Sanırım batmadı da, şu kap haberine baksan belki de sorun bu haberdedir. ben hayatımda böyle borsada işlem gören başvurusu görmedim. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/981598 Sanki Sanki şirketi yeniden halka arz ediyorlar.
Printable View
Sanırım batmadı da, şu kap haberine baksan belki de sorun bu haberdedir. ben hayatımda böyle borsada işlem gören başvurusu görmedim. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/981598 Sanki Sanki şirketi yeniden halka arz ediyorlar.
Yaklaşık toplam 300.000 lot çok fazla değil bence.Fakat bir çok kişi olması düşündürücü.
Ytd değildir.SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
90lı yıllarda şirkete para yatıran küçük yatırımcılar borsaya kote ettiriyorlar, %100 ü halka açık bir şirket
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok ama çok kahpe bir kağıtmışsın,hepinizin Allah belanızı versin.
böyle bir günde de eksi hareket yapıyorsunuz ya,ne diyeyim,Allah belanızı versin.
uzun zamandır hisse.net e girmemiştim ne yazılmış diye bakayım dedim, sanırım herkes beradan umudunu kesmiş,
yaklaşık bir aydır berayı takip ediyorum,
kendime stop 8.59 koydum parça parça 8.92 üzerinde toplamayı düşündüm,
8.92-12.50 bandından bizim yatırım tarafınca toplandığını düşünüyorum, kendimce 6 ay süre verdim umarım yanılmam ama sanırım bu aralıkta hisse el değiştiriyor.
iki hususta olumsuzluk olduğunu düşünüyorum;
1- citi grup satışları en dikkat çekici yanı galiba citi nin elindeki hisseler bitmeden yürümeyecek.
2- eski ortakların paylarını borsaya kote etmelerinin sonu gelmeyecek gibi,
%100 halka açık olmak büyük handikap,
saygılarımla.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e70c71a8a8.jpg
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bunlar katıksız o.ç....
ne berbat ne iğrenç mahluklarmışsınız,yazıklar olsun.hala gözünüz aşağılarda...
29--26 lı hisse fiyatlarından 8 liraya...sanırsınki bedelli veya bedelsiz bölünme yapmış...yakınıyoruz,yırtınıyoruz,sesimizi duyan yok.haksızlık karşısında susanların ve buna çanak tutanların hepsinin Allah belasını versin,sürsün çıksınlar,inşallah...
Net Dönem Karı veya Zararı
746.546.258/352.292.988
ÖZKAYNAKLAR
Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar
3.614.431.693/2.322.093.007
Ödenmiş Sermaye
341.600.000/341.600.000
DD:6,79 dan 10,58 'e yükselmiş.
Şu bilançonun hakkını verin artık...
Maalesef düşündüğüm gibi oldu,bırakın bilançonun hakkını vermeyi,hissenin değerlenmesini artmasını,değeri düne göre gün içerisinde % 2,8 değer kaybetti ve günü %0,64 değer kaybıyla kapatti.Çok şey söyledik,yazdık bildiklerini okuyorlar,Allaha havale etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.
yataya sarmanın artık sonlarına geliyor olmalı artık son dibini yaptı ve uzaklaştı toparlanması lazım. izlemedeyiz
Bir zamanlar buralar hep dutluktu..Geceleyin geçmeye korkardık..kurt inerdi buaralara
.dememize cok kalmadı sanki..
https://i.hizliresim.com/aq3lyd3.png
not: sıralama bedelsiz gücüne göre yapılmıştır. işlem adeti başlığı altındaki zamana ve tarihe göre fiyat, işlem adetleri anlıktır.
Forum sayfasına holdingler ve yatırım şirketlerini bir arada karşılaştıralım amacıyla eklenmiştir.
Beracılar buralardan taşındımı acaba?
Ülen spek sadece 10,9 dan 2 bin lot aldım . Ne uçuruyorsun biraz daha alacaktım. düşünmege bile vakit bırakmadın.
harbiden çok çapsız,soysuzlarmış,bezdirdiniz artık.(bu arada dün 10,90 lardan alamayanlar bugün aldımı acaba)
Eger 10,43 de aşagi kırarsa hedef 9,84 olabilir. Yaparmı yapar. Bu hissede fazla yatırımcı kalmamış bu sene hisse başı 5 TL kazanç çıkarabilir enaz 10 veya 15 FK ya götürüyor yani 22 yılı içinde veya daha sonra 50 ila 75 TL arası bir fiyat hareketi yapabilir bu tür hisseler bu potansiyele sahip hisselerdir , alım yeri uygunsa beklemekte yarar var. Yatırım tavsiyesi degildir
Yukarıdaki yazıyı yazarken,Bist gümlemiş . Bu avrupa ve amerika su kaynattı galiba
Bistin duracagı yer 2490 dibi görünüyor. eger orada dikiş tutmaz ise büyük düzeltme gelir.
eger büyük düzeltme olurise en kötü gelecegi yer 9,24 ben buraya gelecegini zannetmiyorum. benim bekledigim dönüş yeri 9,9 gerçi bende sadece 2 bin lot var ben hem kendimi hemde sizleri olasılıklara yavaş yavaş alıştırayım.
https://i.hizliresim.com/9iwo6vd.PNG
Bir şirketin ilk kez temettü dağıtmasını önemli bir işaret sayarım. Zihniyet değişikliğine işaret eder. Bu bakımdan uzun vadeli pozisyon açmayı düşünüyorum. Kârlılık ve diğer rasyolar gayet iyi, nakit durumu çok sağlam. Grafik bütün bu gelişmeleri fiyatlamamış gibi duruyor. Kabataslak baktım, işaretli olan yerde ciddi zarar yazan birileri var. Burayı illaki not etmişlerdir. Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz derler...YTD
https://i.hizliresim.com/fjh8kkd.PNG
Değişik kurumlardan değişik işlemler mal toplamak için yapılır. Hiç prim yapmadığı halde yaşanan agresif düşüşler de bunun içindir. Başka yerlerden kazandıkları ile burayı düşürüp pozisyon alma amaçlı yani. Kademeli alım yapmakta fayda var. YTD
Şirkette imtiyazlı pay yok, tamamı hamiline ve 31.12.2021 tarihindeki dipnotlara göre kaydileşme oranı % 65.34. Sonrasında ilave kaydileşme haberleri gelmiş, an itibariyle 223.921.001 lot. Yeri gelmişken, bu yönde gelen KAP haberleri "ortak satışı" gibi algılanıyor ama konu bu değil. Eski tip hisseleri MKK'ya kaydettirmekten başka bir şey değil, ister satar ister satmaz kişinin kendi bileceği iş.
https://i.hizliresim.com/ewowhc4.PNG
2020 Temmuz ayı başında kaydileşmiş miktar 188.690.220 lot imiş. Bugünkü rakamdan çıkarırsak bu süreçte toplam 35,210,781 lot kaydileştirme yapılmış. Bunun büyük bir kısmı Halk Yatırım ve Citi hesabına gitmiş. İlk 5 harici "diğer" kısmına gitseydi oradaki rakamın 53,022,473 lot (35.210.781 + 17.811.692) olması gerekirdi ancak şu an "diğer" kısmında 40.280.201 lot görüyoruz.
Bana göre yıllar önce (halka açılmadan önce) dünyanın parasını verip ortak olmuş biri, hele de bu rasyolarda; temettü vermeye başlamış bir hisseyi bu fiyatlardan satmaz, satamaz...Bu konu fiyatlamada önemli bir baskı unsuru olarak gözüküyor o nedenle yazdım.YTD
https://i.hizliresim.com/3a9uddh.png
Geçen yıl yapılan genel kurul tutanağından. Bence tahtada yapılan şu, açığa satış da dahil olmak üzere yıllar önce pay sahibi olmuş ve hisselerini kaydileştirerek borsada işlem görür hale getirmiş olan bu zavallıların elinden malları ölü fiyatına almak istiyorlar. Bu ortaklar biraz örgütlenip de piyasadan mal alsalar yönetimi ele geçirecekler halbuki çünkü imtiyazlı hissesi yok. Euro olmuş 16 Tl, euro bazında hisse bedavadan da bedava ama demek ki paraları yok...Ya da bundan haberleri yok ?!
https://i.hizliresim.com/2l6vge4.PNG
Son 3 ayda sektörel bazda hasılatta yaşanan muazzam değişim. Bunu 2022/1 çeyrek öncesi notlarımıza alalım. Bakın burası önemi :) Şirket temettü politikasını yürürlüğe koyduğu için artık yavaş yavaş kurumsal analizler de gelmeye başlayacak, yabancı fonların da ilgisini çekecektir. Biz şimdiden başlamış olalım.:)
10,32 den 2 bin daha alarak alacagım miktarı aldım. 10,6 ortalama maliyet. birköşeye attım yalnız bir hisse daha var ardyz şirketi ondan fazla beklentim yok ama ondanda bir miktar alıp uzun vade tutma niyetim var. hayırlısı bakalım.
İstediği kadar iyi bilanço açıklasın gitmez denilen GSDHO bile alınan temettü kararı sonrası tavan yaptı. Şayet yatırımcılar BERA'nın aldığı temettü kararının devamlılığına inanırsa ilk çeyrek bilançosunda yaklaşık 1.5 milyar keş nakit olacak olan bu şirkete yatırım yapar gibime geliyor. Tahta yapıcılar global düşüşe kadar iyi tutmuşlar aynı fiyatlarda, gayet başarılı...Onlar için sıkıntı şu ki bir çok yatırımcı başka hisselerden iyi paralar kazandı ve rasyoları iyi, kasası para dolu, primsiz hisse arıyorlar tıpkı benim gibi. :)
Ekrandaki fiyatlar yatırımcının düşmanıdır. Eski bir RTALB yatırımcısı olarak 2 Tl den 6 Tl ye yükseliş oradan 4 Tl ye düşüş ve 60 Tl ye yükseliş hareketinde kimlerin ne yazdığı halen hafızamdadır. Esas olan şirketin kârlılığı, bunun önünde hiç bir güç duramaz...
Bu kagida savas basladıktan 3 gun sonra girdim. Aldiktan sonra dersimi calıstım... Sirketin degeri o kadar komikki yani bu fiyata almamak icin matematigin calısmaması lazım. Investing'de de bi kac kez yazdım... Benim gördügüm sirket su sekilde.
Yıl sonu ciro 8 mlyr TL olacak ve kar marjı nerdeyse %20 olacagi icin 1.6 mln asagi olmaz. Onumuzdeki gunlerde gelecek ilk ceyrek icin beklentim 1.7 mlyr ciro ve kar 300 civari.. Eger Konka'yi borsa degerinden degerleseler o zaman ucuk kar gelir. Konka'nın piyasa degerinden bera'ya 1.7 mlyr TL eder.. Muratlı Karton'da asagi yukari aynı deger ama sirketin yarisi Bera'nin. Sadece bu 2sirketin degerleri Bera'nın bugunku degeri eder.
Insaat 2.buyuk kısım. Gizli kalmıs kısımlar ise elindeki cok cok degerli araziler. Izmir Ödemis'teki termal arazi denizin dibinde eger oraya proje yapılırsa 7-8 mlyr TL'lik deger olusur.. Bu sirketin elindeki sırf gayrımenkullerin degeri 7-8 mlyr TL'den fazladır.. Rulman en cok kisinin calıstıgı yer ama ciroya katkısı zayıf. aynı sekilde Golda Gıda'da yeteri kadar destegi yok. Gıdaya yatırım yapılması lazım.. Yıl sonu sirketin kasasında 2.5 mlyr TL cash olacak. Piyasada borcsuz ve temettu veren sirketler 8 yıllık karlari ile degerleniyor. Bu sirketin olması gereken degeri en az 12 mlyr TL. Bugunku degerlerle 35 tl eder. Bu sirket son 3 yılda borclarını ödedi. Bu sene buyuk ihtimal uzun vadeli borclari da cok azalıp sadece kısa vadeli borcu kalacak. Sirket kabuk degistiriyor. Bu kadar iyi sirket neden gitmiyor. 2 nedeni var bulabildigim. Yonetim kavgası var hala.. Digeri ise sirket yatırım yapmıyor yani. Kasadaki parayı bir ise yonlendirmeleri lazım ki hikayesi olsun. 2023 sonu sirketin kasasında nerdeyse 5 mlyr TL para olacak ama sirket hala yatırım yapmamıs olabilir. Bu senette buradan zarar etmezsiniz bu enflasyon ortamında. Buralar cok cok uygun fiyatlar.. Olumsuz dusuncesi olan varsa yazsın kı bilelim...