Bende gecen hafta bursada birkac isbir yatak magazalarini gezdim.
Son 6 ay satislari sordum.
Gayet iyi oldugunu soyledi çalışanlar.
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bende gecen hafta bursada birkac isbir yatak magazalarini gezdim.
Son 6 ay satislari sordum.
Gayet iyi oldugunu soyledi çalışanlar.
Yeni kurulan İşbir Otomasyon ile ilgili bilgisi olan var mı?
Ceo daha istedigimz karliliga ulasmadi demisti.gecen sene.
Ben esas hindistanda %50 ortak kurulan buyuk cuval fabrikasindan cok umitliyim
Isbir sentetik isbir sunger isbir yatak bunlarda iyi
Baya bi sıkıntı olmaya başladı.
Nerdeyse son 1 ayda 138 lerden 203 leri gordu yani %50 prim yapti % 10 civari gevsemesi normal
Bugun yada yarin tekrar yukselise DEVAM.
Kaçıranlar icin son alim fursati bu gecseme.
Yukarı onu acik kannaatindeyim ilk hedef 230 civari
Asla yatirim tavsiyesi degil
Güzel düşünceler.Üzülerek vedalaşmak zorunda kalıyorum.Ama buradaki herkezi sabrından dolayı kutluyor,seviyelerinden dolayıda tebrik ediyorum.Baya araştıran ve mücadele eden bir sayfa burası.Arkadaşların yönlendirmeleri ile benimde tuzum oldu.En kısa zamanda dönebilmek umuduyla.
Bu arada bu sayfanın takibini bırakmak imkansız.
Sayin viking keske az bekleseydin
182.5 / 183 arasi tekrar yukari dönüş siniri.
Bu hisse yakında hareketine başlayacaktır.Artık düşüşleri bitti hedef yukarı bundan sonra.YTD
Çok merak ediyorum ne kadar bezdirecekler ortada lot kalmadı neredeyse 50-100 lotla hareket eden bir hisse gerisini siz düşünün artık iyice sıkıştı.YTD
alnus aldıklarını zararına sattı.tekrar 135 lere hareket mi başladı.
Yıl içi yaptığı harekete benziyor ara ara yapıyor bunu ama kalıcı olamıyor çıktığı yerleri dip yapmıyor.
Oralari unut artik.yon yukari. Bu düşüş teknik v e buralar donus yeri.
Hele bi birak 135 leri 145 lere kazara gelsin 500 tane alirim.kesin net.
Aslinda 140 lara dönmesini sahsen isterim cunku her gevsemede senet adetimi yuksltme firsati doguyo.
Gecen 129 lara düşüşte kemiksiz 250 tane kaptim
Gene gevsesin 145 lere 2 katini alirim
Nasilsa daha emeklilgime 5 senevar :)
Yooo herkes almaz.
Siz degilmiydiniz hisse 130 lara gelirken
100 lerde bekliyorum diyen.
Siz 100 lere gelsin diye beklerken
Ben 129 145 araliginda agresif topladim.
Diyecem o ki 140 lara gelse gene 100 lerden almak icin beklersiniz.
Bu isbir yatirimcisi olmak biraz CESARET geretirr.
179,90 dan döndü aşağıdan mallanmak için bekleyenler avucunu yaladı:yahoo:
Sayın cok daha hareket başlamadı. Hareket başladığında arkasına çok kişi takılacak.ytd
Gün gelecek bu hisse 700-800 leri görecek oradan almak isteyen olacak.YTD
Arkadaşlar yönetime mail atmaya devam.Bu seneki genel kurulda sesimizi duyuralım.Artık hisse hakettiği değeri bulsun.ytd
Kimse ile polemiğe girmek istemem,,,ben de istiyorum,,700-800,,hatta 1500 leri görmesini,ama her sene hayal kırıklığı meydana getirmiş,,200 lerin üstünde satış yiyor hisse,,madem 700-800 lere çıkacak,,200 lerde arkadaşlar destek çıkmalı değil mi?
Oysa çok aşağılara gelsin de alayım diye bakıyorlar:)
200 e dayanmış gene işbir
Artık gün gün yukarı gidecek grafiğini incelediğimde dip oluşumunu bir kaç defa tamamlamış hedef yukarı Ytd
100 lot işlem olmuş
200 u kiracak bugun guclu sekilde
Bu haftayı 200 üstünde kapatacak gibi YTD
Sn olimpik
Benim sahsi gorusum. Bi cilgin cikipta teknigi bozmazsa 200 ustu kapatma ihtimali var. Ama borsa burasi.malum her an herseye gebe.
Ben buralardan kimseye alis tavsiye etmem.
Malum 130-165 civarlarindan tavsiye ettiğim gibi kendimde almistim.
Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
Şirketlerin dağıtmadığı kârlarına vergi geliyor. Bedelsiz verme potansiyeli yüksek hisseler hareketlendi
—————————————————————————————————————————————————— ——
Maliye bakanlığının yaptığı açıklamalar neticesinde kar dağıtmayan şirketler kar dğaıtımına yönelebilirler. Bu bağlamda bedelsiz sermaye artırımı nedir, bedelsiz sermaye artırımı yapabilecek şirketler hangileridir gibi sorulara sizler için cevap aradık.
Borsa beklentileri satın almak kavramından geçiyor ise eğer bedelsiz sermaye arttırımı (bedelsiz bölünebilecek) potansiyeli yüksek olan şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapmakta bir nevi beklenti satın almaktır. Sizler için yaptığımız araştırmalar sonucunda 2017 2018 2019 2020 seneleri arasında Yüksek bedelsiz sermaye arttırımı yapabilecek sermaye arttırımı potansiyeli yüksek yani yüksek oranda bedelsiz bölünebilecek sermayesi Özsermayesine göre Çok düşük kalmış hisse senetlerini araştırdık. Bu şekilde bir Beklentiye yatırım yapılmadan önce Bilmeniz gerekenler başlıca kurallar vardır. ilk önce Ne için yatırım yaptığınızı bileceksiniz Yani Bedelsiz sermaye arttırımı nedir. Sonrasında ise Yakın zamanlarda eskiye dair örnekleri araştıracaksınızki yaptığınız yatırımdaki beklentinizi oluşturun. Hisselere yüksek bedelsiz açıklamasında sonra neden talep gelir Bu talep sermaye arttırımı bittikten sonra neden düşer buda satış yapacağınız zaman sizler için gerekli olan bir bilgidir.
Bedelsiz Sermaye Artırımı nedir ?
Bir şirketin; iç kaynaklarını (emisyon primi, yeniden değerleme değer artışı, yedekler, iştirak ve duran varlık satış karları, temettü) kullanarak yaptığı sermaye artırımı karşılığı çıkardığı hisse senetlerini, herhangi bir bedel almaksızın ortaklarına dağıtarak gerçekleştirdiği sermaye artırımına “bedelsiz sermaye artırımı†ya da “hisse bölünmesi†denir. Hissedarların bedelsiz hisse senedi alma haklarının herhangi bir süre sınırlaması yoktur.
Bedelsiz sermaye artırımı kısaca , bir şirketin kendi iç kaynakları (emisyon primi,yeniden değerlenme,kar yedekleri,duran varlık karları,temettüler) kullanarak sermayesini belirli bir oranda artırmaktır. Bu sermaye artırımında ortaklardan herhangi bir bedel alınmadan ellerindeki hisse oranında yeni hisse yani pay verilmesidir.
Yakın zamanda Yüksek oranda sermaye arttırımı yapmış hisseler
Büyük oranlı sermaye artırımlarında genellikle hissslerde sert yükselişler yaşanmıştır. Son büyük sermaye artırım başvurusu Goodyear (GOODY) tarafından yapılmış ve hisseler dört günde % 90.00 oranında yükseliş yaşadı . Daha önceleri Brisa ve Netaş hisselerinde de büyük oranlı bedelsiz sermaye artırımları olmuş ve hisselerde büyük yükselişler görülmüştü.
Bedelsiz Sermaye arttırımı yapan hisselere neden Talep Gelir ?
Bu listede bulunan hisselerin ödenmiş sermaye/öz kaynak oranı nedeniyle çok yüksek bedelsiz imkanları var. Bunları ne zaman verirler? Bu sene verirler mi bilemem. Ama çok uzun zamandır vermedikleri malum. Ayrıca, her nedense yüksek bedelsiz vermeye kalkınca hisselerde önceki tecrübelere göre yükseliş yaşadıklarına şahit oluyoruz. Ama aslında bedelsiz potansiyelleri hisselerin bilançolarının içinde oldukları için ek bir özellik değildir. Artan sermaye ve hisse oranında hisse fiyatı düşeceği için elde tutulan toplam varlıkta bedelsiz bölünme öncesine göre bir değişim olmaz. Hatta yüksek bedelsiz verilmesi halinde dolaşımdaki hisse adeti artacağı için, sonrasında fiyat üzerinde olumsuz baskı yaratabilir. Halbuki bedelli sermaye artırımı şirketin öz kaynaklarının daha da artmasına imkan sağlar. Ama bedelli değil, bedelsiz artırım yatırımcılar için daha cazip algılanıyor. Yüksek bedelsiz öncesinde yükselen bir çok hissenin, bölünme sonrasında ciddi realizelere uğradıkları da çok rastlanılan bir tecrübedir. Bunun yanı sıra, bedelsiz potansiyelleri yıl sonu bilançolardan sonra genelde gündeme gelir. Bu nedenle de Aralık ayı bu beklentilerin satın alınmaya başlanıldığı yoğunlaştığı aydır. Bu uyarıları yapıp,sizlerden gelen istek üzerine ilk aklıma gelen listeyi sizlerle paylaşıyorum.
Bedelsiz sermaye artırımı hesaplama nasıl yapılır?
Bedelsiz sermaye artırımı hesaplamayı bir örnekle açıklayabiliriz:
Diyelim ki; AB şirketi Genel Kurul’da %100 bedelsiz sermaye artırım kararı aldı. Şirketin mevcut ödenmiş sermayesi 10 milyon TL olsun. Hisse senedi sayısı da 10 milyon adet ve piyasadaki hisse senedi fiyatı 4 TL olsun. Bu durumda mevcut piyasa değeri 40 milyon TL’dir
Şirket %100 bedelsiz sermaye artırımı yaptığı için ödenmiş sermayesi 20 milyon TL’ye çıkacaktır.
10 milyon TL’lik ödenmiş sermaye 10 milyon adet hisse senedine denk geldiği için, ödenmiş sermaye 20 milyon TL’ye çıkınca hisse senedi sayısı da 20 milyon adete çıkacaktır. (sermayedeki 1 TL 1 hisse senedine denk geldiği için, yani 10 milyon TL / 10 milyon hisse = 1 TL)
Şirketin bedelsiz sermaye artırımı yaparken, temettü dağıtmadığını ve bedelli sermaye artırımı yapmadığını varsayıyoruz.
Bu bilgiler ışığında, bedelsiz sermaye artırımı sonucunda şirketin hisse senedinin yeni piyasa fiyatını hesaplayalım. Formülümüz aşağıdaki gibidir:
Hisse senedi yeni fiyatı Şöyle belirlenir = (Hisse senedi eski fiyatı ) / (1 + Bedelsiz sermaye artırım oranı)
Formülle tüm değerleri yerine koyarsak;
Hisse senedi yeni fiyatı = 4 / (1+ 0 + 1) = 2 TL
Görüldüğü gibi; %100 bedelsiz sermaye artırımı sonucunda, şirketin ödenmiş sermayesi iki katına çıkarken, hisse senedi fiyatı yarıya iniyor. Fakat şirketin toplam piyasa değerinde bir değişiklik olmuyor.
Bedelsiz sermaye arttırımı yapabilecek 22 hissenin listesi aşağıdaki gibidir ;
EGEEN Ege endüstri
CMENT Çimentaş
CMBTN Çimbeton
KARTN KARTONSAN
KONYA KONYA ÇİMENTO
KENT Kent GIDA
TUPRS TÜPRAŞ RAFİNERİLERİ
ERBOS ERBOSAN ERCİYES BORU
MAALT Marmaris altın yunus
Asuzu Anadolu ISUZU
OTKAR Otokar
ECZYT Eczacıbaşı yatırım
ALKİM ALKİM KİMYA
KNFRT KONFURT gıda içecek
BFREN BoshFren sistemleri
ALCAR Alarko Carrier
ALGYO Alarko Gayrimenkul Yatırım ortaklığı
GOLTS Göltaş Göller bölgesi Çimento
EGGUB Ege Gübre
KERVT Kerevitaş Gıda
YAZIC Yazıcı Holding
BRYAT Borusan yatırım
İşbir Holding bedelsiz potansiyeli listesinde yok geçmiş olsun
Isbir piyasa oncesi islemlerde
Bu listede o piyasaya yer verilmemis
Esas enyuksek bedelsiz verecek ilk 2 hisse sip piyasada
Yibitas
Isbir
Merit
Petro
Karsusan
sn.çk
yeniden değerleme artışları sermaye artışlarında kullanılamaz.sadece özkaynak artışı sağlar
bilginize
Eski yazıları yazmayın lütfen,,,2017 yılının yazısı bu.
https://www.borsagundem.com/haber/da...eliyor/1233991
Şirketlerde "kim korkar hain kurttan"demektedirler.Kimsenin umurunda değil.
Borsa sığ olmuş,manipilasyon oluyormuş,spk nın ..........de bile değil,,ancak tedbir olarak brüt takas yapsınlar,,vs vs.
Enflasyon farklarının sermayeye ilave şartı getirilmeden hiç bir tedbir işe yaramaz.
Twitterden Berat Albayrak,a şikayetlerinizi yazın,,yeni bir kanun çıkartmaları lazım.
Hatta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,a bile bu konuyu dile getirebilirsiniz.
Twitter de adresi var.
Bence genel kuruldan önce yönetime mail atmayı hızlandıralım.Yönetime dikkat çekelim.
Ral Yatırım
Holding A.Ş.'nin (Şirket) paylarının Yakın İzleme Pazarı'ndan Ana Pazar'a
geçmesi için yapılan başvuru Borsamız tarafından Kotasyon Yönergesi'nin 36.
maddesi çerçevesinde değerlendirilmiş olup, Şirket paylarının 27/03/2019
tarihinden itibaren Ana Pazar'da işlem görmeye başlamasına karar
verilmiştir.
Bu çerçevede,
Şirketin payları, Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gördüğü son seansta oluşan
kapanış fiyatı esas alınarak belirlenecek baz fiyat uygulanarak, Ana
Pazar'da B Grubunda sürekli işlem yöntemi ile işlem görmeye başlayacaktır
İnsanda niyet olacak kardeşim vicdan olacak
Bugün bilanço açıklama tarihi bilançosu iyi gelirse hisse hareketine başlar. YTD