Biraz abartılı bir film olsada oturdum san andraes fayını izliyorum.
Printable View
Biraz abartılı bir film olsada oturdum san andraes fayını izliyorum.
Dünyanın plakalarının sınırları genelde büyük depremlerin görüldüğü aynı zamanda da doğal kaynak açısından bereketli yerler.
Mesela bizim bölgede girit çok şiddetli bir depremin beklendiği yer
Özellikle bir plakanın diğerinin altına indiği veya üstüne çıktığı yerlerde daha şiddetli deprem veya tsunamiler olma ihtimali yüksek.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Plate_tectonics
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şimdi aklıma birşey takıldı..
bu avrupada raflar boş değilmiydi ? ingilterede metronun tavanından sular akmıyormuydu.
avrupada insanlar soğuktan dırımdırım etmiyormuydu.
cüneyt özdemirin videosunu izledim. oradaki bazı kuruluşlar öyle yardım etmişlerki paketleri getirbilmek için kargo uçağı lazım diyorlardı. paketlerin içinde kaybolmuş kadın. yayın yapıyordu.
eeeeyyyyy avrupa.. sen önce raflarını doldur.
Üniversiteleri apar topar kapatabilecek kadar hızlı çalışan! devlet neden ortaya çıkacak konut ihtiyacını düşünerek biran önce yabancıya konut satışını durdur muyor?
sorun insanımızın kendisi, sonuçta bu kararları veren, bu yöneticileri, bu muhalefeti, bu siyasileri de seçen insanımız değil mi?
Ben bir dış güç olsam, bir ülkenin önce eğitim sistemine sirayet ederim onu bozarım, sonra medyasına sirayet eder onu bağımsız olmaktan çıkartırım, sonra kozmik odasına dalarım, dolayısı ile önce insanına sirayet ederim ki, insanı ne kadar cahil olursa ben o kadar fayda sağlarım o ülkeden...
Bazı siyasetçilerin en övündüğü şey bu zaten, cehaletin feraseti...
Zaten köy enstitülerinden başladı her şey... Şu an bile ilk tırpanladıkları şey eğitim, ee bilmez tabii üniversite havası koklamamış, öğrencilik yaşamamış biri, öğrencinin halinden anlar mı, eğitimi damarlarında, vicdanında, yüreğinde, yaşamamış almamış biri öğrencinin halinden anlar mı? Eğitimi önemser mi?
Sorun insanımız insanımız... Hafızamız balık hafızası...
Şimdi böyle bir topluma güvenli evde oturması gerektiğini nasıl anlatabilirsin? Sen anlatsan oradan çıkar biri bu dış güçlerin işi der konu kapanır...ALLAH'a şükür, kader denen de bir şey var... ALLAH'tan gelen başımız üstüne...
Neyse geriden gelen gençler o Z kuşağı, her türlü zorluğa ve görmezden gelinmelerine rağmen, görüyor her şeyi... Bu dinazor beyinlileri silip süpürecek o gençlik... Analarını babalarını ezip, ilim,irfan doğru nerede ise bir şekilde ona yönelecek, hakka, hukuka...
Zaten o yüzden dindar nesil konusunda başarılı olamadılar, gençler her şeyi görüyor çünkü... Taşıma Dinle peynir gemisi yürümüyor...
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...32018322/detay
Mersin bugün ilan verilmiş
Dün aylık mı yıllık mı muhabbeti olduydu
45.000
Aylık aylık
Ayhan başkan. Karşılaştırma Horosima gibi küçük bir atom bombası ile yapılıyor. O 15 kton dinamit gücünde idi. (bir kamyon 15 ton yük alır sa 1000 kamyon dinamit gibi düşünün)
Günümüzde ise bu kolaylıkla 1 mega tona çıkabiliyor. Gizli yer altı patlamaları ile 10 megaton araştırması bitti diye biliyoruz.
Yani bu depremler ki küçük değiller yeni nesil bombaların yanına yaklaşamaz.
https://www.tv100.com/amp/depremi-fi...k-haber-652112
Daha neler göçmüş ….
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yeryüzünde kibir ve şımarıklıkla yürüme! Çünkü sen, ne yeri delebilirsin ne de dağların boyuna erişebilirsin. (17/İsrâ 37)
avrupa amerika raflar boş diye böbürlendiğimiz ülkelerin yardımına muhtaç etti Allah bizi...
şu video çok manidar...
inşallah ders olur...
https://twitter.com/RTECanli/status/1600101063730032641
Depremzedelerin konaklaması için akla ilk öğrenci yurtlarının gelmesinden ve buna bağlı olarak üniversitelerin tatil edilmesinden bir eğitimci olarak büyük üzüntü duyuyorum.
Bu aziz millet 10 kente bakacak, gerekirse kendi kapılarını depremzedelere açacak kadar büyüktür.
Yaşadıklarımızın temelinde eğitimsizlik ve bilime karşı yanlışı seçmek olduğu açıkken, böylesine yanlış bir karardan ivedilikle dönülmeli ve öğrenciler okullarına devam etmelidir.
Nitelikli ve sürdürülebilir eğitim bu ülkenin temel taşı olmalıdır.
https://twitter.com/Y_Buyukersen/sta...UemkonP6lgOE3g
Ben demiyorum, Anadolu Üniversitesinin kurucularından Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen diyor. Kafelerde eğitim güzel fikirmiş
Selçuk Bayraktar, 655 milyon lira bağış açıkladıktan sonra 1000 konut bağışı daha açıkladı.
dogruyuda alkışlarız...
yıkılan hastane
Hastanenin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Hastane Tanıtım Sunumu'nda A Blok için 2012 yılında 'deprem dayanıklılık testi raporu olumsuz gelmiştir' yazdığı görüldü.
https://www.tv100.com/hatayda-yikila...eri-652037?p=3
bunun adı resmen cinayettir.
hadi müteahhitler rüşvet verdi bilmem ne oldu falan ama devletin kendi hastanesi 2012 yılında gönderdiği raporda depreme dayanıksız raporu vermişler.
ve bir çivi dahi çakmamşlar. üstelik fay hattının tam üstündeki hastaneye
şimdi bu kader mi diyoruz.
Yıl 2019! Erdoğan Hatay ve Kahramanmaraş'ta İmar Affını Açıklayıp Keyif Çayı Dağıtıyor!
https://www.youtube.com/watch?v=RdikOUmsbJ4
Millet twitterda parasinin pesine dusmus.. yok borsa 20 sine kadar acilmasin. Yok islemler iptal edilsin.. borsa acilinca duser korkusu ile nerdeyse hic acmayin yada butun hisseler tavan olsun diyecekler... depremzede vatandaslarda 2 gun islem yapamadi evet orda haksizlik oldu dogru.. ama satmadigin surece zarar olmaz diye ky yi avutan bu twitterdaki ekipler degilmi:)
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben bu twitterda goy goy yapan yüksek takipçili kişilerin samimiyetine inanmıyorum.
yarın açılsa ..satmak için sıraya giren ilk kesim bunlar olur.
https://twitter.com/haskologlu/statu...CXWlVaHT5EMuEQ
150 saat sonra enkazdan çıkan Emine isimli depremzede "Param yok beni özele götürmeyin." dedi.:(
Akıl doğrusal düşünür
Hep yukar giden borsa milleti öyle inandırdı ki, tüm ozguvenleriyle fenomenler yukarı dediler.
Serkan ,devil vs.
Adam netaş 44 iken 120 hedef verdi.Netas 24 lerde.Soktas ,14 dedi...7 den 3.5 a geldi..
Bu adamlarin verdiği hisseleri incelerim..Fiyat epey düşünce alacaksın.Netas 44 iken 1 dolar altında, alınır dedim...
Ama kısa zamanda endeksten çok ayrışmış ve tarihi dibinden çok uzak ,ONERILEN SIRKETLERI almamak lazım...
BUD: Borsada işlemler 6 Şubat’tan itibaren iptal edilmeli, 5 gün daha kapatılmalı
“Güçlü ve sürdürülebilir sermaye piyasaları güçlü bir ekonomik yapı ile ilişkilidir” denilen Borsa Uzmanları Derneği açıklamasında, depremin piyasalardaki etkisini azaltacak 'kriz dönemi' önerileri sıralandı.
Amaclari o zaten kendileride zarar etti sali gunu onun icin agliyorlar.. piyasa acilsin ilk satacak onlar... SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasada cuma gunu short yapan depremzede yokmu sanki hic.. dikkat ettiyseniz bu kisiler hep alim yonunde kalmislar...
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adam pazartesi hissesini satmis parasini cekmis. Geri nasil alcan.. bunlarin derdi pazartesi piyasa son 2 saat devre kesecekken toparladi baya coguda malini satmadi dönduk diye.. simdi aglamalari ondan..SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Angen mi?
Dolar bazlı diplere geldi.Ucuz demedim.Halka açıldıktan sonra operasyon yememiş ve dolar bazlı dibe gelmiş dedim.
Halka acılan ve operasyon yememiş hisse bir zaman sonra genelde toplanıp harekete geçer.
şimdi sadece borsa açılsın mı açılmasın mı üzerinden fikir beyan edilecek olursa .. borsa en kısa sürede açılmalı. benim kendi fikrimdir karşı çıkan olur olmaz saygı duyarım....
bu depremin yası öyle 10 gün 20 gün falan değil bunu senelerce tutacaz.
ama sadece açma kapama üzerinden konuşacak olursak borsayı açılmalı
rusya ukraynaya savaş açtı avrupayı amerikayı hatta kıtaları karşısına alarak tonla yaptırım yedi borsası açıktı. benim bildiğim çok kısa süre kapalı kaldı.
Endeks dip yaptıktan sonra Secim tahminimle uyumlu olarak bazı hisseler, lokomotif, THYOL gibi 12 ayda dolar bazlı 5 kat prim beklerim..
Bu noktadan sonra alcağım en son hisselerden birisi THYOL
kk spk'nın önündeyim diye tivit atmış. çok ilginç. bu adamlar neyi biliyor?
soyulan 380 bin depremzede var demişler.
Twitterdekilerin çoğu burada yazamaz.Burada mesaj yazınca itiraz eden, başka argüman ifade eden..
Hatanı yüzüne vuran kişiler var..
Ama twitter haremin gibi..sana itiraz eden yok..itiraz edeni engelliyorsun.zamanla SADECE SANA ILTIFAT EDEN ,ITIRAZ ETMEYEN ,MUTI,UYSAL takipçilerin oluyor..
Selçuk, Xtraderx var...O herif Kasım 2021 de 1600 iken ,''her fiyat satıştır'' dedi..1 ay sonra 2400 gördük.. bunu hatirlattigim için beni engelledi...
Tunç satır...,farklı bir analiz yapın sizi engeller...
Her kibirli ,Allah tarafından hezimete uğrar...
Depremzeler üzerinden ne güzel algı yapılıyor. Deprem zedelerin mallarına cokmusler hesapta. Keşke I fuyatlar cokulmus olsada malubalinan depremzede çok daha aşağıdan yerine koysa. P.tesi saki işlem iptali olsa nolcak acilista yine aynı sonuc olacak. Arastirsinlar işlemler iptal olsun diyenlerin hepsi malda yakalanmis bazıları salı piyasa çok düştü diye mala girmiş tayfadir. P.tesi piyasa çok az eksi kapadı ve birçok hisse artı kapamisti, salı sabahı piyasa artı açtı. Madem BIST felaketin büyüklüğünü ongeremedi ve piyasayı açık tuttu. Çok bilmiş ve felaketi ongormus bu tayfa neden düşüş başlamadan satıp çıkmadı ? Boşa yaygara ve %99 u kendi parasinin derdinde.
Şuan viopta altın ons işlemleri açık. Çarşambadan beri bir sürü işlem yaptım. Şuan onsta ful pozda olsam, nasıl yapacaklar iptal işlemini? Yani p.tesi salı iptal etmedeceklerse sonraki günlerde iptal etmeliler ki ben cuma günkü pozisyonuna döneyim. Teknik bilgisi olmayan borsayi sadece spottan ibaret satan bilmiş bir tayfa var.
En merak ettiğim konulardan biri bu siyasiler sürekli cenaze namazlarına vs katılır fotoğraf verir acaba abdest alıyorlar mı? Namaz kılarken .çok fotoğrafları oluyor abdest alırken pek olmuyor.
Benim çok cenaze ile işim olmaz ama bir keresinde abdestsizdim hala unutmam beni bilmeyenler hepden ateist filan sanmasınlar diye düşünmüştüm.
Bir generale Murat Ülker soruyor komutanım siz geride duruyorsunuz millet yanlış anlıyor diye, o da ben abdest alamadım ondan geride durdum demiş. Bunu da unutmam.
4.Murat dizisi vardı Cihan Ünal'lı, veziri padişahım yeniçerilerin önüne çıkmadan önce bir abdest alsanız ne olur ne olmaz demişti, o da haklısın demişti ilk seferinde, sonra devamı var vs o da var.