Öncelikle 1 dolarım bile yok. Bütün tasarrufum hazine bonosunda. Maalesef krize dövizsiz yakalandım ve tasarruflarım eridi.
Maaşım da TL ile. Maaşım da eridi gitti. Zaten yılbaşında kriz nedeniyle enflasyonun altında zam almıştım.
Ama yine de üzülmüyorum. Eğer bu iktidarın gitmesine döviz sebep olacaksa, varsın yükselmeye devam etsin, benim maaşım da, tasarruflarım da erisin gitsin. Alt tarafı fakirleşiriz. Küllerimizden yine doğarız.
Ama bu hükümet ve bu zihniyet kaldığı sürece, hem paramız hem de yaşantımız elden gidiyor.
Para kaybetmek pahasına neden gitmesini istiyorum bu hükümetin ?
1- Eğitimin içine ettikleri için.
Karşıyaka’da imam hatip ortaokulları ve liseleri açıldı. Diyorlar ya vatandaş istiyor diye, kimsenin imam hatip falan açılmasını istediği yok. Kendi taraftarlarının yobaz kısmı dışında.
2002’de 70.000 olan imam hatip öğrenci sayısı 800.000’e çıkarıldı. Milli eğitim bütçesinden aslan payını imamlar alıyor. Kafaları da basmıyor. Başarı yüzdeleri ortada. Yatırılan paralar çöpe gidiyor.
Defalarca değişen eğitim sisteminde yaşanan rezilliklere girmiyorum bile. Okuduğunu anlamayan genç nesil hedefine ulaştılar.
2- Doğanın içine ettikleri için
En son dün haber vardı. Marmaris’te yazlık saray yapacağız diye yaptıkları ağaç katliamı ne ilk nede son. 16 yılda bu konuda Google beye sorsanız size hesler, resler, köprüler, otoyollar binlerce haber gösterir.
3- Memleketi soydukları için
Suçüstü yakalandıklarını geçtim. Karayolları ve hastaneler üzerinden 16 yılda nasıl soyulduğumuzu bilmeyen yok. Özel hastanelerde, tedavi olmayan yüzlerce insanı tedavi olmuş gibi göstermeler, YİD ile garanti geçiş sayısı adı altında mütahitlere para aktarmalar, en son dünyada örneği olmayan hasta sayısı garantili şehir hastaneleri. Yine Mr. Google en iyisini bilir, binlerce örnek.
Daha sayfalarca yazılır ama bu 3 örnek bile fazlasıyla yeter.
Varsın ben para kaybedeyim ama ülkemiz kazansın.