Belli . Zıkkımın kökü kadar (0,64 kuruş)
Lafım size değil kusura bakmayın
Printable View
bugün de taban olduk şükür:)
Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!
Saygıyla da anıyorum.
https://www.sisecam.com.tr/tr/yatiri...ndirme-notlari
Bu yıla dair görünüm, borç geri ödemeleri, yatırım ve önümüzdeki yılın temettü tahminine dair değerlendirmeler var.
Bilinen bir konuyu tekrar etmişler, 2028 den itibaren (en erken demişler) yurtdışı favök gelirlerinin toplam içindeki payı artabilir ( ana şirketin- kefilin- payı o tarihlerden itibaren %80 in altına düşebilir)
Bu defaki finansman 1 milyar dolar için..Demek ki bugünkü görünümde 5 yılda 10 milyar dolar yatırım abartılmış..
İyi yanından bakarsak tahvil borçlanmasını sağlamak üzere ülke puanının bir barem üzerinden değerleme alması ve ana şirketin kefaletinde bir yurtdışı şirketin borçlanmasını desteklemesi...
[QUOTE=noreply;6787858][url]https://www.sisecam.com.tr/tr/yatirimci-iliskileri/hisse-senedi-bilgisi-ve-yatirimci-ara
Wyoming'te olup bitenleri takip etmekte fayda var. Yatırımlardan en büyük pay oraya gidecek çünkü.
Haberde Pacific soda We Soda'nın rakibi olarak gösterilmiş.
We soda Ciner'in kurduğu şirket. Şişecam'ın her iki şirkette ortaklığı var.
Ne olduğunu anlamıyorum ama işin ölçek büyüttüğü ortadadır.
Kovboyların haber sitesine göre :
ttps://cowboystatedaily.com/2024/03/11/wyomings-trona-boom-continues-with-proposed-6-billion-mine-near-green-river/
[QUOTE=cbalabanli;6788024]Yok görünüyor, liman işinde ve pazarlamada iş ortaklıkları var sanırım. Birlikte hareket edildiği kesin. Duyuruları daha yeni yeni yapılıyor, yazıdan anlaşılan bu...
Ülkenin yurtdışındaki en büyük yatırımı olduğu da kesin.
Amerikalıların bu lşi Çinlilere rakip olsunlar diye iki Türk şirketine vermesini de ilginç buluyorum.
Evet 4 yıllık bir proje ama bugünden hisse değerine yansımaması abes olur. Bugün yansımasa iki yıl sonra daha kuvvetli yansır.
Şişecam'ın eurobond ihraçlarına gelen talep $2.8 milyarı aştı-IFR
Bir SISE yorumu Ekotürk Tv de. kuşlu siteye koymuşlar 21:19 dan itibaren SISE anlatıyor.
İlginç: Yabancının elinde % 18 kalmış, fonlarda % 5 var diyor. Gerisi ky elinde.
https://twitter.com/analist1/status/1783433012819918875
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, Mısır'daki ikinci düzcam hattını kuruluşunda işlemlerin tamamlandığını duyurmuş.Ytd
yatırım yapmadığı sene mi var herkes aynı hikayeyi okuyor.millet bi hava alsın 2028de gelsin o zaman.maalesef o işler öyle olmuyor.2028 de önceki 5 yılın en az 2 katı yatırım açıklamazsa ben bu işleri bırakırım.
her hissenin bir zamanı var para sınırlı buna sıra gelmiyor bir türlü .ama 2028 e kadar illaki bi hoplatacaklardır maksat o dönemde hissede olmak yoksa yataya sardı mı sanki sonsuza dek kalacakmış gibi izlenim bırakıyor
Moza hc sen böyle keskin ifadeler kullanırdın ama yine de temkinli kullanırdın 😊
Şişenin yatırımsal bir dönemine yakanildigi doğru. Ama para sınırlı olduğu da doğru. Bir çok arzlarin olduğu bir süreçten geçti piyasa. Para dağıldı aslında. Endeksi sırtlayan hisseler kervanından sektörel ve yatırımsal durumlardan hazmetme durumuna geçiş oldu birazda.
Her ne kadar birçok arz olsada o arzlar yıllardir piyasada olanlar var, faizlerin arttığı dönemde borsaya açılması çok şık hareketler olmadı. Şimdiye kadar borsaya acilmayip karı paylaşmak istemeyen şirketlerin, faizlerin yüksek olduğu dönemde borsaya açılıp karı paylaşmalarinida beklemem doğrusu..
Sonunda değerli olan şirketlerin farkına varacaklardir ve yine kasa kazanacaktır.. ama o kasaya ne zaman dönüş olur bilemem elbette.. yatırım tavsiyesi değildir..
https://youtu.be/XX1HFpfMVjs
Biraz nostalji yapayım.
Rubato dan eskiler çok dinledi bunu bu sayfalarda..
Kaç kadeh kırıldı sarhoş gönlümde.. ytd
Şişecam’ın bedelsiz potansiyeli %4547 olarak hesaplanıyormuş; “Kürt alamadığını bağışlarmış🤗” 4 bini onların olsun %547 bedelsiz versinler ben razıyım😋
Al-sat tut değildir
Sermaye arttırımı iç kaynaklardan yapılıyorsa (bedelsiz) bir kereliğine aşılabilir
https://www.mevzuat.gov.tr/File/Gene...F%C4%B1labilir.
Sermaye tavanını bir kere delmekle bir şey olmaz.
Al şişee gitme işee
Ytd
Neyse ister delsin isterse delmesin.. 😊 ytd
Hava şartları müsait,
Zemin müsait,
Yürü git işte!.
Derdin nedir ?
Anlamadım ki!.
Al-sat tut değildir
Geçmişte dövizin yukarı eğilimli olduğu dönemlerde yurtdışı operasyonları nedeniyle güçlü seyrediyordu. Şimdi lirada uzun, dövizde kısa sezondayız.
İlk çeyrek karının olumsuz gelmeyeceğini tahmine ediyorum. Devreye alınan kapasiteler var. SPK'ya tabii olmayan veriye göre bir önceki döneme göre karını %40 artırmış. SPK ve enflasyon muhasebesi sonucu bambaşka bir sonuç da gelebilir.
Genel kurulda sanırım 2025 sonunda devreye girecek yatırımlar sonrası mali sonuçların daha iyi görüleceği söylenmişti, yanlış hatırlamıyorsam.
Görünen o ki Sise bu yıl aracı kurumların favori hissesi olmayacak. Ama iskontosunun herkes farkında. Sanırım iskontosunu (endekse karşı olan) gecikmeli olarak önümüzdeki yıl kapatır.
Noreply hc selamlar. Teşekkürler paylaşım için.. ytd
uyuz eşek testere mode hala devam.yakında doğalgaz elektrik kol gibi zamlanınca onu bahane edip kırmızılardan kırmızı yakar.son bir yıl tezek alanlar bile daha çok kazandı.lafa gelince 76 milyon dolar dijital dönüşüme yatırım yapmışlar.5 milyar dolar eurobonda talep gelmiş falan filan...
dünya kadar şirketi yiyip tek şirket olup üzerine yatırım yatırım yatırım deyip sonuçta hala 2 dolar etmeyen bir hissesi olan noktada olmak büyük başarı bravo.
cem yılmazın dediği gibi öbür dünyada kralsın be oğlum:) (yatırımlar bitince uzaya çıkacak diyenlere ithafen)
2024 kapandı benim için bugün umut bitti. buraların 1-2 lira altına üstüne verip zararın neresinden dönersem kardır hesabı başka fırsatlara gidiyorum.aynı dönemde aldığım 2 hisse de bu uyuz eşeğin 3 katı getirdi.
temettü yok geri alım yok bol bol reklam var yatırım var para var kar var yatırımcı genel kurulda konuşunca bi tarafına takmamak var.kendileri çalıp kendileri oynuyor.yalnız yiyen yalnız ölür
Moza hc bu duyguları çok iyi hatırlıyorum.. 😊
Huylu huyundan, birleşse de vazgeçmedi desene.. ytd
Gel testere gel testere bitsin bu çile
https://youtu.be/VGrcd63tE8U?si=Fw5C4XEhbT9X3KmV
Yoğun istek üzerine Esmeray dan gel teskere bitsin bu gurbet..ytd
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!
Kutlu olsun! İş Bankası Şişecam borsa değerlendirmelerine bakınca; bankanın piyasa değeri Şişe piyasa değerinin %70-75 lerinde geziyordu. Ne zaman? Epistemolojik kopuş döneminin başlangıcında. O zaman İş Bankası aleyhine anormal bir fiyatlama olduğu belliydi, makul senaryo Şişe sat Banka al şeklindeydi. Bugünkü durum gerçeğe biraz daha yakın. Banka Şişe değerlemesinin 2,20 katının biraz üstünden işlem görüyor. Denetlemeler açısından bakınca bu kez de banka lehine açılmış bir makas var gibi duruyor. Traşlanması gereken büyük bir köpükten söz etmiyoruz. Bankanın diyelim %30 yukarı potansiyeli varsa Şişe'nin %50 potansiyeli var, bu yıl için. Önümüzdeki yıllarda bankanın kuracağı holding çok sıradışı işler yapmazsa Şişe'nin bankaya göre potansiyeli her zaman biraz daha yukarıda olur.
Şişede beklenti nedir ?
- Endekse göre geri kaldı, atak bekliyoruz.
- Temettü bekliyoruz; o iş tamam..
- Bedelsiz sermaye artırını,
- Başka ?
Al-sat tut değildir
Artık işe gitmek istemiyoruz.
Al şişee, gitme işee
ytd
Bedelsiz zor zaten dünya kadar hisse var.ben uzun bir süre böyle bir karar alacaklarını düşünmüyorum.temettu verimi de bir kaç yıl %2 yi zor geçer.tibas hikayesi belki sürükler.ancak gecen birleşme hikayesi sene 24 oldu hala ekstra bir yansımasıni göremedik.soda Trakya Anadolu ayrı ayrı çok daha verimli olurdu.2+2 5edecekti 3etmiyor.sahol geride idi 2ye katladı nereden bakarsan tutarsızlık .