Merhaba
445 e haftalıkta bir bak bakalım.
Birde 434 altına gelirse bak bakalım.
Bizler bilinçli şirket iyi patron ve yancıları moktan deriz.YTD.
Printable View
Gene deniyoruz 450 seviyesini..bu ay endekste dusus ama bizimkinden performans bekliyorum..aciga satis yasagi da kalkti..bakalim pozitif ayrisabilecek miyiz
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu Temmuz-Agustos ak mi kara mi cikacak ortaya..cok fazla yoruma gerek yok..izleyelim görelim
Umarım patron yeni üye kaydı yapmıyordur:hah:
Sanırsam yaptı[emoji3][emoji3][emoji3] Yeni gelen üyelerde hadi koçum, yok temel, yok teknik vs...yaza yaza bitiremezler artık... 5-10 yıl sonra da patrona saydırırlar[emoji3] Bu dolap, bu haysiyetsizlik süreeer gideeer....Amma ünal paşa nın unuttuğu bir şey daha var. Bu dünyanın ahı diğer tarafta sorulur... Giderken yanına bir bez parçası ve tıkamak için pamuk dışında bir şey götüremiyorsun...
Mery bugün almış para girişi var yeni yatırımcı çok azdır zaten merynin de patron olduğuna neredeyse emin oldum..
1700 lot para girişi var ky daha çok satan tarafta.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patronun ,460 ustune cikinca ,yuregine indi herhalde..ne oluyoruz dedi ve her gun sallayanlara gene bir firsatcik verdi[emoji4]
Konya 1.000 olunca
Bizde 550-600 bandına geçeriz artık
Aşşağılık herif, haaaala caz yapıyo...
Caz falan yaptığı yok, çatır çatır para yapıyor.
5-10 lira aşağı 5-10 lira yukarı günlük, trend değişimlerinde 50-100-150 lira arası marjı trend yönüne trendin sertliğine göre çat diye koyup gündelik 5-10 lira marjlara devam ediyor. Tarzı böyle ihtiyar balıkçının.
Ya arkadaş kağıt yüzde 1.küsür artıda daha ne istiyorsunuz bak düşmüyor bu zamana kadar o kadar da para kazandırdı gözünüz doysun düşmüyor buna da şükür edin
MACD hele bir sıfırı kessin de...
Yarın kesebilir.
Tam ayıya dönmek üzere iken MACDın sıfırı yukarı kesmesi günlükte para kazandırabilir.
İhracat rakamları açıklandı...
Kağıt mobilya ihracat rakamlarına bakmanızı tavsiye ederim.... geçen gün ihracat arttı denmişti şirketi aradığımda bugün gelen rakamlara göre kağıt, orman ürünleri ve mobilya ihracatı Pandemi öncesine göre sadece %11 daralmış , en az etkilenenlerden ancak bunun nedeni mobilya ihracatının durma noktasına gelmesinden, ayrı ayrı göremiyoruz ama eğer mobilya çok düşük kalmışsa demekki onun yerine kağıt ihracatı artarak bu dengeyi sağlamış yani şirketin dediği doğruymuş..
Hissedarıyım diye mi olumlu algılıyorum diyorum ama bunun başka açıklaması yok değil mi ihracat artmış net şekilde işte..
Sayın sertol verdiğiniz bilgiler için sağolsun. Lakin ünal ın şirketi ihracatını %500 arttırsa bile Bilançoyu iç etmesini bilir. Hasbelkader 10 yılı geçti ortaklığımız. İş benim içinde inada bindi. Grafiklerde (geçmişte) %99 düşeceğini bildiğim halde bile inat ettim vermedim... Bu kadar yıl bekledim. Ünal saydıra saydıra beklemeye devam edeceğim... (Tek beklentim bedelsiz, gerisi hikaye benim için)
Bedelsiz temel bir neden veya hikaye değildir sadece ilizyondur...
Bugün Şant bey de tesla için esg fonları ilgisinden yükseliyor dedi..
Geleceğin şifresi ESG yatırımları ..
bu kapsamda karsan vardı ev araçları yüzünden 1.50 den 3 küsür oldu, diğer kollarda yenilenebilir enerji kim var bence tam uyan naten var o zaten uçtu diğer bir kolda ambalaj var bu sektörde en uyumlu bence kartn faaliyet raporunda çevreci esg yazılarını doldurmuşlar hepsi de gerçek emisyon oranı neredeyse en düşük fabrikayız ab de bile bu emisyon yok, temiz su tüketimi en düşük fabrika....
Asıl konu plastik yerine karton tüketimi ... patron bu beklentisini yazmış raporda net şekilde..
Son trendler...
Fintech herkes duydu bizde yeni patlıyor paypal iyzico paynet.. Gibi
Edtech bakir patlayacak.. yerli örnek yok daha
ESG hükümetlerce bilindik ama fonlar 2020 de Pandemi sonrası hücum ediyor
Kartn İnşallah biran önce Türkiye sürdürebilirlik endeksi( esg) ye girer resmi olarak , yabancı yerli fonların çoğu resmi kayıtlara göre alım yapıyor..
...Kartonsan firma ihracat oranı %40 lardaydı uzun yıllar.İhracatı İstanbul dan yapıyor sanırım bakmak lazım dipnotlara.
Aşağıdaki tablo ilki Türkiye genel diğeri İstanbul çıkışlı ihracat rakamları sektörde.
https://i.hizliresim.com/neGmUE.png
https://i.hizliresim.com/b6D2M1.png
Ünal koklatmaaazzz. Süreci uzatmaktan başka o fonların benim için anlamı yok. O fonlar böyle derinliği olmayan tahtaya asla GELMEZ. Gelmesi için en az1/100 bedelsiz vermeli ki o bile yetersiz...
En son ihracat oranı %20 lerde..
tablo çok güzel üstadım teşekkürler 1 2 3 4 5 6 olarak bakmak lazım link var mı sizde Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanılmayı en çok ben isterim. 10+ plus yatırımcıyım..[emoji16][emoji16][emoji16]
Bu bilancoda sicrama yapmasi lazim..arsa,emlak yeniden degerleme kacirabilir gene belki ama esas faaliyetlerinden gidisat trend, konjonkture uyum kabak gibi belli olur..beklendigi gibi olmazsa inatlasmaya luzum yok belki bdsz icin sembolik birakilir..
Bilanço dediğiniz bir kalem bir kağıt
Ünal o işleri iyi bilir
Nasılki teknik tuzak var
Temel tuzakda var
Ünalın olduğu yerde ne temel nede teknik pek çalışmıyor
Adam gösteriyor ama vermiyor emenuke
Bu ESG mevzuu onemli..devir degisiyor patronlar da degismek zorunda..baska caresi yok..bir patron salak veya paranoyak degilse kendi ayagina kursun sikamaz..gunluk 3-5 marja trade ile hayat gecmez, ben zaten bunu yaptigina da inanmiyorum ..tahta buna pek musaade etmiyor..o kadar da ucuz bir adam degildir herhalde..sadece bdsz bekleyenlerle inatlasiyor gibime geliyor..sonucta kendi bilir aksi taktirde katolik nikahi yapmadik kendisiyle[emoji4] para illa bu hisseden kazanilacak diye bir kanun da yok..
Halen anlamamakta ısrar sürüyor bazılarınca. Adam bedelsizi havuç olarak kullanıp hisseyi kendine altın yumurtlayan tavuk yapmış. O kadar tatlı o kadar daimi kazanıyor ki bedelsiz verir ise altın yumurtlayan tavuğu keseceğini düşünüyor ve bedelsiz vermiyor. Ölene kadar da vereceğini hiç sanmıyorum. Ne zaman ki şu an yönetimde ki dinazorlar tek tek ölür gider yerlerine yeni kuşakları yönetici olur ve umarım ki onlarda armut dibine düşer olmaz işte o zaman bir şansımız var. Şu düştüğümüz hallere itler bile gülüyor.
Dediğiniz gibi karekterli biri olsa bunca yıldır millete kendini madara etmez, ağza laf vermez, gereğini yapardı. Bakkal dükkanı sermayesi ile iş yapmazdı...Adam düzeneği öyle kurmuş ki yedi sülalesine yetecek para kazanıyor ama borsa kanına işlemiş, sülük misali, milleti söğüşlemekten ekstra zevk alıyor. Çıkar şu sermayeni 300 milyona bu kadar beddua alma lanet herif ......Sermayesini özsermaye ye çıkarsa bişey mı kaybedecek? Tabiki hayır. Ama sülüklük kanına işlemiş, vazgeçemiyor...
Su 2 ay kritik..sonrasinda bakariz..bu tip sirketler portfoy hissesi degildir oyle yillarca tasinacak..bunlar surpriz at misali portfoyde duracak ve mevcudiyeti seni rahatsiz etmeyecek miktarda kalacak..ben onceden de dedigim gibi konjonkture bagli öne cikacagini dusundugum icin tasiyorum..portföyümdeki bir hisse sadece daha buyuk anlamlar yuklemek en basta bize zarar verir..
https://i.resimyukle.xyz/LQ00fT.png
Hangilerinde bu kar var.
3 vardiya üretim var?
YTD.
Momentum olusuyor..bilanco yaklastikca hareket hizlanabilir..Kisa vadeli hareketli ortalamalarin uzerine cikti ve tabanlar yukseliyor..470 uzerine atarsa tekrar 5xx gundeme gelecektir..ytdegildir
Üfe tüfe nin altında kalmaya devam ediyor üreticiler için olumlu özellikle 2 defa zam yapanlar için :) .
Kartn kısa çalışma ödeneği almış olamaz değil mi işleri durmadığı için talep etmemiştir , şirketi arıyacam sorcam da o tavırlardan yakın zamanda yeni doz almak limitimi aşar :)))
Sizin gibi duyarli 5-10 yatirimci daha olsa, patronlar bu kadar kolay at oynatamaz sn sertol..zaten esas sorun patronlara her turlu imtiyazi ve alavere, dalavere yolunu acan denetleyici, kural koyucu SPK ‘nin isini duzgun yapmamasi ve kucuk yatirimcinin yaninda olmamasi..birakin kucuk sirketleri buyuklerde bile seffaf bilgilendirme yok
Estağfurullah inşallah emeklerimiz boşa gitmez de Hep beraber başta Patron olmak üzere tabii, iyi paralar kazanırız..
Bakınız geçen yıl genel kurul tutanakları ile SPK dilekçe verdim.
Cevap o düşünceler kişinin şahsi düşünceleriymiş.Manipilasyona girmezmiş.
Yazılı ve imzalı bende cevap.
YTD.
Arkadaşım demiş bana şirkete bildirin diye.
Bu oyunun tek bir açılımı kaldı ortaklıktan çıkarma ,kafamdaki bu.
2010 larda 2008 lerde 3 milyon kar gelirken hisse fk ve defter değerleri nerelerdeydi bilen bilir.
Hareket 120 den 210 na gitti sonra genel kuruldan sonra çakıldı ve tekrar yukarıda 280 lere geldi.
Sonuç.Hisseye anormal baskı var.
Bazıları diyor ya ucuz değil diye bunada katılmıyorum.
Geçmişe göre ucuz.YTD
Otokar,bfren sağlam defter değeri yüksekler
ekiz ve rtlab denenler ne üretirki uçar.YTD.
Teknosa defter değeri eksi uçurdular.YTD dandik benim gözümde.
Kent ne demişti buradaki arkadaşlar 150-180 arası alıp 300 vermiştim.Şimdi 600 lerde.
Çimbeton 60 hedefimdi 90 ları geçti.
Giden gidiyor.
Geçen gün özelden bir arkadaşa aynı şeyi yazmıştım acaba ortaklıktan çıkma niyeti mi var.. Umarım yoktur bildiğim kadarıyla %95 e ulaşması lazım lotları çok zor değil herhalde Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.