Benim merak ettigim ayni evler yunan adalarinda kac euro? Cunku yabanci olsam ikisini karsilastirirdim.
Printable View
Kiracilarla ev sahipleri kavga dovus
Alisicaz artik buna
https://odatv4.com/guncel/kiracilarl...8OCKs8xJQ&s=09
Bu twit tüm olayı özetliyor. Şu an peşin para ile emlak almak uygun değil fakat minimum peşin üzerine kredi çekip emlak almak mantıklı olabilir. Öyle yapacaksan da ticari emlak çok daha mantıklı. Emlak fiyatları emlak iç dinamiklerinden ziyade akıl dışı ekonomik politikalar nedeniyle yükseliyor. Bu politikalar öyle ya da böyle terk edilmek zorunda kalacak. O gün geldiğinde TCMB faizi %50 seviyelerinde ev kredisi faizleri yıllık %70-80 bandına gelince bu fiyatlar burada kalmaz. Ha TL bazında kalır belki ama dolar bazında katiyen kalmayacak. Şu an evi olan adam satıp, hisseye geçse veya satıp kredi çeksin 2 emlak daha alsa veya ticari emlağa dönse mantıklı olabilir.
hocam faizleri nereye yükseltiyorsun şu an bile borcun faizi asıl borcu geçmek üzere.
50% yi geçtim TR nin orta vadede (5 yıl) 30% faizi umarım görmez.
30% faiz ve milyonlarca mülteci ile oluşacak işsizlik ortamında sokakta yürümek dahi mümkün olmayacaktır.
mevcut hükümetin faiz politikası ne kadar akıl dışıysa 50% civarı faiz de aynı derecede akıl dışıdır.
Naci Ağbal ı rahat bıraksalar 20% civarı faizle takılacaktık ama cehalet baskın geldi.