Arkadaşlar Arçelik'in yıllık 1miyon adetlik güneş enerjisi paneli üretimine başlayacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir milyon adet ne ifade ediyor?
Printable View
Arkadaşlar Arçelik'in yıllık 1miyon adetlik güneş enerjisi paneli üretimine başlayacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir milyon adet ne ifade ediyor?
Kafa karıştırmak için yapılmış Bi kap başka hiç bir şey değil 550 bin üretiyoruz bir milyona çıkaracak demek rakamın büyüklüğünden faydalanmak istemişler hepsi bu MW olarak yazsaydı mevcut üretimi aşağı yukarı bizim mevcut üretimimiz in 1/13~15 arası bişey olduğunu anlardınız neyse mevcuttu yaptıkları üretim artık onuda kendileri mi üretiyor fason mu ürettiriyor belli değil panele göre değişir 125 MW ile150 MW arasında bişey yani sektörün Junior u bizim 1800 MW ı mızın yanında bu sektörün en önemli üreticisi cwene dir cwene sadece borsaya kendisinden çok daha küçük firmaların erken gelmesinden dolayı cw enerjiyle aynı potada gösterilmesine sebep oluyor o kadar bazı yurt dışı ortaklıklar kurmuş olmaları o yurt dışı firmaların üretimini yurt içinde üretme leri o firmaları büyültmüyor aslında küçülüyorlar farkında değiller kendi öz üretimleri değil yani gönderdikleri bilançoladan bunu gayet iyi anlayabilirsiniz
Karşılaştırma yaparsak ALFAS EORUPOWER. GESAN CWENERJİ..bunların içinde en büyük kapasite CW ENERJİDİR. nokta
Küçük Bi ilave yapayım bu panel üreticileri hiç biri borsada yokken cwene bunları çarpar böler katladı sektörde hiç birinin esmesi okunmadı diyeyim halka arz olunca bir kasaya yüklü e Bi para koydular ikincisi isimleri tanınır oldu üçüncüsü iş bağlantıları arttı ve potansiyel artınca beraberinde büyüme haliyle gerçekleşti Bi tanesi çinle ortaklık kurdu onunla ortak fabrika işine girdi Bi başkası başka Bi firmanın fason üreticisi oldu yaptığı ürüne onun etiketini basıp teslim ediyor şimdi Bi örnekle anlatayım dünyanın birinci fv üreticisi Çin 130 bin MW lık Bi panel üretimi var ikincisi Vietnam bununda 30000 in üstünde üçüncüsü ise gkore bizde yanılmıyorsam 4 müydü altıncı mı öyle bişey neyse şimdi bu Çin Vietnam gkorenin üretimlerini çoğu yurt dışı teknoloji yatırımcıya kurulmuş ortaklıkların neticesinde oluşan Bi üretim bu yatırımların ana kaynağında abd özellikle Vietnam daki üretimin ama aynı zamanda gkore ve çinde de hatrı sayılır ortaklıkları mesela Vietnam dan bu gün çıkıyoruz deseler Vietnam ın ne üretimi kalır o fabrikaları satmaları lazım kime vietnamlılara diğer ortaklara büyük Bi maddi sıkıntı olacağı gibi o firmaların abd li ortakları varken mevcut pazarları abd liler yokken aynı kalmayacak pazarları küçülecek ve sıkıntı yaşamamalı imkansızlaşacak işte bunu türkiyede yapanlar var ortaklıklar la büyüyen veya fason üretimler le büyüyen firmalar neyse cwene nin borsaya gelmesinin sebebi tanınırlık sektörün en büyüğüyken ve sektörün en kaliteli üretimini yaparken rakip bile görmediği firmaların borsaya kote olarak ön almaları Tarık beyi biraz kızdırmış bu sebeple borsaya gelmiş gibi bişey ayrıca şirketin eva üretimi batarya üretimi şarj istasyonu ve epdk dan lisansını olması bunlar hep + yazıyor yakında kapasite artışı gelecek yeni aldığı arsa ve fabrika binasına ek yatırım yapacak oradaki kapalı alan miktarı her alanda firmanın üretimini iki kat arttırma potansiyeli taşıyor ayrıca ana binanın arka kısmında devam eden ek yatırım var tüm bunlar geleceğin tohumları yani şirket borsaya gelmenin tüm avantajlarını kullanacak kısa vadede öz üretimini büyütüp çeşitlendirecek ar ge si son aşamaya gelen Bi fv hücre kısmı da cabası geleceğin büyüyen şirketi olacak kısaca
Dostlar bu isi kim Aldi ?
Oyak Denizli Çimento'nun Güneş Enerji Santrali Projesi ile İlgili ÇED Halkın Görüşüne Açıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
DENİZLİ ili ÇAL, HONAZ ilçesi sınırları içerisinde OYAK DENİZLİ ÇİMENTO A.Ş. tarafından yapılması planlanan GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (24,7 MWp, 29,18 Ha.) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 08/08/2023 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya DENİZLİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve DENİZLİ Çevre,
Güzel bir haber
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aefff9dc55.jpg
Bir diğer güzel haber...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5711745e2f.jpg
Bugün verdik ya haberler düşer:)
iki balon haber KAP atildi , bos haberler , ama bi tavan yaptirirlar belki
oh oh Ne guzel
KAP
Şirketimiz ile müşterimiz Anatolia Porselen Seramik A.Ş. arasında 13.05.2022 tarihinde, güneş enerjisi paneli satışı konusunda KDV Hariç 8.947.483 USD (SekizMilyonDokuzYüzKırkYediBinDörtYüzSeksenÜçAmer ikanDoları) tutarlı bir sözleşme imzalanmıştı. Söz konusu sözleşmeye istinaden tarafımıza müşteri tarafından 27.05.2022 tarihinde 87.721.123,33 TL (SeksenYediMilyonYediYüzYirmiBirBinYüzYirmiÜçTürkL irasıOtuzÜçKuruş) avans ödemesi yapılmıştır. Müşterimizin panel satışına ilişkin ürün teslimi, sözleşme şartları gereği henüz gerçekleştirilmemiştir.
Müşterimiz ile satış sözleşmesine konu panellerin yer alacağı projenin montajına ilişkin, bildirim tarihi itibariyle, müşterinin İzmir İlinde yer alan fabrikasının çatısına, 16.500 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda panel satışına ek olarak KDV Hariç 5.892.618 USD (BeşMilyonSekizYüzDoksanİkiBinAltıYüzOnSekizAmerik anDoları)(Sözleşme imza tarihi itibariyle bu tutar, TCMB Döviz alış USD/TL kuru ile KDV hariç toplam 154.615.225 TL'dir.) tutarlı güneş enerjisi santrali kurulumu sözleşmesi imzalanmıştır. Şirketimize yapılacak ödemeler, her iki sözleşme için de hak ediş usulüne göre gerçekleştirilecek olup söz konusu projenin, 2024 yılının 1. çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Eupwrin ezik bir kopyasi
Münihte fuara katıldı ardından 1 ay geçtidaha 1 tane kap ı yok iki ayrı müşteriyle 2 anlaşma yaptı ikisinde eski müşteri münihle alakası yok birde fuarın standını çekip çekip gösteriyorlar Dı + dolu dolu Bi fuar geçirdik diyordu hani nerede üstünden 1 ay geçti ortada bişey yok fabrika binası aldı arsasıyla birlikte ne için aldığını ne niyetle aldığını yatırımcısına söylemiyor ama günde 3 4 defa scooter ın üstüne atlayıp video çekip paylaşmayı biliyor yatırımcı da tüm bunları biliyor ona göre itibar ediyor popülerliği 0 oldu
Temiz enerji kaynakları, dünya elektrik talebinde gelecek 2 yıldaki büyümenin tamamını karşılayacak
Küresel elektrik talebindeki büyümenin bu yıl yavaşlaması ve 2024'te yeniden toparlanması beklenirken, temiz enerji kaynaklarının gelecek 2 yılda elektrik talebindeki büyümenin tamamını karşılayacağı öngörülüyor.
Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Elektrik Piyasası Raporu'na göre, küresel elektrik talebinde bu yıl öngörülen yüzde 2'lik büyümenin geçen yılki büyümenin altında kalacağı tahmin ediliyor.
Elektrik talebindeki artışın yavaşlamasında gelişmiş ekonomilerin talebindeki daralmanın etkisi görülürken, ABD'de elektrik talebinin bu yıl yüzde 2, Japonya'da yüzde 3 ve Avrupa Birliği'nde yüzde 3 gerilemesi bekleniyor.
AB'de 2022 ve bu yılki düşüşün ardından, elektrik tüketiminin son 20 yıldaki en düşük seviyesine gerileyeceği hesaplanıyor.
Küresel elektrik talebinin, ekonomik görünümün iyileşmesiyle 2024'te yüzde 3,3 büyüyerek toparlanma göstereceği öngörülürken, dünya elektrik talebinde gelecek 2 yıldaki büyümenin tamamının yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması bekleniyor.
IEA'nın öngörülerine göre, 2024 itibarıyla yenilenebilir enerji kaynakları küresel elektrik üretiminin üçte birinden fazlasını karşılayacak. Bu kapsamda, dünya genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin kömürden üretimi geçtiği ilk yıl 2024 olabilir.
IEA Enerji Piyasaları ve Güvenliği Direktörü Keisuke Sadamori, rapora ilişkin değerlendirmesinde, dünyanın elektrik ihtiyacının gelecek yıllarda da güçlü bir şekilde artmaya devam edeceğini belirterek, "2024 yılına kadar küresel talep artışının Almanya'nın mevcut elektrik tüketiminin yaklaşık üç katına ulaşması bekleniyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretiminde giderek artan bir paya sahip olması ve bunun sonucunda elektrik üretimi için fosil yakıtların kullanımının azalması bizi cesaretlendiriyor. Şimdi politika yapıcıların ve özel sektörün, enerji sektöründen kaynaklanan emisyonların sürekli olarak azalmasını sağlamak için bu ivmeyi geliştirmelerinin zamanıdır." ifadelerini kullandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Eupwr halka arz fiyatının 4 katına gitti az daha sıksa bizi geçeceklerdi bu %100 yaptı diye pasta kesmiş benim görüşün kendine özel Bi yükselişte değil enerji şirketleri toplu halde yükseldi buda o akıntıda hasbel kader Bi yol aldı yani kendilerine has Bi yükselişte değil yani o sebeple pastayı çalışanlardan ziyade yatırımcıya kes hatta git pasta yaptır diğer enerji şirketlerine gönder onlar yesin çünkü senin yükselişinde asıl pay onların endeks yerinde sayarken yapsana Bi %200 görelim bizde diyelim ya ne has Bi şirketmiş ama yok öyle Bi durum yapamaz
Bu şirketi benim kadar öven biri yoktur ama bankada bunları yazdırdınya daha ne diyeyim
Son bişey daha yazayım öve öve bitiremediğimiz cw bak rakiplerin ne yapmış smrtg %2000 küsür alfas%1085
belki feyz alırsın
Her şirketin hareket tarzı farklı.
Doğrudur bazıları hızlı gidiyor. Ama hızlı gidenler de sonra sert dönüyor..
Cwene iyidir ya da kötüdür onu bilançolar geldikten sonra göreceğiz.
Haftaya savunma sanayi fuarına katılıyor. Oradaki gelişmeleri ben merak ediyorum. Açıkcası firmanın böyle bir iş kolu olduğundan yeni haberimiz oluyor..
Bezdik.. Bezdik..
Tüm piyasa giderken baskı ile gitmemesi çok güzel değil. Yatırımcının ilgisini çekmesi ve güven kazanması açısından bu tarz hareketleri yapmaması lazım...
Ben şirket ile ilgili gelişmeleri izliyorum. Şu an için pozisyonumu koruyorum.
Ama yatırım dinamiktir. Bilançoya ve hareketlere bakalım karar veririz..
Bu kadar çok önemli şirket varken bence yönetim yatırımcısını üzmemeli.. Yoksa kimse kalmaz.. Tavan tavan gitsin diye bir beklentim yok ama genel piyasaya uymazsan o olmaz...
Bu yazım olumsuz bir yorum değildir. İleride olası sorunların oluşmaması için bir ön yazıdır...
1 ay önce bu dinlenme tesislerinin zamanla şarj istasyonlarına şarj istasyonlarının da dinlenme noktalarına dönüşeceğini felan yazmıştım al mepet gitmiş astorla anlaşmış şarj istasyonları için ne diyeyim lafımız para etmiyor ki
bu isi kim aldi ?
Anatolia Yenilenebilir'in G3-Antalya-3-19 Güneş Enerji Santrali Projesi ile İlgili İDK Toplantısı Gerçekleştirilecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
ANTALYA ili KORKUTELİ ilçesi sınırları içerisinde ANATOLİA YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan G3-ANTALYA-3-19 GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (20,00 ha - 15 MWm/10 MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 22/08/2023 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir. Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporuhttps://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtmladresinde yer almaktadır. ÇED Raporu ilgililere ve kamuoyuna duyurulur
Hadi tavan hayırlı olsun ..Siniriniz geçsin biraz :)
Valla şöyle az bi gevşedik ama yine de düşündürüyor çünkü bugünki enerji endeksine takılıp gittiği çok belli tavanı zar zor yaptı ve bozmaya yakındı. Tavanda bekleyen lot da çok değil sanırım yani yarına umut yüksek değil. Kendi potansiyeliyle gitmediği belli. Potansiyelinin farkedilmesini bekliyoruz çünkü o potansiyel var.
Tahtada baskı var..Götürmek için değil, gitmesin diye uğraşılıyor sanki.
Tavandaki lota takılmayın. O tamamen tahtacının algı yaratmasıdır...
Cwene yi diğer enerjiler gitmediği hatta sağlam satış yediği zaman anlarız. Bakalım az prim yapmışken satabilecek mi yoksa mal vermek istemeyecek mi...
Dolar bazlı grafiğimiz fena oldu. Başlarız bence artık
İlk hedef bölgesine ulaşmış Cwenemiz (24x/25x)
Bir pastada biz keselim:)
25x seviyesinin üzerine yerlesebilirse teknik olarak bir sonraki durağımız 35x civari..
Geri cekilmelerde ilk destek bölgemiz 23x..
Nasipte varsa olur birseyler..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Bu günlük Eupwr ı pirim olarak altımıza aldık bakalım gün sonuna bunu koruyabilirmiyiz
Eupwr düzeltme yapabilir inşallah ona uymayı bu sefer pirim olarak üstüne çıkmamız uymayacağını düşündürüyor bana + o bizden çok once başladı koşuya
Şimdi Baktım alfas Eupwr cwene rsı ler bir birine çok yakın ve yüksek ama para bu sektörlere aktığı için çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum
Eupwr düzeltme yediğinde yatırımcısı buraya gelir diye düşünüyorum biz ona göre çok pirimsiziz patrona o esnada iki üç kap atması lazım demiri tavında dövmek için
Eupwr ı sert veriyorlar biz onun kadar pirimli olmadığımızdan olsa gerek daha iyi duruyoruz
Böyle hisse olamaz Eupwr devre kesti bizim şaşkın ördek pusulasını kaybetmiş gibi davranıyor Eupwr devreden çıksın bakalım ona göre yön belli olur
Açık söyliyeyim Eupwr a güvenmiyorum sert düşürebilirler