20 sene muhalefettesin ve en büyük icraatın en büyük fikrin eyt loading
bunun bir zırva olduğunun bu forumda bile anlaşılamaması ne kadder acı
lan insan 20 sene düşüne düşüne bunu mu düşünür :oleyo:
Printable View
20 sene muhalefettesin ve en büyük icraatın en büyük fikrin eyt loading
bunun bir zırva olduğunun bu forumda bile anlaşılamaması ne kadder acı
lan insan 20 sene düşüne düşüne bunu mu düşünür :oleyo:
Selam alemin ortadoğunun türkiyenin en hızlı vobcuları borsacıları
Beleşe para dağıtıyorlarmış öyle duydum
yarışmacı arkadeşlere başarılar diler bol kazançlar dilerim
akp'nin yeni sinsi propagandası; eyt yüzünden ekonomi battı..
bu kara propagandayı forumda bile yutanlar olduğuna göre, gençlere çok da şaşırmamalı...
eyt çıkana kadar çok güzel bir ekonomimiz vardı... öyle değil mi?
Türkiye gerçekten çok pahalı bir ülke olmuş çıkmışş
bu nedir arkadeş
geçim yoksa seçim vardır bu milletimiz neden demiyor anlamıyorum yani
allah herkesin yardımcısı olsun
döviz kazanan biri için yaşanmaz bir hal almış türkiyedeki şartlar
benim gittiğim tatil beldesinde ton balıklı makarna 600 pizza 500 tavuk şiş 700 cinsinden fiyatlar vardı.
makarnaya 600 kaşarlı pizzaya da 500 yazmazsın be kardeşim.
arka sokaklarda bir iki dürümcü vardı dürüm ayran 200 önünde kuyruk vardı.
herkes devleti tehdit ediyor,..buraları ilk 1982 de gördüm, in cin top atıyor, rüzgar biraz kuvvetli olduğunda, küçük kum fırtınaları oluşuyordu,..o dönemlerde İstanbulda henüz Kumburgaz ve Yalova tatil için kolay ulaşılabilir ve gözde yerlerdi, Adalar ise bir cennet..oralara Bodrumlara alt yapı dediler önce, alt yapı kuruldu,... böylece alt yapının üstüne üst yapıyı kurdular, işte bu üst yapı şimdi tehdite dönüştü,..
yani kimse rantından olmak istemiyor, bunun düşmesine razı değil,..paralelinde hizmet sıfır, kalite sıfır, kalabalık ve yığılma bir o kadar başa bela, üstüne her yer beton,..hizmet istediğinde ise donu verir dönersin,..sahiller senelerce acımasızca yağmalatıldı, ranta peşkeş çekildi betonlaştı, tabiki insanlar mütevazi ve saklı kalmış Yunan adalarına kaçar,..(aslen bunlarıda yani ada halklarını da bir dönem adalarda zor tuttular, hatta bazıları Türkiyeye yakın olanlar Türkiyeye bağlanmak dahi istediler, karşılıklı futbol maçları bunun sanki ilk kıvılcımlarıydı, ulaşım, elektrik, su sorunların en başında gelenlerdi, nihayetinde AB Yananistanın imdadına yetişti, Euro sesleri kesecek güç ve kabiliyetteydi, işte bu bakirlik orada bir manada korunmayıda sağladı)
Türkiyenin nüfusu başına bela olmaya başladı ve hızla ilerliyor, Suriyeliler ve mültecilerde bu nüfus içinde eritilirse artık düşünemiyorum nereye gider ne oluruz,...daha düne kadar cb doğurganlığa parmak hesabı yapıyordu, 3 yetmez 4 diyordu, Covid ve Suriyeliler ve Afganlılar sonrasında biraz olsun yatıştı,...bu konuda pek sesi çıkmıyor,..
Tüm sektörlerde rezonans var, işte SGK da bunlardan biri, eğitim bir diğeri, çarpık kentleşme var oğlu var,...rezonans arttıkça o sistem nihayetinde yıkılır,... sisteme elledikçe de rezonans artar, söz gelimi EYT sisteme bir ellemedir,..hemen akabinde küçük tarih farklarıyla EYT yi kaçıranlar sisteme derhal mualif oldular, muhtemel yakın zamanda kendi dernek ve federasyonlarını kurarlar, aynen EYT liler gibi, EYT sayesinde özel sektör kendi maliyetini, devlete pas ettti, devretti,..kendi işgücünü azalttı, daha da gençleştirdi ve daha düşükten sistemine yeniden bağladı,..diğer yükü ise devlet sırtladı, yani rezonans arttı, sallıyormu evet,..
her yere ellendi,..ellenmedik yer bırakılmadı ve her yer elleyenin eline bulaştı,..yıkasada sabunlasada çıkmıyor
uyuz 11.100 kısa deniyeyim :ok:
çıkmayan düşer derler :he:
bodruma üstüne para verseler gitmem...
Hoş geldin thebigshort.
Geçen gün seni andık.UŞAK, tavan tavan gidince...:)
Senin hissendi..
eyt yi çıkarmasalar iktidar koltuğunda oturacakmış mı elitaş RTE yeniden seçilecekmiş mi onu sorsalardı programda
RTE bana kimse eyt kabul ettiremez seçim kaybetsemde dedi https://www.youtube.com/watch?v=NLQA81DMdK0,
burada dediklerini dinlesin elitaş da bunu bir dinlesin bir daha .
Halkbank bankasını dolandırmaya kalkan adam dediği Şimşek ekonomiyi kurtarmak için geri geldi böyle bir düzen mevcut
Benim gözlemim
TÜRKİYEDE 3 BÜYÜK ŞEHİRDE KONUT PİYASASINDA
ANKARADA BİR FIRSAT VAR .. EV FELAN ALMAYI DÜŞÜNEN VARSA ANKARADA AKLINDA OLSUN
ONUN DIŞINDA HAYAT ÇOK PAHALI SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜZEYDEN ÇIKMIŞ
DÖVİZ KAZANAN BİRİ İÇİN BİLE FİYATLAR ENAYİLİK OLUYOR
MİSAL BALİ ENDENOZYA BELEŞ KALIYOR
EMEKLİLİK MAAŞLARI FELAKET DUL YETİM FELAN
HESAP ETTİM SSK YATIRMAYIP O PARAYI HER AY YATIRIMA YÖNLENDİREN EN KÖTÜ 3 EV SAHİBİ OLUYOR KİRAYA VERSE EMEKLİ MAAŞINDAN DAHA FAZLA GETİRİSİ VAR
GENÇLER İÇİN BİREYSEL EMEKLİLİK ŞART OLMUŞŞ BANA GÖRE 100 DOLAR AYLIK BİRİKİM İLE 30 YILDA DOLAR MİLYONERİ OLMAK MÜMKÜN
Eskiden memuru doğuya göndermek sürgündü
bana göre memuru şimdi istanbula izmire felan göndermek sürgün
birde gözlemdiğim herkes memur olma devlete kapak atma peşinde
çok şey değişmiş güzelim ülkemde
tüpde 163.90 da kaç lot bekleyen, ekranı açık biri yazabilir mi?
ben kör dövüş oynuyorum ekran falan yok :oleyo:
bodrumun içine veya o meşhur yerlerine gitmeyeceksin
biz güvercinlik diye bir yerde bi villa kiraladık.
site içinde hem 3-4 evin küçükte olsun yüzülecek bi havuzu vardı
hem sitenin aquapark gibi havuzu vardı
denize 700-800 metre mesafede bir yerdi
gündüz deniz havuz yapıyorduk
akşam üstü yakıyordum mangalı eti balığı yapıyorduk
gecede atlayıp arabaya her yerine gitmiştik
gece trafiği ilçe ve beldelerde biraz yoğundu ama ne pahalılığı ne gürültüyü hissetmeden harika bir tatil yapmıştık
Geçen hafta 9 günlüğüne Alanya'ya kayınçoya misafir olduk ailecek.
Fındık toplamaya da Ağva'ya gittik mi bizim tatil tamamdır .
Bu yaşıma kadar toplam otellerde kaldığım gün sayısı 8-9 gün ya vardır ya yokdur.
(Bir o kadar da misafirhanelerde kalmış olabilirim).
Kemer de geçen hafta tatil yaptim iyi bir otelde
Aralık ayında almistim
Ödediğim para otelin güzelliği ve hizmeti yanında bedavadı
Erken yaptırın rezervasyonu
Yurtdisi uçak bileti vize fln derken aynı belki daha pahalıya gelir
Otelin günlüğü 2 kişi 10 bine geldi Aralık ayında şimdi 15 20 arası
Cesme de Bi beach de 2 kokteyl bi hamburger aynı para
Otelin denizinin güzelliği ve olanaklarının haddi hesabi yoktu
Millet şaşırmış Bahçeli erken seçim diyecek diye bekliyor :)
Sen nasıl hesap yapıyorsun hocam?! Bunun olması için doların yıllık faizinin yüzde 15-20 falan lazım. Yok öyle birşey! Bu faizlerin olması demek hayvan gibi enflasyon ortamında milyon doların kıymetinin olmaması demek..
Sen mersolardan haber ver, bırak bu işleri.
Arkadaşlar abd başkanı bana gelen bilgilere göre ölüm döşeğinde olduğu söyleniyor... doğruysa piyasa ilk etapta karışır... bilgi henüz teyit edemedim... yardımcısı onun yanına gittiği söyleniyor... ytd..
bu verdiğim bilgi ticari operasyonda kullanmanız zarara neden olabilir... lütfen her şeye kendiniz karar veriniz...
Bence eyt lilere yüzde 50 zam yapılsın, bu tartışma bitsin
EYT için yapılan espri vardı.
''Birisi kendini emekli etmemek için 3 milyon kişiyi emekli etti'' diye...:)
Bence EYT yapılmamalıydı.Dünyanın hiç bir yerinde 43 yaşında emekli olmak yok.Üstelik pastayı paylaşan kişi arttığından hakkıyla emekli olanların aleyhine bir sonuç bile oldu.
Emekli bağlanma oranını belki de cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar düşürdüler.
EYT'LİLERİN YAŞ ORTALAMASI
Konu ile ilgili Bakan Bilgin "Şu anda EYT'lilerin yaş ortalaması 49,9 yani neredeyse 50. Yani artık 38 yaşında 42 yaşında kimseyi emekli yapmıyoruz. Bunların içinde hemen emekli olacakların ağırlıklı ortalaması 50 yaşın üzerinde. Dolayısıyla Türkiye'nin bunu yapması doğru bir zaman." açıklamasında bulundu.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi