Şu yazdıklarınıza bakınca sizin onlardan daha çok çalıştığınıza inanmaya başladım, ufak birşeyler vardı onlarda, yarın alayım onları, bilgilendirme için teşekkürler, yazdıklarınızı takipteyim
Printable View
bist durmaksızın gidiyor da hsyf portföyleri yerinde sayıyor. endekse yaklaşan bile az bırak geçmeyi... nereye kadar böyle gidecek merak ediyorum.
0,46 * 21 = 96,6 ? Çarpma yanlış.
İş günü değil haftasonu getirileri de var orantılı olarak. İş günü değil, gün ile çarpacaksınız ve bu işlem sonundaki getiri aylık olacak.
Onu da 12 ayla çarpacaksınız ki mevduat eşleniğini bulun.
Tabi bir de gözden kaçan bir şey var.
100 lira iki gün üstüste %10 faiz alırsa 10*2 = 20 , o zaman 120 olmaz.
100 lira ilk gün 110, 2.gün 110 faizi 11 ise 100 +10+11 = 121 olur.
Bileşik faiz var.
7 yıllık deneyimlerime dayanarak söyleyim, genelde şu şekilde oluyor.
Ağır boğa piyasasında, piyasanın genel eğilimi biraz seçici olmadan hisse alma yönünde oluyor. Yani piyasa + 1 birim yukarı giderken, iyi hisseler de seçseler fonlar 0.9 gidiyor.
Ağır ayı piyasalarında yine yaygın panik hakim olduğu için seçici olmayan satış oluyor. Ancak fonların çoğu %80 hisseye düştüğü için -1 değil - 0.9 düşüyor.
Yatay piyasada ise, hisse bazlı seçici hareketler başlıyor. Finansal derinliği iyi, piyasayı aktif izleyen, temel bazlı işlem yapan iyi hsyfler bu esnada en çok verimli oluyor. Piyasa 0 iken 0.3 yapıyor.
Yani piyasa 1 -1 +0 = 0 yapıyor.
İyi hsyfler 0,9 -0,9 + 0,3 = 0,3 yapıyor.
Relatif'ini bu şekilde yapıyorlar.
Rakamları kabaca, fikir versin diye söylüyorum.
Ancak her halukarda ortalamalarda bunu yakalamak için 2 den az 4 ten çok olmamak üzere hsyf'lerden bir paket yapmak en önemlisi kanımca.
Ayrıca hysf portföyleri yerinde saymıyor. Son 1 ayda iyi 4-5 hsyf endeks ve onun civarında getiri yaptı.
Özetle aslında iyi hsyfler kötü hysflerden ne ayı piaysasında ne boğa piyaasında çok fazla ayrışıyor. Ancak salıncak tabir edilen bir banta sıkışık yatay hareket başladığında farklarını gösteriyorlar.
Piyasanın üçte bir zamanı boğada, üçte bir zamanı ayıda geçerken , üçte bir yatayda geçiyor.
Ben de özlemle yatay piyasayı bekliyorum artık. Ancak gelmek bilmiyor.
Mac +0.579
Georgia'da 2. demokratta gelirse çok acayip şeyler olabilir.