Sn. Yarasa söylediklerinize aynen katılıyorum bir gün naten hak ettiği yerlerde olacaktır. Kontrolmatiğin 2026 ya kadar yatırım planları mevcut bir diğer hissem teşekkürler..
Printable View
Tabiiki piyasanın geneli farkında değil natenden, farkında olanlarda olumsuz söylemlerden etkileniyor. Geri alımların durması,halka arzların artması ve yeni haber gelmemesi hissenin durgunluğunu artıran faktörler.
Patronun aykırı bir düşüncesi bana göre yok. Tek düşüncesi şirketi büyütmek. Bu amaçla şirket faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini tahmin ediyorum.Bunların içinde eski işlerin devamından çok, yeni iş imkânlarının yurt içi ve daha ziyade yurt dışında araştırılması var.
Şu anda İtalya'da kendine özel santral kurabilmenin hazırlıkları devam etmektedir. Avrupada, Ukrayna kriziyle elektrik fiyatları daha da yükselmiş ve santraller daha da kârlı ve cazip hale gelmişlerdir. Burada alınan özel işlerin bitmesi için çalışılıyor. Bunlar bittiğinde, hem hakediş ve hemde iş bitirme referansı anlamında büyük bir değeri olacaktır.
Şirket büyüme anlamında belli bir seviyeye gelmiştir. Şimdi yeni bir atağa hazırlanıyor. Bunun sonucunda ise şirketleri daha farklı bir yerde değerlendirme imkânımız olacak.
Netice olarak hisseleri durgunda olsa, sunuma paralel olarak şirkette son derece hummalı bir çalışma olduğunu tahmin ediyorum. Bu çalışmaların neticesinde yapılacak işlerle ilgili haberler mutlaka gelecektir.
Bu haberler hisse için gereklidir ve olumlu yansıyacaktır.
arkadaşlar naten de esen de magen varsa varlar.. neden bu 2 hisseye talep daha fazla
naten-esen-magen hemen hemen aynı 3 şirket .. aynı şirket 3 kere halka arz edilmiş gibi olmuyor mu..
magen borsada olmasaydı onun kazancından faydalanmak için ne alırdık ? naten veya esen
magen borsaya girdi diye natenin ve esenin ordaki kazancı sıfırlanmadı sonuçta,gene faydalanıyorlar,esen yüzde 75,naten yüzde 47 oranında
ama şu olurdu,magen borsada olmasaydı kazancının tamamı bu iki şirkete kalacağı için bugün nateni 50 tl ye değil de atıyorum 100 tl ye alıyor olurduk
Naten Kap sunumunda her şirketin faaliyet alanları ve hedefleri ayrılarak belirlenmiştir.
Fıkıhta, ancak nakit para şirket sermayesi olabilir. Ayınlar, yani nakit para dışındaki mallar sermaye olamaz. T.T.K. ya göre ise ayınlar şirket sermayesi olabilir. Durum böyle olunca bir şirketin hisse senedi diğer şirket için sermaye olmakta ve bununla ikinci bir şirket kurulabilmektedir. İkinci şirketin hisse senedi ile üçüncü, üçüncününki ile de dördüncü ya da bir kaç şirketin hisse senetlerinin birleştirilmesiyle beşincisi kurulabilmektedir.
Holding, bir kaç şirketi tek elden idare etmek için kurulur. Bir şirketin hisse senedinin diğer şirket için sermaye olarak gösterilebilmesi gerçekte küçük sermayeli olan kişilerin ya da ailelerin büyük sermayeli olarak gözükmelerine, büyük iş sahibi rolüne soyunmalarına sebep olmaktadır. Mesela 100 milyon lira sermayeli bir şirketin 51 milyon liralık hissesine sahip olan bir aile, bu hisseleri sermaye olarak göstererek bir Holding kurabilir. Holdingin bir kısım hisselerini halka ya da eşe dosta satarak bundan elde ettiği sermaye ile üçüncü bir şirket kurar ve böylece şirketlerin sayısını zincirleme olarak artar. Bu üç şirketten her birinin toplam sermayesi 300 milyon lira olarak gözüküyorsa topu topuna 51 milyon liralık sermayeye sahip olan aile toplum karşısına 300 milyon lira sermayeli üç şirketin büyük sahibi ve yöneticisi olarak çıkar ve hisse senedi satın alma durumunda olan insanları bu görüntüsüyle aldatabilir. Bu konuya Muharrem Karslı'nın Borsa adlı kitabının 95. sayfasında geçen şu örneği verelim.
"Sancaktar ailesi, 100 milyon lira sermayeli Sancaktar Boya Sanayii A.Ş.'nın %51 hissesine, yani 51 milyon lira nominal değerde 51.000 hisseye sahiptir. Bu 51 milyon lira nominal değerdeki hisse senetlerine mahkeme kanalıyla değer biçtirildiğini ve bu değerin 102 milyon lira olduğunu kabul edelim. Sancaktar ailesi 200 milyon lira sermayeli Sancaktar Holdingi kurarak 102 milyon lira değer biçilen Sancaktar Boya Sanayi A.Ş.'nın hisse senetlerini Holdinge alır. Holdingin geri kalan %49 hissesini halka satar; halktan aldığı 98 milyon lira ile 192 milyon lira sermayeli Sancaktar Vernik ve Reçine Sanayi A.Ş.'ni kurar ve %51 hissesini Holdingin portföyüne koyar. Yeni şirketin geri kalan 94 milyonluk hisselerini piyasadan tanıdığı diğer müteşebbislere, diğer holdinglere veya halka satar.
Böylece, Sancaktar ailesi cebinden bir kuruş yeni yatırım yapmadan iki şirket ve bir holdingin sahibi ve hâkimi olur."
Halbuki şirket sermayesinin nakit para olması şartı getirilecek olsaydı Sancaktar ailesi topu topuna 51 milyon liralık hisse senedine sahipken toplam 492 milyon sermayeli şirketlerin sahibi gibi gözükmeyecek ve karşısında bulunan muhatapları bu yolla aldatma imkânını elde edemeyecekti.
syn ft-2,nedenini bilmiyorum ama siz bu şirketler hakkında olumsuzluk için şartlanmışsınız gibime geliyor,yaptığınız hesap hiçte mantıklı değil,ikisinin pay oranını üstüste koyarsan tabiki 122 çıkar,böyle hesap mı olur,natenin hak sahibi olduğu yüzde 47 pay esen üzerinden geliyor,magenin yüzde 25 i borsada yüzde 75 i esende,esenin de yüzde 65 i natende,dolaylı olarak natenin magende yüzde 47 oranında payı oluyor,bunun anlaşılmayacak nesi var
gurubun toplam cirosu sadece:623 milyon TL ...ama piyasa değerlerinin toplamı 7 milyar ın üzerinde
sizi hiç mi işkillendirmiyor...rahatsız etmiyor...
beni endişelendirecek tek konu patronun alengirli işlere girmesi olur,bu durum borsadaki tüm şirketler için geçerli ama,bu ülkede neler neler oluyor öngermek zor ona yapacak bişeyimiz yok,bir insanın niyeti kötüyse kalbini açıp bakamayacağımıza göre ancak iş olup bittikten sonra anlayabiliriz,ben mantıken kötü niyetli işlere girişeceklerini düşünmüyorum,ellerinde altın yumurtlayan bir sektör ve imkan varken neden ucuz işlere kalkışsınlar,ama kesin olmaz demem,bu zamanda babamızın oğlu bile yeri geliyor kazık atıyor,yapacak bişey yok,ya güvenip ortak olucaz ya da hiç bulaşmıcaz,ben bu şirketin ve patronunun sektördeki konumu ve gelecekteki imkanları elinin tersiyle itip alengirli işlere girmeyeeğini düşünüyor ve güveniyorum,tersini düşünene de saygı duyarım
0.25 oranında temettü açıkladı
100 lota net 22.5 tl
sanırım hiç vermedi demesinler diye göstermelik açıklanmış bir temettü miktarı,ama hiç vermeseydi daha iyi olurdu bence,şimdi çok az açıkladı diye algı oluşup tahtada baskı yaratma ihtimali doğdu
Faaliyetlerden Elde Edilen Nakit Akışları (454.046.715)
--temettü, serbest nakit üretildiğinde verilebilir... gösterilen kar hikaye...
malesef böyle olacağı belliydi,bugün yine baskı yapmışlar sağlık olsun,ben şahsen bu senelik temettü beklemiyordum,parayı yatırımda kullansın yeni tesisler açsın ki ilerde daha çok kar payı dağıtabilsin,ama işte galiba ufakta olsa bişeyler vermiş görünelim diye düşündüler daha kötü oldu,yine de sonuçta küçük bir miktar dışında kalan tutar yatırıma harcanacak,bundan sonra yatırım ve yeni tesis haberleri gelsin,esas önemli olan o
Sn. different,
Gerçekten aynen dediğiniz çıktı.Bu aynı zamanda şirket yüksek kârlar yaptığında da temettü vereceğini bize gösterebilir.
Ve bu her 3 şirket için de geçerli. Yapacakları farklı işler ve kârları oranında.
Şu anda elde nakit var. Ama dediğim gibi şirket her zaman yatırımlarını en rantabl ve risksiz yaptığı için araştırmalar devam etmektedir.
Sunumda verilen
''Margün, Avrupa pazarında
İtalya, İspanya, Fransa,
Almanya ve İngiltere
pazarlarında santral işletme ve
proje geliştirme alanlarında
faaliyet göstermektedir.'' ve
''- Margün ABD pazarında da
santral kurulumu ve işletme
alanlarında katma değerli ve
yüksek teşvikli bölgelerde iş
geliştirme faaliyetlerini
sürdürmektedir.'' ifadesi önemlidir.
Avrupa ve özellikle Amerika'da çok büyük fırsatlar ve avantajlar vardır.Bunların araştırılması haliyle zaman almaktadır.
Birde borsa tarafı var işin. Şu anda borsadaki para kendi içinde dönmektedir.Ve 50 ye yakın belki daha fazla halka arz sıraya girmiş.Ve parayı çekmektedir.Bu yüzden iyi kâğıtlara önemli haberler gelmeden para girişi olmuyor.
Borsada şu anda prim yapacak iyi kağıtlar vardır.
Ancak bu yarışta, en yüksek performans gösterecek hisseyi bulanlar kazanacaktır
heyecan verici işler,inşallah en kısa zamanda haberler de düşmeye başlar
yeni arzlar konusunda çok haklısınız,iş kripto paralara döndü adeta,kimse önünü ardını hesap etme gereği bile hissetmiyor,falanca şirket işleme açılmış atla,üç beş tavan alırız nasıl olsa mantığı,ve işliyor da çünkü talep çok,haliyle parada oralarda dönüyor dediğiniz gibi,bugün yeni bir şirketin daha başvurusu kabul edilmiş biraz inceledim,normalde aman aman evlerden ırak olsun dersin,ama gene deli gibi talep görecek yapacak bişey yok,kumarcılar oralarda adrenalin yapacak biz güvendiğimiz hisselerde sabır edecez,bakalım kim daha karlı çıkacak
Varsın temettü vermesin yada az versin hiç önemli değil. Belli ki patron pinti adam göstermelik temettü açıklıyor. Bence şirket kar etsin her yıl karını artırsın yatırımları devamlı artsın gerisi boş ben zaten iki çeşit portföy oluşturuyorum birincisi temettü verimi yüksek olan her yıl %5 in üzerinde temettü veren diğerleri temettü verimi düşük yada vermeyen ancak iyi kar eden büyüme odaklı hisseler.
Naten esen margun bilançolarını karşılaştırdım.Grafigi digerlerine göre ürkütücü olsa bile Naten e karar verdim.Fırsat kolluyorum bugün hisseye girebilirim.Buradan bir dev doğmuş gözden kaçırmışız.
Yatırım tavsiyesi değildir.
SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Naten ,Naten ,Naten.... Eski günlerdende hızlı tavan oldu.Hemde 1 saat içinde seans başında. Nihayet. Çok önemli bir habermi var yoksa artık yeter bu kadar bekleme mi denildi.
Kağıda ve patrona inanan ve elinde olan yatırımcılarına hayırlı olsun.
Tühbe daha yeni yamiştim.Kaçirdik.Neyse 50 tl de gap var kötu bir havada gelirse oraya o zaman alırız
Ytd degildirSM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yazın en çok konuşulan hisse senetlerinden biri olmaya aday
Yenilenebilir enerji için önemli bir teknolojik gelişme:
https://www.aksam.com.tr/trend/enerj.../haber-1259067
Bugünkü hacim hoşuma gitmedi. Rekor hacim var zirve yenilerken. Rekor hacimler dip ve zirvelerde oluyor genelde. Tabii ezbere bir şey demek de yanlış olur.
Yenilenebilir enerji depolamada yeni buluşlar:
https://www.indyturk.com/node/494506...erjiyi-aylarca
Dediğiniz gibi bu grafik görünümünde kesin bir şey söylenemez.O yüzden olasılıklardan gidersek:
Teknik olarak benim hesabıma göre; 1. senaryoda boşluğu doldurabilir. O zaman 57-58 destek bandına gelmiş olur. Burdan
ya yukarı tekrar döner ya da bu kırılırsa 53-58 arasında oynama olur bir süre.Ve aynı zamanda bolinger bant içinede girmiş olur. Bunların sonucunda 59 u geçtiğinde ise hisse feraha çıkar. Önünde engel kalmaz.
2. senaryoda ise hisse, zaten feraha çıkmışım 62 deyim , önümde direnç yok der ve burdan yoluna devam eder.
3. senaryoda ise tahmin edemediğim bir durum ortaya çıkar.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazıdaki rakamlar ve fikirler tamamen tahmini ve şahsi varsayımlar olup hisse alım satımlarında gerçekmiş gibi dikkate alınmamalıdır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1019768
Esenboğa ,Ford Otosan Anahtar Teslim Çatı ve Cephe Öztüketim Güneş Enerji Santrali ihalesini kazanmıştır.
Naten Grubu şirketlerin faaliyet alanları:
NATEN
Naturel Enerji, yenilenebilir
enerji kurulumu için gerekli tüm
mühendislik, inşaat, tedarik,
mekanik montaj, elektrik işleri,
şalt sahası kurulumu, EİH
inşaatı ve devreye alma
faaliyetlerini
gerçekleştirmektedir.
Bugüne kadar toplam 50 MW
GES kurulumu gerçekleştiren
Naturel Enerji, teknik uzmanları
ile birlikte her türlü çözümü
sunmaktadır.
Arazi Tipi GES kurulumu
Greenfield GES Geliştirme
Brownfield GES Geliştirme
Ready-to-Build GES Geliştirme
Anahtar Teslim EPC Hizmetleri
İşletme ve Bakım
Mekanik Montaj
Şalt Sahası Kurulumu
ESENBOĞA
Esenboğa, Türkiye'de endüstriyel
ve konut alanlarında çatı üstü
güneş enerjisi kurulumları
yapmakta ve anahtar teslim
projeler geliştirmektedir.
Lisanssız yeni düzenlemeler enerji
tüketicilerinin öz tüketim amaçlı çatı
üstü kurulumlarının önünü açmıştır.
Çatı GES projeleri öz tüketim
ihtiyaçlarının haricinde önemli bir
yatırım enstrümanı haline de
gelmiştir
Çatı tipi GES Endüstriyel
Çatı tipi GES Şehir içi Konut
Çatı tipi GES Özel Konut
Faaliyete Hazır GES Kurulumu
Anahtar Teslim Mikro Santral
EPC Hizmetleri
İşletme ve Bakım
E-mobilite Sistemler
MAREN
Margün, Avrupa pazarında
İtalya, İspanya, Fransa,
Almanya ve İngiltere
pazarlarında santral işletme ve
proje geliştirme alanlarında
faaliyet göstermektedir.
Margün ABD pazarında da
santral kurulumu ve işletme
alanlarında katma değerli ve
yüksek teşvikli bölgelerde iş
geliştirme faaliyetlerini
sürdürmektedir.
Arazi Tipi GES Kurulumu
Greenfield GES Geliştirme
Brownfield GES Geliştirme
Ready-to-Build GES
Geliştirme
Yurtdışı EPC Hizmetleri
İşletme ve Bakım
10.03.2022 Tarihli Naten Kap sunumdan alınmıştır.Her şirketin faaliyet alanları ayrılarak belirlenmiştir.
Naten tahtasından anlaşılmaz son derece anormal hareketler. Son dakikalarda tavandan sert işlemler oldu. Bana göre bir mal kapma yarışı yaşandı. Önümüzdeki seanslar daha da enteresan ve ilgi çekici geçecek gibi görünüyor.
Tavandan sert hareketler paniğe sebep oldu ,önce alanlar sattı ve sonradan ortaya çıkan firmalar tavan fiyat altında bir maliyetle hisseye sahip oldular.
bunun sermaye artışı temettü durumu nedir GK oldumu arkadaşlar, sermaye çok düşük kaldı, bedelsiz potansiyeli ciddi boyutta bence
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1016668
genel kurulu 29 nisanda
Yabancıda mal da kalmamış..Rahat rahat sür yukarı :)
https://i.hizliresim.com/8m3qcgv.png
Kesmeyecek misin ? :)
https://i.hizliresim.com/duwaf7f.png
817 : KAP *** NATUREL YENİLENEBİLİR ENERJİ TİCARET A.Ş. *** NATEN *** Payların Geri Alınmasına İlişkin Bildirim
27.04.2022 Tarihli Pay Geri Alım İşlemleri
Ek Açıklamalar
31.12.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında, 27.04.2022
tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.27.04.2022 tarihinde 65,70 - 67,50 TL fiyat aralığından (Ortalama
66,6363) 80.168adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu NATEN Payları 997.622 adete ulaşmıştır. (Şirket
sermayesine oranı %3,023)
-KAP-