Merhaba arkidişler,
ABD Doları bakiyemle mevduat yapmak için gittiğim TEB'de, mevduat sona erip de fiyatlamalar bozulunca, ben de bu bankanın DAS benzeri Dolar bazlı fonu olan TB9'dan almıştım. Bu fonun 02.02.2024 ve 29.02.2024 tarihleri için, stopaj oranları ve valör günlerini de dikkate alarak hesapladığım mevduat karşılığı getirisini sizlerle de paylaşmak isterim:
%3,49. Anladığım kadarıyla bankalar, benzeri fonların mevduat karşılığı getirisini valör günlerini dikkate almadan hesaplıyorlar.
İncelemelerimde fark ettim ki, bu fonun yıllık yönetim ücreti %1. DAS'da ise bu oran, 13.12.2023 tarihindeki artıştan sonra dahi %0,45 olmuş. İçeriklerini de şubat ayı başında incelediğimde, Eurotahvil oranının birbirine yaklaşık olduğunu fark etmiştim; bu sebeple risk açısından az-çok benzerdir diye düşündüm. Valör gün sayısında iki fon da aynılar: Alışta ve satışta 1 gün.
Geçtiğimiz günlerde bir forumdaşımızın paylaştığı, aşağıdaki bağlantıyı incelediğimde, mevduat benzeri kullanılabilecek döviz bazlı serbest fonlarda en iyi getirinin, valör gününü de dikkate alarak DAS fonunda olduğunu düşündüm. Bu incelemelerimi sizlerle de paylaşmak istedim sadece. Bağlantıyı paylaşan forumdaşıma da tekrar teşekkürler.
https://www.ing.com.tr/tr/bilgi-dest...atlari-detayli
Hepinize selamlar