koptuk mu hacılar hocalar aylık pozitif haftalık pozitif günlük pozitif 8.60 üzerinde bir kaç gün lazım
Printable View
koptuk mu hacılar hocalar aylık pozitif haftalık pozitif günlük pozitif 8.60 üzerinde bir kaç gün lazım
Ne lanet bir kağıda denk geldik birde buğday berekettir derler.. formlar bile kurumuş.
Gıda krizi her haberde ilk planda iken ekmek fiyatlari ,un ile yapilan hertürlü gida fiyatlari neredeyse ikiye katlamis iken bu zavalli amme hizmeti yapiyor galiba.Sevaptir diyesim geliyor bu mubarek ayda...
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşmiş Milletler Food Programme (WFP) tarafından açılan Buğday Unu ihalesine 27.04.2022 tarihinde vermiş olduğumuz teklif kapsamında firmamız uhdesinde kalan miktar 15-30.05.2022 tarihleri arasında sevk edilecektir.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız
Saygılarımızla
not: ihale bedeli 6.422.250 USD (94.663.965 Türk Lirası) dır.
kaynak: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1026532
Neden hisselerini devrederler anlamadim ama hayırlısı bakalım
Merhaba, hisse devrini negatif algilamayın. Aile içinde devir yaptılar sanırım.
Bu arada sanırım yarın finansallar da açıklanacak ve çok güzel sürprizler olabilir. Bu kadar yazayım ;)
Geleceği parlak ve büyüme potansiyeli yüksek bir şirket.
-yatırım tavsiyesi değildir-
252milyon TL net kar geldi. Gecen sene ilk ceyrek net karinin 21 kati. F/K 4.7’ye dustu. Ilk ceyrekteki ciro ve karlik devam ederse 2022 yillik karina gore F/K 2’ye dusuyor. Sanirim bu ceyrek en guclu bilanco Ulusoy Un’umuzdan geldi 🤑
Hedef fiyatımı güncelledim... süperrrr...
Un sektöründe muazzam bir kâr...
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her ceyrek bu sekilde 250m TL civari net kar aciklasa, yillik yaklasik 1milyar TL net kar eder. Agirlikli ihracat yapan bu guzide sirketmiz icin F/K 10 civari olsa, gerisini siz hesaplayin:)
Sirketin su an piyasa degeri sadece 1.8milyar TL
https://www.tradingview.com/x/g6mx1iYa/
günlük
bakalım nasıl işleyecek.
Tavanda 2+ milyon lot alimda bekliyor. Yarin da tavan olabilir gibi. YTD..
Bu bilançoya 70m TL işlem hacmi nasıl olur çok ilginç, bizi mallandıranlara çok teşekkürler. Çaylar içilsin, glütenler tüketilsin :ok:
😁 tavanda 2,044,797 lot alim icin bekliyor. En buyuk alicilar Yatirim finansman 728bin lot, Bank of America 514bin lot ve Vakit 304bin lot. Satanlar ise 540bin lot QNB, Ak 320bin lot. Yabancilar aliyor, turkler satiyor gibi. Yabancilarla uzun/orta vade bilanconun ederine geliriz umarim 💵
Dolaşımdaki lot miktarı biraz fazla ama, küresel stagflasyon riskleri artmışken böyle bir bilançoya sahip böyle defansif bir sektör oyuncusunun adil fiyatına gelmesini bekleriz. Yatırım Finansman'dan alanlar fon ve yabancı karışık olabilir. Hem yabancının hem yatırım ve emeklilik fonlarının nerdeyse hiç malı yok. Önümüzdeki günlerde onlardan ciddi alışlar bekliyorum. Hayırlısı olsun.
Heryer kirmizi biz tavan devam. Tavanda 1.8milyon lot alimda bekliyor.
Tavanda 5.2milyon lot ile kapatti gunu. Yarin da show devam eder gorunuyor. YTD…
Geçen senede aldigiyla 10milyon lot,bot hslqrda ne var Allah bilirr, ayırdığı 100mlyndan para da artti,dolasimda lotu fazlq degil,yabancı da geçende aldı sonra kustu,sanırım bıyıklı,fonlarda mal bulurlarsa alirlar,onlara kimse buralardan mal vermez...
Seneye temettude verirse al sana bal kaymak,elinde olan(az ky var sanirim)varsa tabi kıymetini bilsin,yol çok uzun...
Tatgd nin temettusunden sonra uluuna aşağıdaki boşluk yüzünden sınırlı aldim,bunada şükür hiç olmamasından iyidir..
Bearbul abime nasip olmadı,olaydj iyiydi..
Bank of America iyi salliyor tahtayi, 2.1milyon lot alip 2.5milyon satti simdiye kadar. Nette 390bin lot satista su an. Bir ara net satis tutari 700bin lotu gecmisti. Bakalim gun sonunda nette alis yonune gececek mi
ukrayna rusya savasşının etkileri 2.bilanço döneminde daha net hissedilir mi? Olumlu mu olumsuz bir ortamdan bahsetmek gerekir acaba?
Patronun dun yayimlanan asagidaki soylesisi var. fiyatlar savasla beraber 350$’dan once 400$’a simdi de 500$’lara geldi diyor. Dolayisiyla ikinci ceyrek hem $ fiyat artisi hem de $/TL paritesi artisi nedeniyle ilk ceyrege gore cok daha olumlu gidiyor diye anladim. Turkiye un ihracatinin bu sene 3milyon tonu bulacagini, cunku Ukrayna’nin ihracat pazarlarinin bize gectigini soylemis. Un tedariki konusunda da sikinti olmadigini, Rusya’dan aldiklarini, Rusya’dan sorun olursa da baska ulkelerden alabilecek baglantilari oldugunu soylemis. Ben ikinci ceyrekte de benzer 250m TL civari bir net karin gelmesini olasi goruyorum.
https://www.aa.com.tr/en/economy/rus...africa/2584663
Tavana kilitledi sonunda. Tavanda 800bin lot alimda bekliyor su an. Bank of America sattiklarini geri aldi, ama guzel doktuler bugun. Ama bence yolumuz daha uzun. YTD…
Kimse kalmadi mi? :) tavanda 979bin lotla kapadi gunu. Satici tarafta en buyuk kisim diger kismi. KY’yi baya doktuler sanirim bugum.
Karlilik devam ederse sayet sorun yok
Son 2 çeyrektir finansallar çok iyi sinyaller veriyor. Söke alımı ve yatırımların kademeli olarak devreye girmesiyle, USDTRY'nin ve buğday fiyatlarının da yukarı yönü, en azından kısa-orta vadede işlerin böyle devam edeceği izlenimini veriyor. Patron, Söke alımı ile 1+1'in 2'den büyük olacağını söylüyor. Şirketin en büyük problemi olan düşük kâr marjlarını bu şekilde çözebilirlerse şirket adına yepyeni bir dönem başlamış olur. Aşağıdaki videoları izlemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=-ZyD85sARGY
https://www.youtube.com/watch?v=xzn4Xdhg47Y
Bank of America 1.6milyon lot aldi bugun. Satani aliyor.
Patron Bloomberg HT’de canli yayinda simdi. Nisan ve Mayis aylari iyi geciyor dedi. Bugday stoku dunyada en dusuk seviyelerde, dolayisiyla bugdayda fiyatlarin daha da yukari gitmesi beklenir dedi. 400$ uzeri fiyatlar artik normallesti dedi. %70 ihracat yapiyoruz, stoklari ihracat icin tutuyoruz, stoklari da dolar varligimiz gibi dusunmek lazim. Stoklarla beraber bilancomuz Dolar’da pozisyonu artida dedi. Guzel detay anlatiyor.
Yine tavana kitlendi. 850+bin lot tavanda alimda bekliyor su an
Hindistan budgay ihracatina engel koydu. Ama biz buyuk oranda Rusya’dan aliyoruz ve Rus bugday ihracatinda yukselis varmis. Ruslardan avrupalilar bugday al(a)miyormus bankalar finansman saglamadigi icin. Daha cok biz, Misir, Suriye vb aliyormus ve Rusya %12.5 indirimli veriyormus (mayis ayi icin bugdayin tonunu 395$/ton civarindan satiyorlarmis). Asagidaki haber durumu detayli anlatiyor. Ruslar Karadeniz kiyisindaki Novorossiisk limanindan gonderiyormus bugdayi, Samsun’un tam karsisi sayilir. Lojistik maliyetlerinin arttigi donemde bizim icin oldukca onemli bir avantaj. TL ile satmaya tamam diyen Ruslar varmis.
https://www.hellenicshippingnews.com...-cost-options/
Hem bugday tedariki hem de yurtdisina satis anlaminda hersey bizim lehimize gelisiyor gorunuyor. Onemli oyunculardan Ukrayna piyasadan silindi, ihracatta yerini biz dolduruyoruz. Tedarik tarafinda ise Rusya ile iliskilerimiz iyi. Bugday tedarik sorunumuz olmadigi gibi bir miktar da indirimli aliyoruz. Ayrica Soke Un alimi, ic piyasada bize buyuk bir satis ve uretim kapasitesi kazansirdi.
Bu olumlu haberler ve CEO’nun Cuma gunu Bloomberg’te soylediklerini alt alta koyunca ikinci ceyregin birinci ceyrekten daha iyi gelmesi olasi.
CEO’nun Cuma gunku Bloomberg canli yayini asagidaki video’da 28. dakikadan itibaren var.
https://youtu.be/EzIYHtdIz-E
Bugday fiyatlari %5 yukarda, 1,240$/bushel seviyesine geldi hem Amerika’nin dusuk bugday uretimi beklentisinden hem de Hindistan’in ihracati yasaklamasindan dolayi. Patron cuma gunu Bloomberg HT’de daha onceki zirve olan 1,400$’larin daha yukarisina gitme durumundan bahsetmisti, adim adim patronun dedigi senaryo gerceklesebilir. Bizim 800+ milyon TL tutarinda stok var. Rusya’dan da biraz indirimli istedigimiz kadar bugday alabiliyoruz. Bugdayi olmayanlar dusunsun:)
Bugday fiyatlarini asagidaki linkten takip edebilirsiniz.
https://m.investing.com/commodities/...treaming-chart
Cuma gunu Bank of America 2.5milyon lot hisse almisti 12.21TL ortalama ile. Aldiginin yaridan fazlasini satti sabahtan bu yana 13.43TL ortalama ile. Ama tahta saglam durdu. Elinde 1.2milyon lot kaldi. Satip bitirince tahta rahatlar diye dusunuyorum. YTD…
5.dk.lıkta üçgen vardı kırıldı yukarı.
Patron bugun 2:30’da NTV canli yayina cikiyor. Izlemenizi tavsiye ederim. Patron 2003 yili Bogazici Universitesi Isletme Fakultesi mezunu. Bu bolume girmek icin universite sinavinda ilk 500’e girmek gerekiyor en az. Uluun’un basarisi, Soke Un alimi vb tesaduf degil yani. Adamin kafa calisiyor ve isi biliyor
bu bır ralli ise devamı gelmelı..fk.6.89 bu hısse için gayet makul fıyat olur..rüzgar arkasında..herşey tahtacıya bağlı..nerede tamam derse..düzyol akıp gıdecekmı bakalım..