Tekeri dönüyeah
Ytd
Printable View
Tekeri dönüyeah
Ytd
Bence dönmüyor..Yada fren yapıyor.
Avrupada oto satışları muazzam bir şekilde düşüyor.
Bunun da tekerine çomak sokuluyor.
Ey Patlak Lastik Speği,
Şeftali çekirdeklerini tek tek sınarken, farkında değilsin ama
belki de var olan, mesleğine geri dönüştesin.
Lan spek çocuğu...iktidarsız herif..amacın ne mal..5.10bin daha lot alacağım diye bağsur olacaksın..ee gel 65e 70e alırsın belki büyük birşey...sen sığırmışın ya..hiç olmadı lotu artırıp temettüyü artırırız...sen bilirsin..65te beklerim spek çocuğu...:cool:
150 Üzerinde sattığı malları aşağı çekip toplama gayretinde..
Bu arada elinde ki malları kaptırmaya devam ediyor.
Geçen sene temettü açıklaması önce yediği bu nane, pahalıya mal oluyor.
Bu senede aynı numaralara yatarsa affetmeyiz.
Geçen sene o kadar kara rağmen, temettü yamuğunu yaparken yönetim, yalnız olmadığını anlıyoruz.
Yani tipik bir içerden öğrenenlerin kolpası..
İtibar diyoruz..
Rahmetliden sonra kaybolan.
Şu rekabet cezası bi gelsinde içimiz ferahlasın.
Bu itibarsızlara yol göstereyim.
Bu sene temettü ödemesinin üstüne yatın.
ve de % 200 bedelli kullandırın, üstelik nominalide 5000 tl yapın.
Bakalım yine tek lot alabilecekmisiniz piyasadan ?
Hatta Oyak gibi gidin, kimsenin hesabını soramayacağı, bir Afrika ülkesinde, muazzam bir yatırım yapın.
Zaten ülkeden ayrılmayı kafaya koymuşsunuz, sizi tutan mı var ?
Bu çapsızlara bu yakışır.
Doğrusunu istersen, 17 milyar borcu biraz bedelli yapıp azaltabilseler diyecem de, bu sermaye ile hiç bir işe yaramaz..
Bu gidişle , temettü ödeyecek bir bilanço da gelmiyecek gibi.. Tamamen içerden haberliler ve götürmek gibi bir niyet
yok..Bu oto piyasası ile götürseler malı kafalarına yerler..
ammaa naz yaptın be spek çocuğuuu...gel işte 65e 70e tüm oto sanayi,japonya lastikçiler birliği,taksimdeki simitçi,kestaneci herkes pusuda bekliyor seni...çünkü sen iktidarsız yeteneksiz bir spek çocuğusun...ha 85 ha 65 satarmı burdan millet a benim icraatsız tahtacım benim..böyle kimse mal vemez..he aşağı inersen bulgurdanda olacaksın onuda biliyorsun..belki 100 120 yaparsan millet lanet okur elindekini kaparsın sonra artık 200 mü olursun tekrar 50yemi gelirsin o sana kalmış...ama böyle bağsur olursun sıka sıka iktidarsız spek çocuğum benim..:cool:
https://i.hizliresim.com/ejkbs5o.gif
https://i.hizliresim.com/b7n70ir.gif
Aşağı gelemez. gelirse, ne alana yarar ne satana..
Bu dünyada ünlü bir söz vardır..
"Never meet the margin Call"
Yani destek ve dirençte "iş" yapma.. Terso gelirsen batarsın..Her iki yönde..
Bırak oynaşsın. Dünya malı işte.
Doğrusu, döksün eteklerindeki taşı bilançoda görelim neden bir türlü silkemiyor.
https://i.hizliresim.com/s3axh2y.gif
Takipteyiz.. El' lerde neler var..
Brisa' yı boku ile başbaşa bırakıp, Tcell de şansımızı denemek üzere yeni bir sayfa açtık.
Alanlar, eğer KY ise da hayrını görsün, büyüklerse , bu kafa ile zaten görmeye niyetleri yok.
Sağ olun "güccükyatırımcı".
Çaya gelmem için, bu resimde kırmızının altına gelmesi gerek. Konjunctür sanırım buna müsait değil bu aralar.
https://r.resimlink.com/N2lxGQ-JoZs.gif
Tcell de hedef bir hayli yukarı. Yada Brisa ciddi berbat durumda.
8 TL ortalama ile taşıdık paçalda 130 üstünde verdik..
Allah bereket versin. Kalanlara daha da fazlasını versin.
Daha da uğramam..
https://i.hizliresim.com/na0iygd.gif
Bu resimden şunu çıkartıyorum..
Tcell 'in yiyicileri , Brisa' nın yiycilerinin yanın da MELEK gibi kalıyorlar..:thumbdown:
Allah gözlerini doyursun.
Ceplerinin doluluğu ile tatmin olamıyorlar..
Bunların "TEKER" her bakımdan PATLAK..
Allah dayananlara yardım etsin.
Japon,
Brisa şirkete sattığı maldan hammadeden vs. sattıklarından, Akbank da Brisa Türkiye'yi kredi, pos vs. mali yönden sövüşlüyordur. Böylelikle %50 - % 50 kırışıyorlardır kazancı, biri mal satıyordur, diğeri para.. Kazan kazan.
Kasada kalan bozuklukları da temettü olarak dağıtıyorlar işte..
Böyledir demiyorum ama tahmin ediyorum.
tahmininize katılmıyorum. zira brisa nın sadece % 12 si halka açık, yani karın zaten çoğunu % 43 şer paylaşıyorlar. oysa akbank daki sahol payı % 40. kısaca brisanın karını akbanka aktarsa yarısını dahi alamayacak. diyelim dediğiniz gibi % 50 şer paylaştılar , % 50 * % 40 = % 20 si sahol ün kasasına girecek. zaten brisa dan doğrudan % 43 giriyor.
bir yandan enflasyon muhasebesi karı düşürürken, diğer yandan bütçe açığını düşürmek için lastik üreticilerine ceza beklentisi brisa fiyatını baskılıyor. üstelik borsa ya para girişi de olmayınca moraller bozuluyor. lakin yollara her sene 1 milyon araç çıktıkça, lastikleri her 5 senede bir değiştirme bilinci arttıkça , sektör olarak önümüzün açık olduğunu bilmenin rahatlığını yaşıyorum.
lastik mi patlak , ülke mi! demokrasi olmayınca , yabancı gelmiyor. para sınırlı olunca hareketler de sınırlı oluyor. speklerin ve işbirlikcisi aracı kurumların bastırması ile açığa satış yasağını kaldırttılar. yabancı gelecekmiş, borsa önündeki engelmiş. hah geldiler... bu durumda ky nin yapabileceği tek şey hissesi üzerine blokaj koymaktır. brisa gibi sınırlı sayıda hisse senedi üzerinde blokaj çok etkili olabilir. dün akşam koydum. zor değil, mkk ya e-devlet şifresi ile girip blokaj koymak 1 dakikalık iş.
Türkiye Otomobilciler Derneği bir manifesto yayınlayarak,
makadam asfalt yapımına son verilmesini bu yüzden,
normalde 5 senede bir değişen lastiklerin 3 senede ömürlerini tükettiği,
yine de, ülkemizde çok kullanılan bu asfalt türünde en iyi Lassa ve Bridgestone lastiklerinin dayandığını
belirterek, bu lastiklerin ülke için bulunmaz bir nimet olduğunu
belirtmişlerdir.
"Patlak Lastik" yakıştırmasının yersiz olduğunu ve gerçeği yansıtmadığınıda
Yazının dibine Not olarak düşmüşlerdir
Saygıyla duyurulur.
Brisa ' yı idare edenlerin derdi para kazanmak falan değil.
Ödenmiş Sermaye 305.116.875
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM KARI/ZARARI 508.139.135
Finansal Borçlar 8.539.697.902
Ticari Borçlar 6.957.476.593
Bu hızla Finansal borcunu anca 15 senede öder.
Çare önce 20 bedelsiz ve sonra 1 bedelli..
Yaparlar mı ? Yol bu, ama o zaman "Offer" çoştarlığı cepten karşılanır..
Yani sürünmeye DEVAM...
https://i.hizliresim.com/3j4pxh6.gif
Ben demiyorum, resim diyor..
Bunların başı büyük BELADA..
Hedef fiyat TA de OBO da, baş yüksekliğince aşağıda..
yani..
bu LASTİK PATLAK...
İzmit fabrikasında üretim faaliyetinin geçici süreyle durdurulması:
İzmit fabrikasında bakım duruşu sebebiyle, 26 Şubat Çarşamba günü saat 00:00'dan 4 Mart Cuma günü saat 23:59'a kadar üretime geçici süreyle ara verilecek.
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Geçerlik Tarihi: İzmit fabrika: 26.03.2025 Çarşamba günü saat 00:00'dan 04.04.2025 Cuma günü saat 23:59'a kadar
Yeniden Faaliyete Başlanacaksa Öngörülen Tarih: İzmit fabrika: 05.04.2025 Cumartesi
Açıklamalar:
İzmit fabrikasında bakım duruşu sebebiyle, 26.03.2025 Çarşamba günü saat 00:00'dan 04.04.2025 Cuma günü saat 23:59'a kadar üretime geçici süreyle ara verilmesine karar verilmiştir. Aksaray fabrikasında üretim devam edecektir.
Özet Bilgi:
2024 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Tarihi, Gündemi ve Ortaklarımızın Davet Edilmesi
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi:Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi:01.01.2024-Hesap Dönemi Bitiş Tarihi:31.12.2024
Karar Tarihi:26.02.2025
Genel Kurul Tarihi:26.03.2025
Genel Kurul Saati:14:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih:25.03.2025
Türkiye İSTANBUL BEŞİKTAŞ Sabancı Center, 4.Levent, 34330 Beşiktaş-İSTANBUL
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığının oluşturulması,
2 - 2024 yılına ait Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi,
3 - 2024 yılına ait Denetçi raporlarının okunması,
4 - 2024 yılına ait finansal tabloların okunması, müzakeresi ve tasdiki,
5 - Faaliyet yılı içinde boşalan Yönetim Kurulu Üyeliklerine artan sürece vazife görmek üzere seçilen üyelerin Genel Kurul'un onayına sunulması,
6 - 2024 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu üyelerinin ibra edilmeleri,
7 - 2024 yılı Kârının kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi,
8 - Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi hakların belirlenmesi,
9 - Denetçinin seçimi,
10 - 2024 yılı içinde yapılan bağış ve yardımlar hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
11 - Şirketin 2025 yılında yapacağı bağışların sınırının belirlenmesi,
12 - Yönetim Kurulu başkan ve üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı muameleleri yapabilmeleri için izin verilmesi,
13 - Dilek ve Temenniler.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri:Kar Payı Dağıtım
Ek Açıklamalar:
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 26 Şubat 2025 tarih ve 2025/06 nolu kararı ile:
Yukarıda yazılı gündem maddelerini görüşerek gerekli kararları almak üzere Şirketimiz ortaklarının Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 26 Mart 2025 Çarşamba günü saat 14:00'de Sabancı Center, 4.Levent, 34330 Beşiktaş-İstanbul adresinde Olağan Genel Kurul Toplantısına davet edilmelerine ve İstanbul Valiliği İl Ticaret Müdürlüğü'nden Bakanlık Temsilcisi istenmesine karar verilmiştir.
sıkıntılı bir senenin ardından bu temettü beklentimi karşıladı. umarım bu sene faizlerin düşmesi ile satışlar artar, daha iyi bilanço görebiliriz.
**manipüle ediyorsunuz?...bilanço fena gelmedi...