Teşekkürler sayın sevenhil. Emeğinize sağlık
Printable View
Teşekkürler sayın sevenhil. Emeğinize sağlık
web sitesinden alıntıdır. ürünlerimiz...
Orta Anadolu’nun sanayi ve ticaret merkezi Kayseri’de halka açık anonim şirket olarak kurulan ERBOSAN,Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. dünyanın en son teknolojisi ile TSE ve uluslararası standartlarda dikişli, çelik, galvanizli ve siyah, su ve gaz boruları (3/8″ – 8″ arası ebatlarda); kare ve dikdörtgen kutu profiller (10xl0 mm -200×200 mm arası ebatlarda); sanayi boruları (Ø13 mm – Ø219.1 mm); alçak basınç kazan ve buhar boruları üretmektedir.
Yıldan yıla ERBOSAN iç pazar payını ve ihracat yaptığı ülke sayısını artırırken, üretim miktarını ve kapasitesini de yükseltmektedir. Coğrafi konumu ve müşteri odaklı üretimi sayesinde ERBOSAN değişik pazarların değişik ürün standartlarındaki taleplerini başarıyla karşılamakta, bu sayede üretiminin %50’den fazlasını Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Afrika’ya ihraç etmektedir.
faaliyet raporundan...
2020 yılı içerisinde ekonomilerdeki dalgalanma ve döviz kurlarında yaşanan oynaklığa karşı
döviz pozisyonumuzu ve finansal yapımızı güçlendirici faaliyetlerimiz devam etmiştir. Ekonomik faaliyetlerin azaldığı dönemde firmamız yatırım ve revizyon çalışmalarına ağırlık vermiştir.
Üretimin yavaşladığı dönemde makine ve teçhizat revizyon ve yatırım çalışmaları tamamlanmış, ayrıca çatı GES santrali yatırımı kararı alınarak yıl içerisinde montajı tamamlanmıştır.
Tamamı özkaynaklardan karşılanarak 2020 yılında 22.779.362 TL yatırım harcaması yapılmıştır.
erbos bilançosuna ciddi katkı sağlayan ürün ile ilgili detaylı bilgi bulamadım.
Çinko kalsin tesisimizde ise 2020 yılında dünya ekonomilerindeki yavaşlama ve düşen talep
sonucu artan işleme, üretim ve satış maliyetleri, hammadde yetersizliği gibi nedenlerle tesisin
zararını minimize etmek amacıyla üretim ve satış faaliyetlerimiz durdurularak tesis bakıma
alınmış ve düşük kapasite çalışılması kararı alınmıştır. Çinko kalsin tesisimizin düşük kapasite
ile faaliyetine devam etmesi bu bölümümüzdeki faaliyet ve karlılığımızı geçtiğimiz yıllara oranla olumsuz etkilemiştir.
Çinko kalsin ile ilgili erbos ne kadar bir kapasiteye sahip, yılda ne kadar satış yapmakta , ton yada nasıl bir birimle satılıyorsa, fiyatı nedir gibi teknik konularda bilgi verebilecek varsa şimdiden tesekkür ederiz. zira net bir bilgi bulamadım...
Sn. foton,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. İnternetten gördüğüm kadarıyla 21 martta GES tamamlanmış ve şirketin elektrik enerjisi ihtiyacının %65'ini karşılayacakmış. Tabi elektrik maliyeti şirketin giderlerinin ne kadarlık bir kısmını kapsıyor bunu bilemiyoruz ama gayet güzel haber.
Teşekkürler,