Originally Posted by
Emirhan06
Hocam bu saatden sonra artýk gap hesabý yapmaz kimse. Geri geliþler alým fýrsatý olacaktýr. Çok da gevþeyeceðini sanmýyorum çünkü önümüzdeki bilanço temel anlamda bir önceki çeyrekten çok farklý gelecek.
2024 4. çeyrek bilançosundaki tüm olumsuzluklar ortadan kalkacak. O yüzden artýk 2-3 ay boyunca iyi gelecek olan 2025 ilk çeyrek bilanço beklentisi ile alýcýlý olacaktýr tahta. Tabii ki arada düzeltme yapacak , eksi kapattýðý günler olacak ama bir þekilde 2025 ilk çeyrek bilançosunu en az 60-70 lira arasýnda karþýlayacaðýmýzý düþünüyorum.
Evet paynet satýþý bitti. Onaylar alýndý , para tahsil edildi ama henüz bilançoda görülmedi. Bilançoya olan etkisi görülmedi. Tüm sitelerde rasyolar hiç cazip deðil. F/K yok çünkü zarar var , PD/DD 4'ün üstünde þu anda son bilançoya göre , cari oran 1 , net borç 3,5 milyar , EFK geçen seneden düþük , öz sermaye karlýlýðý yok , FD / FAVÖK 4-5 arasý , finansman gideri 1,5 milyar TL vesaire.
Bunlarý gören hiçbir aklý baþýnda yatýrýmcý gelmez hisseye. Ben de uzaktan baksam ben de gelmem. Paynetin parasýnýn geldiðini bilenler ve herþeyin 2025 ilk çeyrek bilançosunda tersine döneceðini bilenler aldý. Kimisi de 25-30-35 liradan almadýðý için tren kaçtý sanýyor ama trenin daha ilk duraklarý bunlar. 3 ay sonra 80 lira olabilecek bir hisse için hala daha %100'e yakýn kazandýrma potansiyeli var.
40 liranýn altýna inerse treni kaçýrdým sananlar gelmeye baþlayacaktýr ama ben olsam 2-3 lira aþaðýdan alacaðým diye 30-40 lira primi riske atmazdým. 40lira altýna düþürmeyebilirler de.
3 iþ gününde 34 liradan 44.5 liralara geldi. Biraz dinlenmesi lazým. 1-2 gün daha 42 üzerinde kapanýþ yaparsak daha yukarýsý için güç toplar.