bir önceki olumlu bilancoda da 7,20 den 5 lere sarkmıstı...yine aynı hikaye olmaz umarım.
Printable View
bir önceki olumlu bilancoda da 7,20 den 5 lere sarkmıstı...yine aynı hikaye olmaz umarım.
Kağıt şuan 7.10 ak ve bns 6 diye hedef veriyor.sizi okutan hocanın ta a.q
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kağıt 7' üzerinde. Pek saygın yatırım kuruluşu 6.30 fiyat veriyor. Olabilir. Ama abes bir tarafı var. Tavsiyesi "tut". Bu kadar geri zekalılık olmaz. 7.10'daki kağıdı tut. Niye? 6.30 olacak da ondan!
*bnp paribas, bizim toptan hedef fiyatını 6,30 tl hedef fiyat ile 'tut' tavsiyesini sürdürdü
bu şirketin hissesinin dedi nedir cozen-anlayan var mı?mantıklı bir yorum yapabilecek var mı?
Kanka selam, bu kar artışı ile yine aşağı doğru giderse vah halimize:Sad:
2.2 milyon lot rekor işlem görmüş, ne yöne götürmek istediklerini bir bilsek,
Ünlü amIca dün 60K kadar alım yapmış ama devamı gelir mi bilemiyorum. Hayırlısı:wu:
Bu kadar işlemden sonra ya taban ol, yada tavana kadar al. 20 milyon hacimde ya döktün millleti, yada malı kitlemen lâzım. Yanlış mı düşünüyorum.
9 ayda 14 milyon kar , yıl sonunu 25 milyonda kapasa , ve temettü dağıtım kararı alınırsa genel kurulda ; 2018 de temettü getirisi hisse başına 20 kuruş civarı olur .. (dağıtılabilir karın %50 si .. 25 milyon / 2 = 12,5 milyon .. 60 milyon lot için hisse başına 20 Kuruş .. )
1000 lot için 200 TL .. 1000 lot güncel değeri 7000 TL f/p oranı 35 .. mevcut durumda pek yatırımcı çekme potansiyeli yok bu oranın..
çeyrek kar rakamını 15 milyonlara çıkarırsa 2019 için total kar 60 milyonda tamamlar, 30 milyon dağıtılabilir kar için hisse başına 50 kuruş .. fp oranı 14 olur ki bu durumda yatırımcı gelmeye başlar ama yeterli olur mu bilinmez.
daha döviz karşılaştırmasını yapmıyorum artık .. maalesef bu bataklığa girdik .. nakit ihtiyacı olmadığı için de tutmaya devam ediyoruz ..
olumlu yanı görece kötü zamanları atlatıyor görüntüde.
bilançoyu inceleyen arkadaşlar oldu mu ? finansman gideri kalemi, faiz geliri arttıkça aynı oranda artıyor.. yani 130 milyon borç vermiş ana ortağa burdan gelen faiz geliri her nasıl oluyorsa finansal gider kalemi ile aynı tutarda artıyor.. bunu nasıl başarabildiklerini hala anlamış değilim. ya da yanlış mı değerlendiriyorum benim anladığım şu ;
vadeli alımlardaki finansal giderler demişler dipnotlarda ama bir firma elindeki nakiti ana ortağa verip kendi faaliyetleri için kredi çekip faiz ödemesi ne derece yasal ve hukuki ? buna bir kısıtlama yok mu ? bunun kontrolü veya denetimi kimde ? firmanın bundan zarar görüp görmediğini kime sorabiliyoruz ? dipnotlar içerisindeki bir kısmı detaylıca bir uzman arkadaşa sorup burda paylaşacağım. belki tamamen yanlış değerlendirme bilemedim bu yüzden paylaşmak istedim.
konuyu bilen varsa açıklarsa sevinirim.