Dün yazdıklarının çoğu silinmiş sanki
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Dün yazdıklarının çoğu silinmiş sanki
Slm. Forumda okuduklarımdan anladığım hissede beklenti büyük ve daha önce dediğim gibi hisse hakkında hiç bilgim yok. Ama hissede eski yatırımcılar dışında yeni yatırımcı yok gibi. Bugün dördüncü günüm, her kademeden hisse alıyorum, maşallah pala yada sıkılanlarda veriyor hisseyi. Şimdiden hatırı sayılır bir zarar yazdım. Dediğim gibi beklentisinin hatırına bunları çeyizliklerin arasına kaldırdım, bakalım ne olacak. Ytd.
Yeni gelenler genelde teknigi guzellesince aliyorlar beklentisini bilen cok azdir.endeks eksi.yaparken arti yapar yada tam tersi. Sahibinden com.da su.anda 20 bin tl.m2 fiyati ki bu birde toplu buyuk arsa..hemen önündeki dap yapinin daire.fiyatlari belli. 7 yil onceki degerleme raporuyla halen duruyor. Binlikler cikinca ortalik iyi senlenir gibi.. Benim edindigim tecrube bu hisse beklenti satin.almaz beklenti gerceklesince fiyatlar. örnek abisi mutlu akü. Sahipler ayni. Bunlarinda yogurt yiyişi bu.ytd
4bin lotla %1düşebilen, 400bin lotla tavan olamayan bir hissemiz var...
Dün yazılanları şimdi okudum, birileri aklınca yine algı operasyonu yapmış, manipüle etmiş, alıştık artık bu kibirli esrarengiz tiplere.
3 yıl önce nick alıyorlar gerekince kullanıyorlar klasik laf ben yazmayı sevmem okurum ama ile başlayan laflar.
Aklıl küpü arkadaşın yazdıklarından bazı yerleri çekip aldım siz de okudunuz zaten.
Bana kalsa hemen imar çıksın 100-150 ye satın para kazanın ( iyi niyeti göster)
Ama dava açılacak...( sopa göster)
Çağrı yaparmış ortalama fiyat üzerinden, borsa dan çıkarmış ( :) ) Sen o kısma takılma arkadaşım.... fırsatını bulsa şimdiye kadar çıkardı .
kaç tane 10 yıl beklemek gerektiği malesef belli değil.... ( asıl mesajı ver)
Biz bu tipleri çok gördük 20 yıllık tecrübesi varmış bizimde çok şükür 30 yıl oldu bu kurtlar sofrasında tecrübemiz.
Burada patron dahil herkes kaybetti süreden, bunu daha önce ki mesajlarımda yazmıştım. Zaten bilinen olayları bize tekrar anlatmış.
Gülüp geçerim çırpınışlarına bu saatten sonra tuvalet kağıdı yaparım da satmam.İsterse 20 yıl sonra imar çıksın nasıl olsa tarla elbet değerini bulur. Bunca yıl beklemişim zaten hissiyat da kalmadı abuk subuk hareketlerine, imar çıkıp patron satana kadar beklerim.
Sonuçta neler yazılmadı ki şu sayfalarda. Hiçbirimiz itibar etmedik 8 yıldır. Hepimizin genel hedefi belli. Bu tip yazılar ufak hisse taşıyan ya da twiter güdümüyle hisse alıp satanları etkileyebilir.
:whistling::whistling:
https://i.hizliresim.com/KLXBZw.png
Süreç konusunda haklı olduğunu söylemek istedim. (Dava ve itirazlar). Bu bildiğimiz ve sonrasında imar başkanından teğit ettiğimi söylediğim durum. Ben 8 yıldır 1 lot satmadım. Satacak olsaydım burada neler yazıldı, fiyat 2016 nisan ayında 49 iken satardım.
idare hukukunun temel kuralıdır:
idarenin her türlü eylem ve işlemine karşı yargı yolu açıktır.
Bunu herkes bilir. imar başkanına bilmediğimiz şeyleri (Başkanı olduğunuz imar komisyonu, plan çalışmasını ne zaman bitirecek) sorsaydınız daha faydalı olurdu.
3. köprü ve 3. havalimanına yakın civardaki arsa fiyatları rekor düzeyde arttı. Arnavutköy Taşoluk'ta 504 metrekare arsa 3 milyon 500 bin liradan satılıyor. İMO Başkanı Cemal Gökçe, "Şehrin, sağlıklı bir kent olarak geliştirilmesi bir yana bırakıldı'' dedi.
İstanbul'da imarlı arsa fiyatları milyon dolarları buluyor. Fiyatlar, E-5'e, 3. köprü ve 3. havalimanına yakınlık gibi kriterlere göre değişkenlik gösteriyor. Zeytinburnu'nda 128 bin metrekare arsa 450 milyon dolardan, Silivri'de 450 bin metrekare arsa 165 milyon dolardan satışa sunuluyor.
Şişli'de 10 bin metrekare yer 110 milyon dolara, Sarıyer'de 42 bin 300 metrekare yer 100 milyon dolara mal oluyor. Esenyurt'ta 737 bin metrekare için 65 milyon dolar, Bakırköy'de 39 bin 500 metrekare için 60 milyon dolar, Bağcılar'da 24 bin 400 metrekare için 50 milyon dolar, Bahçelievler'de 24 bin 918 metrekare için 35 milyon dolar talep ediliyor. Bağcılar'da 6 bin metrekare arsa 16 milyon 500 bin dolara, Kartal'da 2 bin 328 metrekare arsa 8 milyon 500 bin dolara, Silivri'de 16 bin 89 metrekare arsa 8 milyon dolara alınabiliyor.
BİRKAÇ YIL ÖNCE KİMSENİN ALMADIĞI YERLERE ŞİMDİ GÜÇ YETMİYOR
3. köprü ve 3. havalimanı gibi devam eden projelere yakın olan bölgeler pahalı. Adı yeni havalimanı ile anılan Arnavutköy Yeniköy'de 61 bin metrekare yer 48 milyon 800 bin liradan, Hadımköy'de 164 bin metrekare yer 41 milyon liradan, Merkez'de bin 50 metrekare yer 12 milyon liradan, Baklalı köyünde 16 bin 900 metrekare yer 6 milyon 760 bin liradan, Taşoluk'ta 504 metrekare yer 3 milyon 500 bin liradan satışta. İsmi Kanal İstanbul ile zikredilen Çatalca'da 2 bin 764 metrekare arsa 1 milyon 800 bin liradan satışa çıkarılıyor. Başakşehir Kayabaşı'nda bin metrekare için 1 milyon 111 bin 111 lira bedel biçiliyor.
260 METRE KARE ARSA 1.3 MİLYON LİRA
E-5 hattında bulunan Avcılar Gümüşpala'da 260 metrekare alan 1 milyon 330 bin liradan, Cihangir'de 240 metrekare alan 770 bin liradan müşterileri ile buluşuyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, arsa fiyatlarının giderek arttığına işaret ediyor. Aşa, bu durumu şöyle açıklıyor:
"En önemli etken arsa stokunun bitmesi ya da bitmeye yakın olması. 3. havalimanı, 3. köprü, otoyollar, bağlantılar, tüp geçit gibi yatırımlar bölgelerin fiyatlarını yukarı yönlü oynatıyor. Çünkü bölgeye talep artıyor, yatırımlar artıyor. Arnavutköy, Çatalca gibi bölgelerde alanlar talep görüyor. Alımlar 1-2 sene evvel başladı. E-5 hattında inşaat yapılacak arsa adedi de azaldı. Şu an ana arterlerde, merkezi yerlerde konut fiyatlarının pahalılığı arsaların pahalılığından ileri geliyor. Artık arsa satışlarında dolar ve Euro olarak satışa çıkarılıyor."
Göç teşvik edildi arsa fiyatları arttı
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Cemal Gökçe, sürekli göç alan İstanbul'un ranta teslim edildiğini öne sürdü. İstanbul nüfusunun 2023'te ise 20 milyona dayanacağını vurgulayan Gökçe, şunları kaydetti: "Sürekli olarak göç alan kente döndü. Göç teşvik ediliyor. 3. köprü, 3. havalimanı projelerinin bulunduğu güzergahlar da inşaata açıldı. İstanbul'un sağlıklı bir kent olarak geliştirilmesi bir yana bırakıldı, İstanbul ranta teslim edildi. İnsanların evlerinden işlerine, işlerinden evlerine gidip gelmeleri de çok zorlaştı. Köprü, havaalanı yaparsanız güzergahtaki yapılaşmayı engelleyemezsiniz. Arsa fiyatlarının artması, kentin yaşanmaz noktaya oturmasına neden oluyor."
Buğra KARDAN/Zaman
Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Konut fiyatlarının sürekli arttığı İstanbul’da arsa bedelleri de çıldırdı. 1 metrekare arsa şehrin merkezi Şişli’de 33 bin, Zeytinburnu’nda 11 bin, en uzak ilçe Silivri’de 1000 TL’nin üstüne çıktı.
Bitmek bilmeyen göç ile ticaret ve ekonominin cazibe merkezi olması nedeniyle sürekli yeni konut ihtiyacı olan İstanbul'da arsalar en gözde yatırım aracı oldu. Bir dönem ‘şehir merkezine uzak' diye göz ardı edilen bölgelerde bile arsa fiyatları için artık milyon dolarlardan bahsediliyor. Türkiye'nin ilk gecekondu bölgesi olan ve uzun üre bu yüzden İstanbulluların oturmak istemediği Zeytinburnu'nda 128 dönüm arsa bugün 450 milyon dolardan, İstanbul'un en uzak ilçesi Silivri'de ise 450 dönüm arsa 165 milyon dolardan satışa sunuluyor.
Metrekaresi 33 bin TL'ye arsa
Şehir merkezine yaklaştıkça fiyatlar birden tırmanışa geçiyor. Örneğin İstanbul'un en merkezi ilçesi Şişli'de 10 dönümlük arsa 110 milyon dolara alıcı bekliyor. Söz konusu arsanın metrekaresi 33 bin TL gibi rekor bir fiyata denk geliyor. Son dönemde gayrimenkulün gözde semtlerinden Sarıyer'de de 42 dönümlük arsa için istenen fiyat 100 milyon doları buluyor. Esenyurt'ta 737 bin metrekare için 65 milyon dolar, Bakırköy'de 39 bin 500 metrekare için 60 milyon dolar, Bağcılar'da 24 bin 400 metrekare için 50 milyon dolar, Bahçelievler'de 24 bin 918 metrekare için 35 milyon dolar talep ediliyor.
E-5 kenarında arsa kalmadı
İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, arsa fiyatlarının giderek arttığına işaret ediyor. Aşa, bu durumu şöyle açıklıyor. “Arsalar pahalanıyor. Bunda en önemli etken arsa stokunun bitmesi ya da bitmeye yakın olması. Bir başka önemli alan da E-5 yolunun kenar bölgeleri. E-5 hattında inşaat yapılacak arsa adedi daraldı. Şu an ana arterlerde, merkezi yerlerde konut fiyatlarının pahalılığı arsaların pahalılığından ileri geliyor. Buralarda arsaların dolar ile satıldığı da görülüyor.”*
Meydan
Yukarda alintisini yaptığım haber 2016 yilindan örnek olması açısından bulunsun.
Sn paydasim benim de kafama şu soru takıldı dün gece arkadaş ısrarla dava açılcak ve şirket bunu bildirecek tarzında yazı yazdı. Burdan yapabildiğim 2 çıkarım oldu malum 1000 lok planlarda sadece ilgili parsel sahibi kendi parseli bazında itirazda bulunabilmekte . Bu durumda şirket kendi parseline itiraz edecek anlamı çıkıyor çelişki tam burada başlıyor. Dernek vasıtasıyla bu bölgedeki büyük arazi sahipleri zaten ilçe ve il belediye imar komisyonları şehir planlama ve meclisleri ile es güdümlü çalışmalar yürütmekte ve hatta onları çeşitli şekillerde desteklemekteler. Durum bu haldeyken neden kendi kontrollerinde ilerlemekte olan planlara itiraz etsinler. Hadi diyelim itiraz edecekler bunu sen nerden biliyorsun arkadaş yoksa turgg patronu senmisin buraya bu kadar kesin bilgi sahibi olarak yazdığına göre şirket patronu yada ana hissedarlardan birisi sensin yada görevlendirdiği bir yetkilisin.
Dün yazılanların çoğu silinmiş. Sayın akbağ, yanlış hatırlamıyorsam dün siz de yorum yaptınız fakat göremiyorum.
Elbette herkes fikrini ortaya koyabilir sn.ayan,fakat kesin ifadelerle,imardan sonra,en geç 15 gün içinde turgg itiraz edip mahkemeye gidecek yazmak ,alenen manipülasyondur ve spk nezdinde bu suçtur.Bunu yazdığı kısmı ya kendisi sildi ya da yönetim sildi onu bilmiyorum.
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 yılda 5 inci mesajını, bizi uyarmak gibi bir iyi niyetle yazmış, 20 yıllık tecrübeli olduğunu iddia eden, 10-20 yıl mahkeme sürecinin bizi beklediğini iyi niyetle yazan ancak, yazdığı şeylerin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu gösteren, delilleriyle birlikte güzel bir cevap yazmıştım, silinmiş.
Bizde öyle anladık relax kardeş
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banada benzer soyledi tarih verdi ama soylemek uygun olmaz. İmar isleri her an.her sey degisebilir..ytf
Yılların verdiği stres ve yorgunluğa verin sayın paydaşlarım. Ama tekrar söylüyorum niyetim kesinlikle size saldırılmasına teşvik değildi.
Adamin neyin nesi oldugu belli degil. ben burda cok fazla mesaj yazan birisi degilim, cok degerli bilgiler de paylasamiyorum malesef.
yani oyle onemsenecek bir nick'im falan yok ama arkadas benim profilime girip bakmis. (ben mesaj falan yazmadan once farkettim bunu, yani tartismaya dahil degildim henuz) muhtemelen sizlerin de profilini incelemistir. bunu neden soyluyorum; buraya gelip iyi niyetle mesaj yazmak isteyen birisi, forumdaki kisilerin ne olup olmadiklarini kontrol etmez, profillerine falan bakmaz. cok isi gucu oldugunu soyluyordu ya, bunun icin degerli vaktini harcamaz. Var bir bit yenigi isin icinde.
Neyseki burdaki kemik kadro bilincli ve neyin ne oldugunun farkinda, bu tur manipulatorlere pabuc birakacak degil.
Bunun gibi insanlar gelir havlarlar sonra da giderler.
Umarım imar geliyordur peşine de sağlam bir proje yada satış haberi patronun cebinde bekliyordur. Söyle bol sıfırlı bir fiyata da satılır dertler tasalar biter. Ya nasip gerisi kısmet umarım tüm gerçek paydaşlar hakettiklerini kazanırlar. Allah yardımcımız olsun.
bu emlakçılarda öğrenmiş eli, kulagında diyorlar.
sahibinden com da https://www.sahibinden.com/ilan/emla...96512761/detay
....KARTALDA KAÇIRILMAZ ARSA.....
Kartal E5 ile sahil arasında, geleceğin Anadolu Yakasının çekim merkezi olarak planlanan Bölgede.​
İddialıyız, Arayın Araştırın !
Arsamız emsallerine göre eşsiz m2 fiyatına sahiptir. Eğer daha düşük fiyat bulursanız, Satış rakamında pazarlık yaparız.
Benzersiz arsamızın 1/1000 Planları İlçe belediyesinden onaylanmak üzere olup 2 Emsal Konut - Ticari - Turizm imarı çıkması kesin gözüyle bakılmaktadır.
İhtiyaç sebebiyle, geleceğin değer artışını düşünülmeden bugünkü (Kriz) değerinden satış rakamı belirlenmiş olup fiyatı düşürülme şartıyla, gerçek Satış rakamına ulaşmıştır.
Planlara birçok kez itiraz edildi, iptal edildi vs. benim öğrendiğim bu kez planlar herkesin, her makamın görüşü
alınarak yapıldı zaman kaybı olmaması için tekrar. Tabii doğal olarak herkes arazisine max. değer yaratma peşinde fakat bunu yapalım derken diğer taraftan çok zaman kaybettiler.Bu geçen süre de başımıza gelmedik kalmadı krizler, savaş çığlıkları,darbe girişimi, inşaatta durgunluk, ve son olarak pandemi vs. Eminim ki patronlar da artık bu işin yılan hikayesine döndüğünü ve bitmesi için ellerinden geleni yapıyordur.
Bölgenin komple bir planla dönüştürülmek istemesi süreci uzatıyor çünkü herkesi memnun edemezler. Ecz. plandan çıkıyor planları bozuyor aylar sonra tekrar kapıyı çalıyor ben dahil olacam plana diyor içine limonu sıkıyor. Oyuncak ettiler ellerinde tabii arada ne dümenler dönüyor tahmin edersiniz.Şimdi de kimi temsilen konuştuğu belli olmayan biri çıkıp geliyor plana itiraz edilecek 15 gün içinde diyerek suyu bulandırıyor aklınca bize iyilik ediyorum diye sopa gösteriyor. İtiraz ederler cevabını alırlar olsa olsa biraz daha uzar süre bundan mı korkacaz. Kim itiraz ederse onun davası devam eder. Ben yıl sonuna kadar ciddi bir yol alınacağını düşünenlerdenim. Tabii bu pandeminin seyrini tam olarak kimse kestiremiyor süreci uzatıp, kısaltır orası muamma.
Subliminal mesajlar
Rekleksler
Çamurlar
Umay Nine...
Kenetlenme zamanı .Kader ortagiyiz.
Turgg 46
23 Haziran
Son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum var. Bizim kağıt geri gelirken eczacılar yeşilleniyor. Bizim kağıt çıkarken eczacılar bekliyor.
3194 sayılı İmar Kanunu'nun Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması başlıklı 8 inci maddesine göre:
b) İmar Planları; Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından meydana gelir.
1/1000 Uygulama imar planı ne demektir? Kanunun 5 inci maddesinde şöyle tanımlanmış:
"Uygulama İmar Planı; tasdikli halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren plandır."
1/5000 Kartal Merkez Nazım İmar Planı:
1. Askı: 19 Ekim 2016
2. Askı: 31 Ekim 2017
3. Askı: 16 Ekim 2018
4. Askı: 23 Ocak 2020
Şirket, 1. Askı sürecinde itiraz hakkını kullandı, İstanbul 2. İdare Mahkemesinin iptal ettiği 2011 tarihli ilk plandaki emsal ve yüksekliklerin yeniden uygulanmasını talep etti ancak İBB cevap vermedi.
03 Haziran 2011 onay tarihli 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı'nın iptali talebiyle Mimarlar Odası tarafından açılan davada, İstanbul 2. İdare Mahkemesi 13 Şubat 2013 tarihli kararıyla dava konusu imar planını iptal etmesi üzerine, İBB tarafından mahkeme kararı dikkate alınarak yeniden 1/5000 plan hazırlandı ve 4 defa askı sürecinin ardından bugüne gelindi. Bu plan mahkeme kararları doğrultusunda hazırlandığı için, mimarlar odası vs. kurumlarca dava açılmadı sanıyorum, çünkü dava açıldığına ilişkin bir bilgi ne şirketin KAP açıklamalarında ne de İBB'nin 4 defa askıya çıkardığı Meclis Kararlarında yer almadı.
Bundan sonra yaşanacak süreçte, Kartal Belediyesi 1/1000 Uygulama imar planı yapacak.
Peki Kartal Belediyesi Uygulama İmar Planı'nı nasıl yapacak? Örneğin, Kartal Belediye Meclisi, 1/1000 planda emsal ve yükseklik değişikliği yapabilir mi? Yapamaz. Çünkü, 3194 sayılı Kanuna göre 1/1000 Uygulama imar planı'nın, İBB'nin hazırlayıp 4 defa askıya çıkardığı 1/5000 Nazım İmar Planı esaslarına göre hazırlanması zorunludur.
1/5000 NİP'e dava açmayan kişiler/kurumlar, NİP esaslarına göre hazırlanmış 1/1000 Uygulama İmar Planına dava açabilir mi?
Kural olarak açabilir tabiki. Çünkü idarenin her türlü eylem ve işlemine karşı dava açılması mümkündür. Ancak, 1/1000 Uygulama İmar Planına, sadece İmar Kanunu'nun 18. Maddesine ilişkin Uygulamaların (Parselasyon Planı) yönüyle planı beğenmeyen ve hakkının verilmediğini düşünen arsa sahipleri dava açacaktır ki, bu davalar 1/1000 planın uygulanmasını durdurmayacak, dava açan kişilerin hakları yönüyle mahkemelerce karar verilecektir.
Zira, 1/5000 NİP temel kuralları belirler, 1/1000 plan ise, belirlenmiş temel kuralların nasıl uygulanacağını belirler. Bunu ben söylemiyorum, 3194 sayılı Kanunun 5 inci maddesi söylüyor.
Dolayısıyla, temel kurallar (1/5000 NİP) dava konusu edilmemiş ise, bu kuralların nasıl uygulanacağını belirleyen plan (1/1000) da dava edilmeyecektir (parselasyonu beğenmeyen kişilerin açacağı bireysel davalar hariç).
Sn. Beyaz Akbağ gerçekten bilgilendirici ve şüpheleri giderici paylaşımınız için teşekkür ederiz. Bu kavrayış düzeyi bizi ses bombalarından korur.
Rica ederim ortaklar.
Hepimizin 4-5 senedir yaşadığı ve bildiği şeyleri, yeni gelenler ve 3 yılda 5 inci mesajını yazıp, 10-20 yıl mahkeme süreci olacağını, iyi niyetli olarak bizi uyardığını söyleyenler okusun diye yazdım.
Umarım yazdıklarım faydalı olur.
offf o ne oyle 46.06 ya 15 bin lot yazildi
yokmu bi babayiğit
.......https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b54efee309.jpg
sildi lotlari