Ben olsam Ereğli alırdım ...Ama sen bilirsin.. .zira herkesin şartları ve sabır katsayısı farklıdır. Benim için uygun olan senin için olmayabilir...yatırım tavsiyesi değildir...
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Ara ara Arçelik i tartışmıştık bu başlıkta...dibe göre %50 kadar yukarıyı gördükten sonra, şu an dibe göre %40 yukarıda devam ediyor.bugün sığ piyasaya rağmen, yabancı alımı ile %2,5 yukarıda.
Her hissede zamanlamayı tutturamasak da, burada 12 den vurduk diyebiliriz..
Maşallah diyelim hisseye de nazar değmesin:)
Bende de son durum şu;
Portföy büyük oranda şekillendi. Hisseler Tüpraş, Hektaş, Aselsan, Eregl/Isdmr, Poltk.
- Eregl ve Isdmr için biriktirme aşamasındayım, yavaş yavaş topluyorum.
- Ford Otosan'ın bir kısmıyla 69'dan bir kısmıyla da 60 TL'den vedalaşmıştım, onun için fırsat kolluyorum. Takibimde, tekrardan dahil olacak portföye.
- Soda'da da ilk kez trade denemesi yapmaya niyetlendim ve başarısız oldu. :) Şu anda da Soda mı Trkcm mı diye düşünüp düşünüp duruyorum.
Bir de cevap aradığım bir soru var; piyasalarda bir kriz arefesinde miyiz yoksa kriz öncesi bir ralli arefesinde miyiz? Bu soru da Sn Dudu'nun deyimiyle milyonluk soru. :)
Biz krizi yedik zaten. Daha kötüsü de olabilir tabi. Düzgün hisselerden toplamaya devam etmek lazım.
Kendi açımdan şöyle bir iki yıl borsa sürünse iyi olur portföy büyüsün😀
Allah tepeden alanlara kolaylık versin.
Herkese merhaba. Yaklasik 3 aydir ilk basligi ve bu başlığı işten eve gelirken okudum ve 5 dakika önce bitti. Uzun süredir bir forumda bu kadar zaman geçirmemistim.
Temmuz ayında lattedenborsaya blogu ile girdim bu islere. Daha kendimi çaylak bile olarak düşünmüyorum. Bu yüzden burada okuduğum her konu benim için altın kiymetinde. Borsa, altin, Bes, kredi karti kullanımı vs, her konu cok eğitici.
Basta baslik sahibi Cauti bey sonrasinda da Sn. Dudu, Sn. Ctugrul olmak üzere herkese cok tesekkur ederim.
Başlığın cikis nedenlerinden biri olan ve ilerleyen yıllarda beyaz yakali icin zor gunlerin bekledigi cok konusuldu. Son asgari ucret tutari ile de bu durum acik ve net gözüküyor. % 26 zam aldi asgari ucretliler. Gozumuz yok daha iyi de alsinlar ama beyaz yakaya bu zam orani isleyecek mi. Ben acikcasi cok sanmıyorum. Aradaki makas kapanıyor.
Tekrar herkese teşekkürler. Bundan sonra bazi konularda başınızı agritabilirim.
Hayirli kazançlar dilerim
Yılın son günü, 2019 a ilişkin makro büyüklükler ve finansal öngörülerimi paylaşacağım...ilk sinyali de vereyim...2019 da finansal enstrümanlar arasında en yüksek getiri beklentim gram altın da... gerisi ptesi akşamı:)
yılın sürprizi oldu ve banka promosyonu geldi, sattığım hisseleri aybaşı itibari ile yerine geri koyacağım.
inşallah devamını da getireceğim, aylık 200 tl alım hedefim var ilk aylar sıkıntı olmaz ama devletimiz bireysel emeklilik itelemeye çalışıyor sonrası için tasarruf lazım.
Yüklü miktarda altın borcum var. Ev alınca toplamıştım. Fakat yıllar içinde 3e katladı. Altında 280 den 210 lara kadar düştü. İleriki yıllarda dolar ve onsun artış potansiyeli beni endişelwndiriyor. Gram altın hiç bir zaman eski fiyatlara dönemiyor. 3-4 yıllık süreçte 500 e kadar çıkar diye tahmin ediyorum.
Hisse maliyetin nekadr düşük olursa katlanma potansiyeli o kadar çok yüksek. Bizimde boç maliyeti bayağı düşük katlanma potansiyeli fazla.
Elimdeki nakit, bes, hisse var ne yoksa altına dayalı ürünlere çevirmeyi düşünüyorum. Hiç satmamayı düşünüyorum. Düşerse borcum azalmış olur. Yükselirse kendimi korumuş olurum.
Ne zaman hisse yatırımına niyetlensem bir engel çıkıyor.
Artık tasarruf edeceğim paralarlada gram altın almam gerekecek.
Tek maaşla malesef anca bu kadr oluyor.
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar üstat gram altın da benim de büyük beklentilerim var. 500 tl li rakamları bir kaç yıl içerisinde görebiliriz.
Değerlendirmelerini bekliyoruz
Saygılar
Gr altin mi yoksa dolar altin mi
Allah beyaz yakaya kolaylık versin...çoğunun elinden bir şey gelmez, hayat boyu ders çalışmış, eline doğru dürüst alet almamış, tarlayla bahçeyle işi olmamış.
Ortalama insanımıza göre daha ilkeli olduğu için, çakallık yapamaz, yalan dolan işlere giremez, çalma çırpma işleri de daha azdır... zaten bunları yapabilenler genelde iş yeri sahibi olmuş, maddi olarak kendini kurtarmış kimseler... ben 40-50 ye gelip hala kendini kurtarabilecek maddi birikimi olmayan, hala maaşla çalışmak zorunda olan beyaz yakadan bahsediyorum esas olarak.
Bu kitle genelde çocuğunun eğitiminden, üstünden başından ya da sağlığından kısmamaya çalışır...biraz da sosyal yaşamım olsun der... haftada bir ailecek dışarda yemek ister, ayda bir ailecek sinemaya gidelim der.
Bugün 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ( kira dahil) 6500 tl olarak açıklandı...İstanbul'da bu rakamın üstü mümkün, altı mümkün değil bence...altında geliri olup, yoo ben yoksul hissetmiyorum diyen...ya farkında olmadan yan gelir sahibidir, ya da kendini kandırıyordur.
Bu durumda karı koca çalışmayan beyaz yaka, üst düzey maaşı olan %10 hariç, yoksulluk sınırında yaşıyordur... ve daha da kötüsü işler gün geçtikçe daha da zorlaşacak...yani 2-3 sene sonra göreceli olarak daha da zor durumda kalacak beyaz yaka.
Büyümenin durağanlaştığı, enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde... yasal olarak ücret artışı koruması olan,,,,emekliler, kamu çalışanları ve asgari ücretliler göreceli olarak refah seviyesini korurken...beyaz yaka daha da kötüleşecek mecburen,
Bu dönem için beyaz yakaya Naçizane önerim, öncelikle bimer-cimer-sosyal medya bulabildikleri tüm kanallardan " gelir vergisi dilimlerindeki vergi oranlarının azaltılması" yönünde baskı yapsınlar.. en azından vergi dilimi basamaklarını enflasyondan yüksek arttırılması için kulis yapsınlar( bu güne kadar hep enflasyondan az arttı dilimler,,,,bir de oradan öptü devlet)...kriz ortamında ona buna destek, vergi affı vs var... vergisini tek kuruş bile kaçırmayan bu maaşlı kesim en azından vergi yükü altında bu kadar ezilmemeli,
Bir dernek kursun beyaz yaka,,, her sosyal grubun bir örgütü var, derneği vs olmayan tek kesim beyaz yaka...biraz sevsem bu işleri, sonunda ben kuracağım, o noktaya geldim artık:)
altın tl'nin getirisi daha fazla oluyor. ons şahsi kanaatim trade aracı olabilir belki.
gram tl hem usd yükselişlerinden hem de ons yükselişlerinden besleniyor. ben gram tarafındayım.
Insani yasatir dediginiz ilac sektoru silah sektorunden cok daha kirli ve acimasiz bir sektordur.
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altında ons 1400-1450 arası dolarda ise 10 civarı olur hesabıyla 450-500 arası bir tahmin yapıyorum kendimce. Bunun içinde 2-3 yıl sonra felan .
Aslında altın 160 civarı iken 250 civarı epey ileri tarih için bekliyordum fakat beklediğimden 2 yıl önce gerçekleşti benide mahvetti. 90 maliyetli borçum fırladı gitti.
Aynı fıtlamayı bir daha kaldıramam. 500 ü ileride görür fakat zamanını kestiremiyorum.
Benim amacım altın borçlarımı ödeme maksatlı altın düşmüşken ortalama iyi bir fiyatla çogunu almak istiyorum.
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2019 Beklentilerim,
Makro büyüklükler:
1-) Büyüme=%-1
2-) Enflasyon=%15
3-) Faiz (İki yıllık)=%15
Finansal piyasalar,
1-) Borsa= Eylül 2019 a kadar 85-105 bin aralığı, son çeyrek 115 bin
2-) Dolartl=6,5 tl
3-) Ons altın= 1400 usd
İki sorum var;
İlk iki çeyrek küçülme, sonrasında toparlanma bekliyorsunuz sanırım. Bu toparlanmanın olacağı öngörüldüğü anda finansal piyasaların daha öncesinde toparlanmasını beklemeli miyiz?
Ayrıca, bu verilerle endeks dolar cinsinden 2019 sonuna kadar bir yerinde sayacak olduğu sonucuna ulaşıyoruz. Sizce dolar bazında da toparlanma ve normalleşme ne zaman gelir?
1. Sorunun cevabı evet...zaten borsalar 3-6 önce makro gelişmeleri fiyatlar.
İkinci kısımla ilgili olarak, dolar bazında artış için 2020 ve sonrasına bakacağız...şimdiden bir zaman belirtmek benim icin mümkün değil..dünya ve Türkiye deki gelişmelere göre resim netleşecektir...uzun vadeli projeksiyonları yıl yıl yapmak daha uygun geliyor bana.
Teşekkürler, bir soru daha soracapım.
ABD piyasalarının zirvelerde olması, Buffet rasyosu gibi rasyoların da tepelerde olması ve şirketlerin de borçlulukları vb faktörleri göz önünde bulundurarak global bir kriz yaşanırsa bizde durum ne olur? En kötüsü için de bir senaryonuz var mı?
Baz senaryomda, abd borsalarının hala düşecek yeri var...2019 EM lerin gelişmiş ülkelere göre daha iyi performans göstermesini bekliyorum...malum düşen büyümeler, faizlerin fazla artmayacak olması...hatta yeni parasal gevşemelerin gündeme gelmesi EM leri destekleyecek.
ancak sistemik bir krize doğru gidip, piyasalarda büyük çöküş yaşanma ihtimali de var..ancak şimdilik ana senaryom bu değil...bu durum oluşursa zaten ortalık baya karışır.
herkese iyi geceler.
Ben bu kendi kendine erken emeklilik işine sarmaya başlayalı yaklaşık 15 ay oldu .
BES başlangıcım ise 2012 yılına kadar dayanır.
Üstadların müsadesi olursa eğer yarın 31.12.2018 itibariyle portföyümün durumunu paylaşmak isterim. Kesinlikle kimseye hava atmak portföyümü paramı göstermek gibi bir amacım yok. Öyle bir amacım da olamaz çünkü daha çok ama çok yolun başındayım. ben sadece bunu biraz daha resim tam gözüksün, daha somut şeyler görülebilsin diye yapmak istiyorum.
Bunun haricinde ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-1-2 nin tamamını neredeyse full okuyarak buraya gelmiş bir kardeşiniz olarak eğer bir öğüdünüz varsa bir düzeltme yapmak isterseniz , yardımınızın bana da dokunması için yapmak isterim bunu ...
Kalın sağlıcakla.
yeni yılın hepimize önce sağlık ve mutluluk sonra da bol kazanç getirmesini temenni ediyorum. Selamlar
"Compound interest is the 8th wonder of the world. Those who understand it earn it, those who don't pay it" Albert Einstein
Syg,
Bugün Ali Ağaoğlu ve Ahmet Mergen de altını yazdı.
Tebrik ederim Sn Cautionary.
Bende önümüzdeki sene veya 2020 yılında altında, tekrar bir çıkış bekliyorum. Cephaneyi yeterince hazırladık.
2019 yılı bir çok hisse için toplama yılı olacaktır. 2020 den önce hisselerde, aşırı fiyatlama beklemiyorum.
Hatta, 2 yıl buralarda gezsin benim için sorun değil . Biz depoyu doldurmaya bakalım. Elimdeki hisselerin fiyatı artınca üzülüyorum, garip bir duygu :)
Batuhan
Değerli arkadaşlar, hepimize hayırlı ve bol kazançlı bir yıl diliyorum. Yeni yılımız kutlu olsun. Selamlar..
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post3007123
Yıllık Hisse Yarışmamızın sonuçları açıklandı
2018 yılının en çok kazanan ve kaybeden hisselerini kimler seçmiş bu listede