Suçluların yargılanmasından once sucu gordugu halde mudahale etmeyen savcıların yargılanması lazım. Bildigim kadarı ile ortada suc var ve buna mudahale etmeyen savcı suclu sayılır. Savcılar kendılerını nasıl savunacak yada hepsı Almanyaya mı kacacak
Printable View
Bu bakış açısı özetle Türklerin %90 ı , Rus ,İngiliz ve Almanların kiclarini silmeye devam etsin bakış açısı , kime söylüyorum , Bağcılar daki Esenler deki arkadaşlara zaten 70 cm lik Hatay'ın meshur zurna dürümü daya sesleri çıkmaz ,bı de büyük adaya götür çekirdek dondurma yedir bitti gitti geçmiş olsun.
Ayhan başkanı gören var mı ? Müge anlı da arasak mı acaba..:kahkah:
Başlığın havası - doğası da ülke gibi bozuldu ! Yeni bir haber- duyum yok. Hep aynı kişiler hep dert hep ağlama- sızlama.
Şu anda yaşadığınız ülkede vatandaş olarak görülmenizin dayanılmaz hafifliğini yaşıyorsunuz ! Gerçek ise çok başka. Son 8 yıl çok şey değişti. Çoğumuz farkında bile değiliz. haberleri - artık gına geldi - diyerek izlemeyen ülkem halkına gerçekleri anlatmaya hiç çalışmayınız, kafa- göz dalıyorlar. her gün sokaklarda artık cinnet kol geziyor. İnsanlar film izler gibi seyrediyor. Sonra hiç beklemediği hatta anlayamadığı bir anda kendini kaosun içinde bulunca rüyadan uyanıyor. Bu kez de diğer insanlar onu çekirdek çitleyerek , sırıtarak seyrediyor. Bu döngü böyle kitlesel cinnete kadar gidecektir.
Son 8 günde 4 şehir gezdim ve en az 12 üzücü olay yaşadım. Bir örneğini cumartesi akşam Antalya otogarında polis memuruyla yaşadım. Kendi görev suçunu hafifletmek, üstünü örtmek için '' devlet büyüklerinin yaptıklarının yanında beni konuşmak çok ayıptır '' diyebiliyor. Pes artık diyerek kendime kızarak ( neden başvurdum diye ) uzaklaştım. Velhasıl olan bitenleri görenler, hayatın acımasızlığını dibine kadar yaşayanlar artık vatandaş değil, kullanılacak köle olduğunu anlıyor. Malmış, mülkmüş hatta canmış hiç bir kıymeti ve garantisi yok. Bir gecede atılan bir imza ile tüm malınız acil kamulaştırılabilir, meranız özelleştirilebilir. paranıza çeteler çökebilir. Çok kötümser - karamsarım- . ne yapayım, kafayı yememek için biraz da çatlak takılmaya karar verdim.
Yalnız bulgar vizesi de bayağı para istiyormuş:
https://www.eagvs.com/bulgaristan/bu...an-vize-ucreti
Şimdi vereceğim yaşanmış örnek bazılarına göre konulmasına dahi gerek olmayan tırt bir konu ;
92 yaşındaki babamı aşı yaptırmamıştık ( o zamanlar başka tedavisi sürüyordu ) . Dün telefonuma babamın adına aşısının hazır olduğunu belirten sms geldi. mhrs de - evde aşı hakkı var - yazıyor ama randevu almaya gelince evde seçeneği yok. Aile hekimine gittim ve sordum. Tc, isim , adres vb. sordu... sonra biz evlere gitmiyoruz, siz 182 yi arayın oradan talepte bulunun dedi. Eeee ne var bunda değil mi ..
Güzel kardeşim , ben sana derdimi anlattım. Sen bana tc, isim vb. bir sürü soru soracağına ( işlem yapmıyorsun ki ) direkt 182 desene . Sinir bastı. Oğlan tıp öğrencisi , okul sisteme tanıtmadığından normal 21 yaş sınırından randevu alarak aile hekimine gitti. hemşire form imzalatmış ve sisteme tc. girince '' senin alerjin görünüyor, burada aşı olamazsın. Hastaneye git demiş. Peki mhrs bana neden bu randevuyu veriyor o zaman demiş. Cart- curt , meşgul etme ( sanki sırada insanlar varmış gibi ) . Oğlan kenara çekilip, e- nabıza giriyor ve sistemden alerji şerhini siliyor ve hemşireye '' bir daha bakın sisteme siz yanlış yere bakmışsınız '' diyor. hemşire şaşırıyor ve aşıyı yapıyor. Hikaye çok, her biri ülkem insanın çaresizlikten birbirini eziklemesi üzerine yaşanıyor.
Yegen yks için ozel ders alıyır .devlet lisesinde sozlesmeli ders veren hocanın 4 aydır SGK primleri yatmamıs.Ha bugun ha yarın dıyerek oyalıyırlarmıs.Hocada en sonunda sizi cimere şikayet edecem demiş ve yazmıs cimere.Birkac gun sonra emniyetten ifadye cagırmıslar..Okul sikayette bulunmus bizi cimere şikayetle tehdıt ediyor dıye...emniyet muduru ozur dıleyerek ifadesini almıs....devketin SGK kurumu ise sigortasız kacak çalusanlara buyuk para cezaları keserken devletin diger kurumunun yaptıgına bakın....cok yazık.......