patronun kap atmamak için is yerine uğramadığından süpheliyim
Printable View
Çin’den, 2023 Yılında 79 GW’lık Kapasite Artışı
Çin Ulusal Enerji İdaresi, ülkenin yılın ilk altı ayında 78.42 GW’lık güneş enerjisi santrali kurduğunu ve Haziran ayı sonuna kadar kümülatif kurulu GES kapasitesini yaklaşık 470 GW’a çıkardığını söyledi.
https://www.google.com/amp/s/www.dun...-haberi-699072
Rönesans ile ortaklığın ne getirisi var totale bizim gibi şirketler dururken
Bu işi biz yapsaydık yani ortaklığı 1000 MW lık Bi işin tüm ürün tedarikini biz yapacağımızdan en az %20 kar yazardık ortaklık %50 50 olduğu için %20 sini otomotikmen karşılamış olurduk %30 ununda krediyle karşılasa 2 yılda kendimize ait olan %50 den 500 mw ges imiz olacaktı zaten kurulum sonrası 2~3 yılda 500 mw lık Bi santral 300 MW lık Bi santral kurulumunu öderdi bedeva dan ges imiz olurdu böyle büyük çaplı işler almamız lazım
emin olun
Rönasansta bu işi krediyle yapıyordur hele hele bakan beyde orda ki kesin devletin özel kredisinde ordadır
Geçen hafta yeni iş ilişkisi açıklayan şirketler....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1aa2a70121.jpg
Cw enerji yağlı güreşe sponsor olmuş :)
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gün satış tarafı çok zayıf Alımda Bi o kadar güçlü
Satış tarafında lot biriksin diye yavaştan alıyorlar başka bişey değil tek amaç daha fazla lot almak
Tavan oldu sonunda
Genelde Enerjilerde Bi geri dönüş olmadığı sürece yükselişe devam
Tavanı bozarak son Bi silkeleme yapabilir çok erken tavana gitti halbuki daha çok lot toplayıp da tavan olabilirdi
CW Enerji, savunma sanayi ürünlerini IDEF'te sergileyecek
Güneş enerji sistemleri üreten teknoloji firması CW Enerji, güneş enerjisi sektöründeki elde ettiği başarılı çalışmaları savunma sanayisine taşıdı.
CW Enerji'den yapılan açıklamaya göre, savunma sanayinin ihtiyacı olan enerjiye köklü çözümler sunmayı amaçlayan firma, buna yönelik geliştirdiği ürünler ile yerli ve milli savunmaya destek olacak. Birkaç yıldır sürdürdüğü AR-GE çalışmaları akabinde savunma sanayisine yönelik çalışmalarına devam eden, bugüne kadar geliştirdiği ürünleri "CW Defence" olarak tek çatı altında toparlayan CW Enerji, 25-28 Temmuz'da gerçekleştirilecek 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF) geliştirdiği ürünleri sergileyecek.
Sergilenecek ürünler arasında mobil askeri enerji üretim sistemlerinden mobil enerji depolama sistemlerine, güvenlik sistemlerinden sert arazi koşullarına dayanıklı güneş panellerine kadar geliştirmekte olduğu birçok ürün bulunuyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, alanında uzman mühendis, danışman kadrosu ile savunma sanayisine yönelik teknolojik, askeri standartlara uygun ürünler geliştirdiklerini belirtti.
Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayine yönelik büyük atılımlar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Sarvan, "Ülkemizde yerli ve milli imkanlar ile üretilen SİHA'lar ve birçok askeri araç bizi gururlandırıyor. Ülkemizin önemli teknoloji firmalarından CW Enerji olarak biz de yerli ve milli savunma sanayisine enerji sektöründeki elde ettiğimiz bilgi ve tecrübeler ile katkıda bulunmak istiyoruz." ifadesini kullandı.
- Sarvan: "Bu fuara katılacağımızdan dolayı heyecanlıyız"
Sarvan, savunma sanayisinin hızla ilerlediğini, ulus devletler için savunma sanayinin sağlam ve güçlü yapıda olmasının çok önemli olduğunu kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:
"Ülkemizin savunma sanayisinde dışa bağımlı olmaması gerekir. CW Enerji olarak milli savunmaya ürünler geliştirerek destek olmak istiyoruz. Geliştirdiğimiz ürünleri 25-28 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleşecek IDEF 2023'te sergileyeceğiz. Savunma sanayisine yönelik katılacağımız ilk fuar. Bu fuara katılacağımızdan dolayı heyecanlıyız. IDEF'te hem geliştirdiğimiz ürünleri hem de yapabileceğimiz projeleri ulusal ve uluslararası katılımcılara anlatacağız."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Galiba tavandaki alışta bekleyen tüm lotlar bofanın
Tam böyle dedim deniz çıktı sahneye bu hisseyi halka arza aracılık eden kurum
Tavanda bekleyen lotu arttırdılar daha sağlam Bi duruş için olsa gerek
Böyle zamanlarda ekrana bakmak tehlikeli Ekranı kapatayım en iyisi
Umarım devamı gelir Kendi hareketini yapar Eurpw dan bağımsız olarak
Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum fakat enerjilerdeki bu yarış atı pozisyonu beni tedirgin ediyor. Olası bir düzeltmeyi herkes bekliyor zaten hem endeks bazında hem de enerjiler özelinde. CW bundan ne derece etkilenir bilmiyorum. Tahta hep doldura doldura ağır başlı geldi fakat son dönem çıkışları sert oldu biraz. YTD..
Herkes düzeltme beklentisine girdiyse herkes satmış kenara çekilmiş demektir bu da hissenin toplandığını ve yükseleceğini gösterir toplayan vatandaş bu fiyattan satacağını sanmam ama enerjinin diğer şirketleri aşırı yükseldi onlardan Bi düzeltme bekliyorum başka söktörlere geçişler olacaktır çimento sektörünün kârı çok yüksek geleceğini düşünüyorum ayrıca teknoloji sektörü gidebilir cwene Bi alfas veya smrtg nin yaptığı yükselişi yapmadı henüz o sebeple onlarda olacak bir düzeltmeye uymaya bilir en azından aynı oranda uymaz diye düşünüyorum
aslinda sende oyle bisey beklemiyrosunda , muhtemelen ahali boyle dusunuyordur diye ic geciriyorsundur.
portfoyu buyuk kismi enerjide olan bende boyle bir duzeltmede cok zarar ederim diye endise ediyorum ama gel gorki
dolar bazli daha yeni basa bas noktasina geldim, benim gibi alttan - ustten alan pek cok kisi daha kar edemedi , veya basabasta .. hemen satip cikacaklarini sanmiyorum. ondan dolayi , duzeltme icin erken diyorum
dahada sismesi lazim
ama bu surecte ,, astor gibi SMRTG gibi avrupadan , yurtdisindan dolar , Euro bazli buyuk isler gelirse ,,,o duzeltme gibi olmayabilir
Son bişey daha yazayım bu günlük bu son yazım olsun düzeltme düzeltme diyoruz aslında yükseliş için basamak yapması gibi bişey tutunacak bir dal her hisse yükselirken ara ara bir düzeltme yapıyor zaten bazısı 1 günlük bazısı 2~3 günlük bazen haftalık bazen aylık düzeltmeler oluyor sağlıklı olan bu şekil ilerlemesi ancak tahtacı spek vs tüm bu hesabı o yapıyor nereden maliyetlenip nereden maliyetlendireceğine tekrar nereden mala gireceğine hep o karar verdiği için bize pek iş düşmüyor biz beklemesini sabretmesini bilirsek anca para kazanıyoruz yani böyle çıkış formasyonların da fazla kıpraşmamak lazım diye düşünüyorum
Son yazım olsun demiştim ama şart oldu tekrar yazmak 1 milyon cuk lotla tabana gidiyor biraz çok olmuş bu bir milyon neyse bu düşüşüde düzeltmesi olur gün içinde bence
Bu tarz hareketler normal. Önemli olan sabah açılışta taban açmadılar. İlaveten tabandan kaldırıp yukarı aldılar. Şu an dengelenmeye çalışıyor.
Buradan yukarı gider aşağı gider diye kimse bilemez,teknik olarak tahmin de edemez..Sonuçta THY,Froto dan bahsetmiyoruz...
Sadece güvenenler kalacak.. Kar alan yeter diyen de ayrılacak...
Eurpw enerjiden yeter deyip ayrıldım sonrası 45 tl daha gitti sorun yok içim rahat cvenerji gelince halka arz dan ve sonrası yakın rakamlardan devam ediyorum diğer enerji şirketlerine göre çok zayıf kaldı onların çıkışına uyum sağlamadı dönüşüne ayak uyduruyor garip bir şey bence hayırlısı zaman gösterecek
Savunma fuarı bugün başladı. Bu konuya ben çok önem veriyorum. Sadece güneş paneli işi yapmayı düşünmüyor firma. Farklı inovatif işler de yapıyor. Bu da ileride ciroya olumlu yansıdığı zaman farklı şeyler konuşabiliriz.
2 ayda 2,5 a katladı hisse fiyatı... Bu ufak bir şey değil...
Ekranı kapatıyorum ayın 2 sine kadar
Kâr cebe yakışır mantığıyla cvenerji den ayrıldım Eurpw a taban yaptırdılar umarım bunu yaptırmazlar herkese bol kazançlar dilerim saygılarımla
Böyle tavan taban giden hızlı hisselerde al sat yapamazsınız... Satarsınız 1 taban daha yer. Ne güzel yaptım dersiniz. Arkasından bir haber gelir 3 tavan yapar..Alamazsın bir daha...
Ya da tersi de olur...Çöker gider...Bilinmez ..
Yani satayım alttan alırım çok doğru bir bakış değil..Bist30-50 hisselerinde bu olabilir ama bu hisselerde olmaz..
Dediğim gibi dönem enerji dönemi ve Cwene yada başka güvendiğiniz bir enerji hissesine biraz şans verin. Bakın bakalım yılı sonu ne olacak diye...
2023 de alınan iş miktarları....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fca3b67f36.jpg
Bir de şu mesele var, daha primlenmedi, x hisse şu kadar gitti de bu gitmedi, bu da gidecek onlar gibi diye kaide mi var.. kendimizi mi kandırıp gazlıyoruz acaba.. zincire sonradan eklendik enerjilerden ayrışmıyoruz giderlerse gidiyor düşerlerse düşüyoruz..
Umarım bilancolar gelince bu ayrım gerceklesir kısa orta vadede 300 350 bandına atar bizi. Degilse digerlerinden yükü tutan tutmuşken biz hala gidecek yolumuz var diye beklemeye devam edeceğiz.
Sizin için yazmamıştım. Twitter da genel olarak insanların bir panik ile sattığını gördüm. Ona istinaden yazdım...
Bofa ve YF üzerinden birileri tüm enerji şirketleri için bu sert satışı yaptı. Ama garanti ve ak yatırım üzerinde de Enerji hisseleri alındı... Daha oyun yeni başladı. Bu tarz satışları ve volatiliteyi çok göreceğiz
Anladım teşekkür ederim Twitter kullanmıyorum ben şahsen ne arkadaş çevrem nede İnternet veya sosyal medya üzerinden ne al nede sat gibi söylemlere itibar etmiyorum 25 yılın verdiği tecrübe takip eder piyasa koşullarına göre hareket ederim başlangıçta sıkıntı çektim tabi umarım borsaya yeni başlayan ky arkadaşlar benim çektiğim sıkıntıyı çekmez herkese bereketli kazançlar dilerim saygılarımla
Tavan oldumu , millet pesine onlarca takla atiyor , ama dustumu kimse alima gelmiyor
:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:
Sonra KY hakkini niye kimse korumuyor .. KY basacan tokati , basacan tekmeyi , acimiyacan
İki gün önce gün içinde 244 civarı bir yerden sert dönüş yapmıştı en fazla oraya kadar gider bence
endeks satışlar artmazsa yatayda düzeltme olacak yanlız agustosda endeksde dip görülebilir cuma satmıştım tüm portföyü 250 lerden aşağı salmadı demekki toplu toplanıyor ytd.
Bofa,qnb ve teb alıyor.
Satış tarafındaki Diğer kısmı satıyor ağırlıklı . Yani ky satıyor.. Kurumsal bugün şu ana kadar alıyor....ytd
Düşüşü hacim desteklemiyor