Originally Posted by
keko
bende her piliç aldığımda nedense sürekli banviti tercih ediyorum....geçen gün yine aldım ve erpliç ile banvitin fiyat farkını marketçi arkadaşa sordum...bana erpliçin tadı daha güzeldir dedi...geçmişte bizim hanımda şen piliç lezetlidir diyordu ama açıkçası ben pek fark etmiyorum...
eğer gerçekten de fark ediyorsa bence banvitin de bu yolu tercih etmesinde fayda var...birinin fiyatı 8-8,5 tl civarlarındayken birinde ise fiyat 6,25 tl dir...bu işlemi yapsa ve fiyatını 7,75 dahi yapsa bence banvit tanındığından dolayı banvit tercih edilir...
aslında çok da fiyat düşüşleri şirketin itibarina iyi gelmiyor....insanlar hep en iyisi en pahalısıdır diye düşünüyor...
geçmişte market işletmiştim...satışları artırmak için herkesin kullandığı ekmeği kampanya yapıp piyasanın neredeyse yarısından satış yapmaya başladım...ama sonra bir de baktım ki ekmek satışları düşüyor ayrıca müşteri de kayıp ediyorum...insanların kafasında eğer fiyat düşükse vardır bir hilesi diye düşünüyorlar....
iki üç haftada ekmek satışlarım neredeyse yarıya inince geç jetonum düştü...sonra hemen fiyatı önceki seviyeye çektim...son aldığım banvit alış verişinde de marketçi arkadaşın önyargılarında dahi erpiliç daha kalitelidir ki pahalıdır fikri vardı...
bence fiyatını erpliç ile aynı veya yakın seviyeye getirirse imajı daha iyi olacak...market örneğinin benzeri bizim hastanedede geçerlidir...muayene ve tetkik farkları artırıldı müşteri daha çok arttı...insanlar kalitelidir ki fiyatı yüksektir diye düşünüyor...