Originally Posted by
cankan
sevgili umut abi, herkese aşırı agresifleştim kabul ediyorum. ama size böyle birşey yaptımığı zannetmiyorum.. en son söyledğim siz " madem öyle sizde mahkemeye verin hakkınızı alın " dediğiniz de "bu konuda gereken herşey yapıldı umutabi tüm yollar artniyetli, kasıtlı ve bilinçli olarak engellendi, algı yönetimi gibi oluyor " dedim..
yani sizin öyle söylemeniz sanki bu konuda birşey yapılmamış , dava açılmamış vs algısı yaratıyordu..
diğer arkadaşların ben oldukça bilgili , zeki kapasiteli insanlar olduğunu düşünüyorum, yani İMAR BANKASI OLAYINDA DEVLETİN VE/VEYA AKP NİN YAPTIĞI ALGI MÜHENDİSLİĞİNİ , YALAN OLARAK YAYDIĞI HABERLERİN ARDINI GÖREBİLECEK, DOĞRUYU BULABİLECEK KAPASİTEDE İNSANLAR OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORDUM VE HALA AYNI KANAATTEYİM..
bu durumda tek seçenek kalıyor.; ARKADAŞLAR ART NİYETLİ OLARAK İMAR BANKASI TASARRUF SAHİPLERİNİN HAKLARININ GASP EDİLMESİNİ MAKUL KARŞILIYORLAR VE/VEYA İMAR BANKASI TASARRUF SAHİPLERİNİ SUÇLUYORLAR.
bu arkadaşlar olaylara objektif, bilimsel bakabilecek kişiler. bir konuyu en azından biraz araştırmadan yorum yapacak insanlara benzemiyorlar. bu olayda tüm gerçeklerin ortaya çıktığını yani insanların elindeki hesap cüzdanlarının ve dibs dekontlarının devletçe doğrulandığını, karşılaştırma yapıldığını biliyorlardır, veya araştırmışlardır.
ee arkadaş buna rağmen konuşuyorsan DEMEK ART NİYETLİSİN, FAKİRİN, GARİBANIN HAKKININ GASP EDİLMESİ SENİ KEYİFLENDİRİYOR.
faiz olayı çok tartışıldı, herkes söylüyor 2001 yılında 3 günde %30 NET FAİZ ALINDI.. İMAR BANKASI BU FAİZİ VERMEDİ , PEKİ YA NE OLDU? %90 YILLIK FAİZDEN BU 3 GÜN İÇİN NE TEKABUL EDİYORSA ONU ALDI..
geçmişte imar bankası da diğer bankalar kadar ortalama da yüksek faiz vermiştir. ortalama alınırsa imar bankasının faizi bazı bankaların altında da kalır.. (buna eminim zira 7500 faizler verilmedi)
olayın başka boyutu GERÇEKLEŞMEMİŞ KAZANÇ ASLA MUTLAK KAZANÇ DEĞİLDİR. yani geçmişte faizde reel getiri elde edenler. KONUT RANTINA YENİK DÜŞTÜLER geçmişte elde ettikleri reel getiriyi KONUT RANTI SİLİP SÜPÜRDÜ.. hatta eksiye düştüler..
DÜNYA KUMARHANE VE BU KUMARDA MÜKEMMEL ZAMANLAMA İLE BİR YATIRIM ARACINDAN DİĞERİNE GEÇEMİYORSAN ESASEN ELDE ETTİĞİN HİÇ BİR GETİRİ MUTLAK KAZANÇ OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ.
BU ANLAMDA GEÇMİŞTE TL FAİZİ NE OLURSA OLSUN GAYRİMENKULE BU İNSANLAR GEÇMEDİYSE FAİZDEN ELDE ETTİKLERİ REEL GETİRİ EKSİYE DÜŞMÜŞTÜR..
İMAR BANKASINDA DA FAİZDE REEL GETİRİ OLMUŞTUR DOĞAL OLARAK, DEVLET BU REEL GETİRİYİ MUTLAK KAZANÇ GİBİ GÖRÜP,, 2/3 CİVARI GASP ETMİŞTİR.. BU GETİRİNİN MUTLAK KAZANÇ OLMADIĞINI İZAH ETTİM..
SONUÇ; AŞAĞILIK BİR GASP..
sevgiler,