https://www.youtube.com/watch?v=T1Co32bmmRw
Printable View
Lyudmila Mihaylovna Pavliçenko. 2. Dünya Savaşında Sovyet Kadın keskin nişancı. Lakabı, Bayan Ölüm. Tarihteki en başarılı kadın keskin nişancıdır, 309 Alman askerini öldürmüştür.
https://www.youtube.com/watch?v=fuPX8mjeb-E
Alıntı:
Hayri Kozanoğlu
@HayriKozanoglu
Stagflasyon Senaryosu :
1 Hızlı faiz indirimleri sonucu;döviz kurunun sıçraması,ardından enflasyondaki yükselişle birlikte,2021 sonunda bireylerin enflasyondan korunma içgüdüsüyle tüketimlerini öne çekme eğilimi güçlendi.
Alıntı:
2 Bu olguyu gerek vadesiz mevduatların azalmasından,gerekse de,başta kredi kartı harcamaları,bireysel kredilerin artışından gözlemliyoruz.
Alıntı:
3 Aynı şekilde ticari kredi faizlerinin enflasyonun altında kalması şirketlerin borçlanmasını kamçıladı.Bu sayede firmalar yüksek enflasyon ortamında çalışma sermayelerini güçlendirmeye yöneldiler.
Alıntı:
4 Böylece 2021 son çeyrek büyümesi iç talep ve ihracat çekişli olarak yüksek açıklanacak.Bu da %10’un üzeri büyüme propagandasını tetikleyecek.
Alıntı:
5 2022 başında,sade asgari ücret değil belirgin maaş artışları insanların eline daha fazla nakit geçmesini sağlayacak.”Para aldanması” denen bu olgu kaynaklı yılın ilk 1-2 ayında talep güçlü seyredecek.
Alıntı:
6 Faiz,kur,enflasyon sarmalının yarattığı belirsizlik sonucu,2022’de yatırımlar tamamen duracak.Yılın devamında iç talebin zayıflayacağı beklentisi de yatırım eğilimine fren yaptıracak.
Alıntı:
7 Özellikle %80’e varan üretici fiyat artışının tüketim maddelerine de yansıması ve 2022 başındaki elektrik,doğalgaz benzeri zamlar sonucu yılın ilk çeyreğinde enflasyon %50’yi geçecek.
Alıntı:
8 Sade yurttaşın satın alma hücü günden güne aşınacak.Böylece aileler gelirlerinin çok büyük kısmını faturaları ödemeye,gıdaya ve kiraya ayıracak.
Alıntı:
9 Yüz yüze çalışmak zorunda olan sağlık,enerji,gıda benzeri yaşamsal sektörlerde istihdam edilenler için bunun üzerine bir de ulaştırma eklenecek.
Alıntı:
10 Dar gelirliler,zamanla orta gelirliler, tüketimlerini tamamen zorunlu harcamalarla sınırlandıracak.Bu da en fazla hizmetler sektörünü vuracak.
Alıntı:
11 Hizmetlerde işyeri kapanmaları,işten çıkarmalar,geç ve eksik ücret ödeme pratikleri yaygınlaşacak.Lokanta,kafe,spor ve bakım salonu,özel sağlık ve eğitim hizmetleri durgunluktan özellikle nasibini alacak.
Alıntı:
12 Kamu bütçesi,talebin zayıflamasıyla başta ithalat vergisi,ÖTV ve KDV gibi dolaylı vergi gelirlerinin düşmesi,yoksulluğun yaygınlaşması sonucu sosyal harcamaların zorunlu artışı gibi nedenlerle büyük açıklar verecek.
Alıntı:
13 Büyük olasılıkla, kur korumalı mevduat hesaplarının kur farkı ödemeleriyle bütçe açığı daha da büyüyecek.
Alıntı:
14 Düşük faiz zorlamasının devamı halinde, kamu borçlanma maliyetlerinin yükselmesinin etkisiyle kamu maliyesi daha da bozulacak.
Alıntı:
15 Politika faizinin enflasyonun çok altında tutulması,halkın cebinden finans kapitale kaynak aktarılması saçmalığının sürmesi anlamına gelecek.
Alıntı:
16 Başta Amerikan FED’in faiz artırımları,küresel faiz oranlarının yükselmesiyle,yükselen ülkeler tabir edilen Türkiye benzeri ülkelerin yerel paraları basınç altında kalacak.
Alıntı:
17 Merkez Bankası politika faizinde keskin artışlar yapılmadığı takdirde,TL’nin değer kaybı hızlanacak.Bu da haliyle enflasyonu bir kademe daha yukarı çekecek.
Alıntı:
18 2022’de muhtemelen küresel büyümenin,dolayısıyla Türkiye’nin başlıca ihracat pazarı Avrupa büyümesinin yavaşlamasıyla,ihraç ürünlerine talep gerileyecek.
Alıntı:
19 Gerek küresel talep düşüşü sonucu, gerekse de arz yönlü aksaklıkların giderilmesiyle,ihraç ürünü fiyatları da hız kesecek.Döviz kuru avantajına karşın,ihracatta rekorlardan söz edilemeyecek.
Alıntı:
20 İç talebin zayıflığı nedeniyle cari açık sorunu yaşanmasa da,daha büyük zorluk mevcut dış borçların döndürülmesinde yaşanacak.
Alıntı:
21 Muhtemelen borç çevirme oranı düşecek,yenilenen krediler de şu anki CDS primleri ve euro tahvil faizleri göz önüne alınırsa iyice maliyetli hale gelecek.
Alıntı:
22 Kamu maliyesi gerek dış borçların servis maliyeti,gerekse dövize endeksi iç borçların faturasının kabarması nedeniyle örselenecek.Lira cinsinden iç borç faizlerinin yüksekliği de tuzu biberi olacak.
Alıntı:
23 Düzen muhalefeti ve iş çevrelerinin IMF’den medet umma,bir kemer sıkma programını çare gösterme eğilimi güçlenecek.
Alıntı:
24 Bu konjonktürde sol,kamucu,emek eksenli alternatif bir ekonomi programının önemi artacak.Ancak böyle bir programın halka mal edilmesi örgütlenme başarısına bağlı olacak.
.................................................. ..............................................Alıntı:
25 Tüm bu etmenler sonucu Türkiye ekonomisi,durgunluk içerisinde enflasyon anlamına gelen stagflasyona girecek.İşsizlik,yoksulluk,memnuniyetsizlik yaygınlaşacak.Böylelikle Erdoğan’ın ülkeyi elverişli koşullarda seçime götürmesi olasılığı tamamen ortadan kalkacak.
Güncel jeopolitiğin dışında bir de TARİHSEL JEOPOLİTİK var.
Güncel jeopolitik gereği Rusya ile çıkarlarımız zaman zaman uyuşabilir.
Ama TARİHSEL JEOPOLİTİK, Rusya'nın tarihteki tüm kazanımlarını, Türklere karşı elde ettiği zaferler sonucu sağladığını gösterir.
Bunu unutmayalım.
Haber Report
@HaberReport
· 20d
Doğalgazın sıcak bölgelerde daha pahalı, soğuk bölgelerde daha ucuz olmasına ilişkin yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
ABD'nin İlk Türk Asıllı Belediye Başkanı Kur'an'a El Basıp Yemin Ederek Göreve Başladı.
https://i.hizliresim.com/1twxg5n.jpg
Financial Times
@FT
Kazakhstan’s former intelligence chief arrested on suspicion of treason.
https://www.ft.com/content/3ac83202-...8-5e25549ddab3
Alıntı:
Karim Massimov was a close ally of Nursultan Nazarbayev, Kazakhstan’s long-serving first post-Soviet president © REUTERS
Abdullah Başcı
@abdullahbasci
·
1 sa
Konya Erdoğan’a sırtını döndü.
1. Erdoğan’ın konuşması kalabalık oluşsun diye dakikalarca ertelendi.
2. Konya düşük katılımıyla Erdoğan’a “Bu iş böyle gitmez” dedi.
3. Erdoğan siyasi kariyerinin en kısa konuşmalarından birini Konya’da yaptı. 15 dakika.
Eh be morukçum nerdesin be ya????Alıntı:
24-07-2017, 19:12#1707Moruk Moruk is offline
Platin Üye
Duhul
Jul 2017
Gönderi
14,446
Profosör un teki kayiga biner
Kurekciyle sohbete dalarlar
Prof sorar hidrodinamik entropi biliyogun? Yok
Uy gitti hayatın üçte biri
Ya kuvantum fisikisi? Yoh
Uyy gitti üçte ikisi
O esnada fırtına kopar
Kurekci sorar
Sayın Prof yüzme biliyogun?
Ses çıkmaz çıt çıkmaz
Kurekci der ki vre gafil vre sefil vre kuffar
Benlen dalga geciyodun
Aha gitti senin hayatın 3 te 3 u
1.sınıf demokrasiyi getireceğiz.
Kılısdaroglu
https://youtu.be/Dkmsx34A69k
Louis Armstrong, Sidney Poitier & Paul Newman... Paris Blues 1961
Ak Parti adayı kim olacak?
Hulusi agam diyen var.
45-55 yaş arası biri olabilebilir mi?
https://i.hizliresim.com/5439vse.jpg
Hulusi ağam iyi guzel de yaştan kaybediyor.
Enerji bakanı fatih dönmez devletin icinden geliyor.
Iddiali isim de değil.
Niye o olmasın..?
https://www.youtube.com/watch?v=MYu92pkLoJs
Hulusi Ağam çok dinç. Hanımı iyi takip ediyor. Bu işlerde dış dinamik belirleyicidir.
https://i.hizliresim.com/4yurspw.jpeg
Sadece Turkiye degil, butun dunyada aynidir. Yukaridaki genci, Çin Devletinin başına Çin Derin Devleti ya da Muesses nizami mı getirdi?
Çin Ulusal Çıkarlarını düşünen insanlar böyle birini devletin başına getirirler mi?
Su uyur, Hulusi Akar...
Alıntı:
CHP Türkiye Bayrağı
@herkesicinCHP
· 2s
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu: “Bir kız öğrenci bana dedi ki; ‘Annem öldüğünde ağlamayan babam, dereceye giren kızı sözlüde elenince ağladı...’ Ben bunu içime sindiremiyorum, siz sindirebilir misiniz Allah aşkına? Onun hakkını savunmayayım da kimin hakkını savunayım ben?”
Alıntı:
Prof.Dr. Kemal Üçüncü
@profkemalucuncu
Bunu yaparak iktidar değişince bize de böyle muamele edine gerekçe hazırlıyorlar: O zaman zırlamayacaksın
..................................................Alıntı:
şükrü yıldız
@sukruyildiz05
·
6d
@profkemalucuncu
adlı kişiye yanıt olarak
Belediye binlerce eleman aldı. Hangi kritere göre. İnsanlar yaşıyor ve görüyor. Uygulamada görsem saygı duyardım ama fark yok. Yarında olmaz
Rus devlet ajansı Sputnik’in Farsçası şöyle diyor:
‘Kazakistan, Amerikan Pantürkizminin ilk kurbanı’
Bir diğer Rus kaynakta şöyle yazıyor:
‘Türkiye merkezli milliyetçiler Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden inşa etmeye çalışıyor.’
Alıntı:
Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
Rusya'nın hem Ukrayna, hem Suriye, hem Libya, hemi de Kazakistan'da at oynatacak gücü yok.
Abd'nin çıktığı yerlerde boşluklar oluşuyor.
Alıntı:
İngiltere Genelkurmay Başkanı Tony Radakin, Rusya'nın artan askeri gücüyle rekabet edebilmek için hipersonik füzeler geliştirmeyi planladıklarını ifade etti.
En son büle yazdıydım...Blinken de büle demiş:Alıntı:
Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
Şeytana can veren Allahım, İngiliz'e ne gerek vardı? Madem İngiliz'i yaratacaktın, şeytanın ne günahı vardı?
Alıntı:
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, görüşmeler öncesinde Rusya’yı uyardı: “Ukrayna'ya karşı saldırganlığını tekrarlarsa, Rusya büyük sonuçlardan biriyle yüzleşir. Başkan Putin'in hangi yolu seçmeye hazır olduğunu görmek üzereyiz.”
https://www.newsbreak.gr/amyna/28459...ntentdiscovery
Yunan'ın kendi memleketini işgal ettirdiğini, bunda bizim özellikle de Hulusi Ağamın payı olduğunu yazmıştım. Yani biz Yunan'ı Abd'nin kucağına oturttuk.
Hulusi Ağam bugün yine tvlerde konuşup durupdurudu.
F 16 BLOK 70 uçakları için ABD ile toplantı yapılacağını söylüyordu.
Ahaa işte buraya yazıyorum. ABD o F 16'ları verecek.
Yukarıdaki linkte şöyle diyormuş:
Alıntı:
Yunan medyası | Newsbreak | ABD, imzaladığımız anlaşmaya rağmen EastMed Gaz Boru Hattının tabutuna çiviyi çakıp mezar taşını dikti.Mutlak ihanet!
ABD'den, Yunanistan'ın pozisyonlarını zayıflatan ve Türk tezini benimseyen yeni bir akıl yürütme çizgisi.
Alıntı:
ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye, Yunanistan ve İsrail'e gönderdikleri ve sızdırılan bir yazıya göre, ekonomik ve ticari verilerin yanı sıra bu boru hattı fikrinin Doğu Akdeniz'de bir gerilim kaynağı olduğunu belirterek Türkiye ile gerilim istemediğini belirtti.
Alıntı:
Bu, ülkemiz için feci bir gelişmedir ve ulusumuzun bu konuya verdiği öneme rağmen, bu boru hattı üzerinde çalışmaya devam edilmesinin en ufak bir garantisi yoktur.
ABD, açıkça Türkiye'nin rızası olmadan bu projenin yürürlüğe geçemeyeceğini savunuyor.
Alıntı:
Bu boru hattı, son on yılda Yunan dış politikasının en büyük başarısıydı. Bu boru hattı ile Yunanistan, hayatta kalmamız için varoluşsal öneme sahip iki şeyi başarmıştı: Kıbrıs ve Yunanistan'ı yani Helenizmi yükseltirken Türkiye'yi dünya enerji haritasından silmişti.
Alıntı:
Yunanistan'ın,hiçbir şey talep etmeden her şeyi ABD'ye bıraktığı bir anlaşmanın imzalanmasından birkaç ay sonra ihanetin büyüklüğünü anlıyoruz.Ama şimdi,hem bir şey elde edemiyoruz hem de jeopolitik satranç tahtasında sahip olduğumuz en önemli silahı da kaybediyoruz: Eastmed.
Ülkelerini işgal ettirdi salaklar...Alıntı:
Bu gelişme, büyük bir ulusal yenilgidir. Yunanistan, ABD'nin strateji değişikliğini gözden geçirmesi, varılan anlaşmaya geri dönülmesi ve boru hattının inşasını aktif desteklemesi için elindeki tüm baskı kaldıraçlarını kullanmalıdır.
Çok geç. Ülkeniz artık bir ABD toprağı.
Dedeağaçta gaz var be ya... Her türlü döşeriz...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Irak’ta yeni parlamentonun ilk oturumu başladı
Irak’ta 10 Ekim de erken seçimler yapıldı ve şimdiye kadar hükümet kurulamadı
sadr gurubu Beyaz kefen giyerek meclise geldi .Seçimlerde en çok oyu İran karşıtı Şii sadr kazanmıştı
Bügünki oturumda Sünni meclis başkanı seçilecek
https://artigercek.com/haberler/anka...irisina-ugradi
Alıntı:
Ankara’da 3 Kürt genç 30 kişilik ülkücü grubun saldırısına uğradı
Aralarında daha önce faşist saldırılarıyla gündeme gelen İsa Kök’ün de bulunduğu ülkücü bir grup, 3 Kürt gence saldırdı. 30 kişilik grup polis merkezi önünde saldırıyı sürdürdü.
Twiter alemi acayip be ya...Alıntı:
Fem Chlamydia (duyar kasıyorum)
@tultulp69
·
1 sa
Isa balık burcudur Muhammed de koç diyorum??
Çok geç kalındı. Bu sezon kaybedildi, gelecek sezon da olmaz.Alıntı:
#SONDAKİKA
Galatasaray'da Fatih Terim ile yollar ayrıldı.
Muthis hstunlar var...[emoji39]SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her şey çok acayip.Alıntı:
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev:
"Yabancı Teröristler gece gelerek morgdan arkadaşlarını kaçırdılar, böylelikle iz bırakmamaya çalşıyorlar"
Bulursun ama az gosterip 5 dolara ozel uyelik istiyorlar. Modern sey iste.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twitterda hintli kari kovalamaya basladi galiba[emoji16] Koca gotlu hintli karilar iyyy...
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.youtube.com/watch?v=FaONbK4BbfY
Sonuna kadar izleyemedim...Alıntı:
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, cemaat yurduna mahkum edildiğini ve koşullara dayanamadığını anlattığı bir videoyu paylaşarak intihar etti.
https://i.hizliresim.com/8wdqj2x.jpgAlıntı:
aysima
@aysimakaraa
·
2s
bugun sabah saatlerinde intihar eden enes kara benim yakin arkadasim onunla ilgili flood yapmak istiyorum
#fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
2s
bu sabah buyuk ihtimal intihar etmeden hemen once bana bu linki gondermisti ancak ben cok gec bakabildim #fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
2s
videoda kisaca aile baskisi, gelecek kaygisi, mobbing ve artik hicbir seye hevesi olmamasindan bahsediyor
https://i.hizliresim.com/q7d2hb9.jpg
https://i.hizliresim.com/5fyrkbg.jpg
Alıntı:
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
enes intihar videosunda son 3 yildir islama inanmadigini ateist oldugunu soyluyor acikcasi ben bunu bilmiyordum ama bu tarz seyleri konusurduk islami sorgulardi ama acikca inanmadigini soylememisti #fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
tip 2. sinif ogrencisiydi ve ailesi cemaat yurduna yazdirmisti kendisi defalarca istemedigini soylemesine ragmen. ailesi cok dindar olsugu icin ve tepkilerinden korktugu icin inanmadigini soylemeye cesaret edememis #fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
musluman olmamasina ragmen yurtta 5 vakit namaz kilmak ve dini kitaplari okumak zorundaydi ama bunu bilmiyorlardi kendi icinde yasadi her seyi bu onun icin gercekten cok buyuk bir yuk olmaya baslamis #fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
henuz 20 yasinda tip 2. sinif ogrencisiydi ama doktorlara yapilan mobbing onu o kadar bunaltiyordu ki bunu bana da anlatiyordu icinde doktor olma hevesi yoktu istemeyerek okuyordu ama dersleri vermek icin de elinden geleni yapmasina ragmen olmadi #fütıpölüyor
Alıntı:
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
60 ortalamayla geciliyor ama enesin ortalamasi 25 civariydi derslerin agir olmasinin yani sira bu psikolojide olmasi onu gunden gune yiyip bitirdi #fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
intihar yeni aklina gelen bir sey de degildi bunu dusunuyormus zaten son noktaya gelmis olmali ki artik kendi canina kiydi 20 yasinda bir genc gencliginin baharinda en guzel yaslarinda olmasi gerekirken cokmus bir psikolojiyle canina kiydi!!! #fütıpölüyor
Korku ve Yalan İmparatorluğu...Düzeni sürdürebilmek için, insanoğlunun en kadim duygusu korku kullanılır.Alıntı:
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
biraz enesten bahsetmek istiyorum #fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
kendisi simdiye kadar tanidigim en iyi en temiz kalpli insanlardan biri kin tutmaz kimseye zarari olmazdi cok iyi bir arkadasti #fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
ama maalesef ki zarari kendisine veriyormus bunca zaman kendi kendini yiyip bitirmis ve son noktaya ulasmis cok cok uzgunum keske kurtarabilseydik aramizdan ayrilan keske enes olmasaydi keske yasama tutunsaydi #fütıpölüyor
aysima
@aysimakaraa
·
1 sa
enesin bana attigi linki paylasmak istiyorum cunku videoda bunun gizli kalmasini istemedigini soylemisti lutfen yayalim herkesin gormesini saglayalim #fütıpölüyor
https://disk.yandex.com.tr/d/Kcfiu1xgqoqgFg
Çeşitleri vardır. Gelecek korkusu belki de en etkilisidir.
Yıkılmak üzere, sakın böyle bir şey yapmayınız.
Bu dunyada kadin varken cekilip gidilmez...Evliysen o baska... Fu.. fu.. body yapacan bir tane.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.