7.80-8.50 arası gider gelir .
Şimdilik siyaset kanadı alt perdeden Bıdene cevap verdi ,
Rte nin bugun veya önümüzdeki grup toplantısında yapacağı konuşma tonu doların yönünü belirler.
Printable View
Yine anlamsız bir yükseliş , benim tüyler diken diken yine , ulen ne borsa be gözü hep yukarda...
hiç birisi olmayabilir.. 8-8.50 arasında yataya sarabilir bir kaç ay.. şartlanmak yanlış.. ikisinden birisi diye bir şey yok, her zaman bir alternatif daha vardır.. o da yatay takılmak mı dersin..hahaha..ekşi sözlük başlığı gibi.. "şiirleri dolara uyarlamak" başlığı açmak lazım..
evet ...8.00- 8.50 arasında dolanırsa da mümkün..ama sonunda bu aralığı kıracaktır....2 ay mı 5 ay mı?
Yonca ve bıst le ilgili graflar soruluyor özlden,
Hafta sonu koyacaktım yalnız, sayfalar çok hızlı ilerledi malum muhabbetlerden ,
Soranlarda sağ olsun arka sayfalarda kaldığında bakmak yerine , yine özelden soruyorlar herkese yazamadığım için burada toplu msj geçiyorum.
Teknik olarak Mayıs 10-15 kadar 1310-1440 bandı arasında testere li hareketler beklentim , tepeden bir daha aşağı dışarısı ile beraber.
Şuanki stratejim bu yönde bilanço öncesi hareket olarak .
Benco,H4 çanaktan salıyor...
Günlükte 3 lü tümsekten salıyor....
Yonca 7.11 üzeri 7.45-50 bandına hareket beklentim mevcut.
spot 1430. vadeli ve opsiyon pozlarımın ağırlığını 135 - 155 arasında kalacakmış gibi ayarladım, geçişlerimi bitirmek üzereyim haziran vadeye. 1 standart sapma %25 volatilitede (son 2 ayda bu seviyelere arttı) yaklaşık 13-14 bin puan yapar, yani aşağıda 1290, yukarıda 1570.. bu limitlerde kaldığında volatilite dalgaları benden yana olur. .limit aşımları ise ekstra önlemler gerektirecek ama bant yüksek, geçen ay gibi taban veya tavan olmadığı sürece pek sıkıntı olmaz.
bloombergte bitcoin nedir nasıl işlem yapılır konulu program yapıyorlar. vallahi bu millet eğitilmez.
15.00 dan sonra görüşürüz.
Endeks dolar bazında diplerde iken hisse almayan vatandaş gider coin alır.
Uzun vadeli sağlam karı istemiyorlar...
Hemen zengunluk istiyorlar...O zaman iş TOSUN PAŞAlara düşüyor.:)
Aslında pay vadelide güzel bir sistem var. Bankalar veya tüpraş sat, gözünü kapat bu eşekler dışında bir hisse seç, 1 brim gözünü kapatarak seçtiğin hisseyi long ac, 1 birimde esseklerden birini shortla temiz kazanç. Endeks yukarı giderse zaten gözünü kapatarak seçtiğin hisse daha yukarı gider, endeks düşerse eşekler daha çok düşer.
Öyle tabi dee..
O zaman uzun vade demiyeceksin..
ykbnk topiğinde 2018 de 2.2 2.3 tl lerde iken milletle papaz oldum..
Bankalardan bi cacık olmaz dedik diye..
O zaman oralarda 2 tl temettü!! alacağını iddia eden gaz şahıs lar vardı..
Geçen süre 3 sene
ykbnk hala 2 tl..
Ama dolar 4 yerine 8 tl artık..
Benzerini 2 sene evvel tuprs topiğinde de yaşadık..140 150 lerden herkese tup aldıranların hiç birisi 70 80 lerde alın demiyor..
Uzun vade ve temettü yatırımı bahane patron bazlı fiyat hareketleri şahanedir bizim borsamızda..
Bu patronlara birde tvf eklendi son senelerde..
Karax abi kazanmanın formülünü bulmuşun, kimseye söyleme pala duymasın yoksa sistemi değüştürür, kasık kasık topladığını ansızın kepceyle geri alıverür :)
Her tahta dolar bazlı bakılmaz ,
Endeks kısa vade TL olarak , trend olarak dolar bazlı bakılır.
Örnek vereyim Eregl kısa vade tl olarak treda ettik 2.05 dolar bazlı kırılımı ile graf ve trend dolar bazlı ya döndü.
Birazdan endeks hareketini koyacam dolar bazlı.
ziraat yatırımdan işlem yapabilen var mı acaba,tüm emirleri 27 nisan tarihli giriyor
bugün al-sat yaptırmıyor.
1 saattir müşteri hizmetleri de teli açmıyor,bekletiyor
Onların da zamanı gelecek..
Hisseler döngüler halinde hareket ederler..
Tuprs 140 larda gezerken petkm 3 tl lerde sürünmekle meşgul idi..
Petkm de satın çıkıncılar , tup de de buralardan uzun vade alıyorumcular vardı..
Sonuç malum..Her iki ekip de ortadan kayboldu...
Petkm i 2018 martında sattılar 2020 martında pandemi dibinden aldılar..
Tuprs 2019 ekiminde satmaya başladılar..
2021 yaz sonu son bahar gibi girişebilirler diye düşünüyorum..
Halkb davası ABD de öyle yada böyle sonuçlansın banka rallisi yaşarız ..
O zaman da bi bakarsın eregl ye vermişler falan.
SON DAKİKA
Son dakika...
Kovid-19 aşısı Sputnik V’nin
Türkiye’de üretimi için anlaşma sağlandı
https://www.hurriyet.com.tr/amp/duny...landi-41797141
-///
Dengeleri değiştirecek bir olay bu
Hem ülkemiz hem de İlaç ve bio şirketlerimiz için devrim gibi bir adım..
Aşı işinde bu teknolojiyi ve üretimi almamız ülkemiz için de büyük başarı..
Çin aşısı , Biontech aşısı
Ve Rus aşısı dünyada yapılan en çok
3 aşı çünkü
bizim piyasa trade piyasası da değil, hiç bulaşılmaması gereken bir ülkenin piyasası. bu nedenle yabancı oranı gittikçe azalıyor.
yükseliş piyasasında, sıra banka ve holdinglere gelmişken, bir gece merkez bankası başkanı görevden alınırsa, ne yapabilirsin? ekonomi de orta vadeli dahi tutarlı bir politika yoksa, kazanmak tamamen şansa kalmış.
havayolları da hacimsiz yükselişe katılınca kafam iyice karıştı. yön duygum iyice kayboldu. hangisi yalan söylüyor?
en iyisi bugün hiçbir işlem yapmamak.
Kmh faizleri artmış. 1,98 olmuş.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
https://i.resmim.net/Qfetk.png
2 li aylık dip le beraber kanal içinde treda edilen bölge.
1.78 üzeri tamamen trende döner.
gece 23 :00 de kapanış çok farklı olabilir,
reis akşam çıkıp eyt çekebilir
https://i.hizliresim.com/cvvoyv.PNG
çanak-kulp hedefi 1380
acaba buraya kadar mı?neyse ben poz. kapattım..bana yeter..DİZ-OMUZ MESELESİ..
MENDEBUR SOL TARAFTA -185 MİL. İLE SATICILI..(bofa)
yoksa hedefe kadar beklenirdi..