Bu kadar çok enerji hattına ev sahipliği yapıp nasıl enerji sıkıntısı çekiyoruz anlayamadım.
https://www.botas.gov.tr/Sayfa/dogal...i-haritasi/168
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bu kadar çok enerji hattına ev sahipliği yapıp nasıl enerji sıkıntısı çekiyoruz anlayamadım.
https://www.botas.gov.tr/Sayfa/dogal...i-haritasi/168
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Haftalık 4 milyar dolar ihracat olsa %25 hesabı ile 1 milyar dolarlık TCMB alımı olması gerekir. Bunun dışında ihracatçılara Kredi veriyorlardı oradan para gelecekti.
Örtülü kur sabitlemesi var ama güven ortamı olmadığı için faizler çok düşmüyor bence.
Geçen BBHT'de anlaşmalar tablosu vardı, süresi bitenleri yenilemeyip pazarlık yapmak istiyorlarmış. Karadeniz'den gaz gelmeden masada elin zayıf olur.
İsrai, Katar vs oralardan da alıp %10 kar ile satmak istiyorlar belki.
Satıcılardan kesintili anlaşma yapıp alıcılara kesintisiz taahhüt verilir ise %10 a kimse bir şey demez, tabi depo vs yatırımı da gerekir.
Buraya mesaj yazınca Enerji Bakanlığı kesintiyi kaldırmış.
Bu tip şeyler çok oluyor ama borsaya faydalı bilgi gelmiyor.
Enerji çok önemli....
Gerek üretim gerekse bireysel kullanıcılar açısından...
Sön dönem gelen faturalara bakıyorumda inanılmaz...
Önümüzdeki süreçte bunun etkisini de üretici fiyatlarında göreceğiz...
Enflasyon öyle kolay kolay inmez, ne kadar ali cengiz oyunu yapılırsa yapılsın..
Eskiden pastalarda citi olurdu
Bence yine buralarda
Ama yatırımfinansta belkide
Bir hayal edin
Dünyada Elektirikler gitmiş doğalgaz gitmiş tüm kaynaklar bitmiş. Teknoloji yok. Paranın hiç bir anlamı yok...
Ne kadar güzel olurdu
Twittera pek bakmam ama bu aksam bir goz atayim dedim herkes düşene onay artik uçuyoruz kaciyoruz diye endeks paylaşmış durmuş keske bu kadar kolay olsa. O düşen çizgisine onayi halka yapar adamin burnuna geçirip dans ettirirler burda.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çimentocu biri TV'de konuşuyordu, bizim ihracatımız tutar olarak az ama hep yerli girdidir, hammademiz, makinalarımız, işçiliğimiz hep yerli vs
Sonra aynı adam çimento fiyatlarından şikayet edilince konuşuyor, enerji maliyetleri arttı, bizim işimizde esas gider enerjidir mecburen fiyatlara yansıtıyoruz, maden kazıyoruz akaryakıt ile fırın ısıtıyoruz kömür ile değirmen döndürüyoruz elektrik ile taşıma yapıyoruz yine akaryakıt ile vs.
Borsacının kafasın karıştırıyorlar.
KAP'da açıklamalar var iş sözleşmeleri imzalanmış. Hayırlı olsun. Diğer sektörlere göre nispeten ücretlerin düşük olduğu bir sektör.
>>>>>>>>>>>
Üyesi bulunduğumuz Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile T. Çimse İş Sendikası arasında, 22 Aralık 2021 tarihinde başlanan yeni dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri, 28 Ocak 2022 tarihi itibariyle anlaşmayla sonuçlanmıştır.
01.01.2022 – 31.12.2023 yürürlük süreli olarak imzalanan Grup Toplu İş Sözleşmesi uyarınca;
- Sözleşmenin 1. yılında 01.01.2022 tarihinde işyerinde çalışan ve toplu iş sözleşmesinin imzası tarihinde iş sözleşmesi devam eden işçilerin 31.12.2021 tarihinde almakta oldukları çıplak saat ücretlerine 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %43 oranında,
- Sözleşmenin 2. yılında; 01.01.2023 tarihinde işyerinde çalışan ve iş sözleşmesi devam eden işçilerin 31.12.2022 tarihinde almakta oldukları çıplak saat ücretlerine, TÜFE+2 oranında zam yapılacaktır.
Dow'da son zamanlardaki günlük barlar oldukça ilginç...
https://www.resimupload.org/images/2...0128_21.24.png
Nasıl bir kararsızlıksa artık aşağı mı yoksa yukarı mı gitsem bilemiyor...Arada kalmış...
Sonuç itibariyle son yıllarda böyle barlar görmedim..
yalancı dowmuş. öncü biziz yine.
Bear abi
USd varant endekslerini çıkarmadılar şubat ayı bugun oldu hala yok.Çok enteresan
Yani ocak ayı varantları var ama şubat veya sonrası için varant çıkmadı piyasaya
Hastalık acayip arttı bilginize..
Özellikle sağlık çalışanları arasında inanılmaz arttı..
Demedi demeyin..
Hastanelerde karantinaya aldığımız katlar bölümler servisler var..
Hastalık yok gibi idi birden çıktı
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarlaya karasaban önünde öküzü sürer kışlık erzagini çıkarırdın[emoji6]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kotasyon vermek istemediklerinden yeni Varant ensturumanlarını açmamışlardır belki bilmiyorum.
varantları şimdiye kadar hiç takip etmedim, merak edip işlemde yapmadım.
aynı işi Kotasyoncu olup Prim alabilebileceğim (2018 deki gibi batabileceğim) opsiyon kısmında yapmayı tercih ediyorum.
opsiyonda prim ödeyip Varant gibi poz. alabildiğin gibi istersen SATIŞ yaparak Prim de alabilirsin ancak terse kalma durumunda RİSK sınırsızdır.
sayın Karatay
verileriniz hatalı kontrol edin isterseniz...
https://www.resimupload.org/r/8Fx92
https://i.hizliresim.com/lks131a.jpg
Sayın Dalgacı,
Matriksten bakmadım..
https://www.ig.com/uk/welcome-page
adresinden alındı grafik...
Vay be dow dipten 900 puan tepmis. 600 puan civari arti kapamis
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2012 -2017 epeyce bir süre işlem yaptım bu piyasada. Varantin en güzel tarafı riskin aldığın meblağ kadarla sınırlı. Kayıp sınırlı ama kazanç doğru yönü tutturduysan sınırsız. Viopta opsiyonda olduğu gibi batma büyük kaybetme riskin yok.
Dolar 8.5 civarında 0.40 olan varantlar 17.800 olduğu aksam 14.00 civarını gördü.
Aracı kurumumda hesabı olan bir viopcu aksam hesabinda 1 milyonla gitmis sabah 1 milyon eksi ile güne başlamış. Böyle şoklar asla yaşamazsınız...
Tuzak mı? Düşeni kırmış görünüyor. ABC üçgeni mi? ADE flaması mı? Bunu yakında anlarız.
https://i.hizliresim.com/933xdnz.png
1. Bir kaç gündür piyasaya para girmiyor. Bir arkadaş seans kapanışlarında yayınlıyor. Pasta kötü yani.
2. Vadeli pastada çok iyi sayılmaz. Karşı bacaklar yoksa tabi. Viopta 2100-2300 tamamlandı sayıyorum.
3. Bilançolar gelmeden genelde bir bilanço satışı olur. Sonra bilançolara bakarak hisse seçerler. Sonra işler iyiyse genele yayılan ve beklentilere göre hisseler alınır.
4. Haber tekniği bozar. Daha doğrusu haberi tekniğe göre gönderirler.
Bakalım pala neyler!
El temiz rahat yazıyoruz. Bakacağız ve aksiyon alacağız. İyi tatiller.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ek 28238
Adalet bakanı da değişmiş...
Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ atandı.
Bu görevden af nedir...Neden istifa denmiyor...
Neyse sanırım enflasyon rakamları içinde hazırlık yapılmış..Bakalım kalan zamanda nasıl bir ayar çekecekler ocak ayı rakamlarında..
Durmadan değiştiriyorlar, istedikleri sonucu alacak kişi bakalım ne zaman bulunacak..
TÜİK Başkanlığı'nda görev değişimi https://m.ensonhaber.com/ekonomi/tui...gorev-degisimi
SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok güzel yaklaşım..
Son hh den sonra ben bu üçgen de dük olsa bile yeni hl oluşturacağı düşüncesindeyim şahsen..
Ancak bu olayım eski zirve geçildiğinde tabi çöp olur
Yani HH LL HL LH LL DİYE gider..
Yurt dışı ve coin ve hatta Forex dahil çoğu paritede geniş resimde bu dediğim var..
https://www.tradingview.com/x/ZTMmw9K4
Hiç birşey tesadüf değil diye 2115 değerinden beridir yazıyorum .
Her türlü oyunu bozan tek şey gap olacak..
GAP herşey belirleyecek..
Ex2000 e yaptığım yorumda da demek istediğim bu .
Günlük bakmıyorum kısa taraflı görebilmek için..240 dk nin baskın gelmesini bekliyorum..
Daha önce de yazdım kopacak düşecek diyenlere hele 1919 kırılsın da ona göre konuşalım..
Oyun şuan 1919 2051 bandı oyununda..
Hacimsel izlerseniz ekmek çıkar diye düşünüyorum..
1919 kırılmadan spot bozmam..
Net ..
Hala maldayım..
Şelale olabilir mi aslında çok emare var ancak bunu isterler mi bilemem..
Efendice duruyorum ve gene diyorum son oluşan yapı da hiç birşey tesadüf değil özellikle DOLARTL DE
yıl 2022 olmuş dönüp dolaşıp zombileri getiriyorlar.
Türkiye borsası gereksiz bir düşüş veya yükseliş yaşıyorsa bunun tek sebebi badem indikatörüdür. bu indikatör içerden önceden alınan bilgiye göre çalışır. dün tüm dünya yeşerirken bizdeki kırmızı durumu ,sabah olunca bakanlar ve tuik başkanı görevden alınmıştır olarak görüldü.Tabi indikatör bunu dün fiyatladı.bu indikatör ün tek zayıf noktası çok ani gelişen olaylarda devre kestirme olarak gerçekleşir.
Bu enflasyonda bist kolay kolay çok fazla geri çekilmez. ıkına mıkına bir şekilde yukarı zorlar. şirketler olmuş bedavanın bedavası.para pul olmuş. biliyorum ülke olarak bilimselliğe uzağız ama finansal matematik piyasada bist e de bir şekilde yön verecek. yön , dediğim gibi ıkınsa da mıkın sa da yukarı .. başka yolu yok..
Hocam burada ki bir çok ayıya rağmen düşüncem hep sizin gibi oldu ..
Millet şirketini dolar bazlı da olsa niye ucuz göstersin ki..
Ederi var bur marka değeri var..
Sattığı malda enflasyon olacak ama hisse ederinde tanesinde olmayacak öyle mi...
Eşek gibi de olacak hisse fiyatında enflasyon çünkü dolartl de bile var bu enflasyon..
Özetle..
Herşey ucuz kaldı ve gerçekten sıcak paraya ihtiyaç var..
Peki o geldiğinde ne olacak kapış kapış olur mu...
Heeee işte olay burada...
O denge bence zor ..
Eskiden beridir bir laf var hikayesi olan yatırım yapan cidden iyi yönetilen hisseler gider diye..
Ben hala yan tahtalarda çok umutluyum bir kopuş olacak olmalı..
İzleyelim bakalım..
Şuan için yeni arzlar hırçın ve devamlı güzel de grafiksel oluşumlar var ..
Özetle Ağa alayına boğayım hep boğa oldum devam..salarsa kardan zarar der pişmesini beklerim