millet virüs olayını bitirmiş. ne maske var ne dikkat ne sosyal mesafe . bu kadar cehalet ..
Printable View
millet virüs olayını bitirmiş. ne maske var ne dikkat ne sosyal mesafe . bu kadar cehalet ..
128bin açtı endeks..
Shortçu katlettiler yine.
Bu fed varken basmayın kardeşim şort mort. İyi yerden giy longunu kafan rahat
Piyasalarda Bugün (İş Yatırım)
Piyasalar 16/06/2020
İkinci dalga mı? Ne dalgası?
İkinci dalga korkusuyla 2.950 desteğini test eden S&P 500 Fed'in şirket tahvil alımlarını yaygınlaştıracağı haberi ile %5'e yakın atak yaparak 3.100 seviyesini geçti. Başkan Trump'ın 1 trilyon dolarlık altyapı paketi ve BOJ'un piyasalara sınırsız likidite sağlayacağı açıklaması da risk iştahını destekledi. Asya borsalarında %3-%4 yükselişle güne başlıyoruz.
Bizim görüşümüzde bir değişiklik yok. Ekonomilerin açılması sürecinde salgında ikinci dalga yaşanması ihtimali çok yüksek. İkinci dalgayla ekonomiyi tamamen kapatarak değil kırılgan kesimi koruyarak savaşılmasını bekliyoruz. Bölgesel kapatmalar ve kısmi seyahat yasakları nedeniyle ekonomide V tipi canlanma riske girebilir. Ancak genişleyici maliye ve para politikaları sayesinde bu süreçte riskli varlıkların prim yapmaya devam etmesini bekliyoruz.
Geçen haftaki satış dalgasında gelişmekte olan ülkelere göre daha iyi performans gösteren Borsa İstanbul'un dünya borsalarındaki yükselişin desteğiyle %2 civarında yükselişle açılmasını bekliyoruz. Endeksin önünde kısa ve orta vadeli direnç olarak 111.500 ve 113.000 seviyeleri öne çıkıyor.
Şirketler cephesinde THY ve EKGYO haberleri öne çıkıyor. Moody's'in THY kredi notunu B3 seviyesine çekmesi hissenin endekse göre performansını baskılayabilir. Emlak GYO'nun son iki haftada yaptığı konut satışları En Çok Önerilenler listemizdeki hisseyi destekliyor.
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.isyatirim.com.tr
dowda ve bistde satış ihtimali daha kuvvetli şimdi.
Sabah kanallar verdi gazı yine xu100 115.000 e kadar yolcu dedi. Dikkatli olmak lazim
10 veya 12 birim nakite 1 birim kontrat olacak şekilde açmak yani viopu kaldıraçsız kullanmak gerçekten çok çok önemli. Bir anda 50-100 kontrat açanları görüyorum eğer hesapta 1 milyon ile bu yapılıyorsa tamam ama eğer full poz ise kısa sürede o sermaye eriyor
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pandemi işi sakat yasaklar başlayacak yine.
3 gün içinde vakalar aynı şekilde devam ederse açık alanlar piknik sahil vs. yasaklanacak.
vaka 2 bini geçerse sokağa çıkma yasağı tekrar gündeme gelecek.
bu arada hdp yürüyüşünü engellemek için 15 ilde belirli günler ( 3-5 vs. ) şehir giriş çıkış yasağı getirilmiştir.
seyahat edecekler bilginiz olsun.
kaldıraçsız işlem yapılırsa batmazsın ama pek çıkmazsın da... harcanan zamana değecek bir para kazanmak için uygun risk yönetimi ile pozisyon almak lazım ama kaldıraçsız işlem yapacaksan spottan al daha iyi... temettü alırsın, zırt pırt değişmesi muhtemel vade farkıyla uğraşmazsın vs vs...
burda işlem yaparken çok extrem koşullarda batmayacak gibi ayarlamak lazım pozisyonu; o da yatırım stratejisine göre 2-3 civarı bir kaldıraç olabilir... pair trade stratejileri elinizi çok daha rahatlatır...
Normal şartlar da xu30 shortuma karşılık
Dolar ve Euro longlarım vardı . Dün almış olduğun karar ile dolar ve Euro longları kapadım ve paylaşmıştım .
Şuan elim de xu30 short ve tübraş hissesi ve nakit pozum var
Şahsen bu bölgede artık jeton atmayı düşünmüyorum
Düşerse mevcut pozisyonum da değerlendirme yaparım
Yok çıkar sada yeni rakam görmem gerekir
Çünkü 2 haftadır ayni rakamlar da zaten oynuyoruz aç kapa tarzı oynadım zaten
Şahsi düşüncem Orta vadeli bu bölgenin tepe olduğu kanısında fikrim değişmedi
Gerek devlet eli gerek tv eli borsalar da düşüşü engellese de buradan mal almayı çok tehlikeli görüyorum
Orta vadeli tepe olarak gördüğüm yer
127/130 bölgesi her rakam
Düzeltmesiz aşşağıdaki boşluklarla yükseliyorsa buyursun yükselsin
Dolar ve Euro’da sattığım fiyatın altına gelirse tekrar long olurum
Endekste en yüksek attığım jetonun fiyatını geçer se tekrar short eklemesi yaparım
Vura kaça oynamaya devam
Gıram hisse almam bu Seviyeden
Alanada neden aldın demem
dowla ayni giden borsamız var.
dowa bakıp iş yapmak lazım.
bizimki çakma borsa
bloomberg tuketiciguven endeksı ucmus resmen... pandemı donemının oncesını bıle gecmış.. ön gösterge olarak önemlidir kanımca..
dowda ilk 24.470 var şimdi.
Dow düşerken mal mal baktık
Şimdi Dow yükselirken global borsalar
Yatırımcı kardeşlerim daha cesur olacaktır
Mala daha güzel girecektir ...
Şahsen pala olacağım gelene gidene alıcı geldikçe şahsen verirdim ..
Borsada amaç zaten alıp üstten satmak değil mi
Turşusunu mu kuracak malın
Vadeli de En yüksek rakam 129.500 idi
Olurda bu rakamı geçer se oyuna dahil olurum
Yeni jeton ile
Cümleten bol kazançlar dilerim .
Düşük yüksek az çok kaldıraç diye bir şey yok. Kaldıraç sabit. Az veya çok teminat var.
Çirkin kadın yoktur az votka vardır.
Olmemis cok sukur. Sevindim.Bence birbirimizle iletisime ihtiyacimiz var. Herkes baglantisini kesmis bireysel takiliyor. Pandemiden cok once basladi bu durum. Umarim uyanisa gecer insanlik. Senin derdin benim derdim, senin mutlulugun benim mutlulugum demeliyiz birbirimize. Duygulandim sabah sabah.
Bol kazanclar herkese.
bu aralar tüik başkanları valiler emniyet müdürleri danışmanlar boyuna atamalar oluyor neden sanıyorsunuz.
abd ekonomi kötü farkında söylüyor da ama para basarak yavaş hissedilmesini sağlamaya çalışıyor.
bizimkilerde aynı taktik lakin bizde ekonomi kötü lafını kaldırmak için bu atamalar yapıldı.
yani bizimkiler zıçtı şimdi de sıvıyorlar
Seçbull ceton atıyon demi?. :he:
emlak 4,700 konut satmış müthiş bilanço gelebilir. Tabi kasayı aselsandaki gibi tırtıklamazlarsa :he:
BEn bunları söyledikçe linç yedim forumda. Sözüm ona üstadlar, kıdemli üyeler vs... hepsi spk kesildi başımıza.
trading budur... tahmin yok strateji var. ne olursa ne yapayım ... ne kadar kazanç için ne kadar kaybı göze alıyorum. başka açık pozisyonum yok ise ; bu kaybım eğer uzun zamandır bu işi yapan profesyonel bir tradersam ana sermayemin % 2 sini maksimum % 3 ünü ( arada çok volatil ortamda % 3 olabilir her zaman olmamalı kesinlikle ) geçmemeli ... eğer bu işe yeni başlamış bi kaç kriz görmemiş , çoklu pozisyon trade etmemiş bir şahıssam '' bütün açık pozisyonlarımın '' stop yerlerinde zararı realize ettiğimdeki potansiyel kaybım ana sermayemin % 1 inden az olmalı ki psikolojim bozulmasın ... bunları check ettin mi pozisyon için tuşa basmadan önce... ancak o zaman kafan rahat eder.... pamuk gibi olursun pozisyon açtığında...
merşi merşi . o lele o lala . pırrrr . samba rumba yavriğğmm ... köz getir seri ...
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarl...mza-2-5876295/
müsait olduğunuzda bir okuyun.
Malmısınız nesiniz isteyen istediğini yazar