Hayırlı olsun hocam..
Printable View
Hayırlı olsun hocam..
Sattıklarınızı alttan yerine koyarsınız. Bir hindu bir Yahudi ve gözünü para hırsı bürümüş bir sakallı bir araya gelirse yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Siz asıl filmi paynet satışından vazgeçtik veya uygun alıcı çıkmadı haberi gelirse o zaman görün.
Sn. Adorable cesaretleri var ise bu mal yıkma işini Paynet haberini açıkladıktan sonra yapsınlar. Bu yapılan mal yıkma olayı değil, tam aksine mal toplama olayı. Kendi aralarında aracı kurumları, fonları kullanarak mal toplamaya tüm hırsları ile devam ediyorlar. Tabi bunu yaparken arada 3-5 bin lot mal kaptırıyor olabilirler fakat topladıklarının yanında bu kaptırılan devede kulak kalır. O kaptırdıklarını zaten ileride tekrar geri alabileceklerinden eminler.
Paynet satışından vazgeçtik veya alıcı çıkmadı demeleri için bu kadar süre harcamazlardı. Yılbaşında ilk bilgiyi verdiler, nerdeyse yılın sonu geldi. Arada yalandan da olsa “olumlu gidiyor” diye bir açıklama yapıldı. Tam aksine ben alıcının çoktan belli olduğunu, şartların bile anlaşıldığını fakat son çeyrek bilançosuna bu işi yansıtmak adına açıklamayı ertelediklerini düşünüyorum. Dün belirttiğim gibi Dümenci Başı öyle veya böyle bu Paynet yükünü alıcının beklediği limana bırakacak ve işler tersine dönecek. Çok zamanları kalmadı, bu baskının şiddetide bunun bir noktada kanıtı.
YTD.
Allah sağlık sıhhat verirse paynet haberinde hepimiz burada olacağız. O zaman kimin haklı olduğunu belli olur
tebrikler ne yapıp edip yine eksi kapatmayı başardılar..
https://resmim.net/cdn/2022/09/09/ikRai.png
https://resmim.net/cdn/2022/09/09/ik5iF.png
Grafikler günlüktür. uzak ve yakın çekim. eğer sarı trend kırıldıysa alttaki kırmızı trend destek olacaktır. Rakamsal olarak 12.94 kırılırsa 12.54 destek olacak.
nasıl bir lanet hisseye bulaşmışız..
Izdırap dolu yeni mir haftaya merhaba..
Senin gibi kağıdın anasını avradını gelmişini geçmişini yedi ceddini.. o.ç kagıt sinir hastası ettin beni..
Niye bu kadar zorluyorlar anlamak zor. Piyasada her hisseye bu kadar para akarken arena bu kadar işe yaramaz bir hisse mi ki kimse yanından geçmiyor.
Gerçi bazı teknoloji hisseleri endeksin yükselişinde iyi performans sergilemedi, link, ardyz, vbtyz, aztek, ilk dikkatimi çekenler fakat, bunların hiçbiri arena kadar baskı altında değil, mesela link tamam belki üç aydır olduğu yerlerde fakat en azından bir yükseliş denemesi sürekli var.
Benim portföyde arena 12 hisseden biri öyle olunca yükselmemesi stres yaratmıyor. Mercn, inveo, escom, enjsa yksln, tuclk, cemts gibi hisselerin portföyde varlığı dengeli bir yükseliş yada düşüşlerde direnç sağlayabiliyor. Bu aralar endeks kadar kazanmak portföy de banka hissesi yoksa imkansız, yükseliş bankalar üzerinden gidiyor. İyi bir portföy oluşturmak çok önemli, hele ki bizim gibi iyi hisselerin yoğun baskılar görebildiği piyasalarda.
Bence tüm beklentileri paynet satışına bağlamak doğru değil.. Kağıt 18 lerden 60 lara gittiği zaman paynet satışı filan yoktu.. Armada uçtu gitti.Hiçbir hikayesi yok..Paynet de ise ortalıkta dişi değer müşteri olduğuna inanmıyorum..Eski iştahlı müşteriler yok sanırım..Bence beklentilerimizi bilanço üzerine yoğunlaştırmalıyız..Arenanın son zamanlarda yaptığı en olumlu iş Bright Star ı oldukça ucuz bir fiata almaları oldu..En olumsuz yanımız ise artan hammadde ve çip fiatları döviz kuruyla beraber maliyetlerin yükselmesi. Bunun sonucu insanların bu ürünleri satın almakta zorlanmaları.. İyi bir bilgisayar 15 bin tl den başlıyor. 5500 tl asgari ücret alan bir kişi bunu çocuğuna nasıl alsın. Buda satış rakamlarını düşürebilir..Ancak bunların hiçbiri endeks 5000 e yolcu iken kağıdın buralarda çakılıp kalmasını açıklamıyor..Yazık
sen hergün düşmeye devam et bende senin tüm sülalenin kulaklarını çınlatmaya devam edeceğim..
Yatırım fonları mal almaya başladığında sevinç çığlıkları atmıştık o zamanlar ismini hatırlayamadığım bir arkadaş fonların mal alması bazen iyi olmayabilir tahtacı fonlarla anlaşıp onlara malı taşıtabilir demişti aynen dedikleri çıkıyor. Yatırım fonlarının satışı bitmedikten sonra bu hissede hiç bir şey olmayacak gibi. Bilanço üzerinede yoğunlaşma gerek yok. Bilançoda sonra hemen hemen herkes bilançoyu beğendi ama sonuçta yüzde on geri geldi.
Tr de cok buyuk bı hırsızlık duzenı var...bellı baslı gruplar her alanda pek cok seyı domıne etmıs gorunuyor.
Bunu ılk defa yıllarca once borsadakı yazılımın verılerı arasındakı tutarsızlıkta kesfetmıstım.
Tr de hırsızlıkla mucadele edebılmek ıcın yapay zeka lazım cunku hırsız olmayan bı grup yok gıbı malesef.
Yatırım fonlarının her tahtada yaptıgı ıslemlerı ve tahtacılarla fon yonetıcılerının bıreysel yazısmalarını arka planda ınceleyecek zekada bı spk olsa bu ulkede ne kelleler ucurulur tahmın edemezsınız:)
tr de ne para ne ımkan sıkıntısı yok ahlak sıkıntısı ıse afrıka ulkelerındekı fakırlıkten bıle daha buyuk sorun.
Sıstemde temızlık yapacak zeka ve ahlaka aynı anda sahıp grup yok...her grubun ıcınde kanalızasyon ahalısı de var satılmıs donme kureselcıler de.
Bank of amerıca dunyanın en buyuk mafya gruplarından bırı...sadece bızım borsada degıl dunya ekonomısınde de cok domınant bı mafya grubu...onun gıbı 2-3 tane daha dev fon var bunlar manıpule edebılıyor tum dunya ekonomık gıdısatını.
Devletler embesıllere ve satılmıslara peskes cekıle cekıle son 500 yıldır dunya sırketlerın kı hatta daha da rezılı offshore gıbı faalıyet gosteren fonların oyuncagı.
Cozulemeyecek tek sorun olumdur bu dunyada...gerı kalan her ne varsa cozulmek ıstenırse cok kolayca cozulebılır.
Robotların fınansal ıstıkrar ıcın yasaklanması lazım...e londra fahısesı bebecan bu ulkeye ne soktuysa zaten fınansal pıyasaların cok rahat manıpule edılmesı ve beyınsız turk halkının kumarbazlıgının kamcılanmasına yonelık oldu zaten...coınlerden varantlara vıopa robotlara kadar...robotları abd de defalarca afıse ettıler...ama orada da devlet satılmıs ve moron yatagı oldugu ıcın fonlar duzuyor ve guduyor fınansal kanalızasyonu cok rahatca hala...
Bank of amerıcanın ıslemlerını ınceleyın adamlar takasta uzerınde mal tasımadan pıyasada her yere ayar veren kurum rolundeler....
Ankarada mı beyın yok bunlarda mı beyın cok dersenız sunu derım...devletın adam oldugu hıc bı ulkede hıc bı sermaye grubu ben adam olmak ıstemıyorum deme luksune sahıp degıldır.
Satanık kureselcı mafyanın devletlerı de ımparatorluklar gıbı oymak ıstemesının altında yatan da bu "egemenlık konusu" zaten.
Arena tahtasını yapan cete eger bı vesıkalı olsa ıdı ınanın bana erken yasta meslekten emeklı olmak zorunda kalırdı asırı kullanımdan oturu:)
kalın saglıcakla.
Serefsizler sanki çok yükselmiş gibi en önde iniyor buna sebep olanlar inşallah inim inim inlersiniz zebaniler öteki dünyada,bu dünyada belki kimse size dokunamiyor ama sürüm sürüm surunerek ve inim inim inleyerek geberirsiniz inşallah bu insanlara zulümünuzden dolayi dostlarm geçmiş olsun sabretmeye devam
Akrep ile kurbağanın hikayesini çoğunuz bilirsiniz,
Söz verdiği halde nehrin ortasında akrep kurbağayı sokar. Kurbağa, niye böyle yaptın akrep kardeş şimdi ikimiz de öleceğiz der.
akrep ne yapayım kurbağa kardeş benim TABİATIM bu der.
Bunların da tabiatı küçük yatırımcıyı soyup soğana çevirmek gerisi hikaye.
Kara liste yapmayı unutmayın, bu ve bunun gibi bazı değerlerden yoksun insanların firmalarının 1 e 100 kazandıracağını bilseniz bile bulaşmayın. Kendileri çalıp kendileri oynasın.
endeks -3 olduğunda 12.90 olan kağıt endeks + oldu 12.80.. Allah belanı versin tahtacı
çoğu zaman olduğu gibi bugünde iş yatırım tahtanın içine s.çmış..
iş yatırımda mal çok azaldığı zaman yatırım fonlarından hemen iş yatırıma virman yapılıyor
Valla bugün hayatımda yapmadığım bedduaları sıraladım.İsim kullanarak.
cehenneme girişi bu kansıza ettiğim küfürler sayesinde büyük ihtimalle garantiledim..
tahtacı için bulunmaz bir gün.. bankalar eksiden artıya döndü göreceli olarak arena ucuz kaldı diye hisseye atlayana mal döşemek için bundan daha iyi bir fırsat olamaz.. döşe bakalım tahtacı daha nereye kadar satacaksın göreceğiz..
o.ç bir kezde yanıt bizi
Şerefsizler ********liğin kitabını yazıyorlar. Nereye kadar bakalım.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o.ç sana söylenecek laf kalmadı artık..
******** soysuz kansızların oluşturduğu bir tahtacıya denk gelmişiz..
İş yatırımın satışı bitmedi gitti.
12.87 den devamlı satış yapan inşallah birisi çıkar tüm malını elinden alır ortada.... gibi kalırsın.
Yakında sektor hareketlenebılır
gencler ıcın bılgısayar satıslarında kdv ındırımı konusuluyor
bızım g.tten g.te oynayan cetenın takvımıne uydu mu bılmıyorum ama onlar da bayagı arttırdılar pozısyonlarını bı kac aydır...
Bu işe karar verilmemiş olsa genel başkan yardımcısı bu beklentiyi bu kadar açık ve net ortaya koyup da topa girmezdi. Demek bu karar alındı bile . Sadece açıklanması belki 1-2 hafta sonra olabilir. KDV ve ÖTV indirimi Bilgisayar , tablet , cep telefonu ve aksesuar satışlarını patlatabilir.
İndes grubu geçen gafta hareketli idi. Bugün de sabah iyi durumda idiler ama endekse yenik düştüler sonlara doğru. Biz de bayağı sağlam durduk gün boyu. Demek bu haberle alakalı bir durum varmış ortada.
Bu haber daha fazla duyulursa bu sektör hisselerine alım gelebilir. Zaten son çeyrekler hep iyi satış olur ama bu haberle beraber satışlar patlayabilir. Hayırlısı olur İnşaallah.
https://finans.mynet.com/haber/detay...dirimi/449960/
Bu arada İş yatırım 4 günde 500-550 bin lot yatırım fonlarının malını sattı ama hisse hiç düşmedi bu 4 günde. Gerçi düşecek yerimi kaldı diyen çok olacak şimdi ama yine de hem endeksin düştüğü hem de bu kadar yoğun satış yapılan bir ortamda hiç düşmemesi , birilerinin topladığı imajı veriyor. Hem de fazla zamanı olmayan birileri olmalı ki , hazır satan varken daha da düşüreyim alttan alayım bile demediler. Satanın malını aldılar son 4 gündür.
Son 1-2 aydır , Vakıf yatırımın bariz bir alışı var. Bunun yanında Halk , Osmanlı , Yapı kredi ve Ziraatin de net alışları var. Muhtemelen satan alıcı kurumlardan da alış yapıp dengeliyorlar ama bu 5 aracı kurum son 2-3 aydır sürekli mal topluyor görünümünde. Faizlerin düşmesi , finansal giderlerde bir düşüşü beraberinde getirecektir ama bu Paynet satışının bu kadar gecikmesi hiç normal değil.
Ama yine de satışların artması ve finansal giderlerin düşmesi iyi bilanço getirecektir son çeyrekte. Paynet satılırsa zaten onun hikayesi hep ayrı diye söylüyoruz.
Yatırım fonlarının satışları biterse bence yukarı hareketi o zaman başlatacaklar. Yatırım fonları bu sene başındaki takas miktarının da altına düştü şu an. Elinde yaklaşık 1,7 milyon lot mal kalmış olmalı şu an. Sene başında 2 milyon civarı idi.
Bu işlemler bir cepten diğer cebe de olabilir , yada gerçekten fonlar satıyor da olabilir. Ama genelde borsada yabancı ve yatırım fonları satışları bittikten sonra tahtalarda yukarı hareketler başlar. Bakalım ne zaman bitecek fonların satışı.
paynet satışının durumunu sorduğumda 15.09.2022 tarihindeki verilen cevap
Merhaba Bey,
PAYNET ile ilgili süreç, 20.06.2022 tarihli https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1038185 açıklamamıza uygun olarak halen devam etmektedir.
Sürecin başarı ile tamamlanması bizlerinde arzusudur. Kesinleşen gelişmeler oldukça tabi ki Mevzuata uygun olarak açıklanacaktır.
Sağlıkla iyi günler dileriz.
Hocam bu tarz konularda şlrkete sorulan yazılı sorularınıza bundan daha fazla bir cevap beklemeyin.
O yüzden sizin de zamanınıza yazık onların da. Yazılı olarak ancak böyle yuvarlak cevaplar alırsınız daha da fazlası olmaz.
1000 kere sorsanız 1000 kere aynı cevabı alırsınız.
Bu yatırım fonlarının satışı bitmeden gitmeyecek. Bugün 5. gün oldu hala satmaya devam ediyor. Tahminlerime göre şu ana kadar 5 günde 650 bin lottan fazla sattı. Daha ne kadar satacak bilmek imkansız. Takasta 1.6 milyon lot civarı malı var ama hepsi aynı fonun değildir herhalde.
Piyasayı mala boğduktan sonra nasıl gidecek bu kağıt
Emirhan Bey'in dediği gibi yukarı sürecekler veya sürmek zorundalar. Sonuçta bu malı alan hep ky değil aracı kurumlarda var.
Hatırladığım kadarıyla hisse bölünmeden önce 40 TL den 60 TL ye giderken de Deutsche Bank bayağı bir lot satmıştı. Sonra hisse 66 TL ye kadar gitti. Bakalım bu sefer nasıl olacak. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
40 liradan değildi hocam o. Bölünmeden önce 2020 nisan mayıs döneminde hisse 14-15 lirayken Deutche 700 bin lot mal sattı . Bu satış yaklaşık 10 iş günü sürdü. Tabi malın ne kadar kaldığı takaslardan çok kolay takip ediliyordu. Ne zaman ki Deutche'nin elinde mal bitti oradan hisseyi 20 lira üstüne attılar.
Burada 1 kere daha yazdım sanırım , son 1-2 aydır hissenin toplandığını ben tahtadan görebiliyorum. Son 5 iş gününde yatırım fonları 700-800 bin lot sattı. Bunun yanında satan başkaları da oldu. Ama hisse düşmedi tam tersine arttı. Üstelik bu 5 günde endeks de artmadı.
Yani sanki yükseliş için hazırlık yapılıyor. Hisseyi bilanço sonrası 14,30'lardan 12,70'lere kadar düşürdüler , herkesi bıktırdılar , sabredemeyenlere sattırdılar , yatırım fonları da yoğun satış yapınca son 1 ayda belki de 1,5-2 milyon lot mal topladılar.
Ne zaman iyi mal topladıklarını düşünğrlerse o zaman da yukarı sürerler. Ama sanki zamanı yaklaştı gibi. Bu bilgisayar , cep telefonu KDV-ÖTV indirimi işi olursa , yükseliş için bu da bahane edilebilir. Yada Paynet işi sonuçlanabilir. 10 gün sonra 3. çeyrek de bitiyor , 40 gün sonra bilanço beklentisi oluşacak vesaire..
Son 1-2 ayda çok satan olduğunu düşünüyorum . Mal daha az kişinin elinde toplanmış durumda şu anda. Bu da yükseliş öncesi hazırlık olabilir. Yarın daha net görebiliriz tabloyu. Ama bugün son 15 dakikada hisseyi hacimli yukarı sürmeleri birşeylerin habercisi olabilir.,
Bu arada teknik olarak da dipten dönüş oldu bu. Sırasıyla bazı dirençler geçildikçe teknikçiler de alıma geçebilirler. 14.60 üstü zaten çok farklı yerlere gider ama oraya kadar nasıl gidecek göreceğiz. Habersiz gitmesi zor.
Yatırım fonları takasta 1.7 milyon lota düştü dün ve bugünkü satışlar hariç.
Bence dün ve bugün en az 350-400 bin lot daha sattılar. Yani şu an satılabilir konumda 1.3 milyon lot civarında malları kaldı. Daha ne kadarını satarlar bilmiyorum ama 2-3 ay öncesine kadar yatırım fonlarının elinde 4 milyon lota yakın mal vardı. Bunun bir kısmını belki sağa sola virmanlamış olabilirler ama büyük kısmını sattılar.
Başta Vakıf olmak üzere, Osmanlı , Halk , yapı kredi , ziraat , garanti gibi aracı kurumlar da devamlı alım halinde son 2-3 aydır.
Bu arada Citi'nin elinde satılabilir durumda en fazla 50 bin lot mal kaldı. Bu da iyi haber. Hisseye biraz coşku gelirse Citi de 150-200 bin lot alabilir .
Bu yatıırm fonları daha ne kadar satacaklar bilmiyorum ama satışlarının durduğu anlaşılırsa o zaman yukarı sürebilirler. Tabi endekse takılmazsak.