Doas kendi ozguvuneni kaybetti.Bakiyor F.otosan yada Tofaş gidiyorsa gidiyor düşüyorsa düşüyor
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Doas kendi ozguvuneni kaybetti.Bakiyor F.otosan yada Tofaş gidiyorsa gidiyor düşüyorsa düşüyor
Abi bence biraz sindirmeye çalışıyor hareketi. Sonuçta kısa sürede hızlı gitti. Satanlar olacak, alanlar olacak.. Yeni maliyetler yapılacak...
Kartları tekrar karıp harekete başlayacak...
Ama bazen piyasa yapıcı dediğin gibi şirket bazlı değil, sektörel para girişi yapıyor...O zaman beraber hareketler de oluyor...
Çakıyorlar DOAS DOAS DOAS DOAS DOAS, resmen bugün yatırımcıyı tokatladı lar, önce yere vurdular sonra yukarı çektiler, yemeyin böyle numaraları, asla yatırım tavsiyesi değildir...
Bedelsiz verene kadar buradayım isterse %50 düşsün yemezlerrrr.... [emoji16][emoji16]
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elektrik atağına kalkacak dedikleri haberi buldum sanırım. Sizinle paylaşmak istedim.
Türkiye’de elektrikli otomobil satışı için doğru zamanı bekleyen Volkswagen, 2024’te atağa kalkıyor. Nisanda ID.3, ID.4, ve ID.5’i, haziranda ise ID.7’yi satışa sunacak Alman marka, 4 modeli de %10’luk ÖTV dilimine giren motorla getirecek. Yani fiyatları yaklaşık 37 bin Euro ile 56 bin Euro arasında değişecek. 2024’te yarıyılda 10 bin, 2025’te ise 20 bin adetlik satış hedefliyor.
Alman otomotiv devi Volkswagen, şu an dünyada elektrikli araçlara en büyük yatırımı yapan markaların başında geliyor. Hali hazırda doğuştan elektrikli 5 farklı binek modele sahip Alman marka, önümüzdeki 5 yıl içinde de grup olarak elektrikli araç ve batarya üretimine 180 milyar Euro daha yatırım yapacaklarını açıkladı. VW, Avrupa’da 3 yıldan bu yana ID markasıyla yeni nesil elektrikli modellerini satarken, Türkiye’deki distribütörü Doğuş Otomotiv ise bu süreçte beklemeyi tercih etti. Tüm markalar az da olsa elektrikli modellerini satışa sunarken, Volkswagen açıkçası ‘bekle-gör’ taktiğiyle doğru zamanı kolladı.
Gino Bottaro ile Berlin’de gerçekleşen ID.7 lansmanında konuştuk.
3 YILDIR NEDEN YOKLAR?
Üretimi biten Passat’ın yerini alacak elektrikli sedan modeli ID.7’nin Berlin’de gerçekleşen uluslararası tanıtımında görüştüğümüz VW Türkiye Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, bunun gerekçelerini anlattı. ‘Getirmiş olmak için getirmek’ istemediklerini kaydeden Bottaro, “Hem Türkiye altyapı tam olarak hazır değildi hem de elektrikli modelleri istediğimiz adetlerde ve özelliklerde alamıyorduk. Yani ÖTV avantajlı motor gücü de bizim için önemliydi. Bu yüzden doğru zamanı beklemeyi tercih ettik” diye konuştu. 2024 yılında Türkiye’de tam anlamıyla elektrikli otomobil atağına kalkacaklarını söyleyen Bottaro şöyle konuştu:
TÜRKİYE’DE GERİ DÖNÜYOR
“Önümüzdeki yıl 8 yeni modeli Türkiye’de satışa sunacağız. Bunlardan 4’ü %100 elektrikli olacak. Nisan ayında aynı anda ID.3, ID.4 ve ID.5’i, haziran ayında ise yeni ID.7’i getireceğiz. Tüm modellerin %10’luk ÖTV dilimine girmesi için çalışıyoruz ki büyük ölçüde başardık. Düşünün 37 bin Euro’ya (800 bin TL) ID.3, 56 bin Euro’ya (1.2 milyon TL) ID.7 getirsek çok etkili olmaz mı? Bu bağlamda 2024’te yarıyılda minimum 10 bin adet satış hedefliyoruz. Ama elektrikli modellerin asıl çıkışı 2025’te olacak. Çünkü tam yıl satacağız. O yıl 20 bin adetleri buluruz. Mevcut diğer modellere elektrikli ürün gamının eklenmesiyle Türkiye’de VW Binek olarak 10 yıl sonra yeniden yüzde 15’lik pazar payına çıkacağımızı düşünüyorum. Yani 2025’ten itibaren geri dönüyoruz.”
VW Binek’in payı 2020’den önce yüzde 10-15 arasındayken, son 3 yıldır hızla geriledi ve bu yılın ilk çeyreğinde %7.1’e kadar indi. Bunda önce Jetta ardından Passat satışlarının bitmesi etkili oldu. VW, 2025’te, 2015’teki %14,8’lik pazar payını tekrar yakalamak istiyor.
Türkiye bastırdı 150 kW gücünde ID.7 üretilecek
TÜRKİYE için büyük öneme sahip Passat üretiminin bitmesi sonrası yerine geçecek elektrikli sedan model olan ID.7’i Berlin’de gerçekleşen tanıtımla yakından görme imkanı bulduk. Mevcut Passat’tan 18 cm daha uzun olan araç, son dönemin popüler kasa tipi olan ‘fastback’ tasarımına sahip. 2024’ün ilk çeyreğinde üretimi başlayacak ID.7’nin öncelikli olarak 205 kW gücündeki 545 ile 699 km menzile sahip tek motor seçeneği tanıtıldı. Bu motor Türkiye’de ÖTV sistemine uygun olmadığı için Doğuş Otomotiv-VW Binek Genel Müdürü Gino Bottaro, uzun süredir 150 kW’lık motor için bastırıyormuş ve başarılı olmuş. Yani Nisan ayında büyük ihtimalle Türkiye’ye %10 ÖTV dilimine giren, 450 km menzilli 150 kW gücündeki motora sahip ID.7 gelecekmiş. Bu motor Türkiye hariç birkaç pazarda daha devreye girecekmiş. Eğer bu motor olmasa ID.7’nin Türkiye fiyatı 75 bin Euro’dan başlarken, bu motorla 56 bin Euro civarında olabilecek.
ID.3 ve ID.4’e de düşük motor geliyor
VW Binek Genel Müdürü Gino Bottaro, 2024 yılında nisan ayından itibaren ilk etapta tüm planlarını ID.4 üzerine kurduklarını hatırlatarak, “Tüm siparişleri ağırlıklı olarak ID.4’e göre vermiştik. Ama makyajlanan ID.3’te 110 kW gücünde motor olduğunu söylediklerinde şimdi yeniden planları gözden geçiriyoruz. Çünkü bu düşük motor hacmi fiyatının çok rekabetçi olmasını sağlayacak. Belki de kendi segmentinde en uygun fiyatlı elektrikli model olacak. Ayrıca ID.4 için de 125 kW’lık motor ekleneceğini öğrendik. Bu 2 modelden bu durumda eşit ağırlıkta getireceğiz. ID.7’nin de devreye girmesiyle ciddi bir ivme yakalayacağız” dedi. Bottaro, Avrupa’da 25 bin Euro’nun altında fiyata sahip olacak ID.2’nin ise 2026 yılında Türkiye’ye geleceğini belirtti.
Yeni Passat Variant ve Tiguan da yolda geliyor
GİNO Bottaro, 204 yılına ilişkin tek yeniliklerinin elektrikli modeller olmayacağını da belirterek, “İlk çeyrekte tamamen yenilenen Passat Variant ve ardından yeni Tiguan gelecek. Ayrıca makyajlı T-Cross ve Golf’de ilk yarıda Türkiye’de olacak. Passat Variant kısa sürede Türkiye’nin en çok satılan station wagon modeli oldu. 2024’te 5 bin adedin üzerinde bir satış hedefimiz var. Özellikle kurumsal talep çok fazla, filolar büyük ilgi gösteriyor” yorumunu yaptı.
Mantik sanırım şu, dogru zamanı bekle, doğru zaman gelince yatırımı ve hedefi tam 12 den vurmaya çalış ve en iyi verimi yakala der gibi bir mantık içeriyor yazı. Bana mantıklı gibi geldi ama bence elektrikli modeller için artık zaman gelmiş gibi görünüyor sanki. Doğuş holding muhtemelen şarj istasyonuna da girebilir bence.
Tavsiye içermez, kendi düşüncem dır.
Yazıda şu bölüm de dikkat çekici bir nokta aslında, VW Binek’in payı 2020’den önce yüzde 10-15 arasındayken, son 3 yıldır hızla geriledi ve bu yılın ilk çeyreğinde %7.1’e kadar indi. Bunda önce Jetta ardından Passat satışlarının bitmesi etkili oldu. VW, 2025’te, 2015’teki %14,8’lik pazar payını tekrar yakalamak istiyor.
Üstteki medya haberi yazısının bir kesiti dir
Bedelsiz potansiyeli %[emoji780]CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Volkswagen Transporterı froto üretecek gelecek sene
Bu doası nasıl etkiler?
Satış yetkisi yine doasta mı olur frotoya mı geçer?
Yine Covit türü varyantlar konuşulmaya başlandı.Ne hikmetse Turizm bitiyor varyant başlıyor.Oncesini Allah bilir.Yine imkanı olan özel araç edinme drdinde olur .Toplu ulaşımdan uzaklaşmak icin.
Ama tık yok.Bu durumda bu fiyatta varbi yamuk ama ne? Tşk.ler açıklama için.Ki bunlar 6 aylık olmalı.[emoji779]CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Meraktan sarı siteye bakayım dedim de, ID 3'ler satılıyor 2. el olarak...
https://www.sahibinden.com/volkswagen-id.3
not: ıd 4 - ıd 6 da varmış bu arada...
Fiyatin baskılanmasınin bir sebebi var ama ne[emoji780][emoji779]
Assolistler en son sahneye çıkar, biraz daha sabır.
Turali bey bence enflasyon ve maliyetlerin hizli yükselişi nedeniyle ulkemizde bu sene başından bu yana gözlenen şudur ki enerji sektöründe hızlı gelişmeler ve yatırımlar görülüyor şirketlerde. Dolayısıyla elektrikli araçlar sektöründe de hızlı gelişmeler yaşıyoruz. Almanya Türkiye nin enerji sektorunde bu kadar hızlı atağa geçeceğini düşünmedi bence. Neredeyse Avrupa ile yarışır hale geldi enerji sektörü. O yüzden alt yapı sektörünün gelişmesini beklediler muhtemelen ve 2024 yılı en uygun yıl olabilir dediler kafalarında ki düşünceye göre. Birde biliyorsunuz alt yapı hazir olmayinca yaptığınız yatırımlar beklemeye geçiyor ve belirsiz bir süre bekleyebiliyor bazen yatirimlar kendiliğinden çürüyebiliyor yada zamana ayak uyduramıyor ve değerini yitirebiliyor. Özellikle elektrikli araç sektörü geleceğin hayal ettiği ve gerçekleşmesi beklenen bir sektör. Ancak alt yapı hazır olmazsa tüketici de almaz, satış olmaz, yatirimlar boşa gidebilir. Avrupa bile tam olarak henüz elektrikli araç sektörü için hazır değiller. Biraz daha gelişmeler gerekiyor gibi. 2024 bencede en uygun zaman olabilir elektrikli arabalara başlamak için. Ama beklenmedik bir olay var o da Çin bu konuda hızlı ilerliyor ve elektrikli araçlar konusunda hızlı gelişiyorlar ve dünyaya şimdiden satmaya başladılar bile. Avrupanin bu konuda önlem alması gerekebilir belki. Doğuş holding ve Alman otomobilleri üretim ve satış açısından bakarsak eğer olaya bugün %7,5 lara kadar satış rakamları düşmüş sanırım ama eski satış rakamlarina (%15 lere) ulaşmak için hazırlıklarını ve modellerini şimdiden ayarliyor gibiler. Umarım 2024 te daha iyi satış rakamlari ile geçer. Planlar tutarsa çok güzel kâr rakamları da yazabilirler. Bugünkü kâr rakamlari bile aslinda baya guzel şuan da. Ama 2024 beklenen satışlar artarsa çok çok daha güzel rakamlar ortaya çıkabilir. Sanirim doğuş holding elektrikli araç sektörünun kendi sattığı araçlar açısından hızlanması adına şimdiden için şarj istasyonuna yönelebilir. Sonuçta bu da kârlı olan ve ihtiyaç olan, çözülmesi gereken sorunlardan biri gibi geliyor bana. Elektrikli arabaların en büyük ihtiyacı şarj istasyonu. Kaliteli arabaya binen zenginlerin kaliteli şarj istasyonu beklentisi olacaktır diye düşünüyorum. Zenginler her şarj istasyonuna girmez sanirim. Aynı gayrimenkul sektöründe olduğu gibi. Elektrikli araçlar konusunda hızlı bir süreç var ortada ve yatirimlar da buna göre şekilleniyor şuan. Ayak uyduramayan şirketler geri kalabilir bu sektörde
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Mesela böyle bir medya haberi gördüm, okuyabilirsiniz,,
ÇİNLİ OTOMOBİLLER PİYASAYI BOZUYOR
Von der Leyen, Avrupa şirketlerinin çoğu zaman bazı pazarlardan dışlandığını veya piyasa bozucu eylemlerle karşılaştığını, özellikle büyük kamu sübvansiyonlarından yararlanan rakiplerinin buralarda fiyatları kırdığını anlattı. Çin'in adil olmayan ticaret uygulamalarının geçmişte Avrupa güneş enerjisi sektörünü olumsuz etkilediğini aktaran von der Leyen, Avrupa'da pek çok işletmenin, büyük oranda sübvansiyon sağlanan Çinli rakipler nedeniyle işlerini kaybettiğini ifade etti.
PİYASALAR ÇİNLİ OTOMOBİLLERLE DOLUP TAŞIYOR
Von der Leyen, elektrikli araçların Avrupa için büyük potansiyele sahip, temiz ekonomi için çok önemli bir sektör olduğunu belirtti. "Küresel pazarlar artık daha ucuz Çin elektrikli otomobilleriyle dolup taşıyor. Çin elektrikli otomobillerinin fiyatları devasa devlet sübvansiyonlarıyla yapay olarak düşük tutuluyor. Bu durum pazarımızın işleyişini bozuyor." diyen von der Leyen, bu durumu kabul etmediklerini vurguladı. Von der Leyen, "Bugün Komisyon Çin'den gelen elektrikli araçlara yönelik sübvansiyon karşıtı bir soruşturma başlattı." dedi.
Avrupa'nın rekabete açık olduğunu yineleyen von der Leyen, burada haksız uygulamalara karşı kendilerini savunacaklarını belirtti. AB elektrikli otomobil üreticileri uzun süredir Çin'den ithal edilen araçlara karşı soruşturma açılmasını talep ediyordu. Bu soruşturma sonucunda Çin'den sübvansiyon alan ve AB ülkelerine gönderilen elektrikli otomobillere ek gümrük tarifleri uygulanması söz konusu olabilir. Son yıllarda AB ülkelerinde satılan elektrikli otomobillerde Çin üreticilerinin payı hızla yükseliyordu.
Avrupa bir şekilde Çin li elektrik araçları konusuna bir çözüm bulacak gibi sanki. Bakalım zamanla durum netleştirirler. Ama araçlar piyasanin en önemli öncelikleri. Araçlar hayatimizda olmazsa eğer o yiyeceğimiz içeceğimiz yükleri, malzemeleri ne taşıyabilir veya ınsanları işyerlerine kim taşıyabilir. Bu sektör vazgeçilmez bir sektör. Bazen satış rakamları yavaşlıyor ama sonra yine düzeliyor.
Tavsiye içermez
İstanbul Kadıköy yakasında oturuyorum ve hergun en az 2/3tane elk.araba görüyorum.Simdiki arabalardaki on radyatör izgara kısmı dümdüz..Enteresan bir tane bile TOGG goremedim
Varmı gören.Evet su aralar doğuş gurubu bu konuda sessiz ve derinden gidiyor gibi.
Mali müşavir arkadaşlara ve temettü beyannamesi konusunda tecrübeli arkadaşlara bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim
2022 yılında elde edilen gelirler için temettü beyan sınırı 70.000 TL (2023 gelirleri için 150.000 TL). Bu sınır hesaplanırken temettü ile birlikte kira gelirleri de hesaba dahil ediliyor.
Bu hesap yapılırken:
1-Brüt temettü'nün yarısı alınıyor yani istisnadan sonraki kısmı
2-Kira geliri alınıyor
Benim sorum şu:Yıllık toplam gelir hesaplanırken kiranın tamamı mı alınıyor yoksa istisna düşüldüken sonraki kısmı mı alınıyor?(İstisna:2022 için 9.500 TL,2023 için 21.000 TL)
Örnek soru:
2022 yılında brüt 120.000 TL temettü gelirim oldu ve 12.000 TL kira gelirim oldu. Bu durumda ben 2023 martında vereceğim beyannamede temettü geliri mi beyannameye dahil edecek miyim?
Eğer yıllık 70.000 TL geliri aşıyor mu hesabında kira gelirimi istisna olan 9.500 TL yi düşerek hesaplarsam toplam beyana tabi gelirim:60.000+2.500=62.500 TL olur ve temettü gelirimi beyan etmem.
Ama eğer kira istisnası düşülmeden hesaplamak gerekiyorsa:60.000+12.000=72.0000 TL yani temettü gelirimi de beyan etmem gerekiyor.
Bunlardan hangi şık doğru:
A) Yıllık toplam gelir hesaplanırken temettünün yarısı ve kiranın 9.500 TL üstündeki kısmı hesaba dahil ediliyor
B)Yıllık toplam gelir hesaplanırken temettünün yarısı ve kiranın hepsi hesaba dahil ediliyor
Benim bilgim ve mantığım A şıkkı diyor
Üstadlar hangisi doğru?
Sayın canmert, kira gelirini bilmem ama 2022 için 140000 2023 için brüt 150000 i geçince beyan edeceksiniz.
Doğru haklısınız karıştirmisim
Ulan biz de 10-15 fk ile fiyatlansak ya. Ne kadar çöp varsa 40-50 fk.
Daha önce ALTI ay yatay gittiği oldu.
Henüz 1.5 ay oldu, daha 4.5 ay var, aceleye gerek yok, Sabır.
Ben artık bir fonun 263 den milyonlarca lot hisse aldığına inanmıyorum.Parasutsuz düşüyor kimsenin umrunda değil.Bude beklentili kağıt güya [emoji779]
Fonlar hisse alım yaparken iskontoları vardır
Ama mevzuat gereği sadece lot sayısı ve birim lot fiyatı açıklanır .. % iskonto açıklanmaz .
O yüzden şu fiyattan kurumsal aldı, altına vermezler diye düşünmemek lazım..
Sasa buna iyi örnektir.. Kurumsala verdiği her fiyatın altına iniyor hisse.. Fon aldığı fiyatın %5 altına verse de para kazanıyor olabilir...
Sn Emre bey bilgi icin tşk.ler.Hepimizin bildiği gibi bu satışlar iskontolu yapılıyor ve gayette normal.Zira milyonlarca hisse tek işlem.Burda sorun yok.Ama bunlar aldiginda hisse yanılmıyorsam 280/90 aralığında idi.Ve %10iskontoyu bu kâğıdı takip eden herkes uygun buldu.Gerci KOC HOLD.Ykb satisinida bu sistemle yaptı ve kağıt 2/3gun içinde toparladı.Bu 280 den 263 aldı bugün 255..büyük baliklar iyi mal carpiyorlar.Ekim ortasında 350 ustune atarsa şaşmamak lazım.Tabi dayanabilen.
Fk olmuş 3,98
Bedevanın da bedevası borsacı dedenin deyişiyle
Doas daha önce belirttiğim yatay kanal içinde (255-278 kanalı) ne yazık ki 255 desteğini test etti...artık en kötü geride kaldı diye düşünüyorum...Özellikle 278 üzerinde bir veya 2 günlük kapanış yapmayı başarırsa hedef eski zirvenin de üzeri...Şirketin Q3 beklentisi oldukça güçlü.
Sağlıcakla kalın...
Ek 29766
Doas ve İsmen beni hasta edecek.İsmen bugün özür mahiyetinde toparladı.Darisi Doas a.Yahu böyle bilancoyu tamirci Ali ye versen tavan olur.Ayiptir günahtır.Nerede sizin kurumsalliginiz.Nerede 263den milyonlarca lotu alan çok bilmiş yatırımcılar.Yollar yeni (0)araba kaynıyor.Bunlar bizi üzmek için yaratılmış
Topikte 12 kişi var , kimse birşey yazmıyor.
Moraller bozuk tabi
Bugün kötü sopaladı
Ben de 263 den daldım
İflahım kesildi
252 kapadı.
Bir zamanlar Sn Nebatinin dediği gibi uyuyup uyansak 15 Ekim olsa bakalım bu fiyatlardami olacak[emoji779]
245.20 ile 245.80 arasında bir gap-boşluk var, gelmişken bunu da kapat ve buradan dön..
Maliyetime düşünce pozisyonumu %10 daha artırdım. 3. ve 4. çeyrek karı gelmeden F/K 3,88. Büyük bir fırsat barındırıyor. Piyasa bunu elbet görecektir. Faizler artacak diye düşüyor ancak DOAS'ın daha az satış yaparsa karı azalır ancak elektrikliler TR piyasasına girince telafi eder hızlıca. Bugün almayanlar bir yıl sonra 5 katına gidince "vay be ne kaçırdık" diye yazacaklardır. Bu mesajım da buarada dursun.
Otoların hepsinde baskı var..Havacılarda da...
2.çeyrek öncesi aldıkları hisseleri bir süredir dinlendiriyorlar...
Yeni alıcı,yeni maliyetlenmeler....Ama alanda sevabına almıyor...
Yabancı satışa gelince ,alıcılarda alttan pasiften malı alıyor.. Uygun maliyet yapıyorlar..
Ama mal bir şekilde alınıyor...
3.çeyrekler iyi gelecek hepsinde...Ekim ayında tekrar bir hareket yaşarlar diye düşünüyorum...
Tesla yi burada üretim yap diye çağırmışlar.TOGG a ne olduki?
Sokaklarda elektrikli araçlar hızla artmaya başladı.Dogus un satışı varmı? Eğer yoksa geç kalınmış olmuyor mu? Malum bu fiyatlarda 2/3 yılda bir değişecek araçlar değil..CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.