni yatırımları yapmak için kendinde güç bulacaktır...kocaer değişik sektörlere üretim yaparak satış risklerini minimuma indirmeyi başarmış bir şirkettir ..bu yüzdendir ki son bir yılda demir çelik şirketleri ciddi zararlar açıklarken kocaer ise karını artırmayı başarabiliyor..
bu söylediklerimiz neden kocaer sorusunun cevabını verebilecek niteliktedir..işte bu yüzden de ereğli kıpraşırsa ,kocaer koşmalı demiştik...nitekim dün ereğli ancak yüzde 4 çıkabilirken kocaer yüzde 6 çıkmayı başardı...önümüzdeki süreçte global konjöktür demir çeliklerden yana olacak...bu yüzden de kocaer için sektördeki diğer şirketlere nazaran daha hareketli bir kocaer beklentim var...bu yüzden de 2024 yılı kocaerde teknikçi ve temelcilerin yılı olacak dedim..ama 2025 yılı ise füzecilerin yılı olacak diyorum..ALLAH ömür verirse hep birlikte görmeyi istiyorum..
2024 yılı teknikçilerin ve temelcilerin yılı olacak ne demek ?? bunun anlamı artık borsa ile ilgilenen ve yüksek takipçili yatırımcıların çok diline düşecek demektir...küçüğünden tut büyüğüne kadar...hem teknikçilerin hem de temelcilerin...kocaer çok sık işlenmeye başlayacak...herkes bu çıkışların primlerini sahiplenmeye çalışacak...kocaeri yazmak ile ne kadar eşsiz kalitede bir yatırımcı olduklarını ispatlamaya çalışacaklar...
onlar benim gibi bir keko gibi davranmayacak.....:kahkah: malum biz aylardır bu hissedeyiz hem de fiyat ta 17,50 den beri...geldiğimiz vakitte kocaerde küfürler havada uçuşuyordu...ama çok şükür ki süreci az çok takip edip söyledik...tıpkı geçmişte gesanda yazdıklarımız gibi...gesanda iken de biz 19-20 aralığında maliyet yapıp yazdıktan aylar sonra hisse 40-50 aralıklarına geldiğinde büyük üstadlar yazmaya başladı...
kısacası kocaerde meyve yeme mevsimi geliyor..tradeyi ya hiç yapmamalı yada yaparken çok dikkatli olmalı..yoksa citi gavuru hissenizi kapıp gider ,sonradan arkasından el sallarsınız...aylarca emek verip de el sallamak doğrusu bize çok koyar...ama sonu sonunda herkes nasibi kadar kazanacak...umuyorum ki bu hisse tam anlamı ile huzur içinde yiyebileceğimiz bir temettü hissesine dönüşür...belki o zaman huzur içinde emekliliğimizi yaşarız...belki de bu borsaya veda ederiz..
Kcaer dolar bazlı haftalık güncel..
3. denemesinde dolar bazlı zirvesinin üzerinde,önceki haftalara kıyasla kısmen hacimli bir şekilde kapatmış oldu çok şükür..
Bundan böyle 1.39$(Güncel kurla 42.8x) tarihi zirvesi destek bölgesi olarak takip edilebilir..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0302c9d100.jpg
Eğer 1.39 dolar zirvemizi geçer ve hedefimiz 2.2 dolar olacaksa ?? Ve dolar da tahminen bu yıl 35_40 TL olacaksa ?? Bu yıl sonunda Kocaer de 70_85 TL aralıklarını görebileceğiz..benim yıllık 60_70 TL hedefimin çok üzerinde bir fiyatlamayi görebileceğiz..
Arkamızda global konjoktur(çelik fiyatlarının yükselişi)...Suudi Arabistandaki projeye ürün satışı ve jes santrali beklentilerimiz var ...
Bu hafta 45-50 bandına girecek mi bakalım, bilanço da bu hafta mı gelecek.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
maşALLAH çok iyi başladık...45,74 teyiz..ereğli arkamızdan nal topluyor...:) dedik ya yabancılar bu hisseyi boşuna toplamadılar...belki de fonlardaki mal da bitmiş olabilir...bu agresifliği buna da bağlıyorum..
bilançoları çok iyidir...beklentileri çok güzeldir..suudi arabistan proje haberi ile artık uçmalı diyorduk ama bir türlü uçmuyordu...:kahkah: müzikal dostum da hep buraya gelip fazla uçmayın diyordu...:kahkah:
galiba bu fonların malı bitince gerçekten de uçmaya başladık..:kahkah: 46,52 fiyatı ile vede %6 lık prim ile devam ediyoruz...zavallı ereğli eksiye geçmiş...bu yıl kocaerde teknikçilerin ve temelcilerin yılı olacak demiştim...çok yakında bunlar da sazı ellerine almaya başlayacak...:kahkah:
Haber falan var mı acaba, hareketler iyice sertleşti, o beklediğim banda oturdu oturacak gibi, maşallah.
Bugüne kadar hiç bir haberde sızma olmadı benim gozlemledigim.Hatta çoğu haber geldiği gün hisse eksi kapadi..
Bugünkü hareket temeli iyi olan düzgün yönetilen bir sirketin teknik olarak da dolar zirve aşımı sonrası iştahin artması olarak görüyorum..
Yeni zirveler hayırlı olsun.
Ağustos bilançosundan sonra forumda tekrar ve sadec Kcaer'de yazmaya başlamıştım. Hatta yıl 2023 bilançosu tahmininde bulunmuştum (o gerçekleşir mi bilmiyorum henüz)
0.7 USD'den gelip tarihi USD zirveyi aştık.Şu dakikalarda 1.54'üz.
Elimdeki malı hiç azaltmadan sürekli trade ederek bir şekilde bu zirveyi aşmaktı hedefim.
Bundan sonra artık geriye yaslanma zamanı.
Bırakalım akışına bakalım nerelere gidecek. Umarım pili erken bitmez.
yıl sonu hakkında daha sonra uygun bir zamanda yazarım.
@cirolix , kocaer de trade etmeyi bıraktığını anladım yazdıklarından. Doğru mu üstadım?
Buradan sonra hareketler çok sert olabilir, devreler kesilebilir, arkadan baktırabilir ki zaten geçen hafta bile böyleydi. Sat-al için aldığın riske değecek olan kademeden çok daha fazlasını kaybedebilirsin. Buraları tahtanın sahibinin yeri, onla aşık atılmaz.
47.78 fibo direncini geçip üzerinde kalmamız lazım..
Bence buralarda (45-50 bandı) biraz dinlenmeli, güç toplamalı. Yeni haberler gelirse yoluna daha sağlam bir şekilde devam eder.
seninle aynı fikirdeyim dostum...buraları iyicene sağlamlaştırmalı...45-50 aralıkları yeni bir dip seviyemiz olmalı..ardından güzel bir olumlu haber ile 50,00 psikolojik direncimizi geçer gideriz...bu hafta içinde istanbulda gelecek hafta da yurdışında bir fuarı varmış..oralardan güzel bir kap haberi çıkabilir..(suudi arabistan ve jes dışında )
Sevgili keko,
Ben diyeceğimi dedim aylar önce. "Bu şirket 1 milyar dolar bu haliyle etmez ama ben 1.5 milyar dolar piyasa değerinden satarım", diye. 1 milyar dolar kapısına geldi. Benim fikrim hala aynı, bir değişiklik yok. Ben satayım 1.5 milyar dolardan isterse 23 milyar dolar olsun. Problem yok sevgili kardeşim.
Çok fazla yazıp çizmeyi sevmem, bana takılabilirsin arada sırada elbette. Ama belli bir sınırı muhafaza edebilirsek çok memnun olurum.
Sevgiler, saygılar. En çok kazançlar sizlerin olsun :)