https://www.memurlar.net/haber/79085...p-ettirdi.html
Yahu bu vatandaş 5-10 bin için mi araç almıyormuş?
Yoksa TL, dolar yerine araca mı yatırım yapılıyor?
Printable View
https://www.memurlar.net/haber/79085...p-ettirdi.html
Yahu bu vatandaş 5-10 bin için mi araç almıyormuş?
Yoksa TL, dolar yerine araca mı yatırım yapılıyor?
https://www.memurlar.net/haber/79084...-azalacak.html
Vay uyanıklar vay.
Yap-işlet-devretçilere sonsuz ödenek. Memura gelince ali-cengiz oyunu...
Soğan kaç oldu ? (JET SOSYETE den) :he:
22 Kasım Perşembe 12:18 ÇAVUŞOĞLU: AB TOPLUMUMUZUN GÖZÜNDE GÜVENİLMEYEN BİR ORTAKTIR
22 Kasım Perşembe 11:40 DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: HEDEFİMİZ AB'YE TAM ÜYELİK
:he: :he: :he:
Hayat çok kısa ,biraz neşelenin ..Hepinizin bankada paracıkları var ..takmayın kafaya herşey olacağına varır dostlar
———
Aynı liseden mezun, 40’lı yaşlardaki arkadaş grubu akşam nerede yemek yiyeceklerini tartışıyorlarmış.
Sonunda “Neşeli Lokanta”da buluşmaya karar vermişler.
Gerekçeleri Maria adlı garsonun mini etek giymesi ve bacaklarının çok güzel olmasıymış.
10 yıl sonra, 50 yaşına geldiklerinde tekrar buluşmuşlar.
Buluşma öncesi aynı konuyu tartışmışlar ve yine “Neşeli Lokanta”da buluşmaya karar vermişler.
Bu defa gerekçe lokantanın yemeklerinin güzelliği ve zengin bir şarap yelpazesine sahip olmasıymış.
10 yıl sonra, 60 yaşına geldiklerinde aynı konuyu tartışmışlar ve yine “Neşeli Lokanta”yı seçmişler.
Bu seferki gerekçeleri lokantanın sessiz ve sakin olmasıymış.
Aradan bir 10 yıl daha geçmiş, 70 yaşına geldiklerinde aynı konuyu tartışmışlar ve yine “Neşeli Lokanta” demişler…
Gerekçeleri ise lokantanın tekerlekli sandalyeler için asansörünün bulunmasıymış.
Bir 10 yıl daha geçmiş, 80 yaşına gelmişler artık. Yine buluşup, gidecekleri lokantayı tartışmaya başlamışlar.
İçlerinden biri “Neşeli Lokanta” demiş.
“Harika…” demiş ötekiler. “Burayı hiç görmedik. Yeni bir yer… Ne iyi!.”
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
benim de naçizane fikrim;28-30 olan mevduat faizleri piyasa paraya doydugu için 21-23 bandına geldi bunun nedeni yatırım yapılacak paranın mevduata kayması ve hem konut hem ticari kredi talebinin düşmesi ile oluşan likidite bolluğu. ama bu bolluk piyasada değil mevduatta duruyor.
bu işin içinden nasıl çıkacaklar bilmiyorum.
Yazı içeriğinden alıntı yaptım.( Gittikçe daha tehlikeli müdahalelerle ekonomiye yön verilecek. Soğan depoları baskını ve bankaların sopa zoruyla kredi faizlerini gönüllü indirmesi bu Şarklı yöntemlerin en dudak uçuklatan örnekleri.)
Bugün soğana savaş açtılar yarın patatese açarlarmı.:Sad:
22 Kasım Perşembe 14:31 YABANCILAR 16 KASIM HAFTASINDA 49,5 MN DOLARLIK HİSSE ALDI, 22,2 MN DOLARLIK DİBS SATTI
Stoklamak ile depolamak arasındaki fark ? Şu anda yapılan stoklamak mı depolamak mı malı ?
Alım gücü % 50-60-70 düşmüşken hem de :he:
en kritik yeri alıntılamışsın :) üfe 45 mevduat 24 ! Mb politika faizi 24 ! 500k altı için çok daha düşük oran veriliyor ! Gösterge faiz desen o da ayrı havada rahat bırakın beni diyor :) dolar desen güz gülleri gibiyim hiç bahar yaşamadım diyor :) enteresan bir durum
Yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarındaki artış geçen hafta da devam etti,net artış 900 milyon dolar oldu.
Benim bildiğim...
depolamak : Ürün daha sonra da aynı fiyattan satılabilsin, mevsimsel olarak az olduğu dönemlerde de diye yapılan iş.
stoklamak : Daha fazla kar amacıyla piyasaya bilerek az sürerek fiyatların artmasını sağlamak ve arttıktan sonra arz etmek kontrollü olarak. yada fiyatların artacağını bilerek malı bekletmek...
herhalde...sanırım...
''Soğan saymak neden akıl dışıdır izleyin!
"Ekonomiye en faydalı insanlar olan spekülatörler üreticinin gelirini artırırlar, üretimde sürekliliği, ürün çeşitliliğini, mevsimi dışında ürüne erişimi sağlarlar, yani piyasanın istikrarını korurlar." -Besim Tibuk ''
https://www.youtube.com/watch?v=P3sa6XfVAs8
Enflasyona çok takılmayın bence,enflasyon rakamları geçmiş dönemin rakamı faiZ gelecek dönemin rakamı hiçbirzaman aralarında 100/100 mantık kurulamaz.bu işler biraz şans işidir yüksek rakamla bağlarsın enf.düşer kardasın,enf yükselir zarardasın.faiz genel ekonomi ve arz talep olayıyla daha çok ilişkilidir.şükretmek lazım iki gün önce dolar alsaydım gitmişti %3 birde işin bu şeklini yazalım
Webster kafayı vuruyordur/yemiştir iyice...
Bu krizden para kazanma fırsatı kaçtı bence.onyıl sonra malınızı mülkünüzü satın döviz alın ,sonra yakalayabildiğiniz tepeden satın sonra yakalayabildiğiniz tepe faiZden uzunca bir vade yapın.sonra ister malınızı 3 misli yerine koyun ister çatır çatır harcayın hep aynı döngü oluyor.
G.Afrika MB faizi 25 baz puan arttırmış. %6.75
Orda da açıklanan enflasyon %5.1 , çarşıdaki enflasyon 10.2 midir acaba? Gaik bağımsız çalışıyor mu ki?
Bugün almış olduğum oranlar,
Vakıfbank
Günlük-TL==>23 USD==>3,5
32 GÜN-TL==>23 USD==>4,95
Odeabank
Günlük-TL==>25 USD==>5,50
32 GÜN-TL==>24 USD==>5,40
Garanti
Günlük-TL==>22 USD==>0,60
32 GÜN-TL==>23,75 USD==>4,50
Sevgi ve saygılarımla
Açtırmak icin sordum 100bin ama artırılıyor demisti mt..artirmak talimatla sanırım
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bununu için merkez bankası bağımsızlık endeksleri var. Hatırladığım kadarıyla bizden daha bağımsızlardı ama detaya girersek forumun konusunun çok dışına çıkarız. Linkte kaynak mevcut.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/...9.2016.1188813
Kardan zarar ettim diye bi ibare var halk dilinde.. :) hangi rakamlar veri alinacak o önemli bence
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pound icin en yuksek hangi bankadan faiz alinabilir? Dolar ve eurodaki gibi yurtdisina gore yuksek faiz alinabilir mi?
20 gün once 20 bin dolar aldim.. 2 gün önce 7 bin zararina sattim...Satmasaydim dahada zarardaydim... Ben şöyle dusunuyorum.. keşke ekonimi duzelsede dolar sabitlense vadeli mevduatlar bi ayarda olsa.. 3 ay önce şunu konusuyorduk su banka saglammi bu banka saglammi batarmi cikarmi.. Demem o ki cok kazanacagiz derken hepsinin gitmesi daha kotu.. ekonomi duzelsin biraz az olur ama saglam olur
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.