https://i.hizliresim.com/p5BD8z.jpg
Printable View
Yatırım Finansman Tahmini
https://resmim.net/f/mKBHML.jpg
maşallah diyelim yola devam edelim..
* * Enka İnşaat* *
* * Kapanış (TL) : 5.63 - Hedef Fiyat (TL) : 6.27 - Piyasa Deg.(TL) : 28150 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 1.39* * ?
* * ENKAI TI Equity- Öneri :TUT Get.Pot.%: 11.35 Analist:* eakalan@isyatirim.com.tr
* * ENKAI 2Q19 Sonuçları: Net kar güçlü yatırım gelirleri ile* beklentileri aştı.* * *
* * Enka İnşaat 2Ç19'da 1084 milyon TL net kar açıkladı (2Ç18: 9* milyon TL net zarar). Açıklanan rakam, bizim beklentimiz 869 milyon TL* ve 715 milyon TL piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Beklentilerin üzerinde gelen 851 milyon TL tutarındaki yatırım* gelirleri ve düşük efektif vergi oranı tahminimizde sapmaya ve yüksek* net kar rakamına neden oldu. Güçlü net kara rağmen şirketin* operasyonel performansı zayıflayan enerji segmenti gelirleri nedeniyle* beklentilerin aşağısında kaldı. Yine de, belentilerden iyi gelen net* kar rakamına piyasanın olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Hisse için TUT havsiyemizi koruyoruz. Sözleşmeleri biten üç elektrik santralinde* de üretimin durdurulması ardından Holding'in enerji işinde* belirsizlikler sürüyor.
* * Ek olarak şirket dönem karından kar patyı avansı dağıtmamaya karar* verdiğini açıkladı.* *
Beklentilerin altında net kâr (-)
Türk Hava Yolları, 2Ç19'da 452 mn TL seviyesindeki beklentimizin ve 258 mn TL düzeyindeki piyasa beklentisinin altında yıllık %70 düşüşle 133 mn TL net kâr açıkladı. Operasyonel performans piyasa beklentisine paralel gerçekleşse de bizim tahminimizden zayıf kalarak net kârdaki sapmanın ana nedeni oldu. Piyasa beklentisine paralel gelen operasyonel kârlılığa ve Şirket hisselerinin yılbaşından bu yana endeksin %31 altında performans göstermesine rağmen, net kâr seviyesinde beklentilerden zayıf gelen sonuçların hisse üzerinde baskı yaratacağını düşünüyoruz. Şirketin bugün TSİ 16:00'da gerçekleştireceği telekonferans sonrası tahminlerimizi gözden geçireceğiz.
yukarıda dün açıklanan iki hissenin beklentileri ve açıklanan sonuçları ekonomistler tarafından yorumu var
bu haberlere göre normalde üstteki enka nın yeşil...alttaki thy nin kırmızı kapatmasını beklersin diimiii????
ama bugün seans kapandı enka %1.95 kırmızı.... thy %0.75 yeşil kapatııı… haa açılışta enka %3 gibi yeşil...thy de %1.5 gibi kırmızı açıldı....
bu sonuçlara göre
üstteki güzel kar açıkladı diyerek yukardan açtılar (kaat uçacak algısı)...yurdum yatırımcısına dağıtarak yüzde 1.95 eksi kapadılar yani yurdum yatırımcısına yüzde 5 fanfini finfon
alttakide kötü kar açıkladı diyerek aşağıdan açtılar (kaat aşağı gidecek algısı) ile yurdum yatırımcısından topladılar yani yurdum yatırımcısına yüzde 3 e yakın fanfini finfon…
bu görüntüden ne anlıyorsanız borsadan o kadar anlıyorsunuz ….yurdum borsasının son görüntüsü maalesef buuu…
adamlar nasıl iş yapıyorlar ...anladın sen onu...bence senin işin zor... ytd...
Haber kaynağı:
https://seenews.com/news/bechtel-enk...7bb8-259767213
Haberin google tercümesi:
Kaynak: Sırbistan Altyapı Bakanlığı
BELGRAD (Sırbistan), 27 Ağustos (SeeNews) - Sırbistan altyapı bakanlığı, ülkenin topraklarında Avrupa ulaştırma Koridorları X ve XI'yi bağlayacak olan Morava Koridoru otoyolunun inşası için tek bir bağlayıcı teklif aldı.
Altyapı bakanlığından yapılan açıklamada, tek teklifin ABD inşaat mühendisliği grubu Bechtel ve Türk inşaat ve mühendislik şirketi Enka'nın bir konsorsiyumu tarafından verildiği açıklandı.
Bakanlık, teklif kriterlerinin karşılandığını doğruladıktan sonra, altyapı bakanı Zorana Mihajloviç başkanlığındaki bir çalışma grubunun hükümete bir rapor hazırlayacağını ve bakanlığın Morava Koridoru'nun inşası için stratejik bir ortak seçimi konusunda karar vereceğini söyledi.
Altyapı bakanlığı, 5 Ağustos'taki Morava Koridoru'nun yapımı için teklifler davet etti. İhaleye teklif vermek için son tarih 26 Ağustos'ta sona erdi.
Mihajloviç, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, Sırbistan otoyolun yapımına 800 milyon euro (889 milyon $) yatırım yapmayı planladığını söyledi.
112 km uzunluğundaki otoyolda her biri 15 metre genişliğinde dört şerit, her biri 5 metre genişliğinde iki acil durum şeridi, 84 köprü ve 29 katlı geçit bulunacak.
Koridor X, Avusturya'daki Salzburg'u Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Makedonya'dan geçen Yunanistan'ın Selanik limanına bağlayacak. Koridor XI, İtalya'nın Bari'sini Karadağ'ın Bar limanı ve Sırbistan'ın Belgrad'ı ile Romanya'nın Bükreş'ine bağlayan bir feribot / otoyol koridorudur.
kap ta geri alım açıklamadı var 10 milyon lot alınacak
SM-N9200 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı köşeye sıkışmış durumda deli gibi toplamış hissenize sahip çıkın
mantığınızı çalıştıralım arkadaşlar şirket pay alımı yapacak 10 000 000mn adet hisse aşşağı yapacak bunlar alış yapacak ken alışlarını tamamlamak için satış yapacağım salaktım çünkü gene spulakötör insaflı bizim gücümüz olsa bunları 7 tl den meletirdim bunlar hisse kiralamışlar kendileri veriyor kendileri alıyor bunları şikayet etmek lazım yatırım tavsiyesi değildir
arkadaşlar bu komedi ne zaman biter yabancı takası hiç düşmüyor,toplam 470 milyon hisse yerli herkes sözleşmiş 17/09 dan beri 4.5mlyon mal satıyor size gerçekten normal mi geliyor bu kagıdın boşluğu bu pozisyonda kalırmıydı.ya bunlar bu firmayı satacak,ya yeni proje işi alacaklar,yada hisseleri yükseltip şirketin kasasını dolduracaklar.macd
rsı ,momentum kopma noktasına geliyor hemen grafige müdale ediyorlar siz giderken biz dönüyorduk buamcalar salı pazarında ne işler yapıyorlar diye soruyordunuz yatırım tavsiyesi değildir
Sn Ercan65 bu kağıdın alıcıları takasta yaklaşık toplam %70 e yakın olmak üzere city ve doçe.Geçen sene bu oran %65 lerin aşağısına indi ikinci çeyrek zarar açıklamıştı.Sonra gelen karla kağıt toparladı.Bu sene ikinci çeyrekte açıklanan kar harika.Ama bu karın çoğu yatırım faaliyetlerinden geldi.Operasyonel kar 3.çeyrekte güzel gelirse elbet bu bilanço fiyatlanacak.Hatta ilk iki çeyrek karı kadar son iki çeyrek kar açıklasa 4 milyara yakın kar açıklayacak.Ama kağıt defansif ve birçok yatırımcıyı bezdirir.Bu sene 6.16 gördü sanırım bir kez daha test etmesini bekliyorum.Yatırım tavsiyesi değildir.
sn:Karaoğlan benim bahsetmek istediğim şey bilanço karı veya zararı değil bilanço konusunda hem fikiriz zaten 4-4.5 kar getirse bilanço karşılığı 10 tl benim dikkatinizi çekmek istediğim konu 10mly hisse alacak olan bir firmanın dolaşımdaki lotların emilmesi anlamına geliyor 1 haftada 4.5mly kagıt almış firma kağıt aşağı yapıyor bunun teknik olarak mümkünatı yok burada başka oyun yapıyorlar sağ cep sol cep bunu vurgulamak isterim yani bizler spükülatör olsak 2mly enka alacak gücümüz olsa firmanın alımlarıyla 12 mly eder hiç bir oyuncu bu fırsatı kaçırmaz:)yatırım tavsiyesi değildir
Son 3-4 yıldır enka bu geri alımları yapıyor ve kağıdın hareketleri çoğunlukla benzer.kağıt bist 30 lardan buralara geldi.İhale alır çeyrek dönemlerde bunu açıklarlar.Şirketle ilgili geçmişte çok yazdık çizdik.Sağlam alıcıları doçe ve city başka yok.Kendisi geri alımları hsbc üzerinden yapıyor.Takip ettiğim kadarıyla geri satış hiç yapmadı.2017 ve 2018 yıllarında da bölündü.Benim takip ettiğim kadarıyla 5.20 lerden kağıdı yukarı çeken doçe oldu şimdi de city ile karşılıklı işlem yaparak doçe lotunu aşağı çekiyor city artırıyor.Çok defansif olduğu için bist 30 canlandığı zaman yabancı da burdan çıkıyor.işlem hacminin 1 milyon olduğu zamanlar oldu bu süreçte.Dediğiniz fiyatlara gelmesinin imkanı yok bence.7 civarı olursa büyük başarıdır.Çok şey yazılabilir bu hareketlerle ilgili.yatırım tavsiyesi değildir.
firmanın kasasındaki parayı temettü vermeyip hisse satın alınıyor temettü gelirine verği vermemek için 30 mly lot almaya kalkacksın 5 cm suda siz bizlerin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz sonra o aldıgınız hisselerin hatrına bedelsiz sermaye artıracaksınız hisse kendi rütin bir şekilde yükselicek sizde çifte yalamış olacaksınız ne güzel dünya gariban beklesin sonra satsın hayat size güzel olmaz böyle beyler 7,5 ytl kadar alırım göstereceksin garibanı ezip elinden kağıdını alacaksın sizden büyük Allah var yatırım tavsiyesi değildir
sn karaoğlan sanırım yazımda anlatmak istediğim şey bu değil başka bir konuya parmak basıyorum hisedar ların mağduriyetini farkına varılması için yapılan projeyi anlatıyorum baskı oluşturup hisseleri alma yöntemini anlatıyorum 20mly hisse 150 trilyon a kadar alırım demiş hisse başı 7.5 ytl ye gelir bekliyorlar millet versin sonraki projeyi uygulayalım gerçek mal almak isteyen zihniyet gider 7 ytl ye kadar ne varsa alır oraya 20 mly alış yapar senin benim cebimde gözü olma bizim bu borsada bir kulağımızın arksı kaldı yaşım 55 buraya harcadığım süre 28 yıl yatırım tavsiyesi değildir
Sn. Ercan size katılmıyor değilim.3-4 senedir enkayı takipteyim ve yaptıkları değişmedi.Bu şirket çok ağır hareket eder ve belli bir süre diliminde makul bir para kazandırır.Onun dışında uçup kaçma beklemek doğru değil bence.Ama zor zamanlarda da geri alım yaptılar.Bu kağıt defansif bir kağıt.Diğer yandan 10 milyon lot geri alımı bitirip bir hafta sonra 20 milyon lot geri alım açıklamaları bana şaşırtıcı geldi. Ya çok iyi kar açıklayıp bilançoya kadar toplayıp kağıdı yükseltecekler ki bunu şimdilik yapmadılar ya da çok kötü kar açıklayıp kağıt düşünce oralardan toplayacaklar.Sadece düşüncelerimdir asla yatırım tavsiyesi değildir.
kasadaki parayı temettü verip alınan temettü den vergi vermektense borsadan hisse senedi almak daha sonra yönetim kurulunda bedelsiz sermaye artışına gideceklerdir bu şekilde bedelsşz hissenin vergilendirmesi olmayacağı için iki taraflı kar saglanacak yatırım tavsiyesi değildir slmlar
Ortaklara hayırlı olsun
Kar Payı Avansı Ödemesi İşlemlerine İlişkin Bildirim
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/797784
Yönetim Kurulu, 28.03.2019 tarihinde yapılan 2018 yılı Olağan Genel Kurul'unda verilen yetkiye dayanarak, 01.01.2019-30.09.2019 tarihli ara dönem finansal tablolara göre oluşan net dönem kârından TTK'ya ve esas sözleşmeye göre ayrılması gereken yedek akçeler düşüldükten sonra kalan tutardan 700.000.000.- TL'sının 5.000.000.000 TL sermayeyi temsil eden hisse senedi sahiplerine dağıtılmak üzere 13.11.2019 tarihinden itibaren hisse başına brüt % 14,00 net % 11.90 oranında Kâr Payı Avansı dağıtılmasına karar vermiştir
1000 lotu olan ne kadar temettü alacak
1000 x 0,1190 = 119 TL
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enka İnşaat (ENKAI, Sınırlı Pozitif): Enka İnşaat'ın ana ortaklık* net dönem karı 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 911mn TL ile piyasa* beklentisi olan 675mn TL'nin üzerinde, bizim beklentimiz olan 872mn TL'ye ise yakın gerçekleşmiş ve iyi bir görüntü sergilemiştir. Tahminimizdeki sapmada taahhüt tarafında net dönem karının, yatırım* faaliyetlerinden kaydedilen net 598mn TL'lik gelirin etkisiyle* beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi etkili olmuştur. Enka'nın toplam* satış gelirleri, mühendislik ve enerji grubunun yüksek hasılatına* karşın, enerji tarafı satışlarındaki gerileme ile %43,9 oranında* azalarak 2.441mn TL'ye gerilemiştir. Brüt kar ise satış* maliyetlerindeki daha düşük gerilemenin etkisiyle %50 oranında* azalarak 563mn TL olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderler aynı* dönemde %4,9 oranında artarken, diğer faaliyetlerden 3Ç2019'da 2,9mn TL gider kaydedilmiş ve faaliyet karı da %65 oranında azalarak 398,7mn TL'ye inmiştir. Diğer taraftan, mühendislik ve inşaat grubu kaynaklı* yatırım faaliyetlerinden (tahvil faizlerindeki yükseliş kaynaklı) 3Ç2018'de kaydedilen 654,7mn TL'lik net gidere karşın 3Ç2019'da* faizlerdeki düşüşle birlikte 598,2mn TL gelir kaydedilmiş ve bu durum Enka İnşaat'ın dönem karındaki yükselişte ana etken olmuştur. Üçüncü* çeyrek karı ile birlikte grubun ilk dokuz ay ana ortaklık net dönem* karı 2.830mn TL'ye ulaşmıştır. Bir önceki yılın aynı döneminde Şirket 757,8mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti.
*bnp paribas, enka inşaat için 7,45 tl hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini devam ettirdi
bu sirketin moskovada ki her bir avmesi, her bir is merkezi, oteli, gokdelenleri
en AZ bir milyar dolar degerinde, nerden baksaniz 10 milyar dolarlik emlagi ve inanilmaz bir kira geliri var
kiralari sadece dolarla aliyorlar
burda iki kisisel emlaktan yillik gelen kira geliri ki oda tuhaf zaten bu iki emlagin sahibi ENKA,
6- Şarık Tara, Sinan Tara (Enka): 380 milyon dolar. Moscow City Naberejnaya Kulesi, Krasnıye Holmı Oteli.
http://www.turkrus.com/334409-enka-r...k-devi-xh.aspx
bu firmalar enkanin firmalari birde asagida linke dikkatli bakin enkanin firmalari BV yani hollanda sirketi , ve firmalarin isimleri enka degil farkli ama karin nereye gittigini herhalde tahmin edebiliyorsunuzdur
https://www.enka.com/tr/faaliyet-alanlari/gayrimenkul/
bu rusya kismiydi , Kazakistanda 2 milyar dolarlik isleri var , orda ki sirketin ismi bambaska yani anliyacaginiz firmanin gercek degeri , ve kari inanilmaz derecede fazla
firma cok ama cok buyuk, ama brosada ki degeri , gercek degerinin yanina bile yaklasamaz
https://www.enka.com/allfiles/media/...Kazakhstan.pdf
3,4 milyar USD da nakiti var, soru şu,... pd 0,79 nasıl oluyor. öz kaynakları 36,8 milyar tl fiyatı 29 milyar TL
demekki bazı gm ler Enka üzerinde gözükmüyor veya çok çok düşük değerleniyor ?????
Bir kademede ne yapmaya çalışıyorlar beceriksiz adamlar mal yukarı giderek toplanır aşağıya doğru mal mı toplanır herkes kazanmışken mal alınır yatırım tavsiyesi değildir