-
Alfa Solar, AlfaSolar Hücre Üretimi AŞ unvanıyla %100 bağlı ortaklık yapısında yeni bir şirket kurdu
03/05/2025 10:08:32
Alfa Solar, AlfaSolar Hücre Üretimi Anonim Şirketi unvanıyla %100 bağlı ortaklık yapısında yeni bir şirket kurdu.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu Yüksek Teknoloji Yatırım Programı (HİT-30) kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan fotovoltaik güneş paneli hücresi üretim yatırımına ilişkin olarak 20.03.2025 tarihli özel durum açıklamamızda kamuoyuyla paylaşıldığı üzere; yaklaşık 400 milyon ABD doları büyüklüğünde ve tamamlandığında 2.100 kişilik istihdam yaratması öngörülen yatırımın planlama süreçleri devam etmektedir.
Bu çerçevede, yatırım teşvik işlemlerinin koordinasyonu ve yatırım sürecine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla, 20.03.2025 tarihli açıklamamızda yer alan Zorlu Alfa Solar Hücre Üretimi Anonim Şirketi'ne ek olarak şirketimiz tarafından AlfaSolar Hücre Üretimi Anonim Şirketi unvanıyla %100 bağlı ortaklık yapısında yeni bir şirket kurulmuştur. Konuya ilişkin gelişmeler, kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmaya devam edecektir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
BigChefs, Nisan ayında 4 şube açtı
03/05/2025 10:09:23
BigChefs, Nisan ayında 4 şube açtı.
"Türkiye'de 29 şehirde 123 şube, yurt dışında 10 ülkede 13 şube, toplam 136 şubeye sahip olan şirketimizin, 2 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla şube sayısı, Türkiye'de 30 şehirde 127 şube, yurt dışında 10 ülkede 13 şube olmak üzere, toplamda 140'a yükselmiştir.
1 Nisan 2025 – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında; Gaziantep Prime, Kahramanmaraş, İzmir Mahall Bomonti Bigchefs ve Street Food Tema İstanbul olmak üzere toplamda 4 şube açılmıştır."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Kuvva Gıda, Ziraat Bankası ile bir kredi ilişkisi bulunmadığını bildirdi
03/05/2025 10:10:51
Kuvva Gıda, Ziraat Bankası ile bir kredi ilişkisi bulunmadığını bildirdi.
"Şirketimiz ile Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi arasında herhangi bir kredi ilişkisi bulunmadığı gibi;
Şirketimiz, ortakları ve yönetim kurulu başkan ve üyeleri tarafından Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi lehine verilmiş olan herhangi bir ipotek de bulunmamaktadır.
Bağımsız Denetim firması tarafından hazırlanan 31 Aralık 2024 tarihli konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporunda; "Ziraat Bankası" ibaresi sehven yer almış olup, bu ibarenin sehven yazıldığına ilişkin Bağımsız Denetim firmasının düzeltme metnini ekte kamuoyuna sunarız."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Avustralya’da halk, yeni hükümeti belirlemek üzere sandık başına gitti
-
1000 Yatırımlar Holding, sahibi olduğu Go Sharing'i 2 milyon euro bedelle sattı.
-
Alfa Solar, AlfaSolar Hücre Üretimi Anonim Şirketi unvanıyla %100 bağlı ortaklık yapısında yeni bir şirket kurdu.
-
BigChefs, Nisan ayında 4 şube açtı.
-
DCT Trading'in Ocak-Nisan dönemi satışları geçen yılın aynı dönemine göre %61 artışla 1 milyar 465,2 milyon TL oldu