Hızla dipten alım mı geliyor.
Printable View
Hızla dipten alım mı geliyor.
Merkezin elinde silah kalmadı hadi var olduğunu kabul edelim içinde mermi kalmadı. İçine mermi koyuldu diyelim kuru sıkı farzedelim.
*TCMB: Bankacılık sektörü TL mevduatlar 1 Haziran itibariyle 981.9 milyar TL (Önceki 992.8 Mlr)
*TCMB: Bankacılık sektörü döviz mevduatlar 1 Haziran itibariyle 830.5 milyar TL (Önceki 875.0 Mlr)
*TCMB: Bankacılık sektörü toplam mevduatlar 1 Haziran itibariyle 1.81 milyar TL (Önceki 1.87 Trl)
*TCMB: Merkez Bankası brüt rezervleri 1 Haziran itibariyle 82.16 Mlr dolar (Önceki 83.76 Mlr)
*TCMB: Merkez Bankası döviz rezervleri 1 Haziran itibariyle 106.6 milyar dolar (Önceki 108.2 Mlr)
Faiz artırım kararı açıklanmadan 10 dakika önce USD/TL sanki yukarı gidecek izlenimi verilerek, USD alımı yaptıracak (4.5870) bir yemleme yapıldı. Daha "karar açıklanmadan bir dakika önce" de USD/TL de şelale başladı, bu çok ilginçtir; bu tek kelimeyle "maniplasyon"dur.
200.300 baz arası bekliyordum yazmıştım ,125 de idare etti gibi yetmez ama alsatta baya fırsat verecek yılanoglu ,10 yıldır bu işlerden yolumu buluyorum çalışmadan ;)
Ekonomin halihazırda gerçekleri varken yabancı yatırımcı merkez 1,25 daha faiz artıdı diye ülkeye parasını sokmaz. Güven sorunu varsa faizleri 25 yapsan ne olacak dışardan para gelmez. İçerdekiler panikle döviz satar sonra hoop tekrar yukarı.
Merkez doğru olanı yapıyor ve yaptı. İşini doğru yapmayanlar düşünsün bundan sonra.
Başlıktaki, siyasi temelli "dolar hep yükselmeli" havası ve de baskısı, sizce bu başlığı takip edenlere, en azından kısa vadede bir yarar sağlıyor mu?
Bu soruyu özellikle, tarafsızlığına ve de objektifliğine güvendiğim sevgili enki'ye soruyorum...
Uzun vadede dolar kuru bir yerlere gidecek. Bunu da bilen bence yok.
Ama kısa vadede al-sat yapacaklara, dolara uygun bir yerden girmek için bekleyenlere bu başlıktaki paylaşımların yarar sağlamadığını ben düşünüyorum epeydir...
Ha...Açalım bir siyasi başlık (yönetim izin verirse) bu iktidara ilk taşı ben atacağım.
Ama burada bence olmuyor.
Aynı kişilerden hemen her gün, kur nereye giderse gitsin, aynı klişeleri duymak artık bana sıkıntı vermekte.
Başlığın amacı nedir? i artık kendimize sorma zamanımız geldi.
Not: Bunları kur buralara geldi diye özellikle söylemiyorum. Bu konuda samimi olduğumu uzun zamandır hissiyatımın bu olduğunu bilen bilir.