Nereye kayboldunuz ülkemin ve borsanın güzel insanları
Daha karpuz kesecektik.
Printable View
https://www.goldseiten.de/bilder/upl...728831bafe.jpg
Gel gele inanma.!!!
Sonu Zonguldak.!!!
Batakhanede boğulma.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Sanırım göstergebilim diye bir alan var.
Teknik analiz bunun borsadaki yansıması.
Bir şarkı var tam bu konuyu anlatıyor
https://www.youtube.com/watch?v=7AeAtfhdztQ
Fatih Kisaparmak - Kilim *HQ Sound
Sevdiğine sözü olan bir kilim dokur
Kilimin dilinden ancak anlayan okur
Sırlarımı verdim sana sevgimi verdim
Şu gönlümü kilim yaptım yoluna serdim
Ayıptır günahtır diye kilit vurdular dilime
Aşkı dokudum kilime anlıyor musun
Yetinmedim türkü yaptım gayrı bu canımdan bıktım
Hani senin olacaktım dinliyor musun
Kilim kalbin aynasıdır gönlün sesidir
Her nakışı bir duygunun ifadesidir
Kilim sevgiliye çağrı aşka davettir
Kimi renkler şikayettir kimi hasrettir
Ben şu gönül tezgahında kilim dokudum
Erenlerin dergahında aşkı okudum
Töremizde kilim demek ilim demektir
Kilim sevdadır özlemdir derttir istekti
Son 2-3 gündür pis dayak yiyorum. Sanırım vade sonları day trading yerine swing yapmam lazım. 5 m chart bakıyorsam, saatlik bakmam lazım.
O kadar barizdiki seans dlsonuna doğru bankalara satış geleceği. Hafta sonu riski diyip longladiysa millet p.tesi düşüş devam eder bankalarda. Ama gerçekten hafta sonu riski ise yukselis zayıflayarak devam. Vakıf halk yönü belirler p.tesi. tepeden verdiğim gatan longlari seans sonu yerine koydum. P.tesi yukarı açarsa anında kapatıp short kovalamaya başlayacağım bankalarda. Hafta sonu bişi olmaz ve ekşi acarlarsa reverse yapıp short olurum.
Aldığım hissenin birden pahalı gelmesi ve kısmen de sattığım hissenin ucuz görülmesi problemini çözmem lazım.
Tespit edebildiğim nedenler
1- Aldıklarımı kolayca satamayacağımın farkına varmam, yani her hissenin belli bir kapastesi var.
2- Daha ucuz ve yürüyen hisseler oluyor, çeşitleme de bir çözüm olabilir.
3- Büyük oyuncular farklı düşünüyor, pastaya ters işlemler moral bozuyor
4- Kredi limitleri çoktan dolmuş oluyor
5- Fiyat geriye hafif gidince pişmanlık başlıyor
...
Nakit dengesi ve vadeyi çok iyi planlamak lazım. Bazıları 1 saatliğine alıyor, o süre içinde beklenen hareket olmuyor ise pozisyondan çıkıyor. Aynı şekilde bir olay veya veri için alınca o verinin hükmü bitince yani fiyatlanınca çıkmak gerekiyor.
Herkesin farklı bir strateji planı olmalı yoksa bu mecrada sağ kalmak imkansıza yakın.
Bugün en tepeden aralık vadeye bi dene ceton attım, ekimde zaten 5 dene mevcut bugün ekistra bi dene daha attım sonra onu kar ile kapattım, elim biraz rahatladı.
Şu bisttin grafikiside dönerse poz.çoğaltıp üstüne malak gibi yatıp üç ay gıbraşmıycam ama malesef henüz dönüş emaresi yok. Belki haftaya döner kimbilir