Ortada fol yok yumurta yok, toplayacaksa bile toplaması aylar belkide 1-2 yıl sürer..panik yapmayın, yaptırmayın...Varsayımla olmaz bu işler..varsa bir dedliliniz hep beraber spk ya gidelim.Kendinizi de burda ki ky yi de sıkmayın.sakşn olun.
Printable View
Ortada fol yok yumurta yok, toplayacaksa bile toplaması aylar belkide 1-2 yıl sürer..panik yapmayın, yaptırmayın...Varsayımla olmaz bu işler..varsa bir dedliliniz hep beraber spk ya gidelim.Kendinizi de burda ki ky yi de sıkmayın.sakşn olun.
Arkadaşlar
Yazarken bilinçli ve bilerek yazalım lütfen.
1.hisse geri alımlarında mevcut tebliğleri göre usulsüz bir durum yoktur.zaten yatırım holding adı üstünde şirket hisselerine yatırım yapar.
2.egerki ilaç kendi hisselerini almış olsaydı 3 yıl içinde ya satmaliı yada sermaye azaltımı
Yapma mecburiyeti vardı.
3.ornek netholding aldığı hisseleri 3 yıl içinde satmadigi için ay sonunda genel kurul yaparak sermaye azaltımına gidiyor.
4.kottan çıkmak için yüzde 95 oranı bulması o kadar kolay olmayacağı düşüncesindeyim.
5.yuzde 95 bulması halinde şirkete ortaklıktan çıkarma biz hissedarlarada satma hakkı doğuyor.burada fiyat için farklı krterlerden en yüksek olanı uygulanır.
6.ancak bu degerlemede bizi memmun eden rakam oluşmaz sebebi belli değerleme şirketini şirketleri hep bu durumda düşük çıkarırlar.finansal kiralama ve izocamda bunu yaşayan olarak yazıyorum.eskiden bu değerlemeye 1 ay içinde itiraz etme hakkı vardı bizim akıllı SPK.bunuda kaldırdı.
7.mahkeme yoluyla iptal ettirmek içinde kimse uğraşmaz çünkü hisseyi elinde bulunduruyor olman gerekiyor.ayrica genel kurula katılıp muhalefet şerhi vermek yoluyla genel kurul daki karara karşı dava açmak için gerekli dir.
8.degerleme şirketlerine bakın halka arzlarda hep yüksek defter değeri ve fiyat kazancı ile çıkar.
9.finans finans kiralamada 0.80 defter değeri ile değerleme yaptı adiler.
Yani demem odur ki biz bireysel yatırımcılar için kurumsal Eczacıbaşı ile vede SPK.ile veya mahkeme ile çözmek çok zordur.
Bu arada ben yatirimdaydim ilaca geçtim rasyolari daha makul diye.
Yatırım tavsiyesi olmayıp bilgi amaçlıdır.
Sağlıklar
Kottan çıkma planları olabilir ama ben bunu düşünmüyorum.borsadaki hisseler şirketlerin kredi kullanmalarındaki en kolay yoldur.hisseler teminat olarak gösterilir olay biter.bu olanakları varken tüm şirketlerini neden kottan çıkartmak istesinler.intem e bakacak olursak rahatlıkla %95 leri ele geçirdigi belli.ama kottan çıkmak yerinr yeni zirveler yaptı. Hadi ileride çıkartacak desek son aylsrın ortalaması şirket degerinin çok üstünde. Neden fazladan ödesin ..geçen yıl 80 tl yi gösterdi sonra 30 tl lere kadar düşürdü. Anlıyacagınız operasyon yaptı malı götürdü arkadaş.topladıgı malı tekrar sürdü yeni zirvelere daha gidermi yoksa ordan mal mı verdi görücez.bundan tek bir sonuç çıkarıyorum aşırı pinti bir patron var ve bütün kazancı kendisi istiyor. Ecilc deki baskının tek sebebi dolaşımda lot sayısının fazlalıgı ve daha fazla ky olması. Eczyt o kadar yıl pd-dd degeri 0.40-0.60 arasında gezerken 2.5 lara çıktı.çünki tahtadaki istedigi hakimiyeti kurmuştu.burdaki eski ortakların çogunu 20-25 aralıgında döktü.benim gördügüm patronun hisselerini hareket ettirmek için belli bir oranı kafaya taktıgı ve oranı yakalamadan harekete başlatmadıgı
Bist'in önümüzdeki bir yılı tümüyle manipülasyon çetelerinin oyunlarıyla geçecek, buna hicbir şüphem yoktur, yabancı katılımı veya yatırımcı kafasıyla hareket eden azınlıkta olacak. Ilaç hissesinin diğerlerinden farkı, direksiyondakinin patronla ilişkili olduğunun ortaya çıkmasıdır. Mali açıdan, ülke riskleri açısından, ucuzluk vb gibi kriterlere göre hisse tümüyle güvenli bölgededir. Kisacasi; bugün fiyatı düştü mü çıktı mı diye düşünmeyeceğim bir hissedir..
çakallar puslu havada avlanır
dün yine coştu 31 ci abazan tayfa epeydir yazmıyordu 31
bir doların üstünde satılıp her iyi habere tepki vermeyip hiç bir rasyonel hesaba uymadan kötü haberlerle baskılanarak 50 cent civarında toplanan senetler teslim edilip işlem bitince senedin gırtlağına çökülüyor gün sonu
çok mutlular lanet olsun diye çıkan ky rızkını alıp teslim ettiler
geri alım hikayesi kanuna karşı hile olarak kullanılamaz
küçük yatırımcı korunsun diye verilen hak
hakkın kötüye kullanılması
hakkıyla yapılan geri alımların sonucunu görüyoruz aksada sabancıda şişecamda
hepsinde ky korunuyor
küçük yatırımcının zararına işlemler
hiçbir veri kaybolmaz
iş yasal zemine dökülünce takke düşer kel görünür
uzman bilirkişiler virmanları çözer
yeniden değerlemeler yapılmıyor
her adımı dolar olan şirket geçmiş zamanda değerlemeyi bırakıyor
kartal arazisi 2015 holdinge ne maksatla devrediliyor kaça devrediliyor
haber çıkınca bizene araziden deniyor
yüzde 37 pay sahibi olunan holdingle ilgili haberler neden kapa düşmüyor
madenlerde karanlıkta neler yapılıyor
hak sahiplerinin haberi olmalı holdingten
holding batarsa mı haberimiz olacak
ky geldi diye övünen bist ky nasıl eziyorlar görsünler artık
iletişim kanalını iyi kullanan arkadaşlar hesabını sorsun dönen dolapların
kurumlar uyumaz
sağlam iddialarla dürtülmeleri lazım
sürekli haksızlığa uğrayan insanlarda hak arama paranoyası oluşur
her zeminde hakkını aramak için mücadele eder tüm yasal kurumlara başvurur
gider şirketin önünde ecdadının ileri görüşle ülkede daha kullanımı olmayan tesisini kurduğu
peçeteye tk ürettiği kolonyayı döküp bedava dağıtır ıslak mendil diye sesini duyurmak için
ürettiği mallar sahip olduğu araziler 3 e 5 katlamışken hisse değeri nasıl aynı kalır
diğer enstrümanlar bıst dahil üçe beşe katlamışken senedin fiyatı nasıl aynı yerde kalabiliyor araştırma konusu
büyük emek ve illüzyon
uyuduk mu biz uyuduk
ama maymun gözünü açtı
kamuoyu oluşturmak için sosyal medyayı kullanır eczacıbaşızedeler
bir erdide bizden çıkar belki ytd
Paranoyaları yazdık, biraz da artıları yazalım.
Topluluk gelirlerinin önemli bir kısmını Esan'dan elde ediyor. Geçen yıl Balya'da yeni bir sahayı devir aldılar. Vitra Karo, farkeden olmuş mudur bilmiyorum, uzun yıllar sonra ilk defa 3. çeyrek bilançosunda kar etti. Yapı grubu uzun yıllardır bal yapmaz arı görünümündeydi. Şimdi bir de AB tarafından seramik sektörü aleyhine açılmış antidamping soruşturması var. Ege Seramik, belki gördünüz, bu konuda AB kurumlarına bilgi verme konusunda işbirliği içinde olmayı taahhüt etti. Belli ki soruşturmanın hedefinde merdiven altı üretim yapanlar var. Ayrıca sektörün önünde sınırda karbon vergisi gibi konular var. Yapı grubu eğer borçları da azaldıysa onyılların uykusundan uyanabilir.
Temizlik kağıdı sektörü gayet iyi gidiyor, sektörün ekonomik büyüklüğü oldukça küçük, toplam pazar 500 milyon dolar bile değil ama İpek Kağıt bu toplam içinde doğru işler yapıyor. Yurtdışı cirosunu %50'ye taşıma hedefi var.
Sağlık sektöründeki konum da ekonomik olarak-bugün için- bir anlam ifade etmese de yabancı ilaç şirketlerinin Türkiye'deki faaliyetlerini neredeyse sıfırlama düzeyine geldikleri bir noktada Eczacıbaşı bir ayağını burada tutmaya devam edecektir.
Kısacası; işler iyi ve daha da iyi olmaya aday görünüyor.
Hisse hakkında bilgi dolu paylaşımlarda bulunan değerli hissedaşlarıma teşekkürler.Birlik olmak paylaşmak ne güzel.İnşallah sonunda hep birlikte kazanırız.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baskıla bakalım.Sırıtıyor artık patronumm!
Burada konu ortaklıktan çıkarma ya da kottan çıkma değil. Konu İlaç yatırım birleşmesi. Bu birleşmeden ilaç KY nın zararlı çıkması. İş buraya gidiyor. Kottan çıkma daha sonraki zamanda olacak bir şey olabilir. Biraz zor olmakla birlikte.
Deniyor ki yatırımın işi bu hisse almak. Bakın ilaç da bir holding ve spk tarafından holding endeksine kondu. ilaç gidip yatırım hissei ucuzken hisse alabilirdi ama hiç yapmıyor. Sonra bu yatırım adı üstünde yatırımsa neden sadece şirket tarafından baskılanan ilaç hisselerini alıyor. Hem baskıla hem topla.
Eczacıbaşı topluluğunu değerlendirirken kıyas olarak aldığım topluluk Şişecam, gerçekten çok beğendiğim bir şirket,geçen yıl alabildiğim kadar tutarı alıp tutmuş olabilseydim belki İlaç hissesine tekrar dönmezdim.
Neden bir kıyas (benchmark) olarak gördüğümü yazayım.
Eczacı'nın 880 milyon Avro (2019) tutarı kadar- yani 1 milyar dolar ihracatı var.
Bunun küçük bir kısmı hariç ( temizlik kağıtları) tamamına yakını taşa toprağa dayalı sanayidir..Bu sanayilerin en büyük özelliği ithal girdinin çok düşük olmasıdır, örneğin seramik sektöründe ithal girdi oranı diğer sektörlerden radikal oranda ayrışarak %23 civarındadır. (Düzeltme, ithal girdi oranı %17 imiş)
Şişecam'ın ise 1,8 milyar dolar dış satımı var.
İç pazar dengeleri her iki topluluk arasında aynı, %45 civarı.
Benzerlikler burada kalmıyor. Eczacıbaşı geçen yıl Covid'e rağmen 11 milyar lira ciro ve 2,3 milyar lira favök geliri elde etmiş. Yani %20 civarı. Şişecam'ın ise 2020 için favök oranı %23 civarı. Bu yıl Şişecam'ın %27 favök oranlarına kadar çıktığını biliyoruz. Büyük olasılıkla Eczacıbaşı'nın oranları da ciddi yükselmiştir.
Bir başka benzerlik Esan/Soda karşılaşmasında, ikisi de tabir uygunsa para basan işkollarıdır.
Şişecam'ın soda tarafında dünyanın bir numarası olma hedefi var.
Esan'ın da kendi ifadeleriyle 10 yılda 10 kat büyüme hedefleri var.
Toplamda baktığımda özellikle mimari camlardaki ve cam ambalajdaki karlılık tarafıyla Şişecam'ın birkaç puan daha iyi karlılık bildirdiğini görüyorum. Bu iki sektörün karşısına Vitra'nın karo ve vitrifiyesini koyduğumuzda performansları sönük kalıyor.
Elimizde İş Yatırım'ın Şişecam için yaptığı değerleme var. Bu değerlemenin oldukça mütevazi olduğunu ve 5 milyar dolar bir değer tespit edildiğini görüyorum.
Şişecam'ın üstünlük alanlarının hakkını vererek mütevazi ölçülerde dahi Eczacıbaşı topluluğunun değerinin 2 milyar dolardan düşük olamayacağı sonucuna varıyorum. Bu hesaplamaya eldeki nakitler, Kartal ve Ayazağa arsaları dahil değildir. Şişecam'ın olağanüstü bir şirket olmasına rağmen nette bir mkitar da olsa borçlu olduğunu da unutmamak lazım.
İlaç'ın holdiingteki iştiraki ve kendi hissesinin de sahibi olmasının getirdiği hesaplamalarla İlaç hissesinin en mütevazi koşullarda dahi 800 milyon dolar mertebesinde olması gerektiği sonucuna varıyorum.
Sn. Bezgin benim bu hesabıma itiraz eder, farkındayım, ama unutmayalım ki Eczacıbaşı'ndan daha değersiz olmayan Sabancı Holding de can çekişir gibi fiyatlardan, 2 milyar dolar seviyesinden alınıp satılıyor.
Beyler bu kağıdın olusu 1 milyar dolar....sakın olun...birleşme falan yapmaz...Adamın arazileri bile birleşmede hesaba katılsa 500. Milyon dolara gider..oda ölüsü..malum bulo gıcık...bütün olay bu..adam yedirmek istemiyor.. baskılıyor...her araci kurumdan işlem yapıyor nerdeyse.m
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hadi bakalım gençler asla olmaz diyenler...
Ilaç zamanında zentiva ya kaç dolardan satıldı sonra dolarlar ne oldu daha sonra ilacın piyasa değeri falan nasıl etkilendi şimdiye kadar hiç bir şey yapmasalar sadece ılaci bugün satsalar hadi onuda geçsem ilacın satışından gelen dolarlar dursa 460 milyon euro olması lazım durum nasıl olurdu.
Falan filan ....
toplamda 613 milyon euro o zamanın paritesiyle 800 milyon dolara satıldı. para nerde inek içti inek nerde dağa kaçtı dağ nerede yandı bitti kül oldu.
O zaman sektörden bir tanıdığım bu alışveriş için, " çok iyi bir fiyata satmışlar, bir daha o fiyatları hayatta göremez" demişti. Yanlış hatırlamıyorsam 2010 ların başında ilaç kararnamesi çıktı, Zentiva'nın da faaliyetlerini bir daha ülke içinde duyan olmadı.
Şimdi geri satmaya kalksalar belki onda bir fiyatına dahi alıcı olmayacak.
Eğer yurtdışındakiler Zentiva'nın aldatılmış olduğunu düşünmüşlerse yabancı ilgisinin düşük olmasının nedenlerinden biri olabilir.
Patron hisseyi 6,80 den kapatmak için o kadar çok uğraştı ki ,atın yularını zor zaptetti ! Elinden bir kaçarsa bir daha da başedemez.At alır başını gider.Zirvelere kaçar!
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Olasılıklardan bahsediyoruz. Peki eczyt ecilc birleşmesi olsa. Veya intemi de katarlarmı birleşmeye. Bu birleşme ne şekilde hangi çatı altında olur. Bu hisseler bundan nasıl etkilenir. Bu konularda fikri olan varmı acaba. ?
Çok zor bilebilmek, şimdi 3 şirket de " kabuk" niteliğinde olduğundan (holding gibi düşünün) bütün olasılıklar açıktır.
Şİrketlerden en büyüğü ilac olduğuna göre birleşmenin ilaç hissesi altında olacağı varsayılabilir.Ama yatırım holding'in fiyatını yukarıya çekmeleri, şirketler arasında değerleri "çarpıtılmış" bir birleşme oranı olasılıkları yatırım holdng'i olağan şüpheli halline getiriyor. Eğer bir şirket birleeşmesi olacaksa ( olacağına dair ufukta bir işaret yok)önemli ölçüde netleştirme ve yeniden hesaplama gerektirecektir. Örneğin yeni çatı ile holding arasında karşılıklı iştirak durumun netleştirilerek, tek taraflı bir ortaklık ( holding'e ortak olan yatırım holding gibi) bir yapı kurulması gerekir. Yıllar önce yatırımcı ilişkileri yöneticisi bu tür bir birleşmenin vergi yükümlülükleri doğuracağını bu yüzden de birleşmeye dair bir çalışma, planlarının olmadığını söylemişti. Diğer taraftan borsadan çıkış senaryosu da dahil olmak üzere, eğer böyle bir çıkış gerçekleşecekse, birleşme olmadan bu çıkışı yapmak veya mevcut durumu sürdürmek de ilki için olanaksız* ikincisi de anlamsız görünüyor.
Kısacası, bir iki yıl içinde bir sonuç görürsek şaşırmam.
*Yatırım Holding ve İlac'ın halka açıklık oranlarını eş zamanlı olarak %2 nin altına indirmek ve çağrıyı eş zamanlı olarak iki şirket için de yapmak olanaksız görünüyor.
BE'nin neden ilac hissesini almakta acele ettiğini temettü hesaplarına bir kere daha göz atarak ulaşabiliriz.Doğrusu genel kurul tarihine kadar ilaç'taki halka açıklık oranını mümkün olduğu kadar aşağıya çekmeye çalışacaklarını düşünüyorum. Bu hızla giderse %15, blok hisseler gelirse %10 veya altı.
Daha önce temettü dağıtım planları ve sonuçlarına bir örnek vermiştim.
Biliyorsunuz temettü dağıtım kararları şirketler için önemlidir, yedek akçeler ayrılır, geleceğe yönelik sermaye ihtiyaçları gözden geçirilir, kolay kararlar değidir. Örneğin Şişecam veya Arçelik gibi şirketler hissedarlarına neden daha fazla temettü veremediklerini anlatmak zorundadırlar.
Eczacıbaşı'nda hiç böyle bir zorluk yoktur, " taş atsam kolum yorulmaz" gibi bir durum vardır, daha önçe şemasını yazmıştım, diyelim 2022 yılında dağıtım planları şöyle geldi:
Holding 50 milyon Euro dağıttı
İlaç 30 milyon Euro dağıttı
Yatırım Holding de 20 milyon Euro dağıttı
Eğer dağıtım öncesinde ilac ve yatırım holding şirketlerinde halka açıklık %10 veya altına inmişse, halka açık tarafta azınlık paylarına ödenecek tutar 5 Milyon Euro'dur.
Gelelim öbür tarafa, bu dağıtımdan BE ve FE kardesler (aile üyeleri) ne kadar faydalanabiliyorlar? İkisinin de görünürde ortaklıkları sadece holding'e olduğu için %20 beher pay için 10'ar milyon Euro alıyorlar.
Yani kağıt üstünde topluluk 100 milyon Euro dağıtmasına rağmen azınlık payları 5 milyon , ana ortaklar da 20 milyon Euro alabiliyorlar. Holding'in halka açık olmayan kısmında da %18 lik bir pay var, bir miktar da oraya gidiyor.
Bu manzarada, görüyorsunuz, halka açık olan ilaç ve yatırım holding şirketleri ana ortakların tabir yerindeyse ayağına dolanmaktadır.
Eğer şirketler halka açık olmasalardı, sözgelimi holding'in dağıtacağı 50 milyon Euro temettüden, her iki kardeş de 10 milyon yerine 20 milyon Euro alabileceklerdir
Şimdi diyeceksiniz ki bu adamların temettüye ihtiyacı mı var? Şüphesiz holding dışına çıkardıkları bir dolu kişisel mal ve servetleri vardır. Vardır ama, birkaç milyar Euro edebilecek olan bir şirketten yılda 10'ar milyon Euro temettü alıp bir sonraki yılı beklemek de sinirlerini bozuyor olmalı..
Bu hesapları bilmek geri kalan hisselerin neden değerleri üzerinde işlem görmeyi hak edebileceğini de söylüyor bize.
Aşağıdaki dolaylı ortaklık yapılarında 2 kardeşin Yatırım Holding'teki ortaklıklarının İlac'a göre daha yüksek olduğunu da not etmek gerekir.
https://www.eczacibasi.com.tr/tr/yat...rtaklik-yapisi
https://www.eczacibasi.com.tr/tr/ana...rtaklik-yapisi
Forumu okuyor olabilirler mi?
Kar dağıtım oranını %10'a çekmişler.
Temettüyle dayanmayı düşünüyorsanız boşuna beklersiniz demişler.
Azınlık paylarını sıkıştırma girişimlerine devam ediyorlar.
Etsinler bakalım..
Beklenen kar seviyesi ile ilgili olabilir mi?
15 ten bir kuruş asaga satmam... düşürsede düşürsün..aşağıda bekliyorum.
Zamanı olan için bir sorun yok..ekrana bakmıyorum bile..
Işaret fişeğini atmış oldu. Yatirimcilariyla çekişmeli bir sahiplenme oyununa girdi. Oysa daha geçtiğimiz ay paydaş kapitalizmine dair küresel taahhüde ımza atmıştı. Demek ki o imza "başkaları" içinmiş. Eğer geriye sayım başladıysa bundan sonraki yol heyecanlı geçer.. Bir de tabii unutulmaz Ecyap olayı var. Demek ki bu defa yatırımcı hak kaybına ugramamak için çok dikkatli olmak durumundadır. Dikkatten zarar gelmez!
Yatırım ilaç paritesi sessiz sedasız 1 e 7 den, 1 e 8 e doğru gidiyor.
zaten paydaş kapitalizm bahsinde her paydaş var Küçük ortaklar yok. Çünkü biz patronuz şirket sahibiyiz. Evet şirket ortağıyız. Söylemiştim ya biz patronuz.
Hiç sanmam bunlardan bağımsız spek bir hayal kahramanıdır. Efsanedir. Patrondan bağımsız spek kafasına (ana holdingin elindeki stokta duran SPK dan izinle borsada işlem gören tipe dönüştürülüp) yüksek fiyattan satışı yer.
Bilmediğimiz sular. Ne olduğunu bilemiyoruz ama suların ısındığını anlayabiliyoruz.
Yeni kar payı dağıtım min. oranı ile ilgili ecil'ı aradım , kimse açmadı.
eczyt'ı aradım ; ''eskisi ne idi?'' diye sordum...
Eskiden bir oran yokmuş. ''Borsa ne diyor ise onu uyguluyorduk'' dedi.
"Borsa ne diyorsa onu dağıtıyorduk"" denildiyse doğru olmayan bir yanıttır.
Kar dağıtım oranları genel kurulda teklif edilir, öncessinde de kar dağıtım politikası bugün yapıldığı gibi ilan edilir.
Yatırımcı İlişkilerindeki görevliler yakın zamanlarda değiştirildi. Belki henüz bilgisinde değildir.
Birçok şirkette bu oranın karşılıklar ayrıldıktan sonra dağıtılabilir karın spk veya vergi dairesi karlarının hangisi düşükse
%25'i kadar olduğunu bilmekte fayda var.
https://www.spk.gov.tr/Sayfa/Dosya/986
(''net dağıtılabilir dönem kârı''nın en az %10'unun pay sahiplerine nakden dağıtılması hedeflenir. )
Tabii, hiç de dağıtmayabilir ayrıca. Ama "en az" diye belirlenen oranın genelde yönlendirici oran olduğunu ve şirket yönetimine bir esneklik getirdiğini bilmekte fayda var. En az ifadesi bir anlamda yatırımcılara minimumdaki taahhüdü gibi. Politika sonuçta.
Çok değil yaklaşık 1 yıl önce yatırım 10 ilaç 5 tl civarı idi. Kısacası oram 1 e 2 idi .Bugün 1 e 7.65 parite var. Öyleki bugün yatırım tavan ve 5 tl lik bir fiyat artışı var. İlaç 7.2 tl yi anca zorluyor. Bu durum bir tek beni mi ürkütüyor.
Beni ürkütmüyor. Filler tepişirken çimenler ezilir. Holding bu fiyatlardan tek lot Yatırım Holding almaz.
İlac tarafındaki alımlar 'toz kaldırmadan' devam eder görüşündeyim. Bazı günleri pas geçebilir. Bugün bir mesaj verildiği konusunda ısrarcıyım. Büyük olasılıkla mektubun alıcısı Yatırım Holding'teki spekülatördür.
Koç Hol , kar dağıtım politikası : yok
Alarko Hol ,kar dağıtım politikası: min. %5
Sahol , kar dağıtım politikası: min%5- max %20
Ereğli , kar dağıtım politikası: müsaitsek veririz
Ccola , kar dağıtım politikası: max %50
Gizemli bir gün oldu. Olumsuz sayılabilecek bir kar payı politikası açıklamasının üstüne Yatırım Holding'te tavan geldi.
İlaç tarafındaki alımlar ise biraz kısa kalmış. Her gün endekse paralel seviyelerde alım yapmaya alışmışlardı.
Yatırım Holding'teki her kimse yıl sonuna doğru veya hemen yılın hemen başındaki durumları seviyor. Belki tesadüftür.
çok fazla hacim ve çok net bir boğa barı var. kesin olarak bunu söyleyebilirim.
ama bu iş daha çook uzar. hemen kısa vadede kazanmak isteyen uzak dursun. çok uzun aylar boyunca testere de yapabilir. bıktırabilir.
mesela yarın %2 eksi sürpriz olmaz.
işin sonunda kağıdı çok farklı yerlerde görebiliriz.
her ihtimale karşı çok büyük bir portföy değil ama 1/2 oranında eczyt-ecilc pair spotu aldım. bildiğim şirketler değil. izlemeye değer.
iyi akşamlar.
Yıl sonu bilançosunu görmeye değer şirketlerden birisidir. Özsermaye artışının ne tutarda geleceğini merak ediyorum.
Sürpriz olursa iyi anlamda olur. Vitra'nın 15 fabrikasından 9'u yurtdışındadır. Yurtdışı varlıkları ve faaliyetleri ağırlıkta olan bir grup.
Esan şirketi hakkında bildiklerimizden daha fazlasını bilebiliyor olsaydık topluluğun "gerçek değeri" hakkında daha isabetli
tahminler yapabilirdik.