Sistem indirme kaldırma üzerine kurulmuş.
Her alanda. Coin, altın, gümüş, pariteler, borsalar.
Bir hafta yükseliş yaşansın diye haber pompalanıyor. Sonra düşüş için.
Birkaç güne altın, EUR/USD coinler aşağı gider . Benim açından net.
Printable View
Seçimlerden önce bu kitabı mutlaka okuyun. Oy vermeyi düşündüğünüz siyasetçilere bu konularda sorular sorun. Hangi partiye oy verecekseniz verin farketmez, ama oy vereceğiniz siyasetçiler, bu konularda neler yapmayı düşünüyor nasıl çözümler üretiyor iyice anlayın.
Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları - PDF formatında.
https://online.fliphtml5.com/agqzl/fmjf/#p=1
Lübnan lirasında tarihi değer kaybı: Karaborsada 1 dolar 100 bin liradan işlem görüyor
Lübnan'da yerel para birimi liranın dolar karşısında zirveyi gören değer kaybı devam ediyor.
Karaborsada dolar yeni bir rekor kırarak 100 bin Lübnan lirasına ulaştı.
Uzun süredir ekonomik krizle mücadele eden ülkede hükümet ya da Merkez Bankasından liradaki tarihi değer kaybına ilişkin henüz açıklama gelmedi.
Lübnan lirasının dolar karşısında 3 yıldan bu yana artarak devam eden değer kaybı yüzde 98 seviyesine vardı.
- Lübnan'daki ekonomik kriz
Lübnan'da Ekim 2019'da başlayan gösteriler, hükümetin istifası, Beyrut'taki liman patlaması ve Kovid-19 salgını gibi olaylar ülke ekonomisini derinden etkiledi.
Yaklaşık 3,5 yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında döviz rezervlerinin erimesinin önüne geçilmesi için bankalardaki dolar mevduat hesapları donduruldu.
Ülkede, 2019'da 1 ABD doları 1500 Lübnan lirasından işlem görürken, art arda yaşanan gelişmelerle eş zamanlı olarak yerel para birimindeki değer kaybı da arttı.
Ocak 2022'de 1 ABD doları 20 bin Lübnan lirası iken son 1 yıl içinde değer kaybı hızla artmaya devam etti.
Ekonomi Bakanı Emin Selam, 28 Şubat'ta, ülke genelinde tüm marketlerdeki fiyat etiketlerinin 1 Mart'tan itibaren lira yerine dolar ile gösterileceğini, böylelikle vatandaşın ürünleri gerçek fiyatıyla satın alabileceğini söylemişti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Fiyat etiketleri dolarla olacakmış. Peki bu memlekette enflasyon kaç?
Bir de maaş zamlarını nasıl yapıyorlar?
:he: Raslantı değil..
Depremden sonra konut kiraları konusunda nasıl bir çözüm bulunur ki. Sahibinden sitesinden baktığımda 50 yıllık binalar 7500 den başlıyor. Bu arada üniversiteli kapalı çoğu. Yurtlarda depremzede var. Yeni atama tayinler yeni evlenecekler işin içine girince bunu tutmak mümkün değil. Benim çözümüm mülteciler hemen gitmeli. İkincisi yeni evlenecekler yada aynı şehirde yaşayan baba oğul ayrı evde yaşıyorsa beraber oturması şartıyla 3-5 bin ekstra teşvik verilmeli. Eğer bu konut kiraları konusunda tedbir alınmazsa çok çok büyük kriz çıkar. Bu kadar büyük ölçekli konutları yapmak için zaman ve malzeme yeterli değil bence. Bu yazım burada dursun.
Sn.Ahmet Necdet SEZER cumhurbaskaniydi.
Adam nereye gitse, cevreden bir alkis tufani kopardi.
Bu gittiginde hirsiz diye bagiriyor vatandas.
Bence secim 2.ci tura filan kalmaz.
15 sene önce olmuştur. Hastanede çalışırken yanımda çakışan personel motorsikletin kilidini unutmuş. Bende benim motorsikletin anahtarının verdim. Tek hatam ikisini beraber kitle demedim. Akşam işten çıktık. Bir baktık bu mal kilidi benim motorsikletten almış kendisininkini kitlemiş. Onun ki çalınmayacak benimkini çalın diye bırakmış. Delirdim kızdım pis pis gülüyordu. Bu kadar zekası olan dan ne beklersin ki.
Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili Togg'un merak edilen fiyatı açıklandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Togg'un ilk modelinin fiyatı 953 bin TL'den başlıyor. Togg, C-segment elektrikli SUV modelinin fiyatı ile birlikte, aracın ismini de açıkladı. Buna göre, otomobilin adı T10X şeklinde belirlendi. Yapılan açıklamaya göre, otomobil için ön siparişler 16-27 Mart tarihleri arasında Trumore dijital platformu ve Togg web sitesi üzerinden alınacak
https://www.haberturk.com/son-dakika...573411-ekonomi
İki kişi bir yerde çalışıyorsun öğle vakti beraber yemek yiyelim diyorsun. Yanındaki adama cebimizde ki para bu kadar buna bir şey al da yiyelim diyorsun son paranı veriyorsun. Yanındaki adam gidiyor karnını doyurmak geliyor. Yemek nerede diye soruyorsun yedim diyor. Ben ne yiyeceğim diyorsun ne bileyim diyor. Koyun beslesen kuş beslesen bundan daha faydalı olur emin olun.
Sokak roportajlarinda gordugum bu fikirsiz mallar en cok toplumun tepkisinden etkileniyor, ya bunlara vatan haini diyerek tepki vermekten yorgun, ya da ben mi cok aykiri kaldim ikilemine dustu.
Bu ruh haliyle bir markete girip fiyatlari gorunce de aslinda icinden basiyor kuf'ru.
Geçen sene oto tamircisinde akp li biriyle tartışırken biri daldı o da pahalılıktan şikayet etti. Dedim benim kafadan biri geldi. Adam başladı muhalefetin ülkeyi sattığını dış güçlere hizmet ettiğini pahalılığın sebebinin biz olduğumuzdan bahsetti. Üreten satan bedavaya üretiyor alıyor pahalı satıyormuş gibi anlattı. Zeka seviyesi yerlerdeyse herşeyi beklerim ben. Onlarda zaten Ahaber TGRT haber ak-it TV seyredenler. Hiç de az değiller.
Daha kolayı var, ikinci konutu olana kirada olsun olmasın aylık kira bedelinin yarısı kadar, üç ve üstü konutu olana %90'ı kadar vergi. İmarlı konut arsası olana konut yapsın yapmasın konut yapmış gibi kira bedeli üzerinden aynı oranda vergi. Konut temel ihtiyaçtır, yatırım aracı değildir. Gayrimenkul yatırımı yapacak olan dükkan alsın.
İst de kiralar Parisi bile geçti ...
https://www.sahibinden.com/kiralik-d...dress_region=2
Burada desteksiz atarsan Google amcaya yazarsın okursun. Ev kiraları uçmuş mu. Gir sahibinden seç Konya Karatay Meram ve Selçuklu üç merkez ilçesi var. Bakarsın Paris mi Konya mi. Ha 10 -15 bin nüfuslu küçük ilçelerde vardır 1000 TL ye. Benim yeğenim Diyarbakır da 4+1 evde yeni bina 1250 ye oturuyor. Ama eski kiracı. Çıksa ev bulmayan kalksa 4 katına bulur.
So, Cihat üstadın dediği gibi "bunlar daha en güzel en refah günlerimiz" :kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=8wo2Ze5BVCg&t=70s
Sana desteksiz atıyorsun dedik mi ? adam gibi soru sorduk, ben de sana İzmir' de 3000 liraya kiralık ev var al otur der sokarım gözüne aynı sitede ilanı ! Konyadakiler salak olmasın 50 yaşında binaya 7500 lira vermesin o zaman ! Şekerin fırladıysa git inzivaya çekil forumda işin ne. :kahkah:
Zaten inzivadayim. Sağlık sorunlarım da had safhada. Kıza düğün yapacağız. Bunlara kiralık ev bakayım dedim ikinci şoka girdim. Motor sıyırdı sıyıracak. İtalyadan böyle bir haber okumuştum kiralar yüzünden kız 8 saat yol da gidip geliyor. Ailesinin yanına taşınmış 4 saat gidip 4 saat geliyor. Böyle bir çözüm bulmuş.
Covid den önce bir senede özel hastanede 4 ameliyat oldum. Ödediğim para o günlerde maaşıma göre çok uygundu. Bugün aynı ameliyatları olsam 120 bin en az. Şehir yada üniversite hastanelerinde bedava dersin. Pazar günü acilde kan almak için beş yerimi deldiler. Yarın kültür sonucu çıkacak 28 gün yatsam hastanede bir damar yolu üç gün gidiyor. Bende on delik açılır o da profesyonel bir hemşire olursa. iki senem hastanede geçti. Ortalama her damar yolu için üç delik açıyorlar. Kolum elim de hep iz var. Canım çok acıdıgi için sprey anestezik madde aldım. Hemşire gelince sıkıyorum açacağı yere işkenceyi fazla hissetmiyorum.
Bir şeyleri eleştirirken biraz mantıklı olmakta fayda var. 7.000 TL olur mu 8.000 TL olur mu 10.000 TL olur mu? Olur hepsi olur.
Adamın demirbaşları yeniyse bugün bir mutfak 100.000 TL'ye değişiyor eee sana kiraya verdi 1 senede berbat ettin çıktın ne yapacak?
Adamın sadece kombisi 18-20 bin TL olmuş millet 1.000-1.500 TL'ye kira bakıyor.
Sorumluyu yanlış yerde aramayın enflasyon sebep ve kira sonuçtur. Enflasyon neden yüksekse gidin sorumlularına kızın.
Yoo yeni uyandım birazdan tekrar uyurum. Gece sabaha kadar bütün gazete yazarları haberleri okuyorum. Yattığım yerde yapılacak bir şey söyle de onu yapayım. Bende isterim şöyle ayaklarım olsada gezsem dolaşsam. Sadece normal insanlar gibi yürümek için her şeyimi veririm. Hatta yürümeyi geç sadece rahat rahat uyumak için bile veririm. 8 sene diş ağrısı böbrek taşı ağrısı gibi ağrıyla yaşıyorum. Hayatımın iki senesi intihar planı ile geçti. Şükür onu atlattım bünye biraz alıştı ağrıya ama bu bile katlanılmaz. Bir ömür böyle ağrı ile nasıl geçer hayal et.
Valla ayasofya kardeş allah kolaylık versin.İki ay önce yazlık aldım.Yazlığı aldığım adam bir alman.Adam doğumsal bir anomali nedeniyle skolyoz problemi çekiyor.Skolyoz yani omurgalardaki eğrilik o seviyeye gelmiş ki sürekli morfin kullanıyor.Baya da zengin biri adamın almanyada iki şirketi varmış.Bana bu ağrılardan kurtulmak için ruhumu bile satarım dedi.Yüzüne baktım çok ciddiydi.Şaka yapmıyordu.Allah kronik ağrısı olanlara ağrıyla yaşamak zorunda olanlara kolaylık versin.Sağlık işi zor iş.
Bende günde iki adet lryca 225 mg kullanıyorum. O olmadan iki gün çekilmez ızdırap. Üçüncüsü gün intihar ederim onsuz.
Az önce annemi babamı aradım. Çok süperim canavar gibiyim dedim dün ilçede okuyan kızın öğretmeni aradı kızın sesini duymak istiyor dedi derste. Kızım çok süperim dedim. Herkese yalan söyleyerek yaşıyorum en azından onlarin da morali bozulmasın diye.
Ayasofya kardeş bu hastalıkla mevcut sağlık durumunla başetme kapasitene hayran kaldım.Demek ki çok sağlam dirayetli ve dengeli bir insanmışsın.Herkes beceremez.
Hiç ders alınmıyor, bilim teknik hak getire...
Tarım alanlarına deprem konutu olur mu?
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-14-03-2023
Kredilerin çoğunu kredi kartından %1,35 nakit avans 12 taksitle kapattım. Bankalar her gün arıyor aylık %2,5 %2,8 faiz oranı ile 119 bin Kredi verelim diye. Atı alan Üsküdari geçti şu kartları ödedim mi seçime kadar 30 bin limit boşalır onu da düğüne gömerim geçerim.