Originally Posted by
nosfecagri
Benim Türkiye'de çalışırken diyelim ki 2021 maaşım 10 bin haymana pezosu imiş. Net elime geçen. Bunun üstündne 6 bin haymana pezosu vergi almış devlet. İşverene de 2 bin Haymana pezosu saplamış kaşla göz arasında.
10 bin haymana pezomun içinden sigara içki benzin ev araba at arabası pompa filan hepsine vergi ile erişiyorum.
Üstüne de ben o şirkette çalıştığım için 8 bin haymana pezosunu daha görmeden devlete gönderiyoruz.
Dayu pezoları verdik, hani benim hizmetim? 500 pezo ile özel sağlık, aylık 2000 pezo ile özel okul, ulan bi tek güvenliği sağlıyor vergilerden. Onu da beğenen olur beğenmeyen olur, sonuçta 2 milyon pezoluk evimin yanındaki parkta Nuriyeliler kamp kuruyordu :)
Dayu benim vergiler nerede? Sağlık dedin öze, eğitim dedin özel, güvenlik dedin hadi onu verdin, ulan benden ayda 10 bin pezonun üstünde vergi kestin, nerde dayu vergi?
Vergi verelim gleişmiş ülkeler gibi, ama, yani karşılığı da olsun Akçay abem ne dion bu fikrime? Vergi vermek enayilik gibi oluyor mevcut durumda. Alamadığın hizmtin vergisini veriyon, üstüne de senin vergini sana küfreden tayfaya bedava dağıtıyorlar iyi mi :D
Kafayı yersin TR de dayı. Harbi kafayı yersin.