benim örneğimde konu hırsızlık değildi zaten, adam öldürmeyi veya sahteciliği de örnek gösterebilirsin
hukuksal bir olgu ile herhangi bir suçun inanç ve toplum içindeki alakasını harmanlamış arkadaş
Printable View
şimdik buradaki yazıp çizenlerin en azından belli yaş ve zekası olmasını varsayarsak.
yukarıda belirttiğim üzere..
laiklik te .. insanı iyi veya ahlak sahibi yapmaz dememin nedeni bu.
laiklik ortalama bir terim olup.. bunun demokrasi ile birleştirmenle perçinleşir. ama ortalama şekilde.
yoksa bir toplum laik olur ve o toplum kopmle ataistlerden oluşabilmesi için .. yani kendi kafa ve zihniyetindeki aynı bireylerle aynı ülkede yaşıyor olman gerekirdi. yani böyle bir ülkeyi doğuştan yani doğduğun ülke şansa değil... seçme imkanın olur ve direk aynı kafa dengi insanların içine doğman gerekirdi.
böyle birşey olmayacağı için. ?
ortalama bir toplumda her inanca eşit şekilde davranacak bir ülke olabilirsin. bunuda laiklikle yapabilirsin.
bunun aşırısı olursa zaten laiklik tanımından çıkmış oluyorsun.
onun tanımı başka birşeydir ama adını bilmiyorum.. :)
arayan bulur tabi.
Türk toplumu zaten arab kültürünü istemediğini.. ve avrupa tarzı bir yönetim istediğini zaten belirteli neredeyse birkaç nesil oluyor.
bunu anlaman için çevrene bir bak..
arabaların tümü avrupa.. giyim avrupa tarzı..yaşam tarzları .. binalar.. konuşma.. vs vs vs.
....
bu güneş gibi ortada..
...
muhafazakar kesimin yönettiği bir ortamda bile bu böyle :)
demekki laiklik dine karşı değil. !!!
...
her ne kadar şimdiki yönetim .. eğitimin içine kadar herşeyi dinsel örüntülerle boğmaya çalışmasına rağmen bu böyle.
çünkü herşey ayan beyan ortada. :drunk:
Aşırı laikler dediğim,
Hizbullah'ı, talibanı görüldüğü yerde vurulması vaciptir, tarikatı.. Ülkemizde de bol miktarda mevcut..
Erdoğanı iktidara taşıyanlarda bunlar..
Örtülülerden başlayan zülmü unutmadık..
Ters tepti, aşırı laiklerin yer aldığı ordu kademesi komple temizlendi..
Çevik Bir, Çetin Doğan paşaların yatacak yeri yok.. Yaptıkları zulmün karşılığını da aldılar..
Bu laik tarikatta sorumlu.. Ülkeyi islamcılara teslim etmede..
Erdoğanın işini kolaylaştırdı. Bunu da yapan ordunun üst kademesi nin uyguladığı baskı..
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar bir sorum olacaktı, işten çıkış için kdem ve extra 600k net para toplamda1600k tazminat veriliyor 60k ile çalışmaya devam eder misiniz yoksa parayı alıp usdmi yaparsanız? Yaş 45 eytli maaş 25k
asker ve paşa olup... hemde ülkeyi yönetmesi..hemide darbe yabması..
hemide laik olması..
hemide demokrasiye inanması ... lalikliğe bağ...
:kahkah::kahkah:
yahu adam ülkeyi yönetiyor çocuklar abd eğitimli, torunlar londra tedrisatlı
ben ne anladım bu işten, sen yönettiğin ülkenin milli eğitimine güvenmiyorsan
sana güvenenlerin kendini bir değil bin kez sorgulaması lazım ama kapasite bu kadar
toruunları kindar nesil olarak londrada bir söylemde ya da eylemde bulundur bakalım nefret suçundan ne yapıyorlar adama gör..