Yavaş yavaş belirsizlik kalkıyor elektrik üretenler için hayırlısı bakalım. Bizim için iyi olur inşallah.
Printable View
Yavaş yavaş belirsizlik kalkıyor elektrik üretenler için hayırlısı bakalım. Bizim için iyi olur inşallah.
Şunu çok merak ediyorum, bilen birisi varsa cevaplarsa çok sevinirim. Diyelim ki doğalgaz ve yerli kömür santralleri full çalışmasına rağmen ihtiyacı karşılamıyor, diğer üreticiler de 1200 TL olan tavan fiyatı beğenmiyoruz deyip üretim yapmıyoruz diyebilirler mi?
Ayrıca madem 1200 TL tavan fiyat belirledin, o zaman 80 $’a sabitleyip alsaydın elektriği. Bu adamlar yıl sonuna doğru 80 $ dolar altında elektrik almayı mı düşünüyor acaba? Yoksa bu fiyatlardan niye sabitlemediler ki?
Dün akşamdan beri yazılanlara bakıyorum, durum şu sanki; diğerleri 1200 TL üzerindeki parayı dgaz ve ithal kömürcüler için biriken fona aktarıyor. Bunlarda 2500 den düşük olan fiyatlar için aradaki farkı bu fondan alıyor. Evet Göynük’ten yana olumsuz ama Urfa ve Antalya için olumlu duruyor. Piyasa ne zaman farkına varır bu olayın acaba?
AKSEN KAP
14 Ocak 2022 tarihli Özel Durum Açıklamamız'da da belirtildiği üzere, Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce sahip olacak üç adet doğalgaz santrali yatırımının iki etabında (Taşkent A ve Buhara) kademeli olarak ticari üretime başlanmıştı.
Bugün itibarıyla Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sn. Cemil Kazancı'nın teşrifleriyle düzenlenen tören eşliğinde Taşkent B santralinde de test üretimi başlamıştır.
Bahsi geçen santrallerin tümünde doğalgaz Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz temin edilecek olup, üretilecek enerji satış fiyatı 25 yıllık ABD Doları bazlı alım garantisi kapsamında belirlenmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Dün gibiydi Özbekistan yatırım haberi bugün 3 santralde faaliyette hayırlı olsun bakalım. İlk çeyrek olmasada 2.çeyrek itibari ile bilanço da eksiksiz gelir yazacak. Birde ne kadar gelir elde edeceğimizi bilse idik güzel olacak ama oda eli kulağındadır.