Originally Posted by
suheyl
Aracı kurumlar kredilide hem acayip faiz uyguluyor, (%80 bulursan iyi) hem de kredi tanımlamada daha kısıtlı davranıyorlar. Öte yandan kaldıraçlı işlemler zaten belirli oranda ve çok büyük bir etki yaratmıyor genelde stabil kalıyor, çünkü pay vadeli varant vs... kurumların elinde araç (arbitraj,hedge,teminat vs..) olarak işlem görüyor. Ky katılımı çok az diyebiliriz. Esas sıkıntı kağıda basıyorlar. Bastıkça da başka taraftan topluyorlar. İllaki kar realize edende var ama silkeleme bu işin doğasında var. Bu kağıtta istedikleri gibi at koşturuyorlar. Hep söylediğim şu ki bu denli güçlü bir kağıt bir kaç spek e teslim edilmiş. Ky bu kağıtta çok ezildi ve eziliyor.
Eeee güzel de nasıl çözülür bu iş ??
Bu çeteye dur diyecek bir karşı güç oluşması şart. Aksi takdirde milleti ötüm ötüm öttürürler ki isyan eden çok.. Bu gücü kim oluşturacak derseniz herhalde biz değiliz..
THY bile geri alım açıklarken üzerine ölü toprağı atılmış gibi bırakılıp bugün %6 düşüşe eyvallah ediliyor ise işimiz Allah a kaldı gibi gözüküyor. Ben ki 15 seneyi geçkin bu kağıttayım hiç bu kadar sıkıntı duymamıştım. 2017 operasyonu sonrası bu kağıt bir türlü ayar tutmadı..