hayaşa serkan iyiki varsın.teşekkürler.
Printable View
sayın iberata iş bankası hisselerinin sadece yüzde 28 i hazineye devri söz konusu ,şayet devir işlemi gerçekleşirse banka devlet bankası statüsüne geçer yada geçmesinin önü açılır buda kağıdı uçurur, banka rahatlar yüklerinden kurtulur ,( yatırımcı açısından yerli, yabanci özellikle yabancı yatırımcı ) siyasi bir partinin helede yarını belli olmayan bir partinin adının geçtiği yerlere temkinli yaklaşır ( yatırımcı psikolojisi ).gelelim işyata işyat bir işbankası kurulusudur ancak işyat temettüsünü bankanın yapmış olduğu kardan dağıtmıyor ki sizin dediğiniz olsa temettü dağıtmasın. işyatın sermayesi belli o sermaye üzerinden ne kazanırsa dağıtıyor hatta kazanmasada dağıtıyor. tasfiye konusuna gelince olursa 1,4 lü seviyeler herkezi memnun eder ama tasfiye olucagını pek sanmıyorum ama olurda iş bankası gurup şirketleri içersinde birleştirme yapabilir ozamanda işyat- işmen birleşmesi gündeme gelebilir.
ortaklık payı 1 hafta içinde %11.4 dan %14.96 ya arttı, Yabancı menkul kıymet ise %66.79 dan %61 e azalttı. Acaba döviz yatırımını azaltıp Tl yatırımını mı arttırıyor. Mesela bistte hisse mi alıyor.
İyi tatiller.Arkadaşlar borsada eskiyim ama İŞYAT'da yeniyim.Geçen hafta İŞ hisselerindeki hareketlenme nedeniyle bu kağıdı seçdim ama pek ümit vadetmiyor herhalde.Kağıdın kıdemlisi arkadaşların görüşünü almak istedim.Yardımcı olursanız sevinirim.Sağlıkla kalın.
işbankası iştiraklerinin de Hazineye devri söz konusu ise İŞYAT nasıl etkilenir?