Ekonomi bilmeden siyasetçi olunmaz.ekonomi bilmeden hiç birşey yapamazsınız.muteahhitde olamazsınız,bakkal bile.....
Printable View
Ekonomi bilmeden siyasetçi olunmaz.ekonomi bilmeden hiç birşey yapamazsınız.muteahhitde olamazsınız,bakkal bile.....
Böyle bir vergide brüt 12 faizin neti 5.4 olur yani -5.89 faiz demektir bunada parasal zeplinleşme demek doğru olur genişleme çok hafif kalır
Üçlü ya da dörtlü hesaplarda en son faiz oranları hakkında bilgisi olan var mı?
Abank bu konuda fena oranlar vermiyordu. Bu başlıkta da paylaşmuıştım.
Ama bugün verdikleri oranlar dolar % 2,40, TL % 11,25, Avro % 1...Geçen ay dolar % 3 idi...
Faizlerde bankalar MB ndan daha yüksek bir maliyetle kaynak bulabilmelerine karşın bunu mudiye vermeme konusunda sanki baskı altındalar...:)
Bence ekonomiyi iyi bilen siyasetçi olmaz olamaz, zira ekonomiyi iyi bilenler siyesetçilerin aslında mümkün olmayan bir çözümü vaad ettiklerinin farkındadır. Böyle bir şeyin farkında olup ta yine de siyasette olmayı seçmek aslında ancak bencil olanların tercihidir. Ben Türkiye siyasetinde çok uzun bir süredir bencil siyasetçi görmedim.Bencil olduğu iddia edilenler ise gerçekte bencil değil , sadece vaad ettikleri çözümün gerçekçiliğine ve mümkün olduğuna inananlardır.
Yapabileceklerini kendi ağızlarıyla söylüyorlar daha ne olsun ancak bu kadar dürüst olunabilir.Sonra kimse aaa! nasıl oldu falan demesin , herkes layığı neyse onu yaşayacaktır, ne ektiyse onu biçecektir ,yalnız işin acı tarafı bu işler olurken kurunun yanında tedbirsiz yaşlar `da yanacaktır.
Yeni anayasada, bankadaki hesaplara el konulacak mı?
Yeni anayasa ile bankadaki hesaplar dondurulabilir, kişi ve kuruluşların mal varlıklarına el konabilir mi? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu cevapladı.
15:464 Nisan 2017
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...ak-mi-1774362/
Avusturya da neden siyasetçiler hadi faiz insin demiyor.para basalim demiyor.Ekonominin kuralları ni uyuyor ve uyguluyorlar.
Ben gerek olup olmadığını değilde Avusturya ekonomi ünv.en iyilerinin bulunduğu bir ülke.bizdeki gibi 0 olsun demez siyasetçileri.o kültüre ve bilgiye sahiptir ler.
Nüfus az , eğitimli insan profili yüksek, katma değer fazla, böylece toplam nüfustaki niteliksiz insan sayısı da epey azalıyor. Eh birde bu kadar az insana yığınla turist akın ediyor. Milli Hasıla çok yüksek çıkıyor, bunu az kişiye bölünce refah oluşuyor. Ama bu orada da siyasetçilerin topluma gerçekleşemeyecek çözümler sundukları gerçeğini pek değiştirmiyor. Konu bu sefer ekonomik hedeflerin yakalanması değil , şu anki refahın kaybedilmemesi ile ilgili vaatler oluyor. Ve bu vaatlerde uzun vadede gerçekçi değil. Yani siyasetçi her yerde aynı.
Yapı kredi temdit tl 500k 12.20
yapı kredi temdit $ 100k 3.00
akbank temdit tl 500k 12,50
akbank temdit $ 100k 3,20
Mevduat yerine tahvil ve bono da kullanabiliriz. Benim banka %10,25 vadeli yaptigi icin gene deneme amacli 12gun kalmis %11.17 veren bir tahvil aldim cok cok ufak bi mebla da..
%10,25 vadeli ile net getiri %8.71
%11,17 tahvil ile net getiri %10,05
Vadeli pesinde kosanlara duyurulur... (12 gunde isterse %50 olsun faizi hehe kapanisa cok yakin oldugu icin %10,05 garanti..
Çok önemli bir haber.....
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK üyesi Aysan istifa etti.
Acaba faiz artışına karşı olduğu için mi yoksa desteklediği için mi istifa etti, bu çok önemli.
Başka bilgi alabilen var mı?
AKBANK tan gelen SMS bilgisi...........
Degerli musterimiz, vadeli mevduat hesaplarindan vadesi dolmadan kismi para cekimine imkan veren uygulamamizda 06/05/2017 itibari ile degisiklik yapilacaktir. 06/05/2017 tarihinden itibaren acilacak veya temdit edecek vadeli mevduat hesaplarinizda vade suresi dolmadan para cekmek istediginizde mevzuattan kaynaklanan hukumler sakli kalmak kaydiyla, ilgili hesabinizin tamami soz konusu donem icin faiz kazanma ozelligini yitirecektir. 06/05/2017'den sonra acilacak veya temdit edilecek hesaplarinizda vade ve tutarinizi belirlerken bu degisikligi gozonunde bulundurmanizi rica ederiz.
Saygilarimizla
Yahu tl de negatif faiz var şuan, enflasyon da artıyor artık her ay
dolarda tl karşısında sürekli artıyor buna karşın dolar faizide artıyor.
Şimdi kim tl mevduatı yapsın ki bu ortamda akıl var mantık var. Ben yapmam.
Vadeli mevduat ile bono/tahvil faiz karsilastirmalari..
mevduat %10.00 ise bono/tahvil % 9.44 en az olmalidir
mevduat %11.00 ise bono/tahvil %10.39 en az olmalidir
mevduat %12.00 ise bono/tahvil %11.33 en az olmalidir
mevduat %13.50 ise bono/tahvil %12.75 en az olmalidir
bono/tahvil %10.00 ise mevduat %10.59 en az olmalidir
bono/tahvil %11.00 ise mevduat %11.65 en az olmalidir
bono/tahvil %12.00 ise mevduat %12.71 en az olmalidir
bono/tahvil %13.50 ise mevduat %14.29 en az olmalidir
merhaba arkadaşlar,
icbc banktan mevduat dönüşü oranlar hakkında bilgisi olan varmı.Dönüşe 12.50 en üst oran verdiler.yeni müşteri oranları ise 13.
ISIN KODU: TRSGRAN41718
VADE : 17/04/2017
BİRİM SATIŞ FİYATI : 99,634 TL
NOMİNAL TUTAR: 301,00 TL
FAİZ ORANI : 11,17 %
IHR.KURUM : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
Bugünkü Satış Değeri
299,85
Maliyet
299,90
ALIŞ 99,6180
SATIŞ 99,6340
ALIŞ FAİZ (%) % 11,66
SATIŞ FAİZ (%) % 11,17 (hesabi buna gore yapmistim zaten) %10.05 net getiri
ek maliyet 0.045 lira
Bakalim neticeyi gorelim....
Ayni gun öglene de kalmaz faiz %25
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiba 3.75
Burgan 3.90
Odea 3.60
Akbank 3.20
Finansbak 3.25
Garanti 3
Vakıfbank 3.25
Teb 2.75
Ing 3.25 (şube)
Bugünün oranları, sürekli güncel oran aliyorum aldığım dolarları faize koyuyorum tl mevduat devri bitmiştir.
Bende şimdi aynı şeyi söyleyecektim. Belirli bir noktadan sonra sermaye kontrolü başlayabilir, o yüzden faizi %25 e çıkarmak yerine sermaye kontrolüne gidilebilir. Ya da enflasyon parasal genişleme ile zaten %60 olmuştur sen %25 faiz alırsın, ne anladım ben o zaman o faizden?
Eskiden ekonomi haberlerini nereye yatırım yapabilirim maksadıyla takip ederdim şimdi ise adeta korku filmi izler gibi büyük bir stres içinde kalbim çarparak takip ediyorum
Ali Tezelin tweetlerine bir bakınız derim :
https://twitter.com/tezelali